Prince - The Rainbow Children (2001)

Jazz / Funk
Label: NPG

1. Rainbow Children (10:03)
  2. Muse 2 the Pharaoh (4:21)
  3. Digital Garden (4:07)
  4. The Work Pt. 1 (4:28)
  5. Everywhere (2:54)
  6. The Sensual Everafter (2:58)
  7. Mellow (4:24)
  8. 1+1+1 Is 3 (5:17)
  9. Deconstruction (1:59)
  10. Wedding Feast (0:54)
  11. She Loves Me 4 Me (2:49)
  12. Family Name (8:17)
  13. The Everlasting Now (8:18)
  14. Last December (7:57)

Dank Kronos scheelt mij weer werk
Ik denk overigens ook niet dat Prince antisemitisch was, maar alleen al de holocaust minimaliseren vind ik vreselijk.

Holocaust aside, many lived and died. Misschien vind hij het wel juist het ergste wat er was.
Wat is je persoonlijke ervaring er mee? of vind je gewoon dat je dat moet vinden.
Daarnaast is het wel heel erg moeilijk voor te stellen dat iemand die zich erg inzet tegen rascisme en discriminatie de holocaust zou minimeren.

Kronos schreef:
OOOOO, volgens sommigen minimaliseert hij de holocaust en zou de tekst antisemitisch zijn. Lijkt me onzin. Mijn interpretatie is te vinden als je even terugbladert naar 17 januari 2020.

Ah ja, goed uitgelegd!

avatar van Kronos
vinylbeleving schreef:
...maar alleen al de holocaust minimaliseren vind ik vreselijk.

Vreselijke beschuldiging.

Dank Kronos scheelt mij weer werk

En heb je die mooie plaat inmiddels gekocht nu je vreemde insinuaties ontkracht zijn?
Het is een aanrader! Zelfs op doorzichtig vinyl is het een van de best klinkende persingen in mijn collectie. En dat zegt wel wat!

avatar van vinylbeleving
OOOOO schreef:

Vreemde insinuaties? Ik blijf bij mijn punt dat ik de teksten mij rillingen bezorgen, en ik ben niet de enige die dat vind. (ik bedoel lees de berichten terug of check de gemiddelde commentaren op internet). In die zin snap ik ook niet wie volgens jou mijn interpretatie op de tekst ontkracht zou hebben? Maargoed blijkbaar heb jij een andere mening, dat mag. Leuk dat je enthousiast bent over de persing, maar mij overtuig je niet hoor, ik laat het album op vinyl aan me voorbij gaan.

avatar van Kronos
Prince minimaliseert de holocaust en Born in the U.S.A. is een patriottisch lied.

vinylbeleving schreef:

ja precies, je hebt helemaal gelijk Prince is een rasechte n*zi. hahaha