U2 - Songs of Experience (2017)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. Love Is All We Have Left (2:41)
  2. Lights of Home (4:16)
  3. You're the Best Thing About Me (3:45)
  4. Get Out of Your Own Way (3:58)
  5. American Soul (4:21)
  6. Summer of Love (3:24)
  7. Red Flag Day (3:19)
  8. The Showman (Little More Better) (3:23)
  9. The Little Things That Give You Away (4:55)
  10. Landlady (4:01)
  11. The Blackout (4:45)
  12. Love Is Bigger Than Anything in Its Way (4:00)
  13. 13 (There Is a Light) (4:19)
  14. Ordinary Love [Extraordinary Mix] * (3:47)
  15. Book of Your Heart * (3:55)
  16. Lights of Home [St. Peter's String Version] * (4:33)
  17. You're the Best Thing About Me * (4:16)

met Kygo

18. The Blackout [Jacknife Lee Remix] * (7:18)
avatar van Premonition
sierrra schreef:
Ach. Bijna in elke relatie is de passie en liefde het vurigst in het begin. Als de passie minder wordt kun je dat accepteren en bij je oude liefde blijven of je kunt cynisch worden door de lat zo hoog te leggen dat er nooit meer iets goed gedaan kan worden en je zo voor jezelf een excuus creëert om een breuk te forceren.

Nou, zo ver gaat de liefde voor een band nou ook weer niet imo. De vergelijking gaat daarom mank wat mij betreft. Richting U2 ben ik net zo kritisch als elke andere band. Als muziek mij niet aanspreekt, dan ga ik niet koste wat kost proberen om daar alsnog van te houden, omdat de band mij sympathiek is.

avatar van Alicia
luigifort schreef:

I am Rock n Roll, You are Rock n Roll, we are Rock n Roll next please....

Zucht... hier wordt ik ook niet blij van. En zo hoog leg ik de lat toch echt niet...

Gelekt

Dieder
En wat een sterke plaat. Het gaat echt alle kanten op. Huidige favoriet is nu Summer of Love, maar Love is Bigger than Anything in its Way is ook echt episch. Single YTBTAM is waarschijnlijk het minste nummer.

Rip beluisterd. Eerste indruk positief, geef nog geen cijfer. Songs blijven na 1x luisteren goed hangen. Red Flag Day = old school u2, top nummer en 13 (there is a light) geweldige afsluiter van het album .... Nu wachten tot vrijdag, wanneer we het album in full quality kunnen beluisteren.

avatar van Chameleon Day
Aha, mss dat het toch wat is....U2 vindt zich voor de tweede keer (na 8ungB) opnieuw uit??

Heel lang liefhebber geweest en het altijd weer een kans gegeven. Als ik echter die nieuwe clip zie, bevestigt dat wederom al het negatieve. De muziek is aardig (niet meer dan dat), maar de clip is heel erg fout. Bono vertolkt de jesusrol en de rest zijn zn volgelingen. En wij mogen dankbaar zijn dat we dit mogen bekijken......

avatar van luigifort
.....er flink voor betalen en Bono en zn discipelen in belastingparadijs NL wat extra euro's belasting kunnen besparen

Maar ik ga t album zeker beluisteren

Ik mag U2 wel.
De single gehoord, en als de rest van het album ook zo klinkt, dan moet de titel wel ironisch bedoeld zijn.

Chameleon Day schreef:

Op dit moment zeg ik: sterkste plaat sinds POP, en wellicht wel beter dan Pop, wat het dus de beste U2 plaat zou maken sinds Achtung Baby. Ik ben er zelf verbaasd over, maar het is van begin tot eind betoverend.

Tja, zoveel geweldige hebben ze vanaf Pop niet meer gemaakt.?

deric raven schreef:
Tja, zoveel geweldige hebben ze vanaf Pop niet meer gemaakt.?

geen echt zwakke platen vind ik. HTDAAB, ATYCLB en NLOTH bevatten alledrie zeer sterke nummers, maar als geheel schieten ze wat te kort. SOI heeft weinig echte toppers, maar was juist als geheel wel heel sterk. Deze plaat heeft zowel echte U2 classics en is als geheel erg sterk.

avatar van Chameleon Day
Door je enthousiasme word ik mss wel.....een believer.

