Iron Maiden - Powerslave (1984)

Label: EMI

1. Aces High (4:29)
  2. 2 Minutes to Midnight (6:00)
  3. Losfer Words (Big 'Orra) (4:13)
  4. Flash of the Blade (4:02)
  5. The Duellists (6:07)
  6. Back in the Village (5:20)
  7. Powerslave (6:48)
  8. Rime of the Ancient Mariner (13:36)
  9. Rainbow's Gold * (4:57)
  10. Mission from 'Arry * (6:42)
  11. King of Twilight * (4:53)
  12. The Number of the Beast [Live] * (4:57)
avatar van Mr. Rock
Devoo schreef:
Dit is zowat de mooiste cover die ooit op een Iron Maiden album heeft gepronkt!

Met goeie concurrentie van Seventh Son en Brave New World, maar dit is inderdaad wel de mooiste hoes denk ik.

avatar van metalfist
Vergeet Somewhere in Time niet. Sowieso de mooiste voor mij.

avatar van steve harris
horned_reaper schreef:
Toch apart dat een Maiden nummer al volledig door me heen schiet zodra ik de eerste noot van het nummer hoor.
Bij mij maakt elk Maiden nummer een eigen emotie bij me los.
En dat zegt iemand die groot fan van bands als Rush, Dream Theater en Opeth is !
maakt niet uit dat ben ik ook , moet kunnen !!!!

avatar van AOVV
Sterk album van Iron Maiden, met de absolute kraker '2 Minutes To Midnight'. Verder de energieke opener 'Aces High' en indrukwekkend episch slotstuk 'Rime of the Ancient Mariner'. 'Powerslave' vind ik dan weer een beetje hoekig klinken, machinaal.

4 sterren

Daveydave
Voor mij na Number of the Beast t beste studio-album
( met uitschieters als Aces High en 2 minutes to midnight)
voor de rest alles zeer goed *****

Sir Spamalot (crew)
Losfer Words: wat kunnen instrumentals prachtig zijn! En het gitaarwerk van Murray en Smith is subliem: strakker dan strak. Hoog gemiddelde en als ik de advocaat van de duivel mag spelen, het kan nog hoger .

Schitterend album van Maiden. Een must have voor elke metal fan. Aces High is een verschrikkelijk sterke opener en Rime of the Ancient Mariner het uitmuntende slotstuk van iets meer dan drie kwartier Maiden op hun best. Nadat Bruce ..'comes the rain...' zingt is het werkelijk genieten geblazen en kippenvel tegelijk. De eerste keren dat ik dit album beluisterde, draaide ik zoals waarschijnlijk velen vaak de eerste 2 en de laatste 2 nummers. Gelukkig dat na een aantal luisterbeurten ook de klasse van de 4 nummers in het midden naar boven kwam drijven. Om er 1 expliciet te noemen: The Duellists, schitterende lange solo in dat nummer, waarbij Adrian en Dave Duelleren met elkaar.

Yann Samsa
(Zeer) Goed Maiden Album
* Lekker Classic Heavy Metal (Met dat tikkeltje Power Metal erin)
* Niet veel zwakke puntjes
* Bevat het briljante The Rime of The Ancient Mariner...

Enkel Back In The Village boeit me niet echt
En ben ook nooit echt van geweest van 2 Minutes
(Meer een nummer voor op TNOTB dan voor op Powerslave)

Niet Maiden's Beste, Hun volgende progressive jaren zorgden voor nog briljantere albums en ook the x factor en piece of mind vind ik een tikkeltje beter... Maar zeker een top album...
Oorzaak geweest voor de beste live plaat ooit ('k moet natuurlijk niet vertellen welke dat is)

Ps. Samen met Live After Death (Ah, Nu Toch Gezegd ) De Mooiste Maiden Cover!!

avatar van sinkthepink
Deze samen met Seventh son....vind ik de beste Maiden platen.

Guardian of Isis
Ferre Clabau schreef:
Niet Maiden's Beste, Hun volgende progressive jaren zorgden voor nog briljantere albums en OOK THE X FACTOR en piece of mind vind ik een tikkeltje beter...
Daar sta je denk ik bijna helemaal alleen in. Dit blijft voor mij Maiden's beste studio-album, gevolgd door Number of the Beast en Somewhere in Time.

