The National - Boxer (2007)

Label: Beggars Banquet

1. Fake Empire (3:26)
  2. Mistaken for Strangers (3:31)
  3. Brainy (3:18)
  4. Squalor Victoria (3:00)
  5. Green Gloves (3:39)
  6. Slow Show (4:08)
  7. Apartment Story (3:33)
  8. Start a War (3:16)
  9. Guest Room (3:19)
  10. Racing Like a Pro (3:24)
  11. Ada (4:03)
  12. Gospel (4:33)
  13. Blank Slate * (3:17)
  14. Santa Clara * (4:07)
avatar van ronnievb
Mijn Last.fm geeft aan dat ik The National nipt op één heb staan (mede doordat mijn zuster maar al te graag The Killer opzet op mijn laptop), maar in feite heb ik dit album al zo vaak beluisterd dat ik The National met een gerust hart een van mijn favoriete bands mag noemen. Elke noot en elke letter is raak op dit album, en dat zonder ook maar een moment in vals sentiment te vervallen.

avatar van blonde redhead
Ik ben nu bezig aan mijn tweede luisterbeurt en nu vind ik het al een hele bijzondere cd. Maar als ik zo de reacties lees dan blijft hij grooien. Dan lijkt het mij toch een van de beste cd's van de laatste jaren. Op dit moment springt Ada er toch echt bovenuit, voorzover dat mogelijk is.

avatar van itbites
Fijn dat ik dit ben tegengekomen... leve Musicmeter!
Fake Empire is een pareltje.

avatar van Lennonlover
en samen met Start a War de twee enige pareltjes op deze plaat.

Lennonlover schreef:
en samen met Start a War de twee enige pareltjes op deze plaat.

...

zicos
Ik heb dit album ongeveer 2 weken geleden ontdekt en ik kan nog steeds niet geloven hoe ongeloofelijk goed ik dit vind!! Niet veel albums hebben mij zo weten te raken bij de eerste luisterbeurt en ik vind het steeds mooier worden. Misschien wel een toekomstige top 10 notering bij mij.

avatar van UndahCovah
Dan heb ik nog meer goed nieuws voor je. Dit album krijgt het voor elkaar om elke luisterbeurt weer beter te worden. Ik moet zeggen dat ik pas na ongeveer 20 à 30 luisterbeurten pas daadwerkelijk dit album ten volle kon waarderen. Je merkt gewoon elke keer wat nieuws op in dit album en dat tel je allemaal op totdat je van elk gitaarrifje, elk drumritme, elk piano-loopje apart kunt genieten en lyrisch wordt van het totaalplaatje.

BPDD
Ik heb er eigenlijk nog nooit zo lang over gedaan om een album volledig te kunnen waarderen als bij Boxer.
In het begin vond ik eigenlijk alleen Mistaken For Strangers en Apartment Story erg sterk, de selectie goede nummers groeide gestaag en inmiddels ben ik op het punt aangekomen dat ik werkelijk elk nummer ontzettend mooi vind.
Nummers zoals bijvoorbeld Gospel en Green Gloves vond ik eerst wel aardig maar niet echt de moeite waard, dat is echt helemaal veranderd! Hetzelfde geldt trouwens voor Ada en Start a War.
Het heeft zelfs even door mijn hoofd gespookt om Boxer op 1 te zetten in mijn top-10, zo ver is het (nog) niet maar oh wat is dit een ontzettend sterk album.

avatar van greendog
Oei oei oei! Na Gospel verlang ik altijd naar meer, meer meer!
Ik word hier vrolijk van!

greendog schreef:
Oei oei oei! Na Gospel verlang ik altijd naar meer, meer meer!
Ik word hier vrolijk van!

Dan zeg ik door door door! Met Alligator en Sad Songs for Dirty Lovers. Niet zo goed als deze, maar hebben toch ook hun pareltjes.

Gallow
BPDD schreef:

Dan blijf ik lekker door luisteren en hoop ook op zo'n moment van verlichting

BPDD
met een beetje geluk en nog flink wat luisterbeurten komt die er ook wel

avatar van itbites
Geweldig hoe deze CD je bij de kladden pakt. Ik ben verkocht!

avatar van De Daniël
Ik ga naar vijf sterren. Deze hoort zeker thuis in het rijtje van beste albums ooit als je het mij vraagt. Elk nummer is schoonheid ten top. Waar ik op het begin nog heilig overtuigd was dat Fake Empire het mooiste nummer op de cd was, kan ik eigenlijk nu niet meer kiezen. Ze zijn allemaal zo prachtig!

Gallow
BPDD schreef:
met een beetje geluk en nog flink wat luisterbeurten komt die er ook wel

Daar is hij dan

Eerst inderdaad ook bij mij alleen Fake Empire en Mistaken for Strangers die m'n aandacht vasthielden, nu is het hele album één groot feest.

