The White Stripes - Icky Thump (2007)

Label: Third Man

1. Icky Thump (4:17)
  2. You Don't Know What Love Is (You Just Do as You're Told) (3:54)
  3. 300 M.P.H. Torrential Outpour Blues (5:28)
  4. Conquest (2:48)
  5. Bone Broke (3:02)
  6. Prickly Thorn, But Sweetly Worn (3:11)
  7. St. Andrew (This Battle Is in the Air) (1:49)
  8. Little Cream Soda (3:37)
  9. Rag and Bone (3:50)
  10. I'm Slowly Turning into You (4:26)
  11. A Martyr for My Love for You (4:12)
  12. Catch Hell Blues (4:04)
  13. Effect and Cause (2:54)
  14. Baby Brother * (2:10)
  15. Tennessee Border [Live] * (2:09)
avatar van MDW
MDW
'k Ben zeer benieuwd! Opmerkelijk geen nadruk van rood op de cover (wat bij de vorige 5 albums wel het geval was).

aidoo
Hier zie ik ook wel naar uit

Hierzo al een soort van preview van het album te zien.

Mojo Pin
Best wel een toffe hoes.

They did it again, imo nu al een van de beste albums van dit jaar.

avatar van Waldo Jeffers
nu al gehoord? album komt pas binnen 2 maanden uit blijkbaar... Waar gaan we toch naartoe...

Hij staat hier nu op.

Huxley schreef:
They did it again, imo nu al een van de beste albums van dit jaar.

waar heb je hem gevonden ?

Hij werkt voor het platenlabel dat de cd uitbrengt.

avatar van levenvergeten
In NME stond al een hele bespreking van teksten en ook hadden zij het album al gehoord.

Icky Thump is Engelse slang, als is het eigenlijk Ecky Thump, wat een uitroep is voor "verassing" of "ongeloof".
Ook is Ecky Thump een vechttechniek die verzonnen is door het comedie-trio The Goodies tijdens een martial arts sketch.

Nog meer Britse roots in dit album, namelijk de referenties aan de Schotse St. Andrew(het meest duidelijk in nr. 7), er word in dat nummer bijvoorbeeld gerefereerd aan een legende van de slag in de 8e eeuw tussen de Engelsen en Schotten waarbij de Engelse koning Ungus een wolk zag die zo erg op St. Andrew leek dat hij verklaarde dat een apostel hem nauwlettend in de gaten hield.

Ook staat er een cover op dit album: Conquest. Een cover van Corky Robbins, een jaren '50 artiest, die vrij populair was in Harlem, New York.

Ik ben benieuwd.

Larsch
Net het nummer Icky Thump gehoord. Klinkt... anders (electronischer), maar ik vind 't wel erg tof. Kan sowieso niet wachten op deze plaat.

aidoo
Larsch schreef:

Klinkt idd anders maar tof is het wel ja Hopelijk hebben ze ook nog wat van hun oude minimalistischere sound behouden.

avatar van chansadres
Nu is de single Icky Thump gelekt. *O*
Geweldig nummer! Experimenteler maar o zo leuk!

avatar van TerryA
chansadres schreef:
Nu is de single Icky Thump gelekt. *O*
Geweldig nummer! Experimenteler maar o zo leuk!

maar de single van "Icky Thump" was al sinds 26 april verkrijgbaar als download.

"...The digital version will be available from tomorrow (Thursday 26th April) through iTunes music stores (US and Canada only) ..." - zie onder 4e artikel van April in "latest news" section bij:

gr,
T

avatar van levenvergeten
Er komt zelfs iets voorbij dat op een doedelzak lijkt in Icky Thump, maar de 'minimalistische' sound blijft zo goed als behouden.

avatar van Oldfart
Levenvergeten beschrijft diverse britse invloeden die deze plaat heeft;
niet genoemd zijn de pakken van het luidruchtige duo; het zijn variaties op de kostuums van de Pearly Queens and Kings:
Pearly Kings en Pearly Queens zijn mensen die zich hullen in traditionel Cockney kostuums, die bedekt met parelmoeren knopen.

Lees hier verder:

"The White Stripes are donning the traditional garb for their 2007 album Icky Thump album cover and press photos".

Davez
Dit kan niet anders, de plaat gaat vlammen. Ze hebben me namelijk nog nooit teleurgesteld en icky thump klinkt wederom fantastisch.
Ben zeer benieuwd.
beste band van de noughties!

avatar van Erikpol
geniaal die nieuwe single (icky Thump) Dat beloofd wat!

Zo... die zit! Wát een lekkere plaat zeg, die eerste single! En ja, het is anders. En toch erg White Stripes. Ik ben blij dat ze niet stil blijven staan, maar zicht verder ontwikkelen.

avatar van danique
Waaah! Eindelijk weer een nieuwe cd! Was al bang dat Jack White helemaal op zou houden met the white stripes nu hij met the raconteurs bezig was...maar het tegendeel blijkt waar te zijn! Yes!

Maarja...hopen dat hij dan wel een beetje goed is...maar dat kan eigenlijk niet anders...

avatar van snarf349
volgens mij kun je de hele cd al p-kazen of is het een fake ?

avatar van mr-mucho
icky thump is zeker een goed nummer. Stukken anders en met een gitaar deuntje wat er al snel gaat inzitten en wat me een beetje doet denken aan de rock bands uit de jaren 80/begin 90. Het album lijkt een nieuwe weg in te slaan met een andere stijl kwa geluid, opzich niet erg, maar hopelijk behoud het nog wel deels the whitestripes-sound.

Nu de hele cd in zijn geheel beluisterd: helaas niet altijd goede geluids-kwaliteit (dus ik stem nog even niet) maar ik ben wederom weer zeer in mijn nopjes met de release van een nieuwe White Stripes.
Een uitgebreide recensie volgt later....

avatar van Oldfart
FRIDAY 1st JUNE, 00.35PM ( nederlandse tijd)
ON BBC2 with...

THE WHITE STRIPES
Meg and Jack return to the show six years after they made their debut. Check out their amazing red and white set and the smartest road crew in rock and roll history.
Jack talks to Jools at the piano and at Jack's request, Jools becomes an honorary White Stripe by joining them on a classic track at the end.....

Hoop dat ze ook wat van Icky Thump spelen en die prachtige pearly costumes dragen !!

avatar van Facedown
aERodynamIC schreef:
Een uitgebreide recensie volgt later....

Is het album in de stijl van Get Behind Me Satan, of is het weer wat rockender?

avatar van polydor
als ik zo onbeleefd mag zijn om te vragen, aERodynamIC waar heb je de cd gevonden ?

Na die ene luisterbeurt vind ik hem vooral erg veelzijdig en hoor ik weer wat leuke nieuwe dingen toegevoegd aan hun oude vertrouwde geluid. Maar na 1 keer luisteren (en dan ook nog eens meer dan de helft een slechte radio rip-off) kan ik er nog niet al te veel een mening over geven. Die komt later wel als ik betere kwaliteit heb gehoord (of als mijn cd zelf op de deurmat ligt). Ik ben niet van plan een tweede luisterbeurt te laten volgen; daarvoor irriteert me het slechte geluid te veel.

polydor schreef:

Ergens binnen de wondere wereld die internet heet

avatar van polydor
mhm daar ben ik vet mee, ik heb al heel wat afgezocht maar vind h
hem niet en blijkbaar los jij ook niets

Dit is nu eenmaal niet de plaats om allerlei links te plaatsen. Daarbij heb ik hem ook netjes besteld, want daar ben ik nu eenmaal een voorstander van. Dit was gewoon omdat ik mijn nieuwsgierigheid altijd al slecht kon bedwingen (ging vroeger ook op zoek naar waar mams de Sinterklaas-kadootjes had verstopt: en dan vond ik ze uiteraard en dan was het raden maar of ik kreeg wat op mijn verlanglijstje stond ).
Maar met deze info ben jij wederom 'vet mee' natuurlijk...

edit: o ja, had ik al verteld dat ik ook een ongelooflijke pestkop kan zijn

heb hem reeds gevonden
de aanhouder wint

Minimalisme heeft zijn charme,
maar ik viel niet van de bank van de uitvoering van Icky Thump vannacht;
nog wat meer oefenen zou ik Meg en Jack willen meegeven: vooral het afwisselen van keyboard / gitaar verliep zo weinig vlekkeloos dat de vaart uit de song ging; tja en daarnaast; Meg lijkt als drummer ( m / v ) niet echt te groeien; een metronoom of een klik in een klein 'oortje' zou toch uitkomst kunnen bieden.
De andere twee songs waren wel weer schitterend.
En helaas geen pearly costumes, maar het oude vertrouwde rood/wit decor; ook mooi overigens.