Snoop Doggy Dogg - Doggystyle (1993)

Label: Death Row

5. Tha Shiznit (4:04)
  6. Domino Intro (0:37)
  7. Lodi Dodi (4:25)

met Nancy Fletcher

8. Murder Was the Case (Death After Visualizing Eternity) (3:38)

met Dat Nigga Daz

9. Serial Killa (3:32)

met The D.O.C., RBX en Tha Dogg Pound

10. Who Am I (What's My Name)? (4:06)
  11. Tha Dogg Pound - For All My Niggaz & Bitches (4:43)

met The Lady of Rage

12. Ain't No Fun (If the Homies Can't Have None) (4:06)

met Nate Dogg, Warren G en Kurupt

13. Chronic Relief Intro (0:34)
  14. Doggy Dogg World (5:38)

met Tha Dogg Pound en The Dramatics

15. Class Room Intro (0:43)
  16. Gz and Hustlas (3:52)

met Nancy Fletcher

17. Checkin' (0:56)
  18. Gz Up Hoes Down * (2:22)
  19. Pump Pump (3:43)

met Lil' Malik

avatar van thgryda
Och jah hij staat gewoon simpeler in het leven dan de meer filosofische mc's. Hij was toen 18, kwam uit de ghetto, tja wat doe je dan ? Joints roken, zuipen, feesten ... Daar gaat dit dan over maar hij brengt het gewoon heel gelikt... Niks mis mee, gewoon luisteren die handel

avatar van Reint
Hey, rapt Lady of Rage nou die tweede verse op Pump Pump, of is dat Lil' Malik? Want zover ik iets over Lil' Malik kan vinden lijkt dat een man te zijn...

avatar van KILLERBEE99
heel mooi album van Snoop Dogg, echt Death Row style. Soms wat minder, nog geen 5. Maar zeker wel een 4. Gewoon vette g-funk productions, goede flows.

avatar van Timmie
zeker vet album. er zijn niet veel van dit soort albums

Reint schreef:

volgens mij heb je gelijk. de stem lijkt in ieder geval en volgens mij is lil' malik ook een man

avatar van Harderwiek
Goed album, ben niet altijd fan van de G-Funk, maar dit album spreekt me wel aan en Snoop zijn flow is ook heerlijk. Alleen teksten zijn niet heel bijzonder Maar zoals thgryda al zegt hoeft dat ook niet altijd en blijft het heerlijk om naar te luisteren. Toch zijn er een paar nummers die ik skip. Verder een super album!

Op mijn hoes staat trouwens dat er maar 13 tracks op staan, maar op de cd staan er gewoon 18 zoals de tracklist hier, hebben meer mensen dit?

avatar van Weirdo Wizzy
Op mijn cd staan er ook gewoon 13 trakcs hoor, maar miss dat op de ene cd de skits er los op staan dat zou natuurlijk kunnen. Als ik bijv. Tha Shiznit wil luisteren hoor ik eerst de W balls intro.

avatar van RebelINS
Voor mij met afstand het beste album van Snoop Dogg . De G-funk is hier op zijn hoogtepunt met superstrakke producties en de relaxte laid back rap van 'Tha Doggfather'.

Jammer dat Snoop dit in de de verste verte nooit meer heeft weten te evenaren.

toris
Ik heb een cd met de naam: snoop dogg - doggy style hits...
Het is geen doggystyle maar het staat verder niet op de site aangegeven.
Dit is de tracklist:
13. Dogghouse - Snoop Dogg & Locs/Rappin' 4-Tay/Tray Dee
14. Ain't No Fun
15. Ballers Night Out - Snoop Dogg & Delinquents/Warren G/Soul Rebel

Disk 2
1. Who Am I (What's My Name)
2. Where The Hoes At - Snoop Dogg & Daz Dillinger/Supafly
11. Shine - Kali Fam & Nelly/Snoop Dogg
12. Lodi Dodi
13. Lil' Ghetto Boy - Dr. Dre & Snoop Dogg/DOC

avatar van Outblasty
Ziet eruit als een soort van greatest hits van Snoop Dogg. Heeft in ieder geval niks te maken met Doggystyle behalve dan de naam van de verzamelaar.

toris
beetje raar dat het doggystyle heet...

avatar van Outblasty
Tsja, Doggystyle is Snoop Doggs hoogtepunt uit zijn carriere. Daarom zullen ze deze verzamelaar wel Doggystyle hits genoemd hebben om de koper een beetje te misleiden.

avatar van Frank White
De producties van dit album zijn echt zo chill!
Vind dit album nét iets beter dan The Chronic.

avatar van Raul
Shame on me dat ik nooit op dit album heb gestemd!
Absoluut Snoop's beste, daar zal niet veel discussie over bestaan neem ik aan. Sfeer is fantastisch, G-Funk beats van Dre, Daz, Warren G etc. zijn fenomenaal, Snoop's raps laid back met zijn kenmerkende flow op het hoogtepunt.
4,5 voor dit begin jaren '90 juweeltje.

