The Smashing Pumpkins - Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995)

Label: Virgin

1. Mellon Collie and the Infinite Sadness (2:52)
  2. Tonight, Tonight (4:14)
  3. Jellybelly (3:01)
  4. Zero (2:40)
  5. Here Is No Why (3:45)
  6. Bullet with Butterfly Wings (4:18)
  7. To Forgive (4:17)
  8. Fuck You (An Ode to No One) (4:51)
  9. Love (4:22)
  10. Cupid de Locke (2:50)
  11. Galapogos (4:46)
  12. Muzzle (3:43)
  13. Porcelina of the Vast Oceans (9:21)
  14. Take Me Down (2:54)
  15. Where Boys Fear to Tread (4:23)
  16. Bodies (4:12)
  17. Thirty-Three (4:10)
  18. In the Arms of Sleep (4:12)
  19. 1979 (4:26)
  20. Tales of a Scorched Earth (3:45)
  21. Thru the Eyes of Ruby (7:38)
  22. Stumbleine (2:54)
  23. X.Y.U. (7:07)
  24. We Only Come Out at Night (4:05)
  25. Beautiful (4:18)
  26. Lily (My One and Only) (3:31)
  27. By Starlight (4:48)
  28. Farewell and Goodnight (4:24)
  29. Tonight, Tonight * (2:41)
  30. Methusela * (4:08)
  31. X.Y.U. * (7:10)
  32. Zero * (2:46)
  33. Feelium * (4:21)
  34. Autumn Nocturne * (1:30)
  35. Beautiful * (5:07)
  36. Ugly * (2:47)
  37. Ascending Guitars * (3:12)
  38. By Starlight * (4:31)
  39. Medellia of the Gray Skies * (3:04)
  40. Lover * (3:46)
  41. Thru the Eyes of Ruby * (5:49)
  42. In the Arms of Sleep * (3:50)
  43. Lily (My One and Only) * (3:19)
  44. 1979 * (4:04)
  45. Glamey Glamey * (3:05)
  46. Meladori Magpie * (2:44)
  47. Mellon Collie and the Infinite Sadness [Demo Version] * (2:45)
  48. Galapagos * (3:54)
  49. To Forgive * (3:46)
  50. Bullet with Butterfly Wings * (4:34)
  51. Set the Ray to Jerry * (4:12)
  52. Thirty-Three * (4:03)
  53. Cupid de Locke * (3:13)
  54. Porcelina of the Vast Oceans * (9:05)
  55. Jellybelly * (3:05)
  56. The Aeroplane Flies High (Turns Left, Looks Right) [Version] * (8:32)
  57. Jupiter's Lament * (2:41)
  58. Bagpipes Drone * (2:38)
  59. Tonight, Tonight * (4:15)
  60. Knuckles * (3:08)
  61. Pennies * (2:30)
  62. Here Is No Why * (3:51)
  63. Blast * (2:56)
  64. Towers of Rabble * (2:57)
  65. Rotten Apples * (3:05)
  66. Fun Time * (4:32)
  67. Thru the Eyes of Ruby * (4:55)
  68. Chinoise * (1:13)
  69. Speed * (3:25)
  70. Mellon Collie and the Infinite Sadness [Version] * (1:15)
  71. Galapagos * (4:25)
  72. Cherry * (4:22)
  73. Love * (4:21)
  74. New Waver * (2:44)
  75. Fuck You (An Ode to No One) * (4:58)
  76. Isolation * (4:04)
  77. Transformer * (3:27)
  78. Dizzle * (2:18)
  79. Goodnight * (3:55)
  80. Eye * (3:34)
  81. Blank * (2:52)
  82. Beautiful * (4:15)
  83. My Blue Heaven * (3:18)
  84. One and Two * (3:44)
  85. Zoom * (2:43)
  86. Pastichio Medley * (0:43)
  87. Marquis in Spades * (3:14)
  88. Tales of a Scorched Earth * (3:47)
  89. Tonight Reprise * (2:36)
  90. Wishing You Were Real * (3:07)
  91. Thru the Eyes of Ruby * (0:45)
  92. Phang * (2:30)
  93. Tonight, Tonight [Live in Chicago 23.10.95] * (3:56)
  94. Zero [Live in Chicago 23.10.95] * (2:31)
  95. Today [Live in Chicago 23.10.95] * (2:59)
  96. Disarm [Live in Chicago 23.10.95] * (3:04)
  97. Bullet with Butterfly Wings [Live in Chicago 23.10.95] * (4:14)
Sonic Nurse schreef:
Super album
Wat mij alleen verbaasd is dat ik niemand hoor over het enige waar ik me bij dit album een beetje kan irriteren:
De bizar slechte geluidskwaliteit van dit album. Het is echt zoooo slecht geproduceerd... of ben ik de enige die zich hier aan irriteerd?

