Fish - Vigil in a Wilderness of Mirrors (1990)

Label: EMI

1. Vigil (8:43)
  2. Big Wedge (5:19)
  3. State of Mind (4:42)
  4. The Company (4:04)
  5. A Gentleman's Excuse Me (4:15)
  6. The Voyeur (I Like to Watch) (4:42)
  7. Family Business (5:14)
  8. View from the Hill (6:38)
  9. Cliché (7:01)
  10. Jack and Jill * (4:28)
  11. Internal Exile * (4:51)
  12. The Company [Demo] * (4:30)
  13. A Gentleman's Excuse Me [Demo] * (3:54)
  14. Whiplash * (4:25)
avatar van bikkel2
Ik denk dat je daar wel gelijk in hebt . Ik vind nadien dat Sunsets On Empire akelig dicht in de buurt komt qua beleving en kwaliteit .
Waarschijnlijk omdat Steven Wilson hier aan meewerkt . Fish heeft nu eenmaal een persoon nodig die hem helpt om een eenheid te smeden en hem afremt waar nodig . Maar Sunsets heeft een paar zwakke plekken . Op Big Wedge na valt er op Vigil eigenlijk weinig aan te merken .

Zit het album zojuist te beluisteren, reeds bijna 20 jaar in bezit, blijft prachtig.

avatar van Darkzone
Running On Empty schreef:

Besteld met de extra 5 tracks plus de remasters van Internal Exile en Songs From The Mirror die nog ontbrak. Bij Fish zelf 5 pond per stuk, moet kunnen.

Heb begin van de maand daar ook Vigil en Exile besteld. Erg nette prijzen idd. Mooie digipacks ook. Ik heb de eerdere releases van deze cd's al zo lang in huis, dat deze remasters een meer dan mooie aanvulling zijn. Eerder een vervanging, want de geluidskwaliteit op deze remasters zijn een stuk beter.

Ik begrijp alleen niet wat Internal Exile als bonustrack op deze cd te zoeken heeft.

avatar van vigil
Komt als demo uit de Vigil sessies.

Ozric Spacefolk
Goede (eerste) plaat van Fish.

Ik draai deze eigenlijk al zo'n 20 jaar geregeld.
Maar voor het eerst, sinds 1990 ergerde ik me aan het rommelige en drukke getrommel van Mark Brzezicki (ik kan die naam nooit onthouden).

Vooral op View from a Hill en Family Business.

Janick Gers (van Iron Maiden) op Cliche is een welkome verrassing. Gek dat Maiden-fans dit nooit hebben geweten.

De b-kantjes van deze plaat zijn op de 7" versies van de singles 'Gentleman's Excuse Me', 'State of Mind' en 'The Company'.
Dus die heb ik allemaal al.
De bonustracks zijn voor mijn dus niet interessant.

avatar van rudiger
Het verdienstelijke debuut album van Fish .
Ik had deze cd al meteen in huis bij de release maar ben hem kwijtgeraakt , vraag me af waar ie gebleven is .
Ik heb hem vanmiddag maar weer opnieuw gekocht .
Morgen maar eens intensief luisteren want dat is al weer jaren geleden .
Ik vond het toen een erg goed album dus 4 sterren kan ik blindelings geven .

avatar van Ayreonfreak
rudiger schreef:
Het verdienstelijke debuut album van Fish .
Ik heb hem vanmiddag maar weer opnieuw gekocht .
Morgen maar eens intensief luisteren want dat is al weer jaren geleden .
Ik vond het toen een erg goed album dus 4 sterren kan ik blindelings geven .

Tjonge. Dan heb je bijna twintig jaar heel wat moois gemist.

avatar van rudiger
Dit album heb ik vandaag 3 keer beluisterd en ik vind de beste nummers de opener Vigil In A Wilderness Of Mirrors , Big Wedge , A Gentlemen`s Excuse Me en De afsluiter Cliche .
Verder een prima album met voor mij 4 eerdergenoemde nummers als hoogtepunt .
A gentlemen`s Excuse Me is natuurlijk 1 van de mooiste songs ever .
Wie dit geen mooi nummer vindt kan beter stoppen met muziek luisteren en wat anders gaan doen , bv kippewitten .
Erg goed stemgeluid heeft die sympathieke zanger Fish waar het prettig naar luisteren is .
Blijf bij 4 sterren .

