Snoop Doggy Dogg - Doggystyle (1993)

Label: Death Row

5. Tha Shiznit (4:04)
  6. Domino Intro (0:37)
  7. Lodi Dodi (4:25)

met Nancy Fletcher

8. Murder Was the Case (Death After Visualizing Eternity) (3:38)

met Dat Nigga Daz

9. Serial Killa (3:32)

met The D.O.C., RBX en Tha Dogg Pound

10. Who Am I (What's My Name)? (4:06)
  11. Tha Dogg Pound - For All My Niggaz & Bitches (4:43)

met The Lady of Rage

12. Ain't No Fun (If the Homies Can't Have None) (4:06)

met Nate Dogg, Warren G en Kurupt

13. Chronic Relief Intro (0:34)
  14. Doggy Dogg World (5:38)

met Tha Dogg Pound en The Dramatics

15. Class Room Intro (0:43)
  16. Gz and Hustlas (3:52)

met Nancy Fletcher

17. Checkin' (0:56)
  18. Gz Up Hoes Down * (2:22)
  19. Pump Pump (3:43)

met Lil' Malik

avatar van sanchez
geweldig album!

Good Morning boys and girls, i'm your
substitute teacher, Mr. Buckwort
the topic Fo' today is, what you wanna be when you grow up
you, over there in the jean shirt, what you wanna
be when you grow up?
- i wanna be a police officer
alright, that's a pretty good profession
you over there in that black shirt
what you wanna be when you grow?
- i wanna be a fire man
alright, that's a pretty good profession too
you, back there in those french braids, what's yo name?
- my name is Snoop
alright Snoop, what you wanna be when you grow up?
- i wanna be a motherfuckin hustla, ya betta ask somebody

avatar van Kill_illuminati
gweah schreef:
Het zou niet werken als Snoop ging rappen als Common (aan welke Jay-Z verse doet dit mij denken?).

Jay-Z - Moment of Clarity
Truthfully I wanna rhyme like Common Sense
But I did five mill' - I ain't been rhymin like Common since

Van de "Black album" uit 2003.

avatar van Outblasty
Heel leuke herrineringen aan dit geweldige album, zal het komende tijd zeker weer vaker opzetten.

gipspoot
Wel een beetje een overschat album dit. Ik bedoel die teksten (ja ik weet dat het meer om de beats en rapstijl gaat) gaan mij echt teveel over zijn bitches en ho's. Dat wordt gewoon een beetje irritant na een tijdje. Snoop kan wel lekker relaxed en de beats zijn over het algemeen wel prima. Hoewel ik de beats van Regulate G-Funk Era van Warren G. toch wel echt beter vindt bijvoorbeeld. Af en toe even opzetten om er lekker op te chillen,

avatar van No Surrender
nu aan het luisteren en ik begrijp weer waarom dit in mijn top 10 staat

avatar van No Surrender
Dat refrein op Niggaz & Bitches is toch ongelooflijk heerlijk? =D

Nocturnal
Murder Was The Case vind ik hier de beste track, lekker duister.

IkBenDun
Heerlijk album goede nummers grappige artwork

avatar van Slack
Gewoon een lekker album goed leuke artwork alleen tha shiznit past er niet zo goed in :S

avatar van TheFunkyM
Wat een cd is dit in de zomer zeg, klinkt in de zomer zo lekker in de auto.. Wil eigenlijk nu de cd een halfje hoger geven.. doe het nog even niet.. Ligt eraan of ik em nog veel luister de komende tijd. Dat is het probleem met deze cd vind ik, ik ben hem snel zat.

X-man
Perfect album. Zo zijn er weinig van gemaakt. Vind deze in bepaalde opzichten nog beter dan The Chronic. Variatie, finesse, alles is hier tot de puntjes uitgewerkt en klinkt gewoon zeer lekker!

Klinkt 15 jaar later nog even fris, opwindend en aanstootgevend als toendertijd. Kun je van de rockmuziek van pakweg Pearl Jam niet zeggen.

avatar van TheFunkyM
Ik vind dat je dat van rockmuziek vooral van Pearl Jam, dat juist kan zeggen.
Daarintegen is dit idd nog een heerlijk album.

avatar van platedraaier
No Surrender schreef:
Dat refrein op Niggaz & Bitches is toch ongelooflijk heerlijk? =D

zeker weten. Rest van dit album vind ik overigens ook erg goed.

avatar van Outblasty
Een 8 lijkt me goed genoeg voor dit album. Een aantal erg sterke nummers maar een aantal nummers pakken me niet echt.

gwx
Het is lastig om dit te beoordelen. Inhoudelijk gezien stelt het niet veel voor, maar het concept van gangsta rap op catchy beats en relaxte flows komt hier wel goed uit de verf. Op dat gebied is het een goed werk.

