Mêlée - Devils & Angels (2007)

Label: Warner Bros.

1. Built to Last (3:41)
  2. Rhythm of Rain (3:41)
  3. Frequently Baby (She's a Teenage Maniac) (2:51)
  4. For a Lifetime (3:41)
  5. Drive Away (3:20)
  6. Can't Hold On (4:39)
  7. Imitation (3:33)
  8. Love Carries On (3:12)
  9. She's Gonna Find Me Here (3:38)
  10. Biggest Mistake (2:41)
  11. You Got (3:08)
  12. Stand Up (4:11)
  13. You Make My Dreams (3:02)
  14. New Heart * (2:46)
  15. Sick * (2:59)
Zag die single op MTV en klonk erg lekker.

Klinkt erg goed, qua stijl wel te vergelijken met Keane maar dit is meer rock. Top album!

avatar van titan
titan (crew)
Op basis van de single verwachtte ik een interessante Keanekloon, maar helaas; de rest van het album bevat vrij saaie Amerikaanse 13-in-een-dozijn-radiorock.

tuktak
De single is idd wel even een ander niveau dan de rest op dit album. Build to last is een Keane-kloon, en geeft aan dat het deze band aan creativiteit ontbeert. Het enige op dit album wat goed klinkt, is een kloon. Ik zou me schamen als ik Mêlée was...

avatar van FunkStar
De single 'Built to last' wordt al redelijk wat gedraaid zowel 538. Nieuwe band uit de VS dat Maroon 5-achtige funkiness, de vrolijkheid van MIKA en The Feeling combineert met Beach Boys-achtige koortjes en een piano-spel dat doet denken aan Keane.
Mijn favoriet van het album is 'You Got'.

handsome_devil
ik kan er niks aan doen, maar ik vind dit een leuke plaat toevallig gehoord omdat ik eigenlijk naar een andere melée op zoek was (vage japanse noise/jazz) maar had deze dus per ongeluk gedownload wel een toffe plaat, een guilty pleasure wordt de laatste tijd ook vaak op radio2 gedraaid.

sxesven
Heu, die andere Mêlée (de goeie ) is niet Japans, lon. Maar goed, wel geniaal.

oh waarom heb ik dat dan altijd gedacht

sxesven
Had het wel kunnen zijn qua vaagheidsniveau ofzo.

avatar van henrico
Ik ben ook wel gevoelig voor Keaneachtige deuntjes als Built to Last, maar de rest is - zoals Titan al zei - inderdaad een stuk minder. Om niet te zeggen: bah! Het is ook verdacht: een Amerikaans bandje dat ik op uitstekende zenders als WOXY en KEXP nog nooit heb gehoord en dat hier dan ineens wordt omarmd. Net als The Fray... Volgens mij hebben ze voor dit soort bandjes het woord mediocre uitgevonden...

avatar van blur8
De bloedarmoede in de releases van de afgelopen 2 maanden, maakt dat dit ergens boven komt drijven. Het lijkt een fris klinkende single, die al weer snel stinkt bij een te veel aan goedkope amerikaanse nep-parfum.

avatar van james_cameron
Zeer matige radiorock, inderdaad een beetje Keane-achtig, maar oneindig minder van kwaliteit. Hier en daar een aanvaardbare song, maar het album ademt een zeer oubollige, haast christelijke sfeer uit.

handsome_devil schreef:
oh waarom heb ik dat dan altijd gedacht

. De single is toch best leuk.

handsome_devil
D-ark. lees eens. Ik heb het daar over een andere Melée he.

Ok.

Luistert lekker weg, maar is natuurlijk niet hoogstaand. Voorlopig een 3*, misschien verander ik het als ik het vaker heb geluisterd.

Dwangbuis
De gedachte die ik had - 'Amerikaanse hype die snel in het gat van Keane en Coldplay springt' - bij het horen van hun single Built To Last is me blijven achtervolgen toen ik het hele album beluisterde. Geen trompetgeschal voor deze dus, voor mijn part, want radiopoprock kan snel kleverig/slijmerig worden. De leadzanger heeft een aardige stem, daar niet van, en het laatste nummer is tamelijk goed opgebouwd - maar stoffer en blik zal ik niet moeten gaan halen - nergens potten gebroken.

Echt een leuke plaat! Inderdaad, 'Built To Last' is een beetje een kloon van bands als Keane, maar de rest van de plaat is duidelijk anders. Staan zelfs wat stevigere nummers op, maar ook mooie ballads. Maar bovenal: lekker in het gehoor liggende melodieën!

avatar van HiLL
Built to last een leuk nummer.

avatar van Hanszel
Nou, als Built to last zo'n topnummer is, hoef ik de rest van dit album niet te horen. Net clipje gezien op TMF maar lijkt me idd 13 (of meer) in een dozijn poprock.

avatar van ForgottenSon
Luister dit album geregeld de laatste weken en bevalt me prima, een aantal uitschieters maar geen matige song te vinden. Gewoon een simpele plaat, maar verdient wel degelijk aandacht.

avatar van SoNick
Ik vind het een mooi album. Het is zeker geen slecht album en 'imitation' vind ik echt een waardige opvolger van 'Built to last'. Verder gewoon sterke pop-rock nummers. Ik vind dat je het niet helemaal met Keane kan vergelijken, want die hebben geeneens een gitarist.

avatar van tsjong
Ik zoek dedicated to you, weet iemand op welk album die staat??=D

Built to Last doet me heel erg denken aan een nummer van Nada Surf, kom alleen niet op welk nummer precies...

Misterfool
leuke zomerriedeltjes. het is niet slecht de zang is goed maar stelt over het algemeen niet bijster veel voor. Met uitzondering van built to last dan.

mwa 3 sterren lijkt me allemins redelijk voor dit album

avatar van itbites
De singles vind ik best goed, Rhythm of the Rain is ook nog goed te pruimen. Bij nader inzien had ik hem niet per se hoeven kopen. Komt nog bij dat ik de alternatieve boyband-albumhoes heb.

avatar van SoNick
itbites schreef:

Heb ik ook, is inderdaad behoorlijk fout.

avatar van rkdev
Prima pop/rock album in de stijl van bands zoals The Fray en Carolina Liar.
Built to Last en Imitation zijn super !
Frequently Baby (She's a Teenage Maniac) en For a Lifetime zijn ook wel erg lekker.

M'n vriendin is naar hun concert geweest. Ik had me al voorgenomen om hier boven te gaan staan maar toen liet ze me On The Movie Screen horen. Vond ik toch wel een lekker nummer, maar nu kan ik het niet vinden op hun albums. Of hebben ze alweer een nieuwe die niet op MuMe staat?

avatar van ForgottenSon
Die single komt van het nieuwe album "The Masquerade"