Real Estate - In Mind (2017)

Rock / Pop
Label: Domino

1. Darling (4:20)
  2. Serve the Song (3:13)
  3. Stained Glass (3:54)
  4. After the Moon (4:50)
  5. Two Arrows (6:50)
  6. White Light (3:14)
  7. Holding Pattern (3:46)
  8. Time (3:49)
  9. Diamond Eyes (2:34)
  10. Same Sun (3:17)
  11. Saturday (4:43)
avatar van Motdattan
Darling is te beluisteren!

avatar van Mathough
Eerste single is teleurstellend. Mis die aanstekelijke lichtvoetigheid die op zo'n beetje ieder nummer van Days en Atlas wel aanwezig is...

avatar van mkrake
Eerste single klinkt zeer vertrouwd.. Heerlijk!! Favoriete band van de laatste jaren..

avatar van coldwarkids
Mathough schreef:

Dat is nog steeds als je naar Darling luistert iig.

avatar van Mctijn
Ik vind Darling prima te behappen. Gaat weer leuk worden dit album.

avatar van Mathough
Darling vind ik bij nadere beluistering toch wel een erg fijne single. Hopelijk staat ook deze worp van Real Estate weer bol van de glasheldere en aanstekelijke gitaarriedels!

avatar van Mathough
Nieuwe single "Staind Glass" staat op Spotify!

avatar van AstroStart
Lekker zomers plaatje. Vanaf Two Arrows gaat het echt los.

avatar van mkrake
Echt los? Blijft wel keurig binnen de lijntjes allemaal bij Real Estate maar dat is niet erg. Heb bij deze plaat wel het gevoel dat het tempo wat lager ligt dan in vergelijking met vorige platen.
Nog wel zeer genietbaar hoor maar soms gaat het wat langs me heen. Two Arrows en Saturday springen er na de eerste luisterbeurten uit.

avatar van Mathough
Ben (lichtelijk) teleurgesteld over dit album. De sound blijft ontegenzeggelijk Real Estate (positief), en het album heeft gelukkig ook een eigen smoel gekregen, maar voor mij is dit toch wel een pak minder goed dan Days en Atlas. De algehele sound is natuurlijk weer aangenaam, maar veel nummers missen overtuigingskracht en blijven derhalve niet hangen. Bij nader inzien zijn Darling en Stained Glass goede singlekeuzes geweest, want dat zijn imo de meest pakkende nummers van dit schijfje. Deze twee, samen met het superrelaxede Same Sun, zijn mijn (voorlopige) favorieten van In Mind. Zal deze de komende tijd nog wel wat draaibeurten geven, maar verwacht geen grote verschuivingen in mijn beoordeling t.a.v. van dit album.

avatar van Dim
Dim
Gevalletje "het beste voor het laatst bewaard". Heel fijne track, Saturday. Niet dat de rest slecht is, overigens.

Mathough schreef:
Ben (lichtelijk) teleurgesteld over dit album.

Als mijn vriendin aangeeft teleurgesteld te zijn in mijn bedprestaties en mij desondanks een 8 (4*) geeft, dan heeft ze wel hele hoge verwachtingen van me.

Ik ben tot nu toe ook lichtelijk teleurgesteld. De ervaring leert echter dat de platen van Real Estate altijd even nodig hebben om bij mij te landen. De vorige plaat is uiteindelijk nog in mijn top-10 van dat jaar beland. Ik wacht dus nog even met het geven van een beoordeling.

avatar van Linius
Serve the Song knalt er wel lekker in met die gitaar riffjes. Fijn plaatje weer hoor!

Vond Atlas een prachtige plaat.
Deze plaat lijkt het er op alsof ze Prefab Sprout of naar de kroon willen steken, erg lichtvoetig, wat mij betreft veel te lichtvoetig, het kabbelt maar door, misschien wordt het nog wat als ik m vaker heb geluisterd.

avatar van Noere
Het heeft me zeker een vijftal luisterbeurten gekost voordat er überhaupt iets bleef hangen van deze plaat. Voorlopig maak ik er niet meer dan drie sterren van. Het meandert allemaal teveel langs me heen en de jangelende gitaren worden op den duur wat eentonig. Beetje peper en zout had ook geen kwaad gekund.

Noere schreef:

Op zich hebben ze op vorige platen bewezen dat ze zonder peper en zout ook uiterst interessante muziek konden maken. Een soort perfect samenspel tussen jangelende gitaren en fijne zanglijnen. Ik zit inmiddels op een luisterbeurt of zes/zeven en er komen helaas maar weinig toppers boven drijven. Met dit aangename weer kan deze plaat prima op de achtergrond aan, maar de kans dat In Mind net zo'n belangrijke plaats in mijn platenverzameling gaat innemen als Atlas acht ik inmiddels erg klein.

avatar van Noere
sj0n88 schreef:

Eens, Days vind ik een hele fijne plaat. Die was wel een stuk afwisselender en kende de nodige uitschieters. Hier blijft het wel erg keurig allemaal en dreigen de nummers in anonimiteit te vervalen. Maar we blijven nog wat draaien. Ga ze ook nog live zien, misschien weten ze me dan al meer te overtuigen.

