Queens of the Stone Age - Era Vulgaris (2007)

Label: Interscope

1. Turning on the Screw (5:20)
  2. Sick, Sick, Sick (3:34)

met Julian Casablancas

3. I'm Designer (4:04)
  4. Into the Hollow (3:42)
  5. Misfit Love (5:39)
  6. Battery Acid (4:06)
  7. Make It Wit Chu (4:50)
  8. 3's & 7's (3:34)
  9. Suture Up Your Future (4:37)
  10. River in the Road (3:19)

met Mark Lanegan

11. Run Pig Run (4:39)
  12. Running Joke * (2:58)
  13. Christian Brothers * (4:22)
  14. Going Out West * (3:24)
  15. The Fun Machine Took a S*** and Died * (6:55)
  16. Era Vulgaris * (4:20)

met Trent Reznor

17. White Wedding * (3:48)
  18. Needles in the Camel's Eye * (3:21)
  19. Make It Wit Chu [Acoustic] * (4:50)
  20. I'm Designer [UNKLE Remix] * (6:11)
  21. Era Vulgaris [Richard File Remix] * (6:06)

met Trent Reznor

22. Monsters in the Parasol [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (3:34)
  23. Misfit Love [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (6:41)
  24. If Only [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (3:43)
  25. I Think I Lost My Headache [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (6:10)
  26. Into the Hollow [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (4:13)
  27. Go with the Flow [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (3:22)
  28. Regular John [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (10:59)
  29. Avon [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (3:18)
  30. Song for the Dead [Live @ Paradiso, Amsterdam NL] * (7:13)
Een samenwerking met de zanger van The Strokes?
Ben benieuwd.
Gelukkig is Mark Lanegan ook weer present.

deric raven schreef:
Een samenwerking met de zanger van The Strokes?

Wat zal Mojo Pin dan een gelukkig man zijn
Voor mij is dit typisch zo'n release waarvan ik tegen die tijd misschien wel zie. Ik hobbel er met deze band telkens net even wat achteraan, al 3 albums lang eigenlijk (het debuut ken ik niet). Pas als het al een tijd uit is ga ik het beluisteren.
Misschien deze keer maar eens anders.

avatar van gemaster
De platen van QOTSA worden vanaf 'Rated R' iedere keer een half sterretje minder. Weet dan ook niet of ik hier echt op zit te wachten.

aidoo
http://www.qotsa.com/ Hier staat al een soort filmpje over het album. Ietwat raar artwork als je het mij vraagt. Benieuwd naar de muziek Jammer dat er geen tracks zijn samen met Reznor.

sick sick sick en 3's & 7's klinken toch fantastisch

avatar van Jochempie
Ja het klinkt allemaal wel leuk tot nu toe eigenlijk en dat Lanegan meedoet is ook altijd leuk. Ik heb eigenlijk hele hoge verwachtingen van Qotsa nu. Ik vond ze met elk album beter worden en ik hoop dat deze dus ook Lullabies topt. We zullen zien.

avatar van Erikpol
Super kort album, maar er zitten leuke dingen tussen. Even een paar luisterbeurten gunnen...

avatar van polydor
er is op het net een lek verschenen van het album, maar het is niet het eigenlijke album, het is een of andere "geestigaard" die een album op het net heeft gezet met titel era vulgaris- queens of the stone age
het enige echte nummer da op deze lek staat is "3's & 7's"

Erikpol schreef:

ik denk dat jij deze versie hebt gedownload.
ik heb de lengtes van alle albumtracks gezien en de tracks duren steeds 4 à 5 minuten,
zeker geen kort album dus.

Mojo Pin
aERodynamIC schreef:

Wat zal Mojo Pin dan een gelukkig man zijn

Ik had ook gelezen dat Billy Gibbons van ZZ Top op een nummer mee zou doen, klopt dit?

avatar van Mr. B
aERodynamIC schreef:

Dan zou ik zeker eerst het debuut aanschaffen, wat mij betreft de beste QOTSA.

Mr. B schreef:

Dan zou ik zeker eerst het debuut aanschaffen, wat mij betreft de beste QOTSA.

Hangt eraf. Toen waren ze nog zo rauw als het maar kon. Toch vindt ik song for deaf net wat beter als het gaat om songkwalitiet, maar mijn favoriete QOSTA song(mexicola) komt van het beduut.

avatar van Xel
Xel
lelijk artwork i.i.g.

Staat niet hoop op mijn lijst met aan te schaffen albums, maar als het een sterk album blijkt te zijn bestaat er alsnog een kans..... Goede band over het algemeen, met een paar juweeltjes.....

avatar van Erikpol
polydor schreef:
het enige echte nummer da op deze lek staat is "3's & 7's"

ik denk dat jij deze versie hebt gedownload.
zeker geen kort album dus.

Kreeg dat idee al, bedankt voor je info.

Mojo Pin schreef:

Zou best kunnen. Deze toevoeging is nog niet compleet, pas op het moment dat het album in de winkel ligt kun je lezen wie waar meedoet.

En tja: wie kan mij de vocalen van Casablancas aanwijzen in Sick Sick Sick? Niemand dus, voor het zelfde geld staat in de albumhoes dat de halve muziekwereld meedoet op dat nummer, dus dat zegt me niet zoveel.

