The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
schizodeclown schreef:
Piggies vind ik 1 van de hoogtepunten op de white album,het heeft iets middeleeuws voor mij

Ik vind Piggies ook een van de betere nummers, maar dat middeleeuwse hoor ik er niet zo in. Leg 's uit, als je wilt?

avatar van schizodeclown
herman schreef:

Jah,die gitaartje (of banjo of mellotron) in het intro heeft iets middeleeuws,wat gelijk de toon aangeeft,en dan zingt hij over varkens wat me gelijk laat denken aan de varkensstallen in de middeleeuwen op een of andere manier.

Larsch
Het is kwalitatief gezien misschien niet het beste album van The Beatles, maar wel mijn favoriete. Dit is namelijk het album waardoor ik definitief verliefd raakte op deze band. Van het g-e-n-i-a-l-e Eleanor Rigby tot het schitterende Here, There And Everywhere. De heerlijke vrolijkheid van Yellow Submarine, de prachtigheid van She Said, She Said, dat gevoel als je wakker wordt en Good Day Sunshine hoort... En For No One geeft me bij de eerste twee seconde al kippenvel. En dan heb je ook nog Tomorrow Never Knows... Ach, ik ben gek op elk nummer op deze CD.

Alhoewel ik er misschien niet zoveel verstand van heb, kan ik wel zeggen dat dit voor mij is het de allerbeste van The Beatles is. Duidelijkere taal: 5*.

avatar van Lennonlover
van She said, She said, zou ik durven zeggen dat ik het één der beste Beatles-nummers vind. Een beetje in de stijl van "Rain" wat trouwens ook één van mijn favoriete nummers is. Er straalt zoveel energie uit die songs, zo veel dynamiek en de lyrics zijn zoveel betekenend. gewoon prachtig...

avatar van Nautilus
Lennonlover schreef:

Het is ook één van mijn Beatles favorieten, Revolver mijn favoriete album. Hup, 5*.

avatar van wolf
Het nummer For No One is mijn favoriet van dit album, samen met Tomorrow Never Knows. Die hoorn in For No One

fredpit
hmm.. beluister dit weer eens en eigenlijk vind ik Yellow Submarine en Love You To erg vervelende nummers eens kijk hoe ze de totaalscore beinvloeden..

taxman 4
dr robert 4,5
i want to tell you 4
got to get you into my life 4,5
tomorrow never knows 4

57/14 = 4,07...Als geheel pakt het me ook niet, en uit persoonlijk of historisch oogpunt een meerwaarde toekennen is hier voor mij ook niet aan de orde.

halfje eraf ,dus 4*

JustaRascal
Een van hun beste albums, Tomorrow never knows

Ik heb het nog eens beluisterd, Beatles albums schijn je meerdere keren te moeten horen om het echt te waarderen.

Geen resultaat. De enige nummers die ik goed vind zijn nog steeds Eleanor Rigby en Here, There and Everywhere.

avatar van Edski
schizodeclown schreef:

Is het geen clavecimbel?

avatar van wolf
Ik vind McCartney de beste Beatle op dit album. "Here, There and Everywhere", "For no One" en "Eleanor Rigby", niet slecht. Al zijn Harrisons en Lennons bijdragen ook niet min. "Taxman" en "Tomorrow Never Knows" (waar Pauls bijdrage ook niet min is, hij heeft al die geluiden gecreerd, wat veel mensen vergeten) behoren tot mijn favoriete nummers.

Die 5* laat ik na enkele luisterbeurten mooi staan.

avatar van Reint
Die Taxman-solo van Paul is ronduit geweldig.

razer schreef:

en she said, she said! Da's toch een fantastisch nummer?

wolf schreef:

Die 5* laat ik na enkele luisterbeurten mooi staan.

