Jeff Buckley - Grace (1994)

Label: Columbia

1. Mojo Pin (5:44)
  2. Grace (5:24)
  3. Last Goodbye (4:37)
  4. Lilac Wine (4:34)
  5. So Real (4:45)
  6. Hallelujah (6:55)
  7. Lover, You Should Have Come Over (6:45)
  8. Corpus Christi Carol (2:58)
  9. Eternal Life (4:54)
  10. Dream Brother (5:28)
  11. Forget Her * (5:12)
  12. Dream Brother [Alternate Take] * (4:56)
  13. Lost Highway * (4:24)
  14. Alligator Wine * (3:20)
  15. Mama, You Been on My Mind * (3:26)
  16. Parchman Farm Blues - Preachin' Blues * (6:18)
  17. The Other Woman * (3:05)
  18. Kanga-Roo * (14:08)
  19. I Want Someone Badly * (2:36)

met Shudder to Think

20. Eternal Life [Road Version] * (4:48)
  21. Kick Out the Jams [Live] * (3:05)
  22. Dream Brother [Nag Champa Mix] * (5:25)
  23. Strawberry Street * (5:26)
  24. So Real [Live and Acoustic in Japan] * (4:25)
  25. Dream Brother [Live] * (7:43)
  26. Grace [Live] * (6:07)
  27. Mojo Pin [Live at Wetlands] * (13:47)
Pim schreef:
Ik moet deze plaat nog maar eens afstoffen. Tot nu toe vond ik er geen klap aan.

Ik vond het eerst ook geen zak aan, maar uiteindelijk kwamen er een paar deuntjes in mijn hoofd die mij er toe dwongen om dit album nog eens te luisteren. Sindsdien is het gegroeid tot een 5* album.

Mojo Pin
Schitterend album. Ik word alleen wat ongemakkelijk bij het horen van Corpus Christi Carol maar misschien vinden jullie dat wel weer mooi.

avatar van nevyn
Mojo Pin schreef:

Ik kan me inderdaad niet zo in dat nummer vinden nee. Maar sommige andere nummers, zoals Eternal Life zijn wel helemaal goed. Ik ken dit album nog niet zo lang, maar ik verander mijn 4 naar 4,5* (misschien zelfs een vijf in de tijd)

Weet iemand misschien wat al die klokken in het boekje moeten voorstellen?

avatar van Blue88
Aangezien ik net 18 ben is dit album uiteraard aan mij voorbij gegaan. Ik vond de cd toevallig in de kast. Ik vind het serieus een top album Met mijn 18 jaartjes klinkt dit waarschijnlijk ongeloofwaardig, maar ik ben niet zo'n standaard top40'er, ik sta voor veel open. Deze zet ik in mijn top 10, certainly

avatar van Nicolage Rico
Blue88 schreef:

Dan ben je verder dan ik was op mijn 18e . Ik ging toen de top 40 nog af. Gelukkig hield ik daarnaast toen ook wel van kwalitatief betere mzuek.

avatar van orbit
Ik heb deze ceedee toendertijd vaak geluisterd, mijn vriendin vond het afgrijselijk gejammer..
Ik moest toendertijd na veel luisteren al concluderen: mooie stem, maar voor de rest biedt het eigenlijk niet genoeg om echt te blijven boeien. Geenzins een klassieker in mijn boekje

avatar van IMPULS
IMPULS schreef:
Jeff Buckley was een zangvirtuoos. Daarnaast vind ik de ingetogen arrangementen perfect. Op Hallelujah en Mojo Pin is dat bv. prima te beluisteren. Grace is weer een andere krachtige track.
Maar helaas, op het 2e deel begint de CD qua composities wat in te zakken.