Favorieten zijn Gin & Juice en Ain't No Fun!

avatar van Hurrdurr
Chill. Dat is eigenlijk het enige woord dat bij me op komt als ik aan dit album denk, De beats zijn chill, de raps zijn chill en de flow is zo mogelijk nog chiller. Gewoon een krap uurtje lang genieten. Kende Snoop Dogg eerst eigenlijk alleen van hits als Drop Its Like Its Hot (zijn latere en mindere werk dus) en vond het nooit zoveel aan. En toen kwam ik langs Who Am I op YouTube. Het album slingerde rond op het internet, en heb hem toen maar opgepakt.

Het duurde even voordat ik erin kwam. Ik luisterde eerst maar een paar van de nummers en vond dat het snel begon te vervelen. Maar elke keer luisterde ik iets langer, tot het opeens klikte. De beats zijn perfect om gewoon een beetje achterover te hangen en te luisteren. De teksten zijn niet al te ingewikkeld of diep, maar de flow van Snoop en zeker Nate Dogg maakt zoveel goed.

4.0*

@ hurrdurr nog te laat

PriestMaiden
Eén van de betere hip-hop albums. The Chronic vind ik toch ietsje beter. Spijtig dat deze man tot een belachelijk niveau is gezakt tegenwoordig.

avatar van Yamato
Prachtige plaat, ik ben sowieso wel fan van de hele verschijning Snoop Dogg en dit is van het werk dat ik ken zijn beste plaat. Schitterende ghetto-lyrics die bij elke andere rapper plaatsvervangende schaamte op zouden roepen maar bij Snoop Dogg een grote glimlach.

avatar van Snoeperd
Heerlijk chill album. Ik kende alleen het nieuwe werk maar daar is niet veel aan. Dit album juist wel.

De G funk intro is een chille intro maar niet heel interressant. Het begint pas echt met de klassieker Gin and Juice. Een hele goede opener die eigenlijk de toon zet vooor de rest van het album.
Tha Shiznit is een track met een heerlijke beat en de goede flow van Snoop komt goed naar voren.
Lodi Dodi is één van mijn favorieten door de geniale flow en met name de zin: Mirror on the wall, who is tha top dogg of them all. Hoe hij dat uitspreekt, schitterend.

Daarna volgen de topnummers zich in snel tempo op. Eerst Murder was the case. Ongelooflijk goed nummer.
Serial Killa is weer een goed nummer maar niet zo goed als de vorige.
Who am I is een bekende single en is een heel chill nummer. Ook weer van hoog niveau.
For all my niggaz & bitches geldt het zelfde als Who am I. Heel chill en ook een heel goed refrein.
Ain't no fun is dan iets minder als de nummers ervoor maar nog steeds zeer goed.

Dan komt het laatste deel met nog mijn favoriet erbij.
Eerst Doggy Dogg world met een goede beat en het is een heerlijk catchy nummer.
Gz and Hustlaz is zonder twijfel mijn favoriete nummer. En één van de beste beginnnen ooit van een nummer.
Een dikke pluim voor Dr. Dre die één van z'n beste beats van zn carriëre neerzet. Aanstekelijk refrein en Snoop Dogg op dreef.
Pump Pump hoeft van mij dan niet zo meer maar is nog altijd leuk om naar te luisteren

Een heel goed en chill album, 4,5*

avatar van royals
We weten toch wel dat Lodi dodi een erg goede cover van Slick Rick is?

avatar van UmindC
Nee Hoe heet die van Slick Rick dan?

avatar van Arrie
La Di Da DI

avatar van Timmie
Nou vind ik het meteen een slechter nummer , maar hij is nog steeds chill. wel grappig dat slick rick zegt dat hij 19 is in het nummer en snoop ook want hij is dat dan helemaal niet xD

avatar van Kill_illuminati
Arrie schreef:
La Di Da DI

Met Doug E Fresh!

avatar van Timmie
Maar die zegt niet veel volgens mij.

avatar van MAS
MAS
royals schreef:
We weten toch wel dat Lodi dodi een erg goede cover van Slick Rick is?

Ik kwam hier ook pas iets van 2 jaar geleden achter terwijl ik dit album al ongeveer 8 jaar ken.

avatar van Timmie
Hij zegt ook Slick Rick in het begin nou kende ik die natuurlijk al maar had dit niet gedacht.

deze debuutalbum van snoop is de beste album die ie gemaakt heeft, goeie tracks ; whats my name?, gin and juice, murder was the case, ain t no fun[met de geweldige zang van nate dogg] en lodi dodi. mindere tracks; for all my b.. en niggaz [geen snoop tussen], en serial killa[ lelijk plaat.[

avatar van UmindC
Heeeel onduidelijk, moeilijk te begrijpen bericht daar zeg.
En Serial Killa is alles behalve een "lelijke plaat"

avatar van Timmie
serial killa is een van de beste en for all my niggaz and bitches vind ik ook chill.