Grinderman - Grinderman (2007)

Australiƫ
Label: ANTI-

1. Get It On (3:08)
  2. No Pussy Blues (4:21)
  3. Electric Alice (3:15)
  4. Grinderman (4:33)
  5. Depth Charge Ethel (3:48)
  6. Go Tell the Women (3:24)
  7. I Don't Need You (To Set Me Free) (4:06)
  8. Honey Bee (Lets Fly to Mars) (3:19)
  9. Man in the Moon (2:10)
  10. When My Love Comes Down (3:33)
  11. Love Bomb (4:26)
Lukas schreef:
[Als je Tom Waits en 16 Horsepower hoog aanslaat, zul je zijn muziek waarschijnlijk zeker kunnen waarderen. Wel zou ik me dan meer op zijn eerdere werk richten (tot halverwege de jaren '90).]

avatar van Jeanneman
xillix schreef:
Ik heb een bloedhekel aan Tom Waits... dus wat dat betreft zou hij bij mij dan weer slecht in de smaak vallen als ik hemnog niet gekend had

16 Horsepower is dan weer niet mijn ding. Nick Cave en Tom Waits vind ik wel geweldig. Voor de liefhebbers van deze plaat zou ik zeggen, luister naar Tender Prey, Let Love In en als je echt van ruig houdt: The Birthday Party!

avatar van Marco dB
Als Grinderman je bevalt, dan kun je ook terecht bij de oude drinkebroertjes van ome Nick: The Beasts Of Bourbon!!

allrighty then !

Klepper
Redelijk heavy, maar oké.!

Agh wat jammer. Ik hou erg van Junyard van TBP en ik stond te springen toen ik No Pussy Blues en Get It On hoorde, had ie meer van deze herrie erop gezet dan was het een topplaat geworden, de rustigere tracks doen me maar weinig. 3* dan maar

kippenhok
ik had kortgeleden het geluk ze live te zien in de hmv store in london. het kwartje is eindelijk gevallen: steengoede plaat. ik vind plaat zoals 'ie is uigebracht veel aanmerkelijk beter dan de de demo version. de uiteindelijke versie heeft een veel betere flow, en verschilt meer van het bad seeds werk, volgens mij.

Het is wel anders dan het latere Bad Seeds werk, maar heeft toch veel weg van de Let Love In en Henry's Dream periode. Ik heb Nick Cave vorig jaar live gezien met een aantal Bad Seeds waar mee hij later Grinderman vormde, en het beviel mij wel, die kleinere bezetting.

Ik heb dr een keer naar geluisterd.
Wat een kolereherrie.

Louis2703 schreef:
Ik heb dr een keer naar geluisterd.
Wat een kolereherrie.

Van "no pussy blues" kan ik enigszins begrijpen dat je het als kolereherrie ervaart , hoewel dat voor mij één van de beste nummers is op dit geweldig album , maar de rest zou ik echt niet als herrie kunnen omschrijven , dus verklaar je nader.

Dridge schreef:

Van "no pussy blues" kan ik enigszins begrijpen dat je het als kolereherrie ervaart , hoewel dat voor mij één van de beste nummers is op dit geweldige album , maar de rest zou ik echt niet als herrie kunnen omschrijven , dus verklaar je nader.

gezien bij Jools: cave kicks ass als nooit tevoren, mannen met baarden, emotie, knallen.....heerlijk.

No Pussy Blues
No Pussy Blues is een van de beste nummers van de laatste jaren.

Mojo Pin
Zalig nummer inderdaad.

avatar van Paalhaas
Cave maakt weer lawaai!

Ja ok. Maartoch, behalve No Pussy Blues vind ik het met het lawaai gehalte erg meevallen hoor. Geef mij maar 3 kwart plaat vol van dat soort nummers.

avatar van korenbloem
cave kan geen lawaai genoeg maken.

korenbloem schreef:
cave kan geen lawaai genoeg maken.

Ja dat vind ik dus ook. Daarom ben ik nogal dubbel over die Grinderman cd. Al was dat optreden op die Youtube link echt GEWELDIG!

Wow; inderdaad super!!
Ik heb hem wel met deze bezetting live gezien; alleen speelden ze toen nog onder de naam The Bad Seeds nummers van The Bad seeds.
Ik vond die kleinere samenstelling toen al wat hebben. Ik zou nu Grinderman ook wel eens live willen aanschouwen.

EVANSHEWSON
Ik vrees dat dit niet echt in de lijn ligt van de laatste Cave/Bad Seeds platen, klopt dat ?
Want als het richting noise en garagerock opgaat, dan haak ik gewoon af.
Maar ik ga hem wel eens beluisteren. Misschien zijn het vooroordelen, ik zie wel.

EVANSHEWSON schreef:
Want als het richting noise en garagerock opgaat, dan haak ik gewoon af.

We horen het wel van je, Goser.
Uiteraard nieuwsgierig naar je oordeel.
Alvast smakelijk voor straks!!

avatar van kappottevic
ik vraag me toch af hoe mensen zoiets mooi kunnen vinden. ik snap het echt niet. maar over smaak valt niet te twisten, schijnt.

Bij Nick Cave is het zo; je vind het goed of je vind het niks.
Degene die Cave echt goed vinden, hebben dan weer een bepaalde periode die ze goed vinden. ik hou persoonlijk over het algemeen meer van het ruige werk.
Als ik jouw top 10 bekijk, is het misschien een idee om met The Boatman's Call of met The Good son te beginnen. Bij deze albums heb je waarschijnlijk een grotere kans dat dat werk je wel aanspreekt. dit is een stuk rustiger.

ik begin te geloven dat Pussy Blues mijn cave favorite gaat worden. Mag ik hier opmerken dat de link van youtube is uitgebracht in mpg (300mb)en binnen handbereik als je isp een goed en breed pakket aanbiedt

fredpit
Ik ga met een halfje verhogen.

Prima, stomende, ruige rock. Waarbij ik behoefte krijg mijn (zorgvuldig bewaarde) berenvel weer eens aan te trekken, de knots op te poetsen, de speer in het vet te zetten en op jacht te gaan naar konijntjes in het plaatselijke plantsoen...dit is toch wel muziek voor echte mannen.

kappottevic schreef:

Dat over smaak niet te twisten valt is een feit dat staat als een huis.! Anders zouden bijvoorbeeld " de Toppers" toch al lang geleden opgehouden zijn met zingen, sterker nog, waren ze nooit begonnen.

fredpit schreef:
Ik ga met een halfje verhogen.

En zo is het dan ook!!! Trek aan dat vel!!
Ik ga ook met " een halfje" mee verhogen!!

Nou sorry, maar de nummers die ik geluisterd heb sporen me niet aan om dit album binnen te halen. Ik hou het nog steeds bij herrie. Ik kan het gewoon niet anders noemen. Sorry.