Godspeed You! Black Emperor - Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven (2000)

Alternatieve titel: Levez Vos Skinny Fists Comme Antennas to Heaven!

Canada
Label: Constellation

1. Storm (22:32)
  2. Static (22:35)
  3. Sleep (23:17)
  4. Antennas to Heaven (18:58)
sleep
Dit is overduidelijk het beste album van GYBE, met als hoogtepunt Sleep, dit nummer zit zo goed in elkaar, de melancholie die door dat hele nummer voortdurend aanwezig is, fenomenaal
5, hoger kon helaas niet...

Woutt
Hele mooie plaat. Zo droevig en donker dat ik op heel wat momenten kippevel krijg. Moeilijk te beschrijven voor de rest, gewoon 's avonds luisteren en dan begrijp je het wel. Een complete film speelt zich af voor mijn ogen bij het beluisteren van 'Storm'. Prachtig zeg!

Maar, dit zijn slechts een paar mp3'tjes helaas. Ik zou graag weten waar ik deze zou kunnen kopen. (omg. Enschede)

Weet iemand een zaak hier voor?

Desnoods geeft iemand me het adres van een goede en betrouwbare webshop.

avatar van dynamo d
Ik heb deze besteld (bij www.amazon.co.uk: erg betrouwbaar. Ik bestel al jaren hierbij en er is nog nooit wat mis gegaan), mede vanwege de lovende MuMe-kritieken. Ben erg benieuwd.

avatar van Hermy
Woutt schreef:
Ik zou graag weten waar ik deze zou kunnen kopen. (omg. Enschede)

Volgens mij zit er in Enschede een Plato. Daar zullen ze dit album vast wel hebben.

Woutt
Sinds vanochtend ben ik ook trotse eigenaar van deze prachtplaat. Gekocht bij Plato in Enschede. Samen met deze ook nog even wat andere albums meegenomen.

avatar van The Scientist
goeie Woutt

Woutt schreef:
Sinds vannochtend ben ik ook trotse eigenaar van deze prachtplaat. Gekocht bij Plato in Enschede. Samen met deze ook nog even wat andere albums meegenomen.

Plato in Enschede, dat is inderdaad een goede zaak. Toen ik in Enschede studeerde (UT) was ik ook vaste bezoeker. Goed te vernemen dat Plato nog steeds letterlijk en figuurlijk meedraait.

dynamo d schreef:

Dit hadden van voor tot achter mijn woorden kunnen zijn...

avatar van dynamo d
Boeiende muziek. Doet me ook enigszins aan Sigur Ros denken. Mooiste stukken vind ik:
Op Storm: Il Pleut a Mourir [+ Clatters Like Worry]
Op Static: World Police and Friendly Fire
Op Sleep: Monheim

Vooral van Monheim krijg ik kippenvel. Wist niet dat je met "jankende geluiden" zulke mooie muziek kon maken.

Laatste nummer vind ik ietsje minder, maar ik wil zeker meer van Godspeed You! Black Emperor horen.

De vergelijking met Sigur Ros wel logisch, maar toch is er wel degelijk een groot verschil tussen beiden.
Sigur Ros is wat liever, wat dromeriger. Deze band is ruwer en rauwer. Veel directer. Godspeed geeft je een klap in je smoel. Sigur Ros een aai over de bol

Zo ervaar ik het althans.

avatar van HammerHead
Zoals aERo ervaar ik het ook maar dan nog wat extremer. Ik zie de link met Sigur Rós eigenlijk totaal niet.

avatar van Nakur
eindelijk aangeschaft

prachtalbum!

Zo'n beetje het mooiste wat internet te bieden heeft:

avatar van the viking
Sorry maar ik vind de eerste vijf minuten slaapverwekkend,daarna wordt het overigens wel wat beter

Hmm, ik vind dat je die stukken toch niet zo los van elkaar kan zien, je mist toch duidelijk de opbouw. Vind het verder ook niet zo'n sterk filmpje eigenlijk, je kunt amper de tekst verstaan.

Merk trouwens wel dat als ik naar GYBE! oid luister, ik een compleet andere tijdsbeleving heb. Bij 'gewone' liedjes betrap ik mezelf wel 's dat ik naar de klok zit te staren in afwachting op het volgende liedje, maar hier heb ik vaak van 'oh, zijn er nu alweer 10 minuten voorbij?'.

Dat je het niet mooi vindt, kan natuurlijk.

avatar van Flipman
Woutt schreef:
Gekocht bij Plato in Enschede.

Oh?? Ik ken alleen een filiaal in Groningen, geen idee dat het een keten was! Verkopen ze daar ook alleen maar dingen uit de cult-hoek? Want vanwege dat assortiment is het wel een van m'n favoriete winkels geworden .

Er zijn tientallen Plato's verspreid door heel NL. Ik ken er zelf ook in Den Haag, A'dam, R'dam, Leiden en Utrecht.

En vergeet de on-line store niet herman
Bij the Veils' Nux Vomica verwezen zij in hun nieuwsbrief zelfs door naar deze site!

herman schreef:

Kleine correctie: in Amsterdam zit de plato-filosofie in de Concerto. Kleine aanvulling: er zijn ook Plati in Apeldoorn en Deventer.

Ik heb dit plaatje onlangs ook beluisterd en, hoewel erg sterk, heb ik de indruk dat hij iets achterblijft bij F#A#. Hier ligt net iets meer de langdradigheid op de loer. Niettemin 4*

Je hebt gelijk wat A'dam betreft; ik was even in de war met de Plaatboef aldaar.

herman schreef:

ik blijf zeiken ... de Plaatboef alhier (op de Rozengracht) heet tegenwoordig de Velvet Music. Moet zeggen dat ik, toen ik er laatst weer eens was, enigszins teleurgesteld was in de doorloop van de 2e hands collectie.

DwarreI
Wie weet er wat de betekenis van het artwork aan de binnenkant van de hoes is?

avatar van HammerHead
DwarreI schreef:
Wie weet er wat de betekenis van het artwork aan de binnenkant van de hoes is?

Het lijkt me een aanklacht tegen machtsmisbruik en het kapitalisme.

Casartelli schreef:

Ah, okay. Ik ben er ook in geen jaren meer geweest, dus dat wist ik dan weer niet.

avatar van snarf349
sleep murray is al jaren absoluut mijn favoriet, was dit album een beetje vergeten, hoort in mijn top 10.

avatar van Oldfart
Er zijn in totaal 9 Platowinkels; samen met een aantal andere platenzaken onderhouden ze een heel informatieve site: www. platomania.nl
Aarader voor wie het nog niet kent.

Veel info, recensies, lijsten met wat er net uit is, en wat er aan komt.

avatar van Lukas
Casartelli schreef:

Waar ik helemaal niets aan toe te voegen heb.

avatar van nuf
nuf
na een tijdje twijfelen toch maar op vinyl gekocht (21 euro!). Storm is een van de mooiste stukken die ik heb gehoort, dat is dan ook de kant die ik het meeste luister. verder een prachtalbum om te draaien voor het slapen gaan of gewoon, gewoon .

mooi artwork ook, nergens op de hoes is te zien dat het van godspeed! you black emperor is.

voor mij geen plaat voor een dip of depressie trouwens, dan komt het alleen heel naar over

avatar van BlueVelvet
nuf schreef:

Voor mij wel
Juist dan luister ik donkere, aggressieve of melancholische muziek.

voltazy
BlueVelvet schreef:

Voor mij wel
Juist dan luister ik donkere, aggressieve of melancholische muziek.

daar heb ik dan weer niks aan toe te voegen