Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
Bobbast.
Music4ever schreef:
Brianstorm even gedraaid en dat is toch wel een tegenvaller na het zeer vermakelijke debuutalbum.
Als dit een voorbode is op de rest van dit album, dan ga ik hem niet kopen.........

Ik raad je aan om hem misschien gewoon nog wat vaker te luisteren

Misschien ligt het aan mij.. maar ik kan nergens een versie van Brianstorm vinden met goede geluids kwaliteit (hij komt ook over een maand pas officieel uit).
Logish dat het zo een beetje rommelig klinkt met geruis enzo, maar als je dat weg denkt is het echt een heerlijk nummer. Arctic Monkeys is voor mij tot nu toe met alle singles op het eerste gezicht "wel leuk" geweest, maar hoe vaker je het luisterd hoe leuker het word, zo ook voor Brianstorm. Ik weet bijna zeker dat hun nieuwe album weer een album naar mijn hart zal zijn

(verwijderd)
Ik vind de Brianstorm-video eigenlijk wel lekker. Een op Monkeys-wijze opgestoken middelvinger naar de videoclips van tegenwoordig.

(verwijderd) schreef:

Wrm zegt iedereen dat toch??

yoeridedeygere
Ben ik dan de enige die Brianstorm niet goed vind (de video geheel ter zijde want die heb ik nog niet gezien; ook de zogezegde versie met geruis niet meegeteld want ik heb hem enkel gehoord op de radio). Hij klinkt heel rommelig en kan langs geen kanten tippen aan éénder welke song op hun voorganger.

Maar ach, wat is één song waard als er nog 11 andere op staan. Afwachten.

Vaker luisteren.. het nummer heeft geen refrein en weinig structuur, daardoor klinkt het eerst rommelig. Maar hij word elke keer dat ik hem luister beter

avatar van Petterson
Freekje schreef:

Wrm zegt iedereen dat toch??

aidoo
Petterson schreef:

Euh, omdat het misschien zo is?

Leg uit. Naar welke soort clips (of welke elementen van die clips) steken ze de spreekwoordelijke middelvinger op?

De clip is opzich wel oke. Misschien een beetje te veel van het goede.. alsof ze alle leuke dingen er tegelijk in wilden stoppen.. dat maakt het een beetje een drukke boel.

Petterson schreef:

Euh, omdat het misschien zo is?

Maar miss is dit wel gwn een serieuze video......, ik bedoel wat wijst erop dat het een knipoog is naar de videoclips van tegenwoordig. (niet dat ik het niet cool vind, als dat wel de bedoeling is van de video, maar iedereen suggereert het opeens)

Jah idd, miss wel maar ik hoor nie echt goed wat hij zegt dus das jammer. Maar hij doet me helaas wel denken aan Harry Potter

(verwijderd)
Volgens mij zit de middelvinger (of knipoog), In de absurd snelle montage. De overdreven, en zelfs uit de maat dansende dames (hoewel niet onprettig voor het oog). In de foto van de surf-dude (brian, waarschijnlijk).De combinatie text/video. De snelle shots van ogen (die volgens mij voor overdonderen, verbazen staan).

Ook de text geeft iets weg van een 'perfecte' Brian, een ladykiller. die het de andere mannen verdomd moeilijk maakt. Ik denk dat die sfeer terugkomt in de clip. Een middelvinger, dus

Denk dat je helemaal gelijk hebt Bouke, zo dacht ik er ook ongeveer over. Maar jij brengt het geniaal onder woorden

J Casablancas
Freekje schreef:

huh, je vond toch juist van niet?

avatar van waxs
Music4ever schreef:

Ik vond het juist wel een toffe clip, vooral omdat de band wat meer op de achtergrond bleef wat eens wat vaker zou moeten gebeuren, het gaat ten slotte om de muziek.

Brianstorm klinkt al een stuk rauwer dan alle nummers op whatever.... ern dat is positief

avatar van Jochempie
Ik vind die clip wel cool eigenlijk, vooral dat enorm snelle plaatje van die gespierde gast op het strand die in het begin langs komt.