4 *

avatar van thgryda
Kom jongens gewoon niet willen beoordelen. Dit is echt dope shit en iedereen die hip hop leeft heeft deze gepompt tot ze er bij neervallen. Gangster shit zoals het nie meer gemaakt wordt, classic shit 5/5

avatar van Ampivinni
Snoop Doggy Dogg, yah need ta get a jobby job

avatar van Sandokan-veld
thgryda schreef:

Word

avatar van MAS
MAS
Ik heb deze cd zon 8/9 jaar geleden blind gekocht en heb er nog steeds geen spijt van. Destijds was ik vooral gefascineerd door het Deathrow logo en alle ruige verhalen die erover rondgingen. Het grootste gedeelte verstond ik niet maar toch wist ik dat Snoop/2pac en Dre tot mijn favoriete rappers behoorden. Anno 2010 heb ik nog steeds een zwak voor de G-Funk sound en behoord dit nog steeds tot een van mijn favoriete albums.

avatar van Weirdo Wizzy
Echt jammer hoor dat dit album tekstueel niks te bieden heeft, want de beats zijn lekker en Snoop flowt ook lekker. Het g-funk album blijft voor mij toch Regulate G Funk Era. Warren G is ook geen niet heel diepzinnig toch kan ik bij die cd wat meer sympathie opbrengen voor de muziek dan hier.

avatar van Arrie
Weirdo Wizzy schreef:

Daar zijn andere albums voor, deze moet je gewoon niet luisteren voor de teksten. (Zo denk ik er tenminste over)

avatar van Weirdo Wizzy
Nee het gaat om de vibe maar je hoeft ook weer gaan 50 minuten vol te ratelen over bitches en ho's

avatar van MAS
MAS
Waarom niet? Ik vind dat juist bij dit album passen. Ik zou het raar vinden als Snoop op dit album in een keer politieke misstanden zou aankaarten. Dat past ook niet echt bij de beats vind ik. Ik ben ook geen fan van de blingblingrappers van tegenwoordig zoals Gucci Mane maar snoop komt er bij mij mee weg.

avatar van Weirdo Wizzy
Hij hoeft niet als een Chuck D tekeer te gaan op deze beats nee dat is weer het andere uiterste, maar iets meer inhoud had wel gemogen van mij. Maar goed ik kan me voorstellen als de teksten je hier niets boeien dat je het een geweldig album vind. Maar dat hangt er natuurlijk vanaf wat je in de muziek zoekt

Snoop is gewoon op dit album zijn beste werk ooit aant leveren. Perfecte productie en goede rhymes. Staat zelfs geen enkel lsecht nummer op. maar ik kan hem geen 5 geven want inhoudelijk ist gewoon natuurlijk niet echt veel. Maar ja dat is dan natuurlijk de charme ervan

bartvankampen
Geof schreef:

Inhoudelijk niet egt veel? Ik vind dat hij inhoudelijk juist veel te bieden heeft! Hij rapt over vrouwen het leven op de straat en andere dingen in het leven van een gangster.. Variatie genoeg als je het mij vraagt! Dit is wat ik wil horen in plaats van die halfzachte rappers zoals atmosphere en brother ali.

avatar van Jorge-E
bartvankampen schreef:

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet naar Atmosphere of Brother Ali luister, maar ik besef zelf al te best dat je naar hen moet gaan als je diepgaande teksten wilt. (of ben ik verkeerd?)

avatar van Weirdo Wizzy
Dat gaat er bij mij niet in. O.G. Original Gangster van Ice-T is nog eens een album met goede teksten qua gangsta rap. Gangsta rap en prima teksten...het kan wel, maar niet op dit album!

avatar van TheFunkyM
Dit album is dan vooral goed om de funk en de beats. Verder flowt Snoop er top overheen. De teksten, nee dat is niet je van het. Maar kom op het klinkt wel allemaal top.

Verder ben ik het met bartvankampen niet eens. Atmosphere (bestaand uit Slug en Ant) en Brother Ali zijn kwalitatief betere rappers en zacht, nah denk het niet.