Kippewitten, hmmm interessant

avatar van rudiger
Geweldig album van een geweldig zanger .
Album is van begin tot de laatste noot helemaal top .
Voor zulke albums rest nog `n formaliteit van 5 sterren , bij deze .
Ter info : Woensdag 24 november geeft Fish `n concert in de Bosuil te Weert . Kaarten slechts 22 euri aan de kassa .
Ik heb er zin in .
Welkom terug in mn cd-rek Fish . Aanwinst .

avatar van Running On Empty
Weert is een beetje ver weg. Speelt ie niet in Utrecht?

avatar van ricardo
Moeten ze die weg maar wat korter maken, dan is het ook niet zo ver meer.

avatar van uffing
Het titelnummer is werkelijk fantastisch. De rest mag er zeker ook zijn, maar is niet zo goed als Vigil.

avatar van "H."
Tja.... wat kan ik hier nog toevoegen. Inderdaad een meesterwerkje. Ik ben sowieso fan van de poezie van Fish. Zeg nou zelf: "and the man in the mirror had sad eyes" is toch een geweldige manier om te zeggen dat je verdrietig bent.

Als Vigil zoals velen beweren Fish zijn afrekening was met de voorgaande periode met Marillion dan zal dat voor dit voor hem wel als een goede therapie hebben gewerkt.

Nogmaals een mooie plaat die na 20 jaar nog steeds af en toe uit de kast wordt gehaald.

Oh ja voor de echte freaks...... ik vond net het ticket van de tour (viel uit het cd boekje). Het was in Ahoy 10 maart 1990. Ik zat vak AE rij 17 plaats 23. Zat één van jullie freaks naast me?

avatar van Noki
Prachtig album van een rasartiest. Een klassieker met een aantal hele mooie songs. Vigil, Cliche en A gentlemen's excuses me moet ik gewoon regelmatig even horen.

Ozric Spacefolk schreef:

Dat was toch op View From A Hill?
Als ik me niet vergis, heeft Janick dat nummer samen met Fish geschreven.
Bij A Gentleman's Excuse Me krijg ik altijd een krop in de keel.
Die song mogen ze gerust op mijn begrafenis spelen.

MindRuler schreef:

Dat was toch op View From A Hill?
Als ik me niet vergis, heeft Janick dat nummer samen met Fish geschreven.
Bij A Gentleman's Excuse Me krijg ik altijd een krop in de keel.
Die song mogen ze gerust op mijn begrafenis spelen.

View from a Hill heeft hij meegeschreven... Op Cliché speelt hij mee... Althans, zo is mij dat bij gebleven...

Edit: bij wijze van uitzondering eens op wikipedia gekeken... Hij speelt volgens die site inderdaad alleen op View from a Hill mee... De Muziekcassette die ik had van deze plaat, beweerde iets anders...

avatar van vigil
Hij speelt enkel op dat nummer mee. Hij heeft het meegeschreven maar dan enkel met de muziek en niet tekstueel.

Drumt?!?

avatar van vigil
Ow haha hij speelt (tenminste in zin geval gooit) gitaar natuurlijk

Ozric Spacefolk
Het was geen verbetering van mij, je weet maar nooit... Het had zomaar gekund...

avatar van IntoMusic
Vigil, je hebt me bij een andere Marillion album getrickerd om toch eens uit te kijken naar dit debut van Fish. Waar ik ook zoek, ik kan de versie met de 5 bonustracks nergens vinden...? Op eBay als 2e hands, maar wil 'm wel nieuw.

Is de versie + bonustracks nog wel ergens te koop?

MindRuler
Ik heb 'm 2ehands gekocht omdat ik 'm nergens nieuw kon vinden.
Helaas wel de versie zonder bonustracks.

avatar van IntoMusic
Toch vreemd, want de normale versie is ook lastig te vinden... Zal wel weer een geremasterde op komst zijn.

avatar van vigil
Het zou inderdaad heel goed kunnen dat deze op dit moment niet meer leverbaar is. Voor zover ik weet is er geen nieuwe remaster komst. Dus eigenlijk een zeer slechte tip van mijn kant

Ozric Spacefolk
Ik heb hem nog op Music-cassette. (en cd)

Ozric Spacefolk schreef:
Ik heb hem nog op Music-cassette. (en cd)

ik heb hem ook nog picture disc

IntoMusic schreef:

Was ook de enige keer dat ik 'm tegenkwam, ik twijfelde dan ook geen moment.
Nog in Belgische frank dus alweer een aantal jaren terug.

Ozric Spacefolk
Ik heb State of Mind op picture-disc (geloof ik) en Gentle Man's Excuse Me op 7" en Big Wedge...

Ik weet het niet meer... EMI bracht allerlei hebbedingetjes uit voor Marillion en Fish....

Vigil In A Wilderness Of | Fish! | 0636551621526 - Gratis verzending bij Cosmox

Gewoon te koop bij Cosmox...

edit: ik zie nu staan: "Niet leverbaar"... verdraaid!