Björk - Volta (2007)

IJsland
Pop / Electronic
Label: One Little Indian

1. Earth Intruders (4:30)
  2. Wanderlust (5:48)
  3. Dull Flame of Desire (7:32)

met Antony Hegarty

4. Innocence (4:14)
  5. I See Who You Are (4:22)
  6. Vertebrae by Vertebrae (5:08)
  7. Pneumonia (5:14)
  8. Hope (3:39)
  9. Declare Independence (4:16)
  10. My Juvenile (4:05)

met Antony Hegarty

11. I See Who You Are [Mark Bell Mix] * (4:06)
  12. Earth Intruders [Mark Stent Extended Edit] * (4:26)
  13. Innocence [Mark Stent Mix] * (4:21)
Innocence & earth insturders laten een geheel nieuwe bjork zien.
Ik heb dit album nu zo'n 3 weken en ik zit er redelijk in nu.
Toch skip ik declare independence en dull flame of desire.
-ik vind die nummers niet zo.

Wanderlust daarentegen is mijn favoriet, ze haalt flink uit met haar stem, haar schreeuw.

Meeste mensen kunnen het niet waarderen, ik hou van bjork
maar klam me erg vast aan vespertine en post.

Naar mijn gedachte de 2 beste bjork albums

ohmusica
Er is geen artiest die bij mij tegelijkertijd zo'n sterk haat/liefde gevoel oproept dan Björk, ik vind het weer een dapper monumentje.

avatar van Darkshines
De 1ste nr.s zijn naar mijn mening de betere, echt sterke nr.s vanaf dan wisselt het zich een beetje af, over dull flame of desire heb ik gemengde gevoelens....
De rest is ook niet allemaal even sterk vind ik,komt in het rijtje: Medulla en debut, die ik ook bij haar mindere albums vind horen, maar voor deze toch nog een 3.
Declare independence is wel een lekkere uitschieter!

Declare indipendence rules!!

Pim
Aurum schreef:
Ik vind het nogal meevallen hoor (en de foto's in het boekje zijn mooi!).
Alleen is het, zoals al gezegd, wel irritant dat de afbeelding een sticker is die je steeds moet lostrekken als je de verpakking opendoet (ik heb 'm daarom maar wat naar links geplakt )

Ik naar rechts

0529
Naar het 1x te hebben beluisterd, dacht ik: 'waarom heb ik dit album gekocht.' Toen heb ik het de dag erna nog een keer opgezet en vond toen (bijna) alle nummer mooi.
Mijn favoriete nummers zijn:

Declare Independence
Hope

0529 schreef:
Mijn favoriete nummers zijn:

Declare Independence
Hope

Haha Precies hetzelfde had ik! Ik zette hem op en de vroeg me af waarom ik het op me verlanglijstje zette, maar na nog 2x beluisteren kwam ik erachter dat ik het toch wel een mooi album vond!

Hierbij dan meteen mijn review..

Bjorks nieuwe album is een leuk album, en gelukkig niet zoals haar vorige album Médulla. Toen ik Earth Intruders hoorde, vond ik het een leuk nummer en hoopte dat er nog meer van dat soort nummers opstonden. Helaas was dat niet zo, maar het hele album is wel lekker om naar te luisteren.

Geweldige nummers:

Kan hoger worden!

avatar van cbokhove
Nog even wennen

avatar van dynamo d
Heeft iemand al de dvd-audio of dts-versie van dit album beluisterd? En zo ja, is dat wat?

Dro
Antony Hegarty doet mee

avatar van Marmelstein
dynamo d schreef:

Vooral de dolby/DTS versie van het album in de Ltd. Ed. is de moeite waard. De nummers komen dan echt tot hun recht.

Marmelstein schreef:

Dank voor info! Misschien dat ik deze versie dan toch ga aanschaffen. 't Komt wel vaker voor, dat juist in surround sound een album meer tot zijn recht komt. Ik heb ook Debut van Björk in surround sound (dualdisc) en dat klinkt ook erg goed.

avatar van waxs
Timbaland heeft een aandeel gehad in dit album, grapje?

Dr.Greenthump
Het zou eigenlijk niet eens verbazen ...

avatar van waxs
Dr.Greenthump schreef:
Het zou eigenlijk niet eens verbazen ...

Ik was wel benieuwd naar dit album, en zag dat er credits aan Timbo werden gegeven, ik was nogal verbaasd. Maar er zijn dus 3 nummers verbonden aan de naam van Timberland blijkt.

avatar van titan
titan (crew)
Björk verloor zich de afgelopen jaren een beetje in haar experimenteerdrift. Getuige dit nieuwe album moet ze dat zelf ook gedacht hebben, want Volta is duidelijk een terugkeer naar het geluid van haar eerste drie albums. Het niveau van die albums haalt ze echter net niet, dus is het zeker geen glorieuze comeback. 3,5*.

