Grinderman - Grinderman (2007)

Australiƫ
Label: ANTI-

1. Get It On (3:08)
  2. No Pussy Blues (4:21)
  3. Electric Alice (3:15)
  4. Grinderman (4:33)
  5. Depth Charge Ethel (3:48)
  6. Go Tell the Women (3:24)
  7. I Don't Need You (To Set Me Free) (4:06)
  8. Honey Bee (Lets Fly to Mars) (3:19)
  9. Man in the Moon (2:10)
  10. When My Love Comes Down (3:33)
  11. Love Bomb (4:26)
Klepper
Louis2703 schreef:
Nou sorry, maar de nummers die ik geluisterd heb sporen me niet aan om dit album binnen te halen. Ik hou het nog steeds bij herrie. Ik kan het gewoon niet anders noemen. Sorry.

JE HOEFT JE NIET TE VERONTSCHULDIGEN.
Kan best " herrie" zijn, maar daar is niet mis mee, beetje herrie op z'n tijd.!!!

avatar van bramruiter
Na een enkele luisterbeurt kom ik tot de conclusie dat dit toch wel één van de beste albums van dit jaar is. Eens zien of dat na meerdere beurten nog steeds zo is.

4.5* tot nu toe.

Kevin-Raphaëll
naar aanleiding van mojo volgt mijn mening over deze

sterk, aantrekkelijk, gewaagd maar wel een verschrikkelijke lelijke hoes

4 sterren

Dit is Cave voor mij. Een briljante rauwe rocker die ook bijzonder romatisch uit de hoek kan komen. Je moet weten dat ik een grote liefhebber van the birthday party ben en dat dit gewoon een van de beste platen van 2007 is. Solo heeft Cave ook geweldig werk afgeleverd maar ook voor mij wat te rustige platen. Cave moet voor mij schreeuwen en zijn woede lanceren. En dit is lawaai. Lawaai=

avatar van RPJvdH
Fijnfijnfijn... Had het wel iets rauwer verwacht aangezien zijn beschrijving van de band, maar blijft gewoon goeie muziek

avatar van wil-ly
Aan de andere kant is de spilt tussen rauw/ lawaai en de wat rustigere nummers ook wel weer interessant. Balanceren tussen zelfspot en een wat meer filosofische insteek. Love it.

avatar van thetinderstick
Zo rauw heeft Cave in lange tijd niet geklonken. Persoonlijk vind ik juist platen als The Boatmans Call en No More Shall We Part hoogtepunten uit zn werk, maar deze Grinderman mag er ook zijn. De energie spat er vanaf en je hoort dat de mannen plezier gehad moeten hebben bij het opnemen van deze plaat. Get It On, No Pussy Blues, Electric Alice en Grinderman zijn fantastisch, maar er staan ook wat mindere composities op dit album, met name op de tweede helft. 4*

avatar van Corporal Clegg
Ja hoor, heb ik net het idee dat ik een aardig goed lijstje voor 2007 klaar heb en dan hoor ik deze. Kan nu niet meer bij mijn favorieten komen.
Enfin, zéér fijne plaat. Het betere werk van afgelopen jaar wat mij betreft dus.

avatar van Raconteur
Dit is een fantastische plaat en kwam dan ook in mijn toplijstje terecht voor het jaar 2007, de eerste 7 nummers zijn absoluut geweldig.

avatar van Ernie
Rauwe plaat en mijn eerste kennismaking met Nick Cave en zijn collectief. Ik hoef dus niet uit te leggen dat ik geschokt was na een eerste beluistering. de plaat is er nog niet volledig ingekropen maar bevat voor mij wel het mooiste nummer dat ik in jaren heb gehoord nl. (I don't need you to) set me free. Magistraal nummer. Het grote voordeel van de aanschaf van deze plaat is dat ik mij nu langzaam aan het verdiepen ben in de muziek van Cave en ik heb alleen nog maar positieve ervaringen hiermee.

avatar van strandsmurf
Nick Cave maakt mij wederom blij. Zijn gehele oeuvre kan mij bekoren. Lekkere rauwe plaat. Alleen staan er naar mijn idee iets te veel rustmomenten op. Als Cave schreeuwt, sist, stampt en gilt mag hij dat de gehele plaat doen!Plaat ligt al een jaar in ieder geval in de buurt van de laser. Voor het geval dat.

