Depeche Mode - Spirit (2017)

Pop / Electronic
Label: Columbia

1. Going Backwards (5:42)
  2. Where's the Revolution (4:59)
  3. The Worst Crime (3:48)
  4. Scum (3:14)
  5. You Move (3:49)
  6. Cover Me (4:51)
  7. Eternal (2:24)
  8. Poison Heart (3:17)
  9. So Much Love (4:29)
  10. Poorman (4:25)
  11. No More (This Is the Last Time) (3:13)
  12. Fail (5:07)
  13. Cover Me [Alt Out] * (4:26)
  14. Scum [Frenetic Mix] * (5:26)
  15. Poison Heart [Tripped Mix] * (4:16)
  16. Fail [Cinematic Cut] * (5:37)
  17. So Much Love [Machine Mix] * (7:19)
Yes een nieuwe DM.

Ik kan niet wachten!

Eigenlijk altijd een garantie voor mooie muziek.

En ook lekker op tijd voor de niewe show in Amsterdam.

avatar van vigil
Nieuwe single is al uit.

DM heeft er niet altijd veel mee gehad maar het wordt een politieke plaat. Het zal geen vrolijke plaat worden, dat kan zo maar een goed bericht zijn

avatar van Castle
Where's the revolution, vol spanning stream aangezet.
Eerste indruk was gematigd, DM zoals we vaak horen,niets nieuws onder de zon.
Nu na 4 luisterbeurten, met tussenpozen, slaat de single nog hier niet in.
Eerste luisterbeurt dacht ik het aan de zang lag, die is nadrukkelijk aanwezig.
Het helpt de plaat zeker niet, ik hoop de rest van het album alleen dit als skip moment voor mij gaat wezen, anders wordt de Ziggo dome voor mij alleen een feest als het om Exciter en ouder werk wordt.
Want de laatste albums houden mij niet continu de aandacht vast.

avatar van luigifort
Ik ben benieuwd, maar de zang bevalt me de laatste platen sowieso weinig, alsof ie teveel zn best doet ofzo. Relax Dave!

luigifort schreef:

Dave zingt de laatste jaren juist echt super!! Lijkt alleen maar vooruit gegaan!

Ieder zn smaak
Ik vind het te overdreven en te gepronuncieerd, het leidt me teveel af van de muziek (die ook al platen redelijk maar niet heel geweldig is)

avatar van Mjuman
Ieder zn smaak

Voor de grap - het moet geen gewoonte worden - ga ik mee met lennon en het is een bekend gegeven dat ik er verstand van heb

Sinds zijn 'debuut' bij de Soulsavers vind ik dat zijn stem doorleefder is gaan klinken, zeg maar een rauw (rouw mag ook - the choice is yours) randje heeft gekregen en dat geeft een extra dimensie.

As it is, kan ik niet zeggen dat ik enorm zit te wachten op dit album. Vond Delta Machine een remonte na Sounds of the Universe - de titel alleen al getuigt van zelfoverschatting; net als Music Complete trouwens, aangezien de fähige luisteraard dat *zelf"* uitmaakt Will c!

avatar van Cloud
Eerste single vind ik niet bijzonder.

avatar van Castle
Ieder zn smaak

Hier sluit ik me zeker bij aan.

avatar van lennon
Jullie kunnen me wat... ik vind Where's the Revolution erg lekker, en Gahan zingt prachtig!

avatar van Alicia
Cloud schreef:
Eerste single vind ik niet bijzonder.

Wellicht kan het nummer in een bepaalde volgorde op het album beter overkomen. Als single vind ik dit nummer minder geslaagd.

avatar van luigifort
Erg matig nummer, laten we hopen dat ze met wat spannenders komen op t album. Sowieso zie je bij veel bands met fabuleuze albums dat ze vanaf hun 40s meer in een dryspell komen qua creativiteit en meer liniaire songs gaan maken ipv compositorisch interessante songs. Geldt sowieso voor veel van die 80s bands..

avatar van Alicia
Toch vind ik Depeche Mode interessanter klinken in de negentiger jaren - en later - dan in de eerste helft van de '80s. Ik wacht dit album dus maar eerst even af.

avatar van luigifort
Voor mij vanaf het 2e album tot half Exciter en n paar songs PTA.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Hier ben ik ook wel benieuwd naar, nog een maandje geduld dus....

avatar van brajoapau
lennon schreef:
ik vind Where's the Revolution erg lekker, en Gahan zingt prachtig!

Precies, al heb ik toch ook wel de indruk dat de band en nieuw producer James Ford gewoon verder borduren op de voorganger Delta Machine; maar dit is louter gebaseerd op deze eerste single.

