Blackfield - Blackfield II (2007)

Label: Snapper

1. Once (4:03)
  2. 1,000 People (3:54)
  3. Miss U (4:13)
  4. Christenings (4:37)
  5. This Killer (4:06)
  6. Epidemic (4:59)
  7. My Gift of Silence (4:05)
  8. Some Day (4:22)
  9. Where Is My Love? (2:59)
  10. End of the World (5:13)
avatar van jellylips
3,5, best OK album. Ik vond het eerste Blackfield album toch een stukje vetter. Ik ben nog naar een concert van Blackfield geweest in De Boerderij, wat wel goed was maar toch.. ik ben het nu alweer zat. In tegenstelling tot Porcupine Tree, wat toch wel kan blijven boeien.

avatar van snarf349
Nakur schreef:
The Blackfield DVD recorded at the Bowery Ballroom, NYC on 16th March 2007, is nearing completion and is set for release on 15th October in Europe and 6th November in the USA, through KScope/Snapper. The DVD, entitled "BLACKFIELD:NYC - Live in New York City", includes the whole concert edited by Lasse Hoile, with sound mixed into stereo and 5.1 surround sound by Steven Wilson.

The full track listing for the DVD is:

1. Once
16. Hello
17. Once (encore)
18. Cloudy Now

Jammer dat ze 2 x Once spelen en geen topper als This Killer spelen

goede registratie, ietwat simpel ( 5 man die hun ding doen en niet meer dan dat ), maar de nummers die ze spelen maken veel goed.
i love it.

avatar van c-moon
Zonet mijn Top 10 van 2007 ingevoerd...

op 14 maart schreef ik:
c-moon schreef:

Tot nu toe, op een héél hoge eenzame hoogte: de absolute nummer 1 van 2007 !!!!

Wel.. het is dus zo gelbleven. Dit juweeltje prijkt bovenaan mijn top 10 van 2007. Het zou best kunnen dat ik in die top 10 nog wat schuif, maar niet wat de eerste plaats betreft
Zoveel is zeker !!!!

avatar van glenn53
snarf349 schreef:

desondanks de wat - simpele - teksten vind ik het juist daarom een heel goed album, er word al zo moeilijk gedaan op dat gebied.- ik mis je - is simpel, je kunt er maar last van hebben.
het kan niet altijd zonnestralen regenen.

Nee, mijn vrouw had gezegd dat ze wanneer ze dood zou gaan, de mensen miss you moesten draaien (zei ze tijdens concert). Ze is in November overleden nou dan is ik mis je wel genoeg hoor. Simpel is dan prima.

avatar van notsub
Schitterende geminimaliseerde muziek is dit. De genialiteit schuilt in de eenvoud. 1.000 People en Miss You zijn Blackfield op zijn best: melancholisch en met indringende teksten. Epidemic is ook zo heerlijk en Where is My Love? was al eens te horen als extra track op het debuut. End Of The World sluit het geheel in stijl af. De DVD is ook een aanrader. Ik ben benieuwd of er nog meer Blackfield releases gaan komen.

avatar van Nakur
gezien het succes zal daar geen twijfel over zijn

Dit is Steven Wilson op z'n best! Fenomenale composities, prachtige harmonische zang, sterke instrumentaties. Muziek die regelrecht het hart in gaat en melodieën die je niet meer uit je hoofd krijgt.
Grote klasse! Ook een aanrader is de DVD Blackfield NYC...

avatar van dynamo d
Je doet Aviv Geffen onrecht door Blackfield alleen op het konto van Steven Wilson te schrijven. Ik bewonder Steven Wilson zeer, maar juist de Blackfield nummers die zijn geschreven door Aviv Geffen, spreken mij ook zeer aan. Miss U, This Killer, Someday, Where is My Love en End of the World zijn alleen geschreven door Geffen.
1,000 People en Epidemic door Geffen & Wilson samen. En de overige 3 nummers alleen door Wilson.

avatar van Cygnus
Helemaal mee eens, het aandeel van Geffen of deze plaat is groter dan dat van Wilson...

avatar van andnino
Als ik goed naar de teksten luister, word ik toch wel erg benieuwd naar de betekenis ervan...

Absoluut beter dan de eerste plaat. Adembenemende composities en een smaakvolle productie. Het enige minpuntje dat ik zo kan bedenken is de zeer korte speelduur van de plaat.

