Morrissey - Low in High School (2017)

Label: BMG

1. My Love, I'd Do Anything for You (4:43)
  2. I Wish You Lonely (2:58)
  3. Jacky's Only Happy When She's Up on the Stage (4:19)
  4. Home Is a Question Mark (3:59)
  5. Spent the Day in Bed (3:31)
  6. I Bury the Living (7:25)
  7. In Your Lap (4:35)
  8. The Girl from Tel-Aviv Who Wouldn't Kneel (4:57)
  9. All the Young People Must Fall in Love (3:36)
  10. When You Open Your Legs (3:17)
  11. Who Will Protect Us from the Police? (4:05)
  12. Israel (5:55)
  13. Lover-To-Be * (4:08)
  14. Back on the Chain Gang * (3:51)
  15. Never Again Will I Be a Twin * (4:15)
  16. This Song Doesn't End When It's Over * (3:56)
  17. You'll Be Gone [Live] * (2:33)
  18. Rose Garden [Live at the Grand Ole Opry, Nashville] * (3:06)
  19. Are You Sure Hank Done It This Way? [Live] * (3:24)
  20. I Didn't Know What to Do [Live] * (1:54)
  21. Judy Is a Punk [Live] * (1:36)
avatar van johan de witt
Eerste single Spent the Day in Bed net een keer of 10 beluisterd en ja, die mag ik wel
Goede titels verder ook, belooft veel!

avatar van bennerd
Eén van mijn favoriete punkers, die Morrissey. Benieuwd waar hij nu mee op de proppen komt. Het is in ieder geval een reminder om eindelijk in zijn discografie te duiken.

avatar van rafke pafke
Ik hoop dat de kwaliteit van World Peace... verder gezet wordt, want dat vind ik een steengoed album.

avatar van ArthurDZ
Dat hoop ik ook! Spent The Day In Bed klinkt alvast niet verkeerd (al mag het wel nog ietsje meer zijn).

avatar van lennon
Yes.. een nieuwe Moz.. de single is al raak!

Nu hopen op een tour!!!

avatar van luigifort
Zo die had ik niet zien aankomen
Vette hoes
Fijne single ook zo te horen, goeie tekst, perfect (niet teveel) electrosausje.

avatar van Rudi S
johan de witt schreef:

Goede titels verder ook,l!

haha, die Moz toch weer.

De hoes was al eerder bekend en dat leverde zoals dat hoort bij Morrissey gelijk al gedoe op (wat achteraf dan wel weer meeviel).
De single vind ik verrassend. Het is anders dan we van hem gewend zijn, maar ik vind het wel sterk.

avatar van reptile71
johan de witt schreef:
Goede titels verder ook, belooft veel!

Zeker van 'When You Open Up Your Legs' verwacht ik veel.

Wel.tig verschillende versies...

Paint a vulgair picture....

Wel.tig verschillende versies...

Paint a vulgair picture....

Ik word tegenwoordig een beetje moe van de kleurtjes hype en snel naar de winkels rennen om die te bemachtigen. En nu bij deze Morrissey weer pakketje dit, pakketje dat.
Ik ga gewoon lekker ouderwets naar de platenzaak en zie dan wel wat ze hebben (mag ik al reserveren Ducoz?!)

avatar van lennon
Yep.. maar die tekst is inmiddels wat achterhaald. Ook hij kan dus toch van principes afstappen blijkt nu.

lennon schreef:

Daar staat ie sowieso bekend om, een reden dat ik hem als artiest ook niet zo sympathiek vind (niks is hem menselijk natuurlijk, maar als je zo'n grote mond opentrekt....).
Neemt niet weg dat ik wel al sinds de jaren '80 enorm fan ben (maar ja Prince vond ik ook niet altijd even sympathiek)

avatar van E-Clect-Eddy
Is hij nog steeds of al weer boos?

Sparks - Lighten Up Morrissey!

avatar van Ducoz
aERodynamIC schreef:
...

