The National - Boxer (2007)

Label: Beggars Banquet

1. Fake Empire (3:26)
  2. Mistaken for Strangers (3:31)
  3. Brainy (3:18)
  4. Squalor Victoria (3:00)
  5. Green Gloves (3:39)
  6. Slow Show (4:08)
  7. Apartment Story (3:33)
  8. Start a War (3:16)
  9. Guest Room (3:19)
  10. Racing Like a Pro (3:24)
  11. Ada (4:03)
  12. Gospel (4:33)
  13. Blank Slate * (3:17)
  14. Santa Clara * (4:07)
avatar van Lennonlover
Bij jou is het kwartje ook al gevallen, Zigstar... Bij mij laat m'n muzikaal gehoor me nog wat wachten. Leuk album maar meer nog niet for the time being. Ik zal hem vanavond nog eens opzetten denk ik.

Zigstar
Zeker doen, echt de moeite waard!

avatar van neyonn
Zigstar schreef:

Het begint al zo mooi met Fake Empire: zware emotievolle stem, meeslepende piano, prachtige teksten.

Is dan ook één van de beste beginnummers (bestaat die term wel? ) die ik ken (Teenage Riot van Sonic Youth is nog altijd de onbetwiste titelhouder naar mijn mening )
Hoedanook, geweldig album, alle nummers houden er een hoog niveau op na

avatar van Lennonlover
Er staan een paar mooie nummers op met als toppunt Start a War. Maar niet alle songs zijn even goed. Er zijn maar weinig songs die me grijpen. Een paar die me zelfs helemaal koud laten. Het niveau van dit album is dus niet constant en neigt naar de lage kant. Qua spel is het kwalitatief erg sterk gemaakt. Je hoort gewoon dat die mensen talent hebben. Daarom een 3*

Ik ga hem nu nog eens beluisteren om bevestiging

avatar van Erwin.c
Tis nog even de vraag of dit aanslaat bij mij. Klinkt allemaal goed , jaren 80 vibe alleen het grijpt me nog niet.
Tot nu toe 3 sterren.

Start a war _0_

Echt vreemd dit album, in het begin vond ik hem echt niet goed. Ik zag ze op werchter en daar vond ik fantastisch en ondertussen begint het kwartje voor dit hele album ook te vallen. Blijkbaar hebben sommige onder jullie ook die ervaring dat het album van slecht (saai) ot uitstekend (op en top melancholie) gaat.

Lost Highway
Ik vind het live ook erg goed gebracht, klinkt beter dan op plaat. Live klinkt zijn stem rauwer, gaat het zelfs een beetje richting Ian Curtis of Peter Murphy, terwijl de zang op het album me iets te monotoon is. Mijn favoriet is trouwens Guest Room, gevolgd door Mistaken for Strangers.

Er is ook niet echt een duidelijke favoriet. Iedereen vind Fake Empire wel een topnummer volgens mij, maar iedereen heeft ook wel zijn eigen pareltje ertussen zitten. Voor mij is dat Ada bijvoorbeeld.

Zigstar
Daar volg ik je volledig in! Samen met Squalor Victoria, wat écht wel hét nummer is van de laatste tien jaar.

avatar van coldwarkids
Hier kan je echt je hele leven op teren... Dit album krijg ik nooit beu gedraaid....

avatar van kaj_666
Ik zat net nog eens mijn album top-10 te updaten, en ik kon niet anders dan concluderen dat deze plaat daar een plaats in verdiende. Groot was mijn verbijstering toen ik zag dat ik deze plaat met slechts 3½ ster had bedeeld! Gauw een punt erbij, want zoals de vorige spreker geheel terecht opmerkte: dit album krijg ik nooit beu gedraaid....

avatar van the raven
Gaaf album, green gloves, racing like a pro, mistaken for strangers, fake empire. Draai de plaat grijs

avatar van misja82
Lennonlover schreef:

Ik ga hem nu nog eens beluisteren om bevestiging

En, al wat vaker geluisterd ondertussen? Ben verbaasd door de matige stem van je.

avatar van 0kk0 Babaratski
Ik vind deze plaat toch echt veel beter dan het eerdere werk van deze amerikanen... zit bij mij toch ook al weer een tijdje op m'n iPod. vooral de nummers Apartment Story, Guest Room en Start a War zijn bloedmooi.
Kortom een heerlijke plaat!

avatar van Silver
Deze CD verdient zijn plek in de top 250.

Die zal er vast wel komen, het moet in ieder geval gek lopen als hij niet in mijn top 10 komt.

avatar van UndahCovah
Silver schreef:
Deze CD verdient zijn plek in de top 250.

Nog een klein jaartje wachten en het is zover denk ik!

avatar van wvv89
Even inkomen bij deze cd, maar zit er nu helemaal in!
Fake Empire, Green Gloves, Slow Show vind ik helemaal geweldig.... om er maar een paar te noemen.

Dn!S schreef:

Apartment story!!

avatar van UndahCovah
The National bewijst dat klassiekers nog steeds worden gemaakt...

Naar aanleiding van dit album finaal verliefd geworden op deze band. Wat een ontdekking van schoonheid. Wie dit mooi vind moet ook zeker de voorgaande albums in huis halen, want het is een en al pracht en praal wat deze band afgeleverd heeft.

Check vooral eens de nummers The Geese Of Beverly Road en Thirsty... brrrrrrr

Hulde!

avatar van patvandod
wat een prachtplaat is dit zeg! zoals Xel al zei: heeel zachtjes en heeel langzaam een van de beste platen van 2007.
ik verwachte een rockband zoasl the editors en interpol. maar dit rustige album is toch wel van eenzame klasse!

avatar van Facedown
Jammer dat er zo weinig aandacht gegeven wordt aan een nummer als Start A War...
Misschien helpt dit (als dit nog niet gepost zou zijn):

Start A War

Facedown schreef:
Misschien helpt dit (als dit nog niet gepost zou zijn):

Start A War

Prachtig, ik vind dit ook het mooiste nummer van dit album (dat had ik wel gepost) mooi filmpje vind ik ook van dit nummer waarbij bij het inzetten van het nummer het complete publiek de zanger overstemt.

Start a War is live dan ook nog een stuk mooier dan op het album. Ik vind het een mooie track, maar een van de minder opvallende van deze plaat. Maar live heeft die net wat extra kracht. Geldt trouwens wel voor meer nummers. Met name Squalor Victoria is live geweldig. Dan gooien ze er na "...Middle-brow fuckup." nog even een climaxje tegenaan.

avatar van Ryan
Als je even zoekt kan je trouwens een bootleg vinden van 24.05.2007, bij een Frans radiostation, het luisteren waard, zoals alles van The National.

BPDD
Ik kan de laatste paar weken gewoon niet meer stoppen met luisteren naar The National

Bas I.
Klinkt erg lekker. Wel een stuk langzamer dan ik gewend ben maar dit ga ik de komende tijd nog vaker luisteren!

avatar van Dudeness
Lol, je moet es naar de statistiek-tab gaan... van een groeiplaat gesproken...ofte: hoe kwaliteit steeds komt bovendrijven!