Where's The Revolution doet mij aan Barrel Of The Gun denken, Wilder wordt nog steeds gemist.

avatar van luigifort
Met dien verstande dat Barrel wel een killertrack is!

avatar van lennon
Onder het mom vroegah was alles beter?

Nee, onder het mom de huidige single is gewoon slecht.
De zang is nog het beste, inderdaad, en die is nog maar een schim van wat hij eind jaren 80, begin jaren 90 liet horen.

Misterfool
deric raven schreef:
Wilder wordt nog steeds gemist.
Meh, de band heeft op zijn minst drie albums zonder Wilder gemaakt (Ultra, Playing the Angel, Delta Machine) die even goed (en soms zelf beter) zijn dan het jaren 80-werk van deze band. De nieuwe single vind ik overigens ook niet zo sterk.

lennon schreef:
Onder het mom vroegah was alles beter?

Zeker niet..alhoewel dat wel vaak geldt bij veel bands..dat is nu eenmaal zo.
Gewoon op de merites van de nummers zelf. Barrel heerlijk..Revolution bah!

Barrel heerlijk..Revolution bah!

Echt? Zo erg vind ik 't niet hoor... Blijft toch persoonlijk, maar Revolution is gewoon heel erg DM, en wijkt niet zo af van wat we al van ze kennen. Niet iets vernieuwends ofzo, maar dat hoeft toch ook niet?

Ik vind DM juist zo interessant vanwege de sound die ze hebben ontwikkelt, en lekker dat ze er überhaupt nog zijn. Vernieuwen is toch niet meer nodig?

avatar van luigifort
Nee hoor vernieuwen hoeven ze inderdaad niet..t mag wel maar hoeft niet..er is zat muziek van oude bands die net platen hebben gemaakt die me wel bekoort. Men neme een Suede en Teenage Fanclub bijvoorbeeld. Prima songs..maar dit is gewoon niet best waar DM hier nu mee komt..laten we hopen dat de rest van het album beter is, maar de vorige platen doen het ergste vrezen..

avatar van Mjuman
Nee vernieuwing gatsiebah, astemblieft: the public gets what the public wants (dixit Paul Weller).

Ik ga wel eens uit eten met mensen die altijd vreselijk ontregeld zijn als er geen karpatsiejoo of os en haas op de kaart staan. Dan kijken ze toch een potje ontregeld, alsof ze hun short achterstevoren hebben aangetrokken en niet weten hoe ze Jan Soldaat bij de lurven moeten grijpen; verrassingen moet je vermijden: door bijv aan het einde van de vakantie meteen al dezelfde accommodatie boeken voor het jaar daarop.

Heb ook afgeleerd om dat soort mensen mee te nemen naar een nieuwe (evt hippe) tent, De Klub of De Watertoren. Ik wachtte altijd met de aankoop van de DM albums tot de eerste wave kopers het album al weer zat was, of het al naar de cloud had overgeheveld, kon ik het tenminste voor 5-6 euro tweedehands kopen (de spec ed. was 1,50 meer, maar alla).

Ik zal het wel zien - hoe meer er vooraf geleuterd (ook door mij) wordt, hoe meer m'n interesse krimpt. Waarvan acte

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Prettige eerste single. Nu al 10 keer gehoord, en wordt alleen maar toffer.

avatar van Man of Sorrows
Wat mij betreft ook een zwakke single. Ik snap niet waarom Depeche Mode nu al jaren en jaren van die langdradige logge melodie-arme nummers maakt. Precious vind ik misschien wel het mooiste uit hun repertoire, een nummer dat zowel qua compositie als qua lyrics helemaal afwijkt van de gebruikelijke Depeche Mode formule. Jammer dat ze niet vaker die weg hebben bewandeld.

Ik schrok tevens ook, zoals nogal wat andere mensen, van de politiek geïnspireerde boodschap. Iets wat je niet in verband brengt met Depeche Mode.

avatar van luigifort
Ja en dan ook nog op een banale schreeuwerige manier.
Where's the revolution, come on people you're letting me down..
Poëtisch hoor

En mooi gezegd..log melodie-arm en langdradig...precies zo

avatar van vigil
Volgens mij was jouw mening al bekend

avatar van Lost
Langdradige logge melodie arme nummers volgens Luigifort en Man of Sorrows. Spijtig genoeg moet ik ze voor de laatste 5 albums gelijk geven. Ik kom voor die albums niet hoger uit dan een 3 sterren. Op basis van de single vrees ik wederom voor zo'n middelmatig album. Ik hoop van harte dat ik het mis heb!