Ik zal er zo direct naar gaan kijken;)

avatar van Mr. B
Nieuwe single is fantastisch, klinkt iets anders dan gewoonlijk. Maar lekker geproduceerd en heerlijke tekst. Ben benieuwd naar de rest. Morrissey vindt zichzelf nog een keer uit!

avatar van rafke pafke
Lekkere nummer inderdaad die eerste single! Zijn stem klinkt nog top!

avatar van E-Clect-Eddy
Er is een officiële lyric video voor Spent the Day in Bed... licht humoristisch "I'm Not My Type, but I love my Bed" en "no bus, no boss, no rain, no train" (waarom neemt ie niet gewoon de fiets? )

Goed genietbaar, luchtig nummer over echte angst die je je bed in jaagt en je huis niet doet verlaten.

avatar van Ducoz
Het nieuwe album is ook verkrijgbaar op cassette. Voor een nette 8 euro.
Zullen we anders allemaal op tape overstappen?

Het zal mij benieuwen. Ondanks dat ik Morrissey erg hoog heb zitten en ik zijn platen met enige regelmaat draai, heb ik met het nieuwere werk steeds vaker het gevoel dat de draaibeurt net te lang duurt.

Ik vind de hoes eigenlijk helemaal niet binnen zijn stijl passen. Niet dat die portretten zo spectaculair waren, maar die hadden wat eigens en wat kunstzinnigs over zich heen wat voor mij bijdraagt aan de mystiek om een artiest als Morrissey. Deze hoes doet makkelijk en goedkoop aan. Misleindend ook wel, we krijgen dadelijk keiharde gangsterrap of boze bay-area poppunk om onze oren. Dat wil je eigenlijk niet associëren met Morrissey.

aERodynamIC het is geregeld.

Ik vind de hoes goedkoop en oerlelijk vormgegeven.

avatar van johan de witt
Gisteren de eerste nummers van het album live bij de BBC, klinkt veelbelovend!

Vanavond bij Jools op BBC 2 waarschijnlijk ook vast wat nieuws.

aERodynamIC schreef:
Ik vind de hoes goedkoop en oerlelijk vormgegeven.

Het gaat om de inhoud he

Het gaat om de inhoud he

We betalen anders behoorlijk wat voor ook de buitenkant

johan de witt schreef:
Gisteren de eerste nummers van het album live bij de BBC, klinkt veelbelovend!

Vanavond bij Jools op BBC 2 waarschijnlijk ook vast wat nieuws.

Enkel Spent The Day In Bed helaas. Leuk nummer hoor, maar ik had gehoopt nog iets nieuws te kunnen horen.

avatar van Sater
Op youtube stond gisteren nog een video van de hele show, waarin ook 'I Wish You Lonely', 'Jacky's Only Happy When She's Up on the Stage', 'Home Is a Question Mark', 'When You Open Up Your Legs' en 'All the Young People Must Fall In Love' te horen waren. Kan er nog niet echt veel over zeggen en denk dat ik de plaat vaker moet draaien voor de nummers beginnen te leven. Laatstgenoemde nummer viel wel op door de hoofdrol voor de piano. De andere nummers klonken niet heel verrassend.

rafke pafke schreef:

Was ook de verkorte versie. Zaterdagavond om 23.00 uur de lange versie en dan doet hij nog twee andere nieuwe nummers van deze plaat.

Oranje transparant
Geel
Transparant
Blauw
Regulier Zwart

dat zijn de kleurkeuzes op vinyl... Alleen hoe gelimiteerd gelimiteerd werkelijk is is me niet duidelijk. Er zit geen bestel limiet op, dus wat dat betreft denk ik dat 't vrij ruim zal zijn. Slimme zet natuurlijk, die maatschappij weet dat een groot deel van de fanatieke Moz fans dit allemaal gaat aanschaffen.

Fijn weer, zeker als je als ik daar nogal gevoelig voor bent

Ik ga sterk zijn, en één kiezen...

lennon schreef:
Ik ga sterk zijn, en één kiezen...

En snel kopen want voor je het weet heeft meneer weer ruzie met zijn platenmaatschappij en wordt er niets meer geperst zoals bij de vorige (en dan mag je het veelvoud op Discogs betalen)

avatar van lennon
De 2 andere nieuwe songs die zijn uitgezonden bij Jools klinken ook als de vertrouwde Morrissey

We moeten ook niks vernieuwends verwachten. De scherpe teksten vielen al wel meteen weer op.

Die 3 songs geven me de hoop dat t een degelijke plaat gaat worden.

avatar van devel-hunt
No bus, no boss, no rain, no train, spent the day in bed. Fantastisch.