Prachtige cd met hele mooie liedjes en teksten
beste cd van 2007 wat mij betreft ... l vooarl veel steun gehdad in een moeillijke periode waarin ik zat ....later Blackfiled 1 aangeschaft maar die is toch een stuk minder en zal ik ook niet zo vaak opzetten als II

avatar van Nicholas123
Deze is iets beter wat mij betreft dan de eerste. Andere muzikanten dit keer ook naast Wilson en Geffen. Het geheel klinkt een stuk warmer en intenser. Prima album. Gaat er gemakkelijk in, maar blijft boeien.

dynamo d schreef:

Zonder dit op voorhand te weten, vond ik Once het allerbeste nummer van deze plaat, met Christenings op 2, wat een toeval

avatar van echoes
Jezimukrezie, kan me niet herinneren dat ik een album zo veel bijna nonstop gedraaid heb. Zo'n zeldzame plaat die bij 1 luisterbeurt al heerlijk in het gehoor ligt en niet gaat vervelen! Sterker nog, hij wordt steeds mooier en blijft nu al maanden op bijna eenzame hoogte in m'n playlist staan. Die melodieën, die arrangementen, die samenzang... OEF!

Richard-x
Ik heb deze plaat net als vele anderen hier als zeer mooi ervaren.

Nadert de perfectie qua pop'rock'-muziek!

Een 5*

avatar van Scython
Geweldig album. Het is goed om eens wat meer intelligente muziek in het pop genre te vinden. Ik vind het ook prachtig hoe er voortdurend een symphonische ondergrond te horen is.

nicoot
De opvolger van deze -net als de eerste- geweldige plaat zou in maart volgend jaar moeten gereleased worden (zie officiële Blackfield Facebook pagina), samen met Europese en Noord-Amerikaanse tournee, woehoew! Gent graag! Of Verviers! Of Tilburg! Of Zoetermeer als het niet dichter kan!

avatar van vigil
Zoals het er nu naar uit ziet is dat de 28ste van maart. Er komt een gewone versie en een ltd versie maar wat dat inhoud is op dit moment nog niet bekend.

nicoot schreef:

Paradiso komen ze.

avatar van niels94
Erg goed album, toch haalt het het niveau van het debuut bij lange na niet. Weinig nummers kunnen zich meten met het achterlijk goede gemiddelde niveau van Blackfield (deel 1). 1000 People springt er dan weer echt uit voor mij, voor mij sowieso het beste nummer.

avatar van DeKoning
Nieuwe nummers voor het derde album!

De duizendpoot die Steven heet is weer terug, en hoe!

avatar van niels94
YESS Maar bedoel je met nieuwe nummers de tracklist of is er al wat te beluisteren? Het album heet dus 'Welcome To My DNA'? Haha, zelfs zij vonden het te voorspelbaar Blackfield III uit te brengen

(Hoort overigens in het Blackfield topic denk ik )

niels94 schreef:

(Hoort overigens in het Blackfield topic denk ik )

Tracklist staat al op de Engelse Wikipedia, onder "Welcome to my DNA", alsook reeds te bestellen op Kscope (14 + 2 euro ongeveer als je in BE/NL woont). En ja, op die Vimeo site kan 5 minuten beluisteren, snippets van zowat elke song!

avatar van niels94
Nog even over dit album: ik heb het inmiddels naar een 4,5 verhoogd. Dit album is net wat minder toegankelijk dan het debuut (nog steeds toegankelijk). Waar eerst alleen 1,000 People echt op zijn plaats gevallen was, vind ik nu alle nummer geweldig. Absolute favorieten zijn 1,000 People en Epidemic (prachtig hoe dat nummer op en neer golft, op en weer afbouwt, rond dat ene pianodeuntje). Verder vind ik Christenings, Miss U, Where Is My Love? en The End Of The World echt geweldige tracks. De rest is ook heel erg goed: 4,5* dus.

avatar van oceanvolta
Dit album nav veel positieve berichten gekocht. Na een aantal luisterbeurten vrees ik dat ik dit niet meer dan een leuke pop/rockplaat voor af en toe.
Epidemic vind ik het enige echt goede nummer. De rest van de nummers komt niet boven de middenmaat uit. Het doet me gewoon niks.

avatar van niels94
Om de één of andere reden doet Once met aan Fake Plastic Trees van Radiohead denken...

avatar van Metal-D78
Vind deze beter dan het debuut. Ben benieuwd naar deel 3...

Vind deze cd net even wat minder dan de derde, maar wel gewoon goed. Voor mij springen This Killer en Epidemic er bovenuit.
Zal echter zeker deze cd meer gaan beluisteren en zondag eens kijken welke nummers gespeeld gaan worden, zal uiteraard veel van de nieuwe cd zijn.