Hoewel Slow Chow me echt wel een paar minuten met kippenvel heeft laten staan.

"You know I dreamed about you
for twenty-nine years before I saw you
You know I dreamed about you
I missed you for
for twenty-nine years"

avatar van Booyo
Wat een waanzinnig album is dit zeg! Heb deze band pas 2 weken geleden ontdekt, maar ben al helemaal verkocht.. Ook Alligator is van grote klasse namelijk! Inderdaad is het een album wat je even op je in moeten laten komen, ik had het na de eerste luisterbeurt niet meer dan 3,5* gegeven. Momenteel geef ik het 4,5*, met een grote kans dat dit 5 sterren zullen worden!

avatar van Rudedadude
Toch aardig dat dit album inmiddels al ruim meer dan een jaar non-stop in de rotatielijst staat

avatar van Lakai
Ook ik vind dit album eeerg sterk!

'Ik' krijg vaak de kritiek dat de stem niet past bij de instrumenten, dat vond ik eerst ook een beeetje....maar na meer luisteren is het echt een top-album...
Voor mij is Slow Show en Apartment Story het hoogtepunt

Oooh ja en Ada, bijna vergeten!!

Door dit album ook de rest gedownload maar die heb ik tot nu toe nog niet eens af kunnen luisteren moet ik eerlijkheidshalve zeggen...

avatar van Facedown
Het zou een 5 sterrenalbum kunnen zijn, als de drums op tracks als Brainy en Squalor Victoria niet zo irritant waren. Het lijkt wel alsof de drummer even wou tonen dat hij echt wel kan drummen. Ik ben waarschijnlijk de enige met deze mening, maar tja
Als de drums op die enkele tracks wat meer in de richting waren als de drums op bv. Slow Show, gaf ik zeker 5 sterren en misschien wel een plaats in mijn top 10.
Schitterend album!

Facedown schreef:
Schitterend album!

De drums op Brainy vooral vind ik heerlijk. Ik kan me voorstellen dat er een boel spanning wegvalt zonder drums en dat je naar een compleet ander nummer zit te luisteren. Squalor Victoria vind ik ook prima zo.

lekkere plaat.de rustige nummers doen me trouwens wat denken aan iggy pop avenue b.die stem denk ik.
green gloves,mistaken for strangers,squalor victoria,Guest Room

4 sterren voor deze nieuwe ontdekking
een heerlijke zondagmiddag plaat.

avatar van terom
He,He,

Na zovele luisterbeurten begint de schoonheid van deze plaat zich eindelijk aan mij te openbaren.
Het muzikale kwartje viel vandaag toen ik de honden uitliet op de dijk in een blozend Lente zonnetje.
Je hoeft hem dus niet per see te draaien op donkere dagen...

avatar van Toob
Favoriete album, al meer dan een jaar non-stop aan verslaafd. Favorieten veranderen constant, maar het zijn allemaal pareltjes, alleen Guest Room, Brainy en Squalor Victoria vind ik iets minder.

Eind van de maand staat hij alweer 2 jaar op MuMe! Ik ben benieuwd waar deze gaat binnenkomen in de toplijst. Mijn steun hebben ze in ieder geval

avatar van Toob
Vroeg ik me ook toevallig net af, ik heb ze braaf op nr. 1 staan.

na meerdere luisterbeurten toch wat aanmerkingen. het doet af en toe toch wel heel erg crash test dummies aan en soms vindt ik het album als geheel wel 1 grote brei.nummers als guest room beginnen te vervelen,mede dankzij de lyrics. er had net iets meer afgewisseld mogen worden met iets meer 'mistaken for.." achtige 'uptempo' nummers.
verder nog steeds een lekker album,vooral het nummer Racing Like a Pro is schitterend

btw deze staat voor maar 10 eu op bol.com.

avatar van Martijn76
even snel uitgerekend (uit m'n hoofd en dus ovb), kom ik bij het optellen der toplijsten op 460 punten. Dan zou deze geweldige plaat binnenkomen op een gedeelde 99ste plaats, gelijk met Throwing copper van Live. Nog 18 dagen te gaan voor een hogere notering...

avatar van indie-nerd
Ik denk dat de eerste driekwart van het album wel het sterkste deel is. Maar het kan ook komen omdat ik die nummers het meest luister (Fake Empire, Brainy, Slow Show). 4,5*

Wel hun sterkste album, hoewel Alligator niet verkeerd is. (Mr. November, wat een nummer!)

indie-nerd schreef:
Ik denk dat de eerste driekwart van het album wel het sterkste deel is.

En dan Apartment story omwisselen met Racing like a pro (en dus afsluiten met het fantastische Start a war) en dan heb je een 5,5 sterren album