Kempi - Rap 'n Borie (2007)

Alternatieve titel: Mixtape 2: Rap 'n Borie

Label: Top Notch

1. Intro (1:27)
  2. Nigga (5:56)

met Winne en Feis

3. Gedachten (2:00)
  4. Coke Moet Gepusht Worden (2:27)
  5. Bel Me (2:48)
  6. De Zoon (1:41)
  7. Spring (2:47)

met Klemma

8. Zwart in Mijn Zakken (4:16)

met Rocks en Miss Sophie

9. Rap 'n Borie (5:25)
  10. Je Weet Nix (3:14)
  11. Lau / Irie (2:36)
  12. Chicks Vinden Ons Leuk (2:36)

met Manny & Cocoras

13. Kom Nie Hier (4:03)

met The Opposites

14. Tuignegers (3:32)
  15. Lay Low (3:07)
  16. Zet Um Op (Baby) (2:50)
  17. Kutsysteem (2:28)
  18. Zoveel Stress [Remix] (1:21)
  19. Chill Met Mij (1:47)

met Loupy

20. Zoveel Stress (4:22)
  21. Geen Blood Geen Crip (5:38)

met Bloedserieus

22. De Dopedealer (2:38)
  23. Familie Lobi (1:40)
  24. Al Sla Je Mu Dood (3:12)
  25. Mixtape 3 Preview (2:12)
KSPR
Statemagazine was btw ook redelijk positief.

avatar van Weirdo Wizzy
Ja en die cd van Wudstik kraken ze af ze zijn niet goed wijs. Ik bedoel Eigen Wereld van Wudstik was geen wereldplaat maar toch best aardig en zeker tig keer beter dan deze Kempi-plaat.

avatar van pascal83
Weirdo Wizzy schreef:

Hoewel Kempi geen reet te melden heeft, is hij toch wel stukken beter dan die Wudstik. Die man is echt een ramp.

avatar van Weirdo Wizzy
Oooh kom op. Wudstik is dan tenminste nog behoorlijk muzikaal. Zijn teksten zijn misschien niet best maar dat zijn die van Kempi al helemaal niet.

avatar van waxs
Ik vind Wudstik eerlijk gezegd ook een bedroevend slechte artiest, maar dat heeft meer met smaak te maken. Bij Kempi is dat totaal niet het geval, of ik het nu objectief bekijk of niet, Kempi is een ramp.

avatar van thomzi50
Heeft State ooit een TopNotch-release afgekraakt? Ik geloof het niet.

waxs schreef:

Hier kan ik nog wel inkomen ja hoewel ik Wudstik nog wel aardig vind.

C.J. Slob
Het grote probleem van Kempi is dat als hij eenmaal begint te flowen hij onverstaanbaar wordt. Verder zijn zijn teksten niet te volgen omdat het een mix is van allerlei taaltjes. Iedereen kent wel wat straattaal woorden maar dit gaat een stapje verder. Neem Rap 'n Borie:

Ik weet nie wat et is, velen vinde me nix, omdat de boy straat is met tattoos in zn mik
Ik rap maar me gedachtes zitten op n brick, want als ik dat dubbel zet ik trips
En in mu airforces een 2.2 don't start shit, maak nie uit of je chest getrained en hard is
Nie fokke met me money want me money is me all, money is me all, yea, money is me all
De bitch die ik bal en de sticks die ik knal, voor de fokking tjerrel gaat du kempi overal
Ik ben een rat, met een ratteplan, je zegt je hebt money nou papi laat me happe dan, ik kan een botu voor je afoe afoe kappe, verkoop bolletjes als je lokale bakker
Dopoe op me chimeid, dopoe in me asse, ik zie zovaak celle dat ik morro lucht moet happe
Vandaar dat in me asse, me doppa word gestashed, dus als ik du pot ga dan is et voor wat cash..EJ
Oh here vergeef me voor me streke, hou van me bitch maar denk morro van de paper (ik denk et wel)
Maak nie uit wat vboor kleur euro's nee killa ik neem ze, daarna bounce ik naar patta voor lautjes aan me, tsyeah, lautjes aan me voet lekker brand-brand new ik zeg
Reavers breng de pipa's ik de mittie en de juice
Mittie voor de junks, groente voor de blunts, plaatjes voor winks, Kees, lou,
Ik trek me jacka uit, superkemp's in de pool,
Daarna vlieg ik weg, nee, niet met red bull, 2e klas KLM met wat jonko en wat lou,
Ik breng de mittie want, kemp vlieg et toe,
borie man, aka torie man fok de industrie, they can't get rid of me, dus waarom doe je borie dan?