Track 3 - de single - maakt me echter geen gelovige....

avatar van sierrra
Klopt het dat er aardig wat rustige nummers op het album staan of zijn de previews daarin misleidend?

sierrra schreef:

Ja, het is een heel gebalanceerd en divers album.

avatar van Leptop
Hmmm...dat leest niet direct als een antwoord op de vraag.

er zijn er 3 die ik zou classificeren als 'rustig'

Nou ja, het is over het algemeen wel een rustige plaat hoor. Een paar nummers met wat meer gitaar.
Als je op U2 forums gaat rondneuzen, lijkt het alsof er een wereldplaat is gemaakt, maar dat valt wel mee. Het is geen slechte plaat als je een popplaat verwacht. The Edge pielt subtiel op zijn gitaar, maar vlamt niet, maar ik ben zelf wel erg gecharmeerd van The Little Things en dit soort nummers heb ik op de voorganger gemist. Een draak als The Miracle (of Joey Ramone} zul je op deze schijf niet vinden. Als Joey nog zou leven zou hij Bono flink op zijn bakkes hebben geramd. DE schande op SOI. Dit terzijde.
Op SOE is Bono goed bij stem en voel je de pijn met hem mee. Ik zou zo mee willen janken, maar dat heeft te maken dat ik het toch weer een gemiddeld U2 album vind. De lat van de jaren 80 en 90 ligt te hoog eb dit zou een best of de rest plaat kunnen zijn na meerdere luisterbeurten.
Volgend jaar zal ik wel weer de Ziggo concerten bezoeken. Het blijft de band waarmee is groot ben geworden vanaf 1982. Momenteel 3 of 3.5.

avatar van joko150
De eerste recensie's van mojo q, en hot press zijn zeer positief.
Ben nu toch heel benieuwd.

Dieder

Grappig genoeg vonden veel nabestaanden van Joey het wel enorm goed, dus dat vraag ik me af

avatar van Chameleon Day
Rob vindt het album in ieder geval erg goed!! Dus dat zegt wat!?

avatar van Chameleon Day
Verder moet ik toegeven dat deze uitvoering zeker genietbaar is. Van klein naar het bekende grootse (eind) jaren 80 geluid. En dat op een vrij klein en podium zonder opsmuk: U2 The Little Things That Give You Away (Multicam HD Audio) Joshua Tree Tour 2017 - YouTube

avatar van RebelINS
Stiekem toch wel weer nieuwsgierig al vind ik You’re the best thing about me zo zouteloos als ze maar kunnen zijn.

avatar van coldwarkids
Eigenlijk apart dat mensen zeuren over het feit dat het maar zoutloos is (geen kritiek op hierboven trouwens, gewoon over het algemeen) terwijl U2 nooit veranderd is in z'n genre. Get Out Of Your Own Way is bijvoorbeeld een Beautiful Day part 2. U2 is altijd poppy geweest met stadion sound. Het is allemaal niet speciaal meer maar wel typisch U2, toch?

avatar van coldwarkids
cristiu2 schreef:

Red Flag Day is wel super vet inderdaad. Lekkere ritme en sound.

avatar van Lura
Nooit veranderd, wat dacht je van de teksten?! Dat was namelijk voor mij de reden om snel af te haken, die politiek getinte teksten waren niet aan mij besteed.

ard
Gisteren tijdens een lange autorit het album 2x in zijn geheel kunnen beluisteren. Wat een prachtig album is dit geworden zeg! Bono zijn stem is in topvorm en de band speelt met een hoorbaar plezier dat er vanaf spat. Red Flag Day had zo op War kunnen staan. Dan opeens hoor je weer een nummer dat op Achtung Baby had kunnen staan. Vervolgens weer iets met zwevende beats anno 2017, allemaal heel knap. Als dit een voorbode is van wat er nog allemaal gaat komen volgens de heren van U2 kan ik niets anders zeggen dan; laat maar komen!! Enne....beoordeel dit album op zijn muziek en niet op de ITunes en belasting zaken, wat een gelul is dat allemaal hier!! Geniet van de muziek want die is van uitzonderlijke klasse op deze plaat!

avatar van Savant
De vraag is natuurlijk of een lul, ook al is ie een uiterst muzikale lul, een goede plaat kan maken. Dat kan volgens mij prima. En het is overigens ook geen solo plaat van de heer B. Dus beoordeel ik de hele band én hun nieuwe werk. En ze hebben me positief verrast! U2 vindt zichzelf niet opnieuw weer uit, maar maken een uiterst vitale, niet te veel opgesmukte maar ademende en consistente plaat! Zou nog zomaar in mijn 17 van 2017 kunnen belanden! Ik ben er blij mee.

avatar van devel-hunt
Ach dat eeuwige gezeur over Bono en zijn ego of over zijn dubbele moraal, Bono roept nogal wat emoties op, op het irritante af is hij zelfverzekerd, het zal allemaal wel maar voorlopig snoeit hij en zijn band de mond aan alle criticasters door totaal onverwachts met misschien wel hun beste plaat sinds achtung baby te komen.

kennie
Het is ook nooit goed in Nederland. Krijgen ze een keer legaal en gratis een album op de iPhone. Is het weer niet goed
En wat een onzin verhalen over belastingontduiking en de mensen die Bono zat zijn
De nummers die ik tot nu toe gehoord heb zijn best wel tof eigenlijk.
Nog 2 dagen wachten en dan het hele album.
Ben sinds lange tijd eigenlijk best wel benieuwd naar deze nieuwe u2.