Ik heb niks met Bjork, maar moet zeggen dat Innocence, Declare Independence en Earth Intruders wel errug lekker klinken. Toch maar eens kopen dit album

avatar van Flipper
titan schreef:

Ik ben met je eens dat ze kwa geluid meer terug gaat naar met name 'Post', maar om nu van een comeback te spreken, shame on you.

Bjork heeft albums gemaakt van een constant hoog niveau. Je kunt niet altijd eens zijn met haar keuzes, zoals op Medulla, maar je kunt haar niet verwijten dat de latere albums gebukt gaan onder mindere kwaliteit. sterker nog: Vespertine is haar sterkste en dat is niet alleen mijn mening.

Ook dit album is weer het bewijs van hoe uniek deze Ijslandse is. Ik heb zeer veel respect voor deze dame.

0529
Het gemiddelde zakt steeds meer...

0529 schreef:
Het gemiddelde zakt steeds meer...

Misschien wel doordat velen na het album één of twee keer beluisterd te hebben al met een beoordeling op de proppen komen (en er vervolgens niet meer op terug komen).

Het leek aanvankelijk een erg toegankelijk album (vooral door de nummers Earth Intruders en Innocence), maar ik vind het toch best een groeier hoor.

De nummers die mij aanvankelijk niet zo opvielen ( 5 t/m 8 ) blijken echt pareltjes te zijn. Wat mij betreft eigenlijk het mooiste deel van dit album.
Dit aangevuld met de 'Antony nummers', de wat meer toegankelijke (/Timbaland) nummers en het geweldige Declare Independance, maken dit album voor mij echt een mooi geheel.

4,5* met gemak

Declare Independance, wanderlust en bescheiden hit earth intruders zijn hier de beste nummers, zeker een plaat die ik nog vaker ga beluistern. nog niet zo briljant als haar eerste drie platen, maar stap goede richting

Hele goede plaat..

Ben helemaal verliefd op 'Wonderland' en 'Hope'.
'I see who you' are is ook ongelooflijk.

Super stem
Super productie
Mijn fav. cd op dit moment..

avatar van dynamo d
Mooi album. Vooral het duet met Anotny Hegarty 'Dull Flame of Desire' is schitterend, zowel instrumentaal als qua zang. Eén van de beste nummers van het jaar. De scheepstoeters/-hoorns aan het begin van Wanderlust zijn erg origineel en ook dat nummer mag er zijn. Bovendien geeft de dts 5.1 uitvoering van Volta veel surround volume aan dit album. 4*

Ik vind dat Björk met dit album weer helemaal terug is naar haar roots. Het lijkt in vele opzichten als de uitgebreide versie van 'debut'.

Zijn er nou verschillende versies van het album Volta?

Was zelf erg onder indruk van de SACD surround (versie?) van Medulla. Bjork heeft duidelijk gebruik gemaakt van de surround.
De super audio klinkt geweldig vol en levendig, haast vinyl.

Dus met Volta wil ik graag de beste versie aanschaffen, als er meerdere versies zijn natuurlijk?

ronkvogel schreef:

Iemand ervaring hiermee?

Deze versie heb ik bij Amazon.uk gekocht:

Geen SACD maar 2 discs met een gewone cd en een disc met dts 5.1. c.q. doby digital surround. Mijn voorkeur heeft altijd dts 5.1. Dit is af te draaien op gewone dvd-videospelers (althans indien daar dts op zit). Ik ben zelf overigens ook een groot liefhebber van SACD's en ben trotse eigenaar van vele mooie albums met dit geluid. SACD-versie van Vespertine is ook aan te bevelen.

Imagine.
Goed album van Björk, maar niet beter dan Vespertine wat ik ook ken van haar. Het begint meteen goed met Earth Intruders met op het einde het geluid van boten? Wanderlust en Dull Flame of Desire vind ik zwakke nummers en hier klinkt de stem van Antony Hegarty ook erg slaapverwekkend. Innocence vind ik het beste nummer van het album. Hierop gebruikt ze haar stem goed en de beat is erg lekker. I See Who You Are is ook een lekker nummer en klikt een beetje mysterieus. Vertebrae by Vertebrae is niets speciaals maar klinkt niet slecht net zoals Pneumonia. Hope en Declare Independence zijn weer erg sterke nummers. Als slot My Juvenile waar ik de samenwerking tussen Björk en Antony wel goed vind.

Volta: * * * *

handsome_devil
Vind dit toch weer een erg fijn plaatje. De muziek is echt zeer vet, ook anders dan voorheen, en ze zingt in ieder geval niet meer zo achterlijk als op Medulla. De nummers met Antony vind ik ook zeer geslaagd. Verder is Declare Independence hier een favoriet. 4*

Ik kreeg vandaag eindelijk dan de vinyl versie binnen!

Ziet er fantastisch uit! Het is een soort hoes in hoes in hoes in hoes en dan in de kleinste hoes zit de plaat dan eindelijk.

Op het eerste gehoor ben ik echt gefascineerd door Wanderlust!!