Nine Inch Nails - Year Zero (2007)

Rock / Electronic
Label: Interscope

1. Hyperpower! (1:42)
  2. The Beginning of the End (2:47)
  3. Survivalism (4:24)
  4. The Good Soldier (3:23)
  5. Vessel (4:53)
  6. Me, I'm Not (4:52)
  7. Capital G (3:50)
  8. My Violent Heart (4:14)
  9. The Warning (3:39)
  10. God Given (3:51)
  11. Meet Your Master (4:09)
  12. The Greater Good (4:52)
  13. The Great Destroyer (3:17)
  14. Another Version of the Truth (4:09)
  15. In This Twilight (3:34)
  16. Zero-Sum (6:15)
Spectrious schreef:

Het is een 320 kb/s rip. Zeker en vast geen kutkwaliteit. Enkele dagengeleden waren er nog kut audio rips, maar deze is haarscherp.
Na een hele dag luisteren zou ik het een 4/5 geven. HEt is wennen, maar dat vind ik juist het leuke.

*zucht* en dat zeg dus helemaal NIKS die bitrate. 320 KBPS kan getranscode zijn van een lagere kwaliteitsrip (downsampling heet dat ook wel). Daarnaast zijn er verschillende versies. De versie die jij hebt is een transcode van 151 mb. Je hebt ook nog een vbr rip die wel tot 2x toe getranscode is van 96 mb. Daarnaast is er net een webrip verschenen van flv files die op de officiele website te luisteren is via een .xml bestand. Zie HIER..

En als je het nog niet gelooft, gooi je mp3 bestanden maar door een spectrograph analyzer om te kijken of de bitrates een hoge piek halen (NIET in dit geval, want het is al geprobeerd).

PFFFFF, man man man.. Wat een nerden taal heb ik zojuist uitgeslagen Maar ik word een beetje gek van mensen die beweren dat iets 'goed' klinkt aan de hand van een bitrate. Ik zit al jaartjes in deze 'rippers-scene', en ik kan je vertellen, er is nog geen 'officiele' leak.

Tip: wacht op de CD en koop die.

*edit* ik kan echt een mierenzifter zijn over dit soort dingen . Ik verwacht niets anders dan een geweldig album en ben heel erg aan het wachten!

*edit 2* die webrip schijnt wel van redelijk goede kwaliteit te zijn. Ik zal em morgen maar eens luisteren dan.

*edit 3* Door die flv bestanden te 'extracten' kun je het hele album binnenhalen via de officiele site. En dat voor een band als NIN..

DUS: wil je het hele album (webrip) legaal downloaden:
download dit + de links HIER

marketing?

avatar van Mimo
Dit album ligt me wel. Beter dan With Teeth en misschien ook wel The Downward Spiral na vaker luisteren. The Fragile blijft nog steeds de torenhoge favoriet hoor

Favo nummers:

The Good Soldier
My Violent Heart
Meet Your Master
The Greater Good
In This Twilight

4,5* Heerlijk

avatar van KampF
Echt absurd trouwens dat ze het album gratis aanbieden. Het zal er wel aan liggen dat het platencontract bij Interscope bijna is afgelopen. Ik heb nu nog geen tijd om het te beluisteren, maar oei wat ben ik benieuwd

avatar van CWTAB
Klinkt inderdaad wel anders, minder downward spiral en meer the fragile en dan toch weer niet.... effe wennen dit album maar weeral een sterke release ( en vrij vlug uitgebracht ook)....

Nine Inch Nails gaan weer een andere richting uit, ben es benieuwd wat dit zal geven als ze hun live shows aanpassen en meer van dit materiaal zullen spelen....

avatar van Paalhaas
KampF schreef:

Effe muggenneuken dan: Het is muggenziften en mierenneuken.

KampF schreef:

Trent heeft al vaker zelf gezegd dat hij CDs zat is, dus zo erg verrast het me niet. Bovendien is de kwaliteit van de FLVs op de websites best laag.. En een wanneer is volgens jouw een leak officieel?
De 320Kbps rip die ik heb beluisterd is direct van de CD (de listening party CD) gehaald, niks mis mee dus. : ) Betere Mp3s zul je niet vinden iig, en hoge pieken genoeg.

Chibs schreef:

Die van de website is 265 kbps. Kan jij die 320 kbps versie door een spectrogram programma doen en screenshots maken + uploaden? Dan kun je het voor de zekerheid zien. De beste rip tot nu toe is van de website zelf. En die klinkt erg goed hoor.