Uhmmm, zelfplagiaat indeed. Maar serieus, is deze plaat nou heus van begin tot eind ijzersterk ? Eternal Life in het tweede deel is prima, maar wat is er nou boeiend aan: Corpus Christi Carol, Dream Brother en Lover, You... ?

avatar van Tompie
Maar mannekes toch, blijven luisteren zou ik zeggen, dit is echt een parel hoor, Corpus Christi Carol bijvoorbeeld is echt een parel!

avatar van Exfrozen
En Dream Brother zeer zeker ook.

Jornaquin
IMPULS schreef:

Lover, You Should've Come Over En Dream Brother zijn 2 van de beste nummers van het album Dus nog maar een keer goed luisteren zou ik zeggen

avatar van orbit
Wat een kortzichtige reacties weer. Ik zeg net dat ik hem al vaak heb geluisterd. Hoef echt niet nog ns te horen om te weten dat het muzikaal allemaal niet zo briljant is hoor
Als je er helemaal weg van bent, prima. Maar wijdt het gebrek aan waardering bij anderen niet meteen aan onkunde zeg

avatar van Tompie
Orbit, van mij was dit geen reactie op jou, maar eerder op IMPULS, omdat hij het tweede deel van de plaat niet zo boeiend vindt...

Ik weet natuurlijk niet hoe vaak IMPULS naar dit album heeft geluisterd. Ik weet alleen dat ik net dezelfde reactie had als IMPULS toen ik de plaat nog maar enkele keren had gehoord.. Ik wil hem eigenlijk gewoon aanmoedigen om het nog eens een kans te geven en er misschien evenveel van te genieten als ik doe.

Indien je je aangevallen voelde, sorry man!

Heb dit album deze week eens geluisterd, vond het niet super, werd ik een paar dagen later 's ochtends wakker met "Mojo Pin" in mijn hoofd... HEBBES!

avatar van Nicolage Rico

Ik had niet verwacht dat jij dat een goed nummer zou vinden.....

Ik ook niet

Gisteren weer even de Jeff Buckley - Live In Chicago DVD afgespeeld. Prachtig.

Tompie schreef:

Indien je je aangevallen voelde, sorry man!

Maakt niet uit

Mojo Pin schreef:
Ik ook niet

Gisteren weer even de Jeff Buckley - Live In Chicago DVD afgespeeld. Prachtig.

Inderdaad! Dat zong hij daar prachtig!

Mojo Pin
Het hoogtepunt vond ik toch wel dat Angry Dave na afloop van 'Kick out the jams' ging crowdsurfen

Ik zou me dit album willen aankopen, ik heb hallelujah al veel gehoord en vind dit een zeer sterk nummer maar van de rest weet ik het natuurlijk niet , ook vraag ik me af of dat dit album een beetje teveel van hetzelfde is? ik weet het niet daarom dat ik het aan hier vraag
dit album word hier toch zeer geaprecieerd daarmee dat ik er wel mijn 15 euro wil insteken maar toch maar even vragen welke sfeer het oproept.

felix89 schreef:

toch al bedankt

Fantastisch album. Gewoon kopen!

avatar van nevyn
Inderdaad. Hij is super.

avatar van IMPULS
Jornaquin schreef:

Neem van mij aan dat ik de CD -nu 6 jaar in de verzameling, omtrent 20 keer geluisterd- met zekerheid moet concluderen dat Buckley een fantastische stem heeft maar de CD mij niet in zijn geheel pakt. Ik neem je advies derhalve niet over. Blij dat jij het een topalbum vindt. Ik hou het bij 'goed'.

felix89 schreef:

toch al bedankt

hallelujah is het zwakste nummer, gewoon aanschaffen.

avatar van the viking
Gewoon voor 9 euro te koop hoor !

avatar van HiLL
hallelujah is het zwakste nummer, gewoon aanschaffen.

avatar van avdj
HiLL schreef:

Klumpie probeert het album aan te smeren.

avdj schreef:

Klumpie probeert het album aan te smeren.

Jij snapt het

ik heb hem mij vandaag net gekocht en dat voor maar 8.99 euro