Ik vind de artwork trouwens wel leuk. De band verandert per album van stijl, en deze is wel grappig. Vooral de nieuwe logo''s en slogans.

En: wie de ruk heeft nou weer een album beoordeelt op 3 singles en een hoes? :S

QOTSA heeft wel een nummer gemaakt met Trent Reznor, maar dat nummer heeft het album niet gehaald. Het nummer is compleet, geen probeersel ofzo. Beluister het nummer hier: http://www.youtube.com/watch?v=-tzaN5Rfg-k Het heet Era Vulgaris, naar het album.

I Wanna Make It Witchu kent iedereen van de Desert Sessions, en anders van de live-cd. De geruchten gaan dat het nummer op dit album een gastbijdrage heeft gekregen van PJ Harvey.

jeroenman schreef:

Op de desert sessions versie zong PJ toch ook al mee?

Mojo Pin
jeroenman schreef:

Luister eens naar 2:34 - 2:44 en 3:14 - 3:33. Ik weet zeker dat het hem is.

Hij speelt trouwens ook digitale gitaar.

Mojo Pin schreef:

Luister eens naar 2:34 - 2:44 en 3:14 - 3:33. Ik weet zeker dat het hem is.

Hij speelt trouwens ook digitale gitaar.

Ik zal eens goed luisteren. Wat niet wil zeggen dat een dergelijke gastbijdrage me iets zegt.

Jochempie schreef:

Op de desert sessions versie zong PJ toch ook al mee?

O god, natuurlijk. Ik hoop dan niet dat dit dezelfde versie is. Dat komt een beetje goedkoop over.

jeroenman schreef:

Waarschijnlijk niet helemaal maar hij zal er dicht tegen aan liggen. Dat deden ze ook al met "In My Head" en "Monster in your parasol" die praktisch hetzelfde waren.

Whoaah dat nummer met Julian Casablancas ( sick sick sick ) is echt supergoed!

lijkt erg op A Song For The Dead van Songs for the Deaf...geweldig nummer!

avatar van polydor
Na 3's & 7's en Sick, Sick, Sick nu ook suture op your future, misfit love, i'm a designer en into the hollow gehoord

vooral suture up your future en i'm a designerzijn geweldig

Klinkt grappig. Beetje jammer dat sommige mensen nu al denken te kunnen stemmen.

avatar van MichelDumoulin
Erikpol schreef:

Kreeg dat idee al, bedankt voor je info.

Haal dan je stem ook maar weg, zou ik zeggen!

avatar van auto pilot
Een nieuw QOTSA-album en nog geen woord hier over Nick Oliveri (of ik moet eroverheen gelezen hebben). Zijn we 'm toch met zijn allen vergeten, of hebben we ons er maar bij neergelegd? Persoonlijk miste ik 'm al niet meer echt op Lullabies to Paralyze, nummers als Six Shooter kan ik missen als kiespijn (hoewel Auto Pilot en ...Millionaire dan wel weer OK waren).

Sick Sick Sick vind ik overigens erg OK. Klinkt toch weer fris voor QOTSA-maatstaven. 3's & 7's vind ik iets minder. Make It Wit Chu kennen 'we' natuurlijk alweer een tijdje, maar ik ben benieuwd hoe hij op het album klinkt. Van mij mag hij uitlekken.

avatar van polydor

hier kan je als je het codewoord "turning on the screw" invult
naar turning on the screw, sick sick sick, 3s & 7s en i'm designer
luisteren.

allemaal studioversies

gelekt...

avatar van auto pilot
polydor schreef:
gelekt...

En we zijn 'm al aan het pindakazen. Ik ben benieuwd...

avatar van swoon
Kijk hier wel fel naar uit want ik vind Lullabies to Paralyze helemaal geweldig en ik ga ze ook op Werchter zien. Dan zou ik toch wel graag deze plaat een beetje kennen.

had gehoopt dat Homme de band zou opheffen op het artistieke hoogtepunt ,zoals ie dat met kyuss ook deed. Om vervolgens weer iets nieuws te starten. Met deze release lijkt hij deze strategie te laten varen....

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik Songs For The Deaf hoorde. Ik was echt overdonderd achteraf en ik ben toen maar weer gelijk naar de PLAY knop toegevlogen.
Lullabies vond ik zeeeeeeeer matig en ik heb hem geloof ik hier nog niet eens een cijfer gegeven geloof ik. Dat blijft deze cd bespaart. Maar geef mij maar SFTD, de platen ervoor ken ik overigens niet.

Mijn eerste indruk is dat er niet zo veel vaart in zit, zoals bij SFTD. Er hangt vaak wel een soort algemene groove en dat is opzich wel positief. Echt nummers die er uit springen zijn eigenlijk maar Sick, Sick, Sick, Battery Acid, 3's & 7's en Run Pig Run. Nog geen cijfer, omdat ik hem ppas 1x gehoord heb. Hij bevalt me beter dan de vorige, maar het is tot nu toe niet geweldig.

Schande trouwens dat de titeltrack met Reznor niet op de cd staat. Misschien wel HET nr van deze sessie.