Yann Samsa
Guardian of Isis schreef:

Ik weet dat niet veel mensen een symphatie hebben voor the x factor. Maar een outsidertje ben ik altijd al geweest en het stoort me ook niet

Heb vandaag de originele LP op de kop kunnen tikken (samen met piece of mind),.... Het blijft toch prachtig om ernaar te kijken....
'k heb een schuif systeem geïnstalleerd aan de m'n lange muur in m'n kamer.... Kan nu lekker al m'n platen erin schuiven.....
Powerslave vergezeld nu Dark Side Of The Moon, Piece Of Mind,en nog veel meer.....

avatar van schaper
Met dit album werd ik gepakt door het maiden virus, mede ook door de schitterende powerslavery tour.

avatar van ricardo
Dit is zondermeer 1 van de beste Iron Maiden albums. Hierna kwam Live After Death en daarna Somewhere In Time. Voor mij zijn die 3 albums de absolute hoogtepunten van Iron Maiden. The Number Of The Beast is natuurlijk ook een echte klassieker, maar daar staan mij gewoon nog iets te weinig goede nummers op, om als absoluut Iron Maiden hoogtepunt voor mij te gaan zien.

heel sterk maiden album. aces high is een prachtige opener en 2 minutes to midnight klink ook lekker, powerslave heeft de mooiste bridge ooit en rime of the ancient mariner blijft natuurlijk een meesterwerk.

Geweldig album!

Persoonlijk één van de beste Maiden albums ooit, in ieder geval beter dan al z'n voorgangers.

africalove
Uitstekend Maiden album, en naar mijn mening beter dan Piece of Mind en NOTB. Uitschieters (uiteraard) Powerslave, ROTAM en FOTB. Hun meesterwerk zou spoedig volgen....

avatar van Epitaph
Bij het schrijven van Back in the Village hebben wel een beetje naar Captain Nemo [ Build to Destroy, 1983 ] van M.S.G. geluistert, ik hoor wel enige overeenkomsten.

Dweezle13
Opvallend gitaar-werk wederom on- vergoten van ,smith/murray,(de gitaar-licks),en de meest complexe composities met ook het zeer uit gesponnen rime of the ancient mariner,is recht uit deze (nobhm),grandioosen ruimschoots het touren en de tientallen foto-galeries de vele aangeleverde rand informatie, geeft aan hoe majestieus de band, iron maiden is.
Voortreffelijke passages en pompeus,kamikaze aan gitaarwerk met een grote pluim voor weer smith ,die hier mee de schot in de roos geschoten heeft en in feite puur technisch maar ook met het gesnoeide tremelo-werk goed uit de verf komt.
De twee eerste nummers zijn absolute klassiekers,maar al zo commercieel bedenk maar eens dat een arch enemy/black label society b.v.aces high vertolkte en dat primal fear op nostalgische wijze 2minutes to minight ,formeerde.
Het prachtig verkeerde powerslave, en alternatieve,the duellists waarin alle segmenten van de gitaar-tandem aan de orde komen en flash of the blade ,(de formule werkt ),en iron maiden komt als de grote prins uit het aubergine kwaadlicht.

avatar van Edwynn
Leg eens uit wat je bedoelt met het prachtig verkeerde Powerslave.

Powerslave is mijn eerste heavy metal plaat. In die zin heeft de plaat wel een redelijk nostalgische waarde voor mij. En vooral de b-kant met het geniale titelnummer en het nimmer vervelende Rime Of The Ancient Mariner. Toch staat er een tweetal mindere broeders op deze plaat. Allereerst is er dat vervelende instrumentaaltje Losfer Words. De subtitel is Big 'Orra. Wat een beetje cockney is voor Big Horror. En zo denk ik er dus over. Flash Of The Blade kent een briljant intro maar zakt dan als een plumpudding in elkaar. Deze nummers sla ik echt altijd over. De rest is klassiek Maiden materiaal. De Sirene zang van Dickinson en het geweldige leadwerk van Murray en Smith vormen de hoofdingrediënten van de heerlijk afwisselende composities.

Dweezle13
Heerlijk hoe ij,over de muziek van'maiden plaatst niet misplaatst,ik kan mij er goed mee inleven,mijn complimenten(eindelijk eens iemand weet waar die over praat).
Met het prachtig verkeerde bedoel ik instrumentaal een beest-achtig nummer maar de tekst vertelt volgens mij ten negatieve het verhaal over slaven die geen vrijheid hadden.
Uiteindelijk bedoel ik er dus ook weer niks mee,want dat is ook de realiteit wat er in de geschiedenis gebeurd is.

avatar van metallica1997
een van de beste cd's
samen met brave new world

avatar van metallica1997
weet iemand het hoeveelste iron maiden album dit is?

Sir Spamalot (crew)
Het vijfde studio-album, zie ook Iron Maiden - discografie.

avatar van Epitaph
metallica1997 schreef:
weet iemand het hoeveelste iron maiden album dit is?

Denk dat er veel mensen zijn ie dat wel weten.

avatar van richiedoom
Itt Brave New World en Dance of Death, pakt deze plaat me na 1 luisterbeurt nog totaal niet. 2 Minutes to Midnight is hun allerbeste song naar mijn mening, maar de rest ging het ene oor in en het andere oor uit. Maar ik ga dit album zeker nog meer kansen geven, stem volgt nog.

avatar van Lonesome Crow
Is op zich een goed album maar de mythische proporties die dit album al vrij snel na het uikomen had vind ik nogal misplaatst.

Zo vind ik de eerste 2 songs erg op elkaar lijken en zoiezo vrij standaard klinken, is "Back in the Village" zelfs een matig nummer en het titelnummer veel te lang en te hoog gegrepen voor Maiden.

De rest vind ik trouwens wel erg goed, dat dan wel weer maar zal het binnenkort weer eens op de pijnbank leggen want draai dit Maiden album vrijwel nooit.
Vroeger wel vaak gedaan, bovenstaande is ook mijn mening van lang geleden....

avatar van Kronos
Sir Spamalot schreef:
Het was al veel te lang geleden dat ik dit album nog eens had beluisterd en nu draait hij zijn toertjes op mijn platendraaier, want in bezit op vinyl. De hoes vind ik de mooiste die Iron Maiden ooit heeft gehad (alhoewel die van Somewhere in Time verre van misselijk is)

Alleen al om de hoes is dit een must have op vinyl. Daarop zijn details te zien die men op het cd'tje moet missen. Zoals rechts onder op de stenen met inscripties, het mannetje dat komt piepen met de tekst; What? No Guinness?

Sir Spamalot (crew)
Ligt nog maar eens op: het voetbal begint maar om vier uur en weervrouw Sabine heeft op tv gezegd om zware inspanningen in de buitenlucht te vermijden. Kalmaan in de relax met deze plaat op.
Ik heb al dikwijls mijn bedenkingen geuit bij het drumwerk van Nicko McBrain, maar hier klinkt hij opperbest en superstrak. De drumpartijen zitten hard in de mix of het zou moeten zijn dat het volume weer te hoog staat en het stoort geeneens.
Nicko, alles of toch het meeste is je vergeven want hier lever je een puike prestatie af. Over de solo's van de heren Murray en Smith heb ik al genoeg gezegd: het blijft telkens weer smullen! Prachtplaat.

Zoals collega Kronos terecht opmerkt, die kleine details in de prachtige hoes komen het best tot zijn recht op een vinyl uitgave, zoals "Indiana Jones was here 1941" links onderaan.

Qua productie is dit schitterend, knalhard en kurkdroog op plaat gezet. Of hoe een plaat heavy kan zijn zonder loudness war en oversturing. Puur natuur en puur plezier.

Ook weer een paar nummers die mij niet zoveel doen, maar daar staan zoveel hoogtepunten tegenover.

avatar van Lonesome Crow
Na meerdere keren draaien kwam ik tot de navolgende conclusie.

De opener "Aces High" klinkt lekker maar meer ook niet.
De hoogtepunten staan allemaal achter elkaar geplakt, vanaf track 2 t/m 5 is het inderdaad genieten.
Schreef ik eerder dat ik "2 Minutes to Midnight" nogal standaard vond klinken, is echter helemaal niet zo.
Juist heel afwisseld, vooral dat tussenstuk.
Het uitstekende instrumentaaltje, het pakkende "Flash of the Blade" en het hoogtepunt "The Duellists" (machtig mooi instrumentaal gedeelte daarin !) erg goed allemaal.
De nogal droge produktie past heel goed hierbij, het gemis aan dynamiek daardoor wordt niet gemist.

Het enige nummer waar ik weinig aan vind is "Back in the Village".
De zang op het nummer "Powerslave" verpest veel, is eigenlijk ronduit slecht van Bruce.
Dat half pratende dreigende komt nogal ongeloofwaardig over (op het irritante af), luister er maar eens naar.
Daarintegen is dat middenstuk wel heel erg goed in "Powerslave" ,subliem eigenlijk.

Het veel te lange "Rime of the Ancient Mariner" heeft me nooit echt kunnen boeien.
Ik vindt het pas na 3 minuten echt beginnen, maar het einde had wel weer korter gekund.
Had in potentie een soort "To Tame a Land" kunnen zijn van de voorganger "Piece of Mind" (een klassieker) maar helaas....

Ik kan me ook herinneren dat ik zelden kant 2 van de plaat draaide, nu weet ik ook weer waarom.