Ik ben nu bij Begining of The End, geweldig

avatar van Mimo
Dat vind ik ook meteen het minste nummer van de hele CD. Lijkt wel een (slechte) left-over van With Teeth

Ik ben nu bij Begining of The End, geweldig

NIN plaatste de FLVs pas op de website nadat het album was gelekt, en waarschijnlijk was dat ook de reden : )

The Beginning of The End vond ik een erg zwak nummer eigenlijk, zoals hierboven wordt gezegd, het zwakste :/

avatar van Jordy
Erg positieve eerste indruk! Ben sowieso al een sucker voor concept albums, en de grote electronica invloed (Violent Heart!) vind ik echt een heel sterke zet.

Stuk beter en spannender dan With Teeth, 4* voorlopig

avatar van PsychoBoyJack
Ik heb het album nog maar een paar keer kunnen beluisteren, en ik vind het tot nu toe echt waanzinnig.
Een ultra strakke gecoordineerde chaos van veel scheurende en schreeuwende electronische samples over een laag van fijne en grove industriele beats. Luister bijvoorbeeld naar ''Vessel" .......voor iemand als ik die geilt op dat soort dingen zijn de laatste 2 minuten gewoon keiharde porno.

''The Beginning of The End'' vind ik trouwens (een beetje) lijken op ''Where Are We Running'' van Lenny Kravits...
Misschien inderdaad wel het minste nummer van het album, maar daar staat tegen over dat elk ander nummer wel raak is !

Waardering volgt nog, eerst maar nog een paar keer op me in laten werken want ik voel, hoewel ik het nu dus al goed vind, dat dit een groeiertje is...

Wat een gaaf album!

Hyperpower!
Een spetterende intro waarin ik op de achtergrond wazige geluiden door al het kabaal heen. Op 1:18 breekt de hel echt los maar jammergenoeg is het nummer dan ook direct weer afgelopen naar enkele tientalle secondes.

The Beginning of The End
Nu je het zegt, Where Are We Running van Lenny Kravitz. Daar denk ik liever niet aan. Ik vind het een geslaagd nummer, maar jammergenoeg te kort. Als je net 'opgewarmd' ben is het alweer afgelopen. Nog zeker niet het hoogstepunt. Die herrie op 2:00 is echt lekker trouwens

Survivalism
Die kenden we al. Blijft een geweldig nummer. De manier waarop Trent zijn lyrics ter gehore brengt was eerst een gewenning maar kan er nu alleen maar lovend over zijn. Bij het luisteren blijft het me verbazen hoeveel geluid ze in dit nummer hebben gestopt. En alles klopt, de riffs gecombineerd met het geweldig drumwerk van Josh F. Een tof detail is dat op 2:42 alles stil valt en Trent zamen met Josh F. de volgende songtekst over je heen laat donderen:

I got my propaganda
I got revisionism

The Good Soldier
Ik ben bij The Good Soldier aangekomen en doe er steeds meer aan geloven dat dit album heel erg dansbaar is. Rustig nummer met een flinke politieke lading... I am trying to believe. Vooral het eind van het nummer is een hele nieuwe weg voor NIN. Woorden schieten me te kort hoor, prachtig!

Vessel
Keiharde industrial beats met een soort van schreerapparaatgeluid Experimenteel nummer wat ik in het begin zo heel geweldig vind, ik zal er aan moeten wennen. Na 3:20 wordt het spannender. Er worden lekker veel aangezooid met allerhande samples. Ik meen zelfs scheetjes

Me, I'm Not
Heeeeey, can't stop! Ook al bekend. Aan dit nummer heb ik ook moeten wennen. Het nummer kruipt je oren naar binnen, als een insect wat langzaam naar binnen glijdt De beat die constant klinkt is goed genoeg om dit nummer als 'dansbaar' te betitelen. Aan het eind wordt er wederom geexperimenteerd.

Capital G
Geweldig! Wat heb ik moeten lachen toen ik Trent voor het eerst hoorde in dit nummer. Dansbaar genoeg en zeker in voor een volgende single. Tekst met een enorme politieke lading. Wie schrijft zijn naam met de hoofdletter G? George? capit Al G(ore)?