rayman schreef:

Dielie schreef:

Black Math schreef:

Klumpie schreef:

Arno schreef:

Pinsnider schreef:
Ja.

Graag zou ik hier zelf nog een 'Ja.' aan toevoegen.

na jaren deze plaat weer uit de kast gehaald en eens opgezet.

ik moet zeggen, het geniale waar iedereen het over heeft kan ik niet ontdekken (of meer ontdekken)

toegegeven Bullet with Butterfly wings, Tonight Tonight, We only Come out at night, JEllybelly en 1979 zijn wat mij betreft Steengoeie nummers

Maar Bodies, Love en xyu behoren wat mij betreft tot de Categorie grenseloze takke-herrie

ook een (zeer) storende factor is de afgrijselijke (non) zang van Billy Corgan, die klinkt als een bejaarde met griepverschijnselen.

moet ook wel eerlijk bekennen dat het niet echt mijn muziek is, heb eigenlijk weinig tot niets met al die Grunge en Gitaarbands uit de vroege jaren 90.
geef mij dan maar het Old-school heavy metal werk.

toch een erg goed album maar zeer zeker niet het meesterwerk wat velen er in zien.

1 punt eraf voor de slechte nummers
en 1 punt voor Billy's zang

eindoordeel 3

*snif*

avatar van Klumpie
danmuz. volgens mij ben jij de slimste baby ter wereld

Voor de rest ben ik het zeker niet met je eens.

danmuz. schreef:

daar heb ik nu wel last mee, gij gaat dus zeggen dat de mensen die dit als meesterwerk zien, ongelijk hebben want jij alleen herkent een meesterwerk?

das een beetje zever ze beste vriend

avatar van orbit
1,0
Wat natuurlijk niet wil impliceren dat die groep pompoen-adepten het wél bij het rechte eind heeft

vwalla

Dielie schreef:

das een beetje zever ze beste vriend

ik ga niet zeggen dat die mensen ongelijk hebben en nee ik ben zeer zeker niet de enige die een meesterwerk herkent, dat is beslist niet wat ik wil zeggen.

ik heb gewoon een mening over het album gegeven en die is natuurlijk puur persoonlijk en die komt voort uit mijn beleving, en daar kun je het mee eens of oneens zijn

ik zeg alleen dat ik het album niet zo Super vind als de andere dat doen.

avatar van mic
mic
ZERO schreef:

Graag zou ik hier zelf nog een 'Ja.' aan toevoegen.

Ik ook Ja.

De productie is subliem
Stukken beter dan Siamese Dream.

avatar van Jan Wessels
Dit album kocht ik blind, afgaande op alle geweldige kritieken. Eenmaal thuis in de cd-speler viel het me niet mee en de cd verdween in het vak onbegrepen stukken. Maar ja. da's ookzonde natuurlijk en zo nu en dan draai ik 'm dus weer eens. En elke keer bevalt het album me beter. Nu een 3,5

een geweldig album maar met de 2e cd mij toch ietsje te lang... doe mij maar machina

avatar van beachlicious
Deze tweeluik is het beste wat the Pumpkins gemaakt hebben. Een 4 voor dit album, omdat hij zo grijs gedraaid is, dat ik zelfs over na zit te denken om een nieuwe te gaan halen

beachlicious schreef:

Jij bent wel héél zuinig met je sterren! Een album dat ik al zo grijs gedraaid heb dat ik een nieuwe wil gaan halen krijgt toch resoluut 5* bij mij.

avatar van Bighead
4,5* dan... mooi in het midden....
Blijft toch wel een klasseplaat dit...

