Run the Jewels - Run the Jewels 3 (2016)

Alternatieve titel: RTJ3

Uitgebracht in eigen beheer

1. Down (3:29)

met Joi

2. Talk to Me (2:31)
  3. Legend Has It (3:25)
  4. Call Ticketron (3:18)
  5. Hey Kids (Bumaye) (3:11)

met Danny Brown

6. Stay Gold (3:27)
  7. Don't Get Captured (3:12)
  8. Thieves! (Screamed the Ghost) (4:02)

met Tunde Adebimpe

9. 2100 (4:01)

met Boots

10. Panther Like a Panther [Miracle Mix] (3:41)

met Trina

11. Everybody Stay Calm (2:58)
  12. Oh Mama (3:36)
  13. Thursday in the Danger Room (4:22)

met Kamasi Washington

14. Report to the Shareholders / Kill Your Masters (6:14)

met Zack de la Rocha

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Nu al het album van 2017...?

JVT
Legend Has it is alvast heel erg lekker!!

avatar van bennerd
Ik ging net "PLAAT VAN HET JAAR 2017" roepen, maar panjoe...

avatar van Slowgaze
Serieus, EL-P? Volgens je schema moet er volgend jaar gewoon een nieuwe soloplaat uitkomen. Vroeger was je leuker.

avatar van Arrie
Slowgaze schreef:

Waarom een soloplaat uitbrengen als je met Killer Mike samen kan werken? ?

avatar van Johnny Marr
Vet, die hoes. Haha, die titel van nummer 5.

avatar van Slowgaze
Arrie schreef:
Waarom een soloplaat uitbrengen als je met Killer Mike samen kan werken? ?

Omdat Killer Mike een prima, maar beperkte rapper is. EL-P versimpelt zijn eigen stijl - qua beats, flows en teksten - omdat Killer Mike het anders niet bij kan houden. Op een paar losse nummers na hoor ik bij Run the Jewels niets dat zich kan meten met de fantastische laatste twee solo-platen van EL-P.

avatar van Ataloona
Moet je nagaan dat die twee platen zich ook niet kunnen meten met Fantastic Damage

Ik vind RTJ wel leuk. Lekker amusant en stoer. Zin in om dit live te gaan aanschouwen in Barcelona.

avatar van waxs
Super stoked voor deze release. Ik gun El-P dit succes van harte, hij is van ver gekomen. Kwaliteit tussen zijn oude solo platen en Run the Jewels, het doet me niet zoveel. RTJ is een van de weinig acts die een geheel eigen geluid neerzet, met humor, aggressie en een politiek interesse. Daarnaast zullen meer "nieuwe" fans zijn oude werk gaan ontdekken, dat zie ik als een win win!

avatar van Appels123
Kamasi Washington en Danny Brown als features?

avatar van Dead_Presidents
Kan niet wachten!

avatar van Silky & Smooth
IT'S A CHRISTMAS FUCKING MIRACLE!
RTJ3 IS HERE!

avatar van Rain King
vind er na 2x nog weinig aan

avatar van sj0n88
Wat een verrassing op Eerste Kerstdag. Nu mijn familie nog zover krijgen dat ik hiphop mag aanzetten tijdens het kerstdiner. Ik heb er een hard hoofd in hehe.

JVT
Ik ben hem ook voor een eerste keer aan het beluisteren, maar ik ga er verders weinig tijd voor hebben Ik moet ook nog wat verzinnen. M'n vriendin gaat er dadelijk in ieder geval naar moeten luisteren in de auto

Rain King schreef:
vind er na 2x nog weinig aan

Niet? Ik vind het zeer goed na 1x luisteren.

avatar van GrafGantz
Moet het jaartal nu niet aangepast worden?

avatar van Linius
Ja ik vind hem weer fijn hoor. Voor m'n gevoel wat rustiger dan de voorgaande twee.

avatar van waxs
Das lekker wakker worden dit!

UPDATE: 2 luister beurten erop zitten, praktisch gezien geen zwakke momenten gespot. Super psyched!

Fantastisch. 2 jaar terug in een donkere periode toen deel 2 dropte. Nu weer, dit is shit wat je alles even laat vergeten, hou van deze mannen.

avatar van Korreltje Zout
Prima album, ook voor als je geen hiphop fanboiiii bent (nooit geweest, ga ik ook nooit worden). Het is duidelijk een stukje meer mellow (mellower?) dan de vorige twee albums. Het stampt allemaal wat zachter, maar het verveelt dan ook minder snel dan de vorige albums. De vorige albums waren als bitter lemon: een sterke spannende smaak maar je moet het niet te vaak drinken. Ik vermoed dat dit album meer is als Pepsi Max: de hele dag lekker. Wellicht zijn onze boys nog volwassener geworden. Dat kan blijkbaar.

Mooie teksten alom:
I'm the shamalama doomalama danger dick'll do your mama
Skeeter with the peter, never eat her, tell her see ya later
Holla 'bout tomorrow, baby, I ain't got to holler (Vroom, vroom)
My Impala pop a pussy, pop a collar
Pop a pill then chill, no pill, no Cosby

En als Nederlander is een 100% gratis album natuurlijk altijd mooi. Kumbaya bitch!

avatar van Silky & Smooth
Korreltje Zout schreef:

Je verloor mij bij Pepsi

avatar van Appels123
KERSTMIS VALT DIT JAAR PRECIES MET KERSTMIS!!!!

JVT
Voor mij is dit hun beste plaat, staat geen zwak nummer op. Genieten dit

avatar van Frenz
Ben aan 't luisteren, zo te lezen (en al iets te horen) heeftie de potentie om de toptien 2016 nog te halen, ben benieuwd

avatar van Bardt1980
Verdomme, ik had net mijn lijstje af voor 2016
Wat een lekker plaat is dit weer zeg! Is dat trouwens wederom Zack de la Roche die een bijdrage doet op Report to the Shareholders / Kill Your Masters?

avatar van wandelindenatuur
Bardt1980 schreef:
Is dat trouwens wederom Zack de la Rocha die een bijdrage doet op Report to the Shareholders / Kill Your Masters?
Ja

avatar van Frenz
Hoorde 'm ook al en waarom zou hij niet vermeld worden? Geen idee, maar hij past wel heel erg goed bij KM en El-P. Het maakt Close Your Eyes voor mij tot een hoogtepunt van RTJ2

avatar van Timo710
Ik vind het best een goede plaat. Zou het niet slecht durven te noemen. Maar: Een goede vriend van me zij alleen dat de muziek van RTJ nooit echt blijft hangen. Laat ik dat nou precies hebben gehad met de eerste 2 albums. Ik heb ze hoofdknikkend en genietend geluisterd een stuk of 3 keer en daarna nooit meer naar omgekeken.

Ik heb het album even snel geluisterd. Maar klopt het nou echt dat ze het gros van de tracks dezelfde flow inzetten? Al 3 albums lang?