Het nummer bevalt mij ook eigenlijk en boeit mij een stuk meer dan ik van ze had verwacht. Het is vooral een heel snel nummer en geeft voor mij zelfs een bepaalde Metal vibe af met de technische drummen en sommige gitaarlijnen. Ik wil niet zeggen dat ze metal zijn maar voor mij zit er zo'n vibe in ofzo en dat vind ik erg cool

Brianstorm is een heel leuke song wat ik me alleen afvraag is ofdat nou echt de beste song van het album is dan zou het me wel tegenvallen

avatar van Irish
Brianstorm klinkt geweldig, de clip is ook erg leuk.
ik ben benieuwd naar het nieuwe album, in de Melkweg klonk het wel leuk.
en ach, ik denk dat je niet zo moet nadenken met wat de Arctic Monkeys bedoelen met de clip..

Ik heb net de clip van 'Brianstorm' nog een x bekeken en ik moet zeggen dat het geloof ik best meevalt, met hoe erg die dames 'uit de maat' dansen.

Het concert van The Arctic Monkeys in de Melkweg was werkelijk GEWELDIG!!
Wat een power, wat een muziek, wat een sfeer: fantastisch. Meer nog dan ik ervan verwachtte en dat was al heel veel.

Wat ze ook deden, was nummers van hun nieuwe album voor het eerst spelen. En het grote nieuws is heel simpel: dat wordt dus weer zo'n sterk album als hun debuut. In de nummers zijn de wat rustiger stukken iets langer. Er blijft echter genoeg power over. Bijna elk nummer was ijzersterk. Het publiek reageerde enthousiast (kan je wel zeggen).
Ik vind het lastig om na 1x live luisteren de nummers te beschrijven, maar over een maand kan die gewoon de cd speler in. Ik kan niet wachten.

in totaal nu al 6 nummers van het album gelekt

do me a favour toch wel het lekkerste nummer.

gelekt, ik bedoel natuurlijk liveversies !

avatar van mathias
Nou Evert, misschien dat ze dat in het jaar drieduizend en zoveel zullen doen, maar tegenwoordig stemmen wij op MM nog altijd op volledige albums, niet op een handvol nummers van de plaat, en zeker niet op liveversies van een handvol nummers van een reguliere studioplaat.

Grappig, een album wat nog niet gelekt is, heeft al 2x de volledige punten.

Beetje Marco Borsato achtige verschijnselen, mensen die zonder het geheel gehoord te hebben, alles al helemaal geweldig vinden.

Ik geef alvast 3,5 stemmen voor het nieuwe album van Guns 'n' Roses album. (Verschijnt in 2015).

deric raven schreef:
Grappig, een album wat nog niet gelekt is, heeft al 2x de volledige punten.

wat deric raven hier zegt geeft eigenlijk al genoeg aan,
mensen zijn zo verdooft door wat muziekzenders en platenmaatschapijen etc hypen dat ze op voorhand al aannemen dat iets geweldig is

ik kan best begrijpen als je am lekker vind klinken als je geen ander vergelijkingsmateriaal hebt(want de aanbod bij mainstream zenders is niet echt om naar huis over te schrijven)
we zullen zien of die lui die ze nu geweldig vinden en lekker vinden klinken datzelfde over 2 jaar nog kunnen zeggen

ale brianstorm vond ik in begin echt weinig origineel en zelfs slecht
maar het begint al te komen
voordeel van de twijfel
opvolgers van formidabele debuten zijn zo ondankbaar,hehe

djeffibrelich
wat mij nog het meest stoort is dat ze zo snel al met een opvolger komen
ik zie die vergadering met de platenbaas zo voor me

platenbaas:you've got to strike while the iron's hot boys!

am:yeah yeah, alright

Er zit ong. een jaar tussen de 2 albums dus het valt wel mee hoe snel ze achter elkaar komen.

djeffibrelich
dat bedoel ik dus freekje, de meeste artiesten die ik ken wachten toch minimaal 2 jaar voordat ze met een nieuw album komen
en vooral als de vorige plaat geliefd is is het niet zo slim om te haasten met een opvolger
dus dit is voor mij een typisch geval van: zo snel mogelijk iets nieuws uitbrengen zodat we er weer aan kunnen verdienen nu dat de hype er nog is
zo komt het over

Mojo Pin
Deed Led Zeppelin niet precies hetzelfde?