Mastodon - Emperor of Sand (2017)

Label: Reprise

1. Sultan's Curse (4:09)
  2. Show Yourself (3:02)
  3. Precious Stones (3:45)
  4. Steambreather (5:03)
  5. Roots Remain (6:28)
  6. Word to the Wise (4:00)
  7. Ancient Kingdom (4:54)
  8. Clandestiny (4:28)
  9. Andromeda (4:05)
  10. Scorpion Breath (3:19)
  11. Jaguar God (7:56)
avatar van bennerd
Met opnieuw ergens een bijdrage van Scott Kelly (Neurosis). Zeer benieuwd naar deze plaat, moet de draad bij deze band weer oppikken.

avatar van Kos
Kos
lekker hoor!

avatar van jurado
Niks nieuws onder de zon zo te horen maar wel weer een prima track, heb er zin in!

avatar van Don Cappuccino
Sultan's Curse is in ieder geval uitstekend, gaat weer wat meer richting Crack the Skye.

avatar van Kronos
Ik vind het alvast een leuke heavy metal hoes.

avatar van SébastienY
Don Cappuccino schreef:

Dan is dat goed nieuws, want met de laatste twee platen heb ik niet zoveel.

avatar van Johnny Marr
Zin in. In de tussentijd maar eens alle voorgangers checken. Sultan's Curse klinkt alvast lekker.

avatar van gigage
killer track, die opener.

avatar van oceanvolta
Goede opener, klinkt vertrouwd. De hoes en titels kunnen mij ook ten zeerste bekoren.

avatar van Santos
Klinkt idd vertrouwd. Een beetje als Crack the Skye meets the Hunter?

avatar van [WZ]
SébastienY schreef:

Dan is dat goed nieuws, want met de laatste twee platen heb ik niet zoveel.

Insgelijks hier. Hoop nog steeds dat ze de richting (nóg) eens grondig omgooien, en lekker verder gaan waar Crack The Skye gebleven was.

avatar van eightynine
Show Yourself is inmiddels ook te beluisteren. Leuke meezinger, dansplaat, maar verder niets om echt enthousiast van te worden.

avatar van Don Cappuccino
Show Yourself is niet slecht, maar inderdaad ook niet om over naar huis te schrijven. Klinkt een beetje als Queens of the Stone Age in een Foo Fighters-jasje. Dat kunnen ze beter aan Torche overlaten, die doen dat beter en vooral sludgiër.

avatar van Fluvver
Blijkbaar wordt dit weer een conceptalbum over de ziekte kanker.

Eerste tracks klinken als vanouds, hopelijk komen er ook nog wat langere tracks voorbij!

avatar van jurado
Show Yourself, daar word ik niet blij van.

avatar van coldwarkids
Het is inderdaad anders dan we verwachten maar vind Show Yourself opzich wel lekker maar het blijft niet echt hangen en ik denk dat ik dat nummer niet heel vaak zal opzetten.

coldwarkids schreef:

Echt niet Mastodon waardig als je het mij vraagt.

avatar van gigage
Ligt toch gewoon in het verlengde van Curl of the Burl. Ook track 2. Er is nog geen man overboord, wat mij betreft..

avatar van laboomzaa
Andromeda...maakt mij duidelijk dat ik deze plaat ga kopen voor de heb (om de collectie op orde te houden) maar waarschijnlijk nooit zal gaan luisteren.

avatar van Don Cappuccino
Dit is de track trouwens: Andromeda

Middelmatige track, vooral de vocalen van Troy komen aan het begin compleet niet uit de verf.

avatar van Johnny Marr
Show Yourself klinkt als een standaard poprockdeuntje zeg, brrr, waar zijn ze mee bezig...

avatar van Fluvver
Andromeda vindt ik juist heerlijk!

Eerste oordeel. Doet me erg aan blood mountain denken. Mis het geschreeuw ik hoor tevaak de cleane zang van Brann.

Oordeel volgt later . .. . . .

avatar van james_cameron
Fijne band. Met het vroege werk kan ik niet zo veel, maar vanaf Crack The Skye is bij mij het kwartje gevallen. Ook dit album staat weer vol met heerlijk meeslepende rock/ metalsongs, voorzien van een vette groove. Het album bevat geen missers; zelfs het poppy, Queens Of The Stone Age-achtige Show Yourself vind ik een prima track. Het beste wordt voor het laatst bewaard. Het lange Jaguar God is een beest van een afsluiter.

avatar van Banjo
Een fijne band word het hier genoemd..
Mastodon is een meesterlijke band en ik haal altijd hun platen op dag 1.
Alleen... ben ik niet zo te spreken van de nummers die ik hier kon beluisteren.
Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt...

avatar van Tornodos
Word to the Wise steekt echt uit met die refrein!

avatar van Kos
Kos
Show Yourself klinkt idd wat commercieel (QOTSA-achtig) maar niettemin erg lekker.

avatar van strebge
Kos schreef:

Inderdaad! Mijn smaak ligt qua stijl meer bij remission, leviathan en crack the sky, maar show yourself kan ik ook erg waarderen

avatar van Banjo
Is het meer richting The Hunter of Once More 'Round the Sun ?
En hopelijk komen ze dit jaar ook weer naar ons landje toe..
Live zijn ze 'meestal' steengoed..

avatar van oceanvolta
Banjo schreef:
Is het meer richting The Hunter of Once More 'Round the Sun ?
En hopelijk komen ze dit jaar ook weer naar ons landje toe..
Live zijn ze 'meestal' steengoed..

27 juni in Tivoli