I pushed the button and elected him to office and
He pushed the button and he dropped the bomb
You pushed the button and could watch it on the television
Those motherfuckers didn't last too long

Dit heeft méér luisterbeurten nodig!

My Violent Heart
Deze draai ik het liefst zo hard mogelijk. Net als de rest overigens, haha. Wat kan ik hiet nog over zeggen? Dat het gewoon een supergaaf nummer is? Deze heb ik in ieder geval al het meest gehoord! Na 2:40 is één van de meeste geslaagde momenten van het album. Industrial zoals industrial bedoeld is.

The Warning
Donders, wat een basslijnen in het begin daar. Wanneer Trent begint te zingen blijft Jeordie W. lekker door spelen op zn bass. Er is trouwens een grote variatie aan riffs in dit nummer. En die samples + beats zijn ook weer... ongeloofelijk.

God Given
Come on, sing along, everybody now! Gerecycled geluid uit my Violent Heart in den beginne. Ik wordt nog niet echt opgeladen door dit nummer, hoewel ik veel mensen uitbundig over dit nummer heb horen spreken. Doet me nog niet zo veel.

Meet Your Master
Wordt lekker uitgehaald in dit nummer. Gaat me snel voorbij. Gaaf nummer, alleen nog niet zoveel over te zeggen. Meer luisterbeurten vereist.

The Greater Good
Intermission. Gefluister, piano. Hmmm

The Great Destroyer
WAT IS DIT Wat een variatie zeg! Geweldig. Gaat de breakcore kant op gewoon nadat Trent zuiver en wel I AM THE GREAT DESTROYERRRR heeft gezongen. Echt een heel tof dat NIN dit gedaan heeft.

Another Version of The Truth
Doe me erg denken aan La Mer & The Day The World Went Away. Het pianostuk halverwege het nummer is heel mooi neergezet. Naast deze piano is er geen ander geluid te horen dan een lang uitgerekte toon. Langzaam doemt een ander laag op. Een mooi onschuldig nummer.

In This Twilight
Ook al bekend. Ik vind dat Trent heel erg goed zijn vocalen ter gehore brengt in dit nummer. Een koude zonsondergang. Wát een geslaagd nummer.

Zero-Sum
De samples in het begin zijn eerder gebruikt. Wat Trent allemaal fluistert is niet te verstaan. Naar het eind toe lijkt het steeds meer een praise nummer te worden. Ik denk dat ze maar op de EO jongerendag moeten optreden.

Conclusie: Erg sterk album. Veel gewaagder dan With Teeth. The Great Destroyer viel me echt het meest op als 'experiment'. Genoeg samplegebruik waarin samples in meerdere nummer voorkomen. Gewaagde outro's, knallende intro's. Geheel een eigen weg weer voor NIN. Ze blijven 'industrial's finest'. Trent, je hebt het maar weer gedaan met je kornuiten. Je album krijgt een 4,5* en staat met stip op 1 in mijn albumtop 2007.

avatar van Koston
Leuke review, toch moet het gezegd dat enkel Trent deze plaat heeft gemaakt. Voor zo ver ik weet heeft hij geen hulp gehad van zijn live band...

avatar van mathias
Zo'n hoog gemiddelde (4,18 ), zo'n goede commentaren... Jullie maken me wel erg benieuwd Nog een weekje op de tanden bijten

avatar van KampF
Ik maak spontaan dansjes in mijn kamer. Ik ga dit maar eens draaien op een heel fout breezah feest. Dansen!

KampF schreef

Vessel

Welk merk scheerapparaat gebruik jij joh? Ik herken geen scheerapparaat.
Maar goed, door jou linkjes ben ik nu bij: Me, I 'm not beland.
Ook ik kan niet anders zeggen dat dit veel beter klinkt als With Teeth

Dit album heeft me te pakken. With teeth deed dat niet.

Dit album doet me iets meer denken aan Pretty Hate Machine. Net iets rustiger als de latere albums.

Maar goed misschien veranderd het nog. ben pas bij nummer 6!

Top tot nu toe!