avatar van philtuper
Tegenvaller. Te nietszeggend, te saai. Real Estate weet doorgaans een heerlijke en relaxte sound op de mat te leggen maar hier vervallen ze in mijn ogen een beetje in zouteloosheid. Het brengt niks nieuws - en dat hoeft op zich ook niet - maar voegt weinig toe aan hun fijne collectie van albums. Kan je met gemak en wellicht beter ook een ander album opzetten, zoals hun debuut of Days bijvoorbeeld. Mager zesje.

avatar van Cor
Cor
Tja, en ik vind het dan weer een heerlijke, sprankelende, tintelende gitaarplaat. Heerlijke songs, mooie melodieen en fijn spel. Heerlijk outro ook van 'Two Arrows'. Goed gedaan van de mannen. Bij mij komt 'ie nog wel een paar keer aan bod.

avatar van iHateDolphins
Mijn eerste kennismaking met Real Estate. Ik ben dus nog niet verwend, of verpest (?), met hoge verwachtingen en vandaar dat deze kennismaking heel erg aangenaam is. Inderdaad het outro van Two Arrows, simpel maar heel betoverend.

Overigens kennis gemaakt doordat deze via Spotify aangeraden werd omdat ik Palace - So Long Forever (2016) - MusicMeter.nl aan het luisteren was, ook al zo een heerlijke ontdekking van de laatste tijd

avatar van sj0n88
Ik blijf overigens ook vallen over het nummer Diamond Eyes. Hier neemt iemand anders de zang voor zijn rekening, maar om nou te zeggen dat hij een fijne stem heeft. Nee. Skipnummertje

avatar van Ducoz
Ik lees dat mensen veelal vallen over Diamond Eyes. Dat vind ik juist wel een verfrissende twist tussen de Real Estate deuntjes, die lekker blijven maar we natuurlijk eigenlijk wel kunnen dromen. Wat experimenteler en iets minder luchtig.

avatar van Mausie
Verhoogd naar een 4,5! De eerste topscore van het jaar voor mij. Dat had ik in het begin niet gedacht bij dit album. Het lijkt allemaal zo simpel, maar wat zit het goed in elkaar! Zeker nu met dit lekkere weer komt dit album helemaal tot zijn recht en nestelen de heerlijke melodieën zich in mijn hoofd. Ik moet er wel bij zeggen dat ik eerdere albums van Real Estate nog niet ken, dus net als iHateDolphins ben ik nog niet verwend/verpest. Dit album lijkt mij in ieder geval een goede aanleiding om in hun discografie te duiken. Maar voorlopig blijf ik nog lekker dit album draaien

avatar van iHateDolphins
Bij het nummer Stained Glass krijg ik trouwens een beetje een Blur vibe ten tijde van Modern Life is Rubbish. Meer mensen?

Niet qua zang, maar wel qua sound en vooral het melodietje op de gitaar dat opgevolgd wordt door de drums. Je hoort deze tussen de coupletten in Stained Glass. Dat trucje haalde Blur ook regelmatig uit. Althans dat hoor ik erin

*Zet Blur nog maar eens een keer op*

avatar van De Daniël
Ducoz schreef:

Word. Vind het stiekem het mooiste nummer op de plaat! Brengt een fijn melancholisch/nostalgisch gevoel naar boven.

avatar van harencoor
Ook ik vind deze minder dan Atlas. Toch is deze zeer genietbaar. Zal hem nog vaak opzetten dit voorjaar.

Gisteren Real Estate gezien in Brussel ,sprankelend optreden!. Raar dat Holding Patterns nog niet vernoemd werd,.voor mij is dat mijn lievelingsnr.

avatar van Mathough
Darling moest even landen, maar man o man, wat is dat een bespottelijk fijn nummer zeg! Zonder meer een Real Estate klassieker! Het gros van de nummers van In Mind vind ik echter hol en gekunsteld (zonder dat het echt slecht wordt). Blijft toch een ietwat teleurstellende release.

avatar van Johnny Marr
Two Arrows... Prachtige gitaarlijnen.

Real Estate is de roos op de vuilnisbelt van de popmuziek. Na, Days - hun 5-sterrenalbum - en Atlas is ook In mind weer een lekkere gitaarplaat. Muziek voor alle stemmingen en momenten van de dag. Prachtig!

avatar van Dirruk
Eerste album van de groep die ik in bezit heb. Eigenlijk na de kennismaking met Darling gewoon blind gekocht. Gelijk ook samen met Holding Pattern het beste werk van het album.

Het lijkt net of ze niet eens moeite hoeven te doen om dit neer te zetten. Aan de andere kant is dat ook weer een minpunt, er is verder weinig spanning te vinden. Maar verder vind ik het een lekker constant plaatje. Luistert heerlijk weg. Enige nadeel hier vind ik dan Diamond Eyes. Toevallig het enige nummer gezongen door de bassist.

avatar van overmars89
Ik was even vergeten hoe fijn deze plaat wel niet was. In het kader van de nieuwe release "In Mind" nog is opgezet. Hoewel mijn kennismaking met de band "Atlas" was en nog steeds mijn favoriet is, is deze plaat misschien wel net zo goed.