avatar van beachlicious
Denk ook dat mijn waardering van vier sterren te maken heeft met het feit dat ik hem destijds grijs draaide en ik hem al een tijdje niet meer gehoord heb.......Ik blijf bij een 4 enkel omdat ik andere muziek meer ben gaan apprecieren in de tijd.

avatar van timhardt
Mijn jeugd, mijn jeugd. Dit was er een van de albums van. Samen met Siamese dream hét beste van the pumpkins. 4*

Fantastisch album met beste intro song ooit

dit is gewoon 1 v/d beste albums aller tijden, variatie en melodie ineen, afgewisseld hard en melodieus, wat wil je nog meer !!!

Har
frenzz schreef:
dit is gewoon 1 v/d beste albums aller tijden

Dit album ook al?

frenzz schreef:
wat wil je nog meer !!!

Ik wil eigenlijk vooral minder, als ik dit album nu nog eens beluister.

Ik lees dat veel mensen Cupid de Locke 1 van de mindere nummers vinden. Ik vind het nummer al briljant vanwege het fade in fade out harp(?) melodietje.

avatar van Pinsnider
Jelmore schreef:

Zo zie je maar weer dat er geen enkel liedje geschrapt had mogen worden ten gunste van een enkel schijfje!!

Jelmore schreef:
Ik lees dat veel mensen Cupid de Locke 1 van de mindere nummers vinden.

# Muzzle (7 stemmen)
# An Ode to No One (7 stemmen)
# Thirty-three (7 stemmen)
# By Starlight (6 stemmen)
# Cupid de Locke (6 stemmen)
# In the Arms of Sleep (5 stemmen)
# Stumbleine (4 stemmen)

Als ik dit zo vind ik de hoeveelheid stemmen die Cupid de Locke krijgt nog goed meevallen! De 6 nummers die errond staan vind ik dan weer ronduit geniaal! Ik geef Pinsnider dan ook volledig gelijk als hij zegt dat er geen liedjes weggelaten hadden mogen worden op deze cd!

ZERO schreef:

# Muzzle (7 stemmen)
# An Ode to No One (7 stemmen)
# Thirty-three (7 stemmen)
# By Starlight (6 stemmen)
# Cupid de Locke (6 stemmen)
# In the Arms of Sleep (5 stemmen)
# Stumbleine (4 stemmen)

Ik las bij de voorgaande berichten dat vaak genoemd werd als 1 van de 'mindere nummers', dus vandaar. Er had absoluut geen nummer geschrapt mogen worden van deze cd. Alles draagt bij aan de absolute trip die deze cd is.

Davez
Is het normaal dat ik bij sommige hardere nummers op deze plaat de stem van Billy nauwelijks kan horen ? Bijvoorbeeld op zero of jellybelly hoor ik enkel de loeiharde gitaren maar bijna niet de stem. Dat maakt de nummers uiteraard een pak minder want ik kan geen melodie horen. Ligt het aan mijn PC of aan de productie ?

avatar van Pinsnider
Bij mij krijst Billy er overal aardig overheen (zowel op CD als op plaat), dus misschien ligt het aan je computer...??? Het enige waar hij wat verzuipt is Scorched Earth...
Probeer hem nog eens neer te laden

avatar van Joy4ever
aERodynamIC schreef:
Altijd beter dan doorgaan en bagger afleveren.

Alleen jammer dat bepaalde bands in dat opzicht geen voorbeeld hebben genomen aan de Smashing Pumpkins....

voor zowat het meest complete rock-album ooit gemaakt. dit heeft alles!

Davez

Stemmen doe je door onder het plaatje en rechts van "mijn stem:" een stem te selecteren. Een bericht plaatsen doe je als je iets over het album wilt zeggen...

Vooruit dan maar Herman

Dit album heeft goede momenten en slechte momenten, een selectie vd betere songs had voor mij beter uitgekomen. De 2de helft van het album vind ik beter en origineler. Het openingsnummer vind ik wel bijzonder goed.

Beste nummer ofwel 1979 ofwel tonight tonight

1 van dze nummers had wel een zeer leuke videoclip. Weet niet meer welk nummer het was.

Zo goed Herman