DaanS schreef:
Welk merk scheerapparaat gebruik jij joh? Ik herken geen scheerapparaat.

zo'n ding dat je huid meeneemt die allereerste geluiden dus. een tondeuze is ook goed.

avatar van andré
Veel positieve reacties allemaal, maar bij mij wil het kwartje nog niet echt vallen. Duidelijk is wel dat het een stuk minder toegankelijk is dan 'With Teeth', maar dat wil nog zeker niet zeggen dat het dan ook beter is. Vooralsnog denk ik dat mijn score niet hoger zal uitvallen dan 3,5* (ik spiegel het dan aan eerdere meesterwerken als 'Downward Spiral' en 'Pretty Hate Machine')

avatar van Yak
Yak
Berichten over NIN-eenmansband verplaatst naar Nine Inch Nails, hier en daar zijn ook wat kreten over dit album mee verplaatst maar dat voorkom je niet.

Na 2 luisterbeurten heb ik helaas mijn stem een flink eind moeten laten dalen. In het eerste gehoor klinkt het allemaal erg vet, maar nadat ik goed geluisterd heb, mis ik toch wel echte nummers met kop en staart.
Normaal lukte Trent het wel om tussen al die noise meer gevoel en ontroering te brengen. Het kan aan mij liggen, maar het geeft me niet het te verwachten voldane gevoel.

avatar van KampF
Weet je wat ik denk? Dat dit een sterke plaat is met een GOED begin, alleen de instrumentals kunnen eigenlijk niet tippen aan die van The Downward Spiral & The Fragile. Slecht zijn niet, maar toch.

van 4,5 naar 4,0

avatar van KampF
Die garageband file van Survivalism is zo leuk. Ik ben er eventjes mee aan de slag gegaan. Dit is een probeersel. Met meer vrije tijd ga ik een mooie mix maken.

Luister probeersel

avatar van doornappel
Ja! die electronische invloeden op dit album werken naar mijn mening tot dus ver echt heel erg goed uit... wat een toffe plaat is dit, de nummers klinken in eerste instantie wat 'With Teeth' maar krijgen daarna toch een eigen 'Year Zero' sound, 4,5* ! 0_o !

avatar van ZERO
Ik heb het album voorlopig nog niet zien liggen onder de €23, en dat is me net wat te veel geld eigenlijk. Ik wacht wel tot hij een beetje goedkoper wordt. Ik zie trouwens net dat Survivalism niet in de Afrekening (StuBru) staat! Schandalig! Stemmen, folks!

avatar van mathias
ZERO schreef:

Ja, van dat euvel heb ik ook last gehad (uiteindelijk gevonden aan €20.50). Toch maar gekocht. Met een andere band zou ik dit waarschijnlijk niet hebben gedaan, maar het blijft per slot van rekening NIN, die mogen wat mij betreft de uitzondering op de regel zijn.

En de afrekening, wat is die tegenwoordig nog waard?

avatar van ZERO
mathias schreef:

En de afrekening, wat is die tegenwoordig nog waard?

Niet veel, daarom dat we op NIN moeten stemmen! Mja, ik vind persoonlijk dat het ook wel komt door StuBru zelf hoor. Als je kijkt hoe vaak ze een paar maanden geleden (bijvoorbeeld) The Kooks draaiden tegenover hoe vaak ze (bijvoorbeeld) Tool draaiden. Je kan dat checken op hun website. Tool draaiden ze de laatste week van december 3 keer: 2 keer in de eindafrekening en 1 keer in de Tijdloze 100! Achja, blijkbaar blijft geen enkele zender gespaard van hypes...

Sorry voor het off-topic! Terug on-topic... Ik zal mijn mening geven van zodra ik hem gedownload heb (ik wou hem kopen, maar dat zal ik zoals in het vorige bericht al gezegd later nog wel doen...)

avatar van Cygnus
12 euri op cdwow.nl...

avatar van Paalhaas
En dus: internetshoppen loont de moeite, en dat terwijl het minder moeite kost.

avatar van korenbloem
Ik heb the downward spiral, een keer een hele week met vakantie in de radio gehad. (met ergenis van mijn vrienden). En wat vind ik die plaat geweldig. Dus toen ik zag dat NIN met een nieuwe plaat heeft, ik moest het proberen.

Maar deze pakte mij lang niet zoals downward spirak dat deed. Zelfs nu ik dit type, zet ik de plaat niet op. Maar keer ik terug bij mijn geliefde plaat van NIN.

avatar van Cygnus
Paalhaas schreef:
En dus: internetshoppen loont de moeite, en dat terwijl het minder moeite kost.

Je vindt cd's op internet vaak goedkoper. Toch zit ik liever met mijn snufferd in de bakken van de platenzaak dan dat ik het online assortiment van een internetwinkel bekijk.