alleen al met I'm only sleeping en she said, she said vind ik John de betere. Misschien omdat Ik het meer heb voor Johns stijl (meer rock, rauwer) dan pauls (meer popdeuntjes). Eleanor Rigby vond ik als 12-jarige, toen ik net the beatles begon te leren kennen, dat nummer fantastisch. Maar als ik het nu vergelijk met sommige andere beatles -nummers, dat verbleekt het wel fel af! Here, there and everywhere heeft mij nooit écht kunnen bekoren, mooi nummertje maar meer niets. De bijdrage van George is misschien wel kleiner, maar van grotere kwaliteit moet ik zeggen.

avatar van wolf
Dat vind ik weer zo'n typisch cliché: John is rock en rauw en Paul zoet en pop. De twee mannen konden beide stijlen perfect aan.
She Said, She Said vind ik niet meer rock dan Got to Get you into My Life. Maar ja, ieder zijn eigen mening.

avatar van Lennonlover
okay, cliché. Maar clichés zijn meerstal wel waar. Als ik luister naar pauls albums na de beatles, dan vind ik niet veel rauwe rock op terug hoor. Bij john zijn zijn albums arg gevarieerd geweest qua stijl. Je hebt het album "live in new york city" en "live peace in toronto" waar hij rockt als een echte...jah, rocker waarschijnijk en dan aan de andere kant "Imagine" bijvoorbeeld, waar hij het ene na het andere zeemzoete nummertje aan elkaar rijgt. Ik vind niet dat Paul de twee kon. Al was hij wel muziekaal veel beter en in het componeren. Net nog eens long and winding road gehoord, als je John dit had laten doen, was het een ramp geweest . Paul toont hier gewoon zijn genialiteit.

wolf schreef:

inderdaad

avatar van wolf
Ik vind juist dat Paul ze wél alletwee kon, zelfs beter dan John. Paul is de meester in melodiën en de verhaaltjes, dat weten we allemaal. Maar hij kan ook goed 'rocken', zo vind ik Helter Skelter één van de beste beatlenummers. Je hebt wel gelijk dat Paul na de Beatles heel wat minder rockt en somswat te ver ging met zijn liedjes.(Pipes of Peace) Maar hij heeft ook enkele zeer sterke albums, maar John heeft die ook.

Dit is gewoon een eindeloze discussie, laten we gewoon genieten van de Beatles als groep, wij fans.

avatar van Lennonlover
En mij de mond snoeren???

neen, je hebt gelijk dat Helter Skelter een fantastisch nummer is.

EVANSHEWSON
Dit moet zowat de allerbste elpee allertijden zijn. Bij mijn top zoveel eindigt dit ongetwijfeld op 1 !

Peerfecte popplaat en totaal niet gedateerd, dit is tijdloze muziek dit is pure klasse !
The Beatles wisten zich steeds te ontwikkelen en bleven het peloton altijd voor, zo wonnen ze iedere koers !

Van begin tot eind allemaal supersongs, mijn favorieten zijn Mc Cartney's prachtig ingetogen FOR NO ONE, Lennon's Tomorrow Never Knows en Harrison's Taxman !

Véél beter kan een plaat niet meer worden !

EVANSHEWSON
Larsch schreef:

Het is kwalitatief gezien ABSOLUUT één van de beste albums van The Beatles.

Sgt. Pepper's wordt terecht als zéér belangrijk beschouwd, maar klinkt het meest gedateerd achteraf.
Ik vind dat geen slecht album, maar het is behoorlijk overroepen.
Het was Paul's project en Lennon was er niet al te erg over te spreken.
Hij vond dat er maar één memorabele song op stond, hij overdreef graag een beetje, die toffe Lennon, maar vèr zat hij er toch niet naast. Hij had het over A Day in the Life natuurlijk...

Sgt. Pepper komt bij mij pas na Revolver, Abbey Road en het fantastische muzikale "patchwork" "The Beatles" (White Album in de volksmond; uit het gezegende jaar 1968. Ik was toen al 10 jaar oud, en behalve met legoblokjes spelen en mijn broertje wat pesten, luisterde ik héél veel naar The Beatles.
Die afwijking op jonge leeftijd is gelukkig nooit overgegaan.
Ik bedoel dat van The Beatles, niet mijn broertje pesten.

avatar van bawimeko
Ik zie net staan dat dit album op nr. 53 van de top 