Kosinski
Eigenlijk de plaat die Nick Cave & The Bad Seeds al jaren vergaten te maken. De tijden van "From Her to Eternity" en "The Firstborn is Dead" keren weer terug. Hulde Nick !

avatar van wil-ly
En er komt nog een 'Grinderman'; die kan mij niet snel genoeg komen.

avatar van Wickerman
Ik vind deze plaat vele malen beter dan de harde Bad Seeds platen van de laatste jaren, zoals Abbatoir Blues en Dig, Lazarus, Dig!!!/

avatar van Smoes
I love 'dis herrie!!!!
Georganizeerde herrie wel te verstaan , therefore zooi = MOOI!
Whatever! Gewoon heerlijke uit je dak plaat , maag Cave meer van maken wat mij betreft! :-P

avatar van barrett
Ja dit is en blijft voor mij een uitstapje van Nick Cave, zeker geen slecht album maar ik verwacht persoonlijk meer van hem. Het rock lekker, moest dit album gemaakt zijn door een andere band dan zou ik er vast wel heel wild van geworden zijn, maar van Nick verwacht je zoiezo meer.
Mooi experiment.

avatar van midnight boom
lekkere cd zit tussen een 3.5 en een 4 sterren voor mij.
maak er 4 van.

RbF
Ik voel me zelf ook wel meer aangetrokken tot het "zwaardere en hardere" werk van Nick Cave. Dezebehoort nu toch wel bij mijn favorieten net zoals zijn "Abbatoir Blues" en "Dig,Lazarus,Dig". Kennelijk zijn de meer recentere cd's van Cave meer mijn ding want ik ben nu zijn oudere werk (Boatman's Calle,Murder Ballads,...) aan het beluisteren en die vind ik ook wel heel mooi, maar toch net iets minder...

avatar van Omsk
Zonder me erg ingelezen te hebben: is het toeval dat No Pussy Blues zowat een directe rip-off is van Bob Dylan's It's Alright Ma (I'm Only Bleeding)?

avatar van Killeraapje
Als grote fan Nick Cave schaam ik mij diep dat dit album aan mij voorbij gegaan is. Vandaag was het dan eindelijk zover ik heb hem in huis gehaald en hem de hele dag gedraaid.

Voor mij had dit best onder Cave zijn eigen naam mogen worden uitgebracht. Want zo groot is het verschil niet. Het is misschien wat rauwer en er zijn wat minder pretenties. Maar dit is toch op en top Cave. De voorlopige hoogtepunten zijn voor mij No Pussy Blues, Man in The Moon, Go Tell the Woman en Grinderman. Verder is het een hoog niveau zoals ik het van Cave gewend ben en ik ga de komende dagen lekker door met luisteren.

Maar voorlopig bevalt deze plaat me prima.

avatar van Hendrix4live
Heerlijk nieuw muziekproject. Nou ja, nieuw. In iedergeval heeft dit album ontzettende sterke nummers. No Pussy Blues en Get It On vind ik heel goed maar het nummer Grinderman sprinkt er voor mij het meeste uit.

vondeich
''Tot slot is er ook nog goed nieuws voor de Grinderman-fans: het tweede album is klaar, en is ‘fucking great’, aldus Cave zelf.''

Bron: nu.nl

Ik zeg fucking great nieuws!

Kosinski
vondeich schreef:

Bron: nu.nl

Ik zeg fucking great nieuws!

Kom maar op !!

avatar van Raul
Haha, weet nog dat ik op Werchter stond een paar jaar geleden en in het zonnetje voor de tent rondhing waar één of andere band genaamd Grinderman op het punt stond te beginnen.
Wat was ik verbaasd toen Nick Cave ineens voor m'n neus stond! Even het programmaboekje erbij gepakt en toen viel het kwartje. Was een mooi, intens optreden met een hevig zwetende Cave. Album is ook erg goed.

avatar van Wickerman
Het nieuwe Grinderman album is hét album waar ik dit jaar naar uitkijk.

Hopelijk is hij dan wel beter. Anders hoeft het van mij niet zo nodig.

avatar van Arrie
Als ie net zo goed is, ben ik al blij. Ik kijk er ook naar uit.

avatar van barrett
Ik ben ook wel benieuwd Cave de opvloger van deze plaat zal laten klinken. Het zal wsl weer ruw en recht toe recht aan zijn, maar komt hij met nieuwe strucktruren op de proppen,... Ik ben alvast aan het wachten

avatar van VanDeGriend
Berichten over het nieuwe album verplaatst naar Grinderman

avatar van GothicBowie
Geweldig goed album al vind ik de opvolger net iets beter eerlijk gezegd, het grijpt terug naar de beginjaren van Nick Cave deze Grinderman, geweldig goed dus (ook al hou ik meer van de ballads van Nick cave) deze Grinderman mag er best zijn