Wie heet weet mag het zeggen

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Wel makkelijker om woorden te vinden die op elkaar rijmen als je gewoon vijf taaltjes door elkaar mixt en daarnaast ook nog eens zelf een aantal woorden verzint. Dit getuigt van weinig kwaliteit, maar daar waren we al lang uit volgens mij..

avatar van Weirdo Wizzy
Ik zelf vind het grootste probleem van Kempi dat hij probeert muziek te maken.

avatar van waxs
Schandalig dat zo'n pauper een platencontract krijgt aangeboden.

KSPR
waxs schreef:
Schandalig dat zo'n pauper een platencontract krijgt aangeboden.

En mensen als 0118-VIER niet.

Ken ik niet.

avatar van Chrisseh
Zeeuws clubje met twee albums. Ben niet echt fan, maar ze zijn wel goed.

avatar van waxs
Ja wel is van gehoord, maar Nederhop is niet echt mijn ding.

avatar van MJ_DA_MAN
Als je Kempi vergelijkt met 0118, mag je De Kemp niet eens hiphop noemen.

avatar van luc011190
MJ_DA_MAN schreef:
Als je Kempi vergelijkt met 0118, mag je De Kemp niet eens hiphop noemen.

Ik vind dat 0118-4 geen enkel nummer van het niveau Nigga Remix heeft gemaakt, soms vind ik zelfs mijn eigen mening opmerkelijk

avatar van JAHJAH
C.J. Slob schreef:

Ik rap maar me gedachtes zitten op n brick, want als ik dat dubbel zet ik trips
Reavers breng de pipa's ik de mittie en de juice
Mittie voor de junks, groente voor de blunts, plaatjes voor winks, Kees, lou,
Ik trek me jacka uit, superkemp's in de pool,
Ik breng de mittie want, kemp vlieg et toe,

Wie heet weet mag het zeggen

Echt, ik heb nog nooit zo'n slechte songtekst gezien in mn hele leven. Als Amerikanen straattaal praten kan je het nog volgen maar dit gaat te ver. Ik vind het knap dat hij ook nog wat nederlandse woorden in zijn songtekst heeft kunnen verwerken; dit mannetje heeft een vocabulaire die menig mens versteld laat staan.

0,5
JAHJAH schreef:

whaha ik vind dit ook wel dikke lol allemaal, hij maakt echt zinnen joh

avatar van sinterklaas
Ach, Kempi....Weer zo'n gare rapper der bij die beroemd wil worden. Maar hij kan nog niet eens rappen die gast. Die teksten zijn zeer onverstaanbaar. Geef mij maar het echte werk.

geen bwoeb geen kwib, dittis bwoebsewiweus, bwoebsewiweus, bwoeb, bwoeb seweiweus.

Social_Mask
Vertaling:

Geen Bloed geen Crib, dit is bloedserieus, bloedserieus, bloed, bloedserieus.

Hopelijk begrijp je nu hoe vet het klinkt!

avatar van sinterklaas
Ik vind er niks vets aan.

Dat was sarcastisch .

Moet trouwens wel zeggen dat die beat van Nigga (remix) erg lekker is. Zonde dat Kempi en die andere rukkers Feis en Winne erover heen rappen.

Artifact
Feis en Winne rukkers, kom op MJ check nog eens Volle Kracht met Opgezwolle.

avatar van sinterklaas
Kemp(zonder i) is trouwens een ander word voor nicht.

avatar van Chrisseh
Is dat niet het engelse woord camp? Of is het al ver-nederlandst?

Artifact schreef:
Feis en Winne rukkers, kom op MJ check nog eens Volle Kracht met Opgezwolle.

Ik vind Winne gewoon geen goede rapper. Zijn flow bevalt me niet, komt grotendeels door zijn verschrikkelijk irritante accent. En over zijn teksten: ik kan er totaal niks mee en vind ze dus niet goed. Dan houdt het dus op, helaas.

Akonner
Zelfs ik ben er nu achter dat dit vreselijke hiphop is, die het genre in diskrediet brengt. Een 0,5 voor dit anti-meesterwerk. Zeker nu ik met name naar werk van Nas, Method Man, Royce da 5'9'', 5 deez, Rakim, krs-one, sticks en canibus luister vind ik dit ronduit een schande voor de hiphop scene.

Social_Mask
Akonner