BlauweVla schreef:
Het gekozen geluid van "Painkiller" doet me wat denken aan het Crimson Glory album "Transcendence". Dus: keihard droog drumwerk met evenzo droge gitaarmuren die strijden om de frontpositie. Alleen daar waar Crimson Glory veel meer dynamische composities had, is het bij Priest op dit album vooral vaart en geweld. Maar dat zou ik ook niet anders willen eigenlijk! Judas Priest en subtiliteit vind ik ook niet per se nodig in het jaar 1990, vlak voordat de hair metal aanpak helemaal niet meer mocht en het begrip 'metal' al opgeschoven was naar zware acts met van die onverstaanbare zang. Ik vind de bovenstaande kritiek op dit album pas echt passen bij nieuwste album. Ik ben dus benieuwd over een tijdje
Firepower vond ik vrij saai bij de eerste luisterbeurt, al kan dit straks alsnog veranderd zijn. Ik vind Transcendence in ieder geval ook een vele malen beter album dan Painkiller en raak daar ook niet vermoeid van het geluid. Wel toch iets anders dan Judas Priest voor mijn gevoel.
Toch geef jij het album een zelfde score als ik, dus echt heel enthousiast ben je er ook weer niet over?