Jeff Buckley - Grace (1994)

Label: Columbia

1. Mojo Pin (5:44)
  2. Grace (5:24)
  3. Last Goodbye (4:37)
  4. Lilac Wine (4:34)
  5. So Real (4:45)
  6. Hallelujah (6:55)
  7. Lover, You Should Have Come Over (6:45)
  8. Corpus Christi Carol (2:58)
  9. Eternal Life (4:54)
  10. Dream Brother (5:28)
  11. Forget Her * (5:12)
  12. Dream Brother [Alternate Take] * (4:56)
  13. Lost Highway * (4:24)
  14. Alligator Wine * (3:20)
  15. Mama, You Been on My Mind * (3:26)
  16. Parchman Farm Blues - Preachin' Blues * (6:18)
  17. The Other Woman * (3:05)
  18. Kanga-Roo * (14:08)
  19. I Want Someone Badly * (2:36)

met Shudder to Think

20. Eternal Life [Road Version] * (4:48)
  21. Kick Out the Jams [Live] * (3:05)
  22. Dream Brother [Nag Champa Mix] * (5:25)
  23. Strawberry Street * (5:26)
  24. So Real [Live and Acoustic in Japan] * (4:25)
  25. Dream Brother [Live] * (7:43)
  26. Grace [Live] * (6:07)
  27. Mojo Pin [Live at Wetlands] * (13:47)
avatar van Glurp
gemiddelde: 4,20

zozo.. ik geloof dat ik deze ook maar eens moet downloaden

avatar van avdj
Maak daar maar van: 396 stemmen, gemiddelde 4,21 Persoonlijk vindt ik 'm wat overgewaardeerd maar€ 8 is hij wel waard.

avatar van Music4ever
Gewoon een prima plaat, niks mis mee. (alleen de laatste 4 nummers ) Persoonlijk vind ik dat deze plaat niets in in een top-250 aller tijden te zoeken heeft.

IMPULS schreef:

Neem van mij aan dat ik de CD -nu 6 jaar in de verzameling, omtrent 20 keer geluisterd- met zekerheid moet concluderen dat Buckley een fantastische stem heeft maar de CD mij niet in zijn geheel pakt. Ik neem je advies derhalve niet over. Blij dat jij het een topalbum vindt. Ik hou het bij 'goed'.

Ach, je hoeft het ook niet briljant te vinden natuurlijk maar jij stelde de vraag wat er nu zo goed aan die die 2 nummers is dus ik geef daarop antwoord

amai, eerste indruk ----> wat een stem!!!!

ik ben echt wel onder de indruk van deze zanger
maar naar het album moet ik eerst nog een paar keer luisteren voor ik het echt zal apprecieren,
allesins geen miskoop

avatar van nevyn

avatar van Splinter
heb ik dit album na een lange tijd toch gekocht, voor 8 euro laat ik hem niet liggen. Maar heb hem nog niet kunnen luisteren. Want ik heb hem samen met Takk van Sigur-Ros gezellig bij een vriend laten liggen

Sehnsucht, Longing, kortom heimwee naar mijn CD

avatar van mathias
Je had beter de legacy edition gekocht (Alhoewel misschien kreeg je hem dan net nooit meer terug van je vriend wegens té goed )

avatar van mathias
Erg vreemd overigens dat Forget Her slechts 5 stemmen krijgt, terwijl je overal hoort dat dat het mooiste nummer is (vind ik trouwens ook). Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat dat nummer niet standaard op elke Grace-cd staat.

avatar van Nicolage Rico
mathias schreef:

Ben bang van wel ja. Op mijn versie staat ie wel.

avatar van Black Math
Op die van mij niet

avatar van Klumpie
Op die van mij staat ie wel, maar ik vind het zeker niet het beste nummer van Jeff Buckley.

Mojo Pin
Ik heb helaas niet de Legacy edition

avatar van Tompie
Wel, ik ga volledig akkoord met wat op die site geschreven staat. Vanwaar haalt Columbia het lef om de nadrukkelijke wens van een briljant artiest aan hun voeten te vegen nu hij al lang overleden is?? Bestaat er dan geen respect meer? FUCK!

Wat een roststreek van Columbia!

avatar van Ruudf
Rotstreek inderdaad. Maar mij hoor je niet klagen want Forget Her is een fantastisch mooi nummer!

Maar, 'Last Goodbye' blijft een van de meest perfecte popsongs ooit gemaakt.

Jornaquin
Ja, Forget Her is een prachtig nummer alleen wel sneu dat de wensen van de artiest niet nageleefd zijn. Nu heb je 3 versie's van Grace, de 'normale' met 10 tracks, de versie met Forget Her als bonustrack en The Legacy Edition (die heb ik ) met 2 cd's en 1 dvd'tje. Eigenlijk best kansloos om zo je geld te verdienen maarjah Jeff zijn moeder Mary Guibert speelt een grotere rol dan Columbia want zij heeft toestemming gegeven aan hen

Ruudf schreef:

Zeg! Alsof je dat nummer niet zou kunnen beluisteren als het op een andere cd staat!
Dus is er wel juist reden om te klagen dacht ik zo.

Music4ever schreef:

Opvallend... Ik vind de laatste 4 nummers niet meer of minder dan de rest van de CD. Dream Brother is zelfs een van mijn 3 favoriete tracks. Ik heb overigens - godzijdank - de versie zonder Forget Her.

avatar van avdj
Waarom godzijdank?

avatar van Tompie
Omdat dat een vergiftigde versie is, lees de berichten hierboven.

Nu het toch al bekend is, kan je Forget Her maar beter gewoon goed vinden.

avatar van Snappy
Op aanraden van Mume heb ik dit album destijds aangeschaft. Ik moest wel in het begin wel wennen aan de stem. Maar deze cd heb ik naar aantal malen draaien weten te waarderen.

nu al veel beluisterd en moet zeggen dat ik het nu wel zeer spijtig vind dat zo een talent zo vroeg is moeten gaan op zo een tragische wijze
ik luister naar deze cd en ik wil meer van dit.

Zijn er geen enkele cds meer met nieuwe songs ofzo?

avatar van Kaaasgaaf
Jawel, het prachtige dubbelalbum: ''Sketches For My Sweetheart The Drunk''
Toen Jeff verdronk was hij bezig met zijn tweede album: ''My Sweetheart The Drunk''. Na zijn dood hebben ze er geprobeerd iets van te maken, met op de ene cd ''afgemaakte'' nummers en op de andere work-in-progress, demo's en andere versies.
Mijn lievelingsliedjes van Jeff staan op deze cd, maar ''Grace'' blijft als geheel natuurlijk beter omdat het een echt album is.

Inderdaad heel erg schande van al die nieuwe re-releases met bonustracks enzo. Een album is een doordacht geheel, daar ga je niet in lopen prutten. Laten ze al die nieuwe dingen, hoe mooi ook, maar apart uitbrengen op verzamelalbums of anders helemaal niet. En zeker niet eens in de zoveel tijd met een parel aankomen, om dan dubbel geld binnen te kunnen halen. Er slingert zoveel troep en prachtigs rond onder de naam van Buckley Jr. sinds z'n dood. Maar onder de naam ''Grace'' staat toch het enige echte album dat hij tijdens zijn leven heeft gemaakt, dus blijf daar dan ieder geval vanaf. Wat mag anders nog heilig blijven?

Hallelujah

Eigenlijk is Corpus Christi Carol ook gewoon een geweldig nummer

avatar van the viking
Schizofreen album dit ,prachtige songs afgewisseld met matige songs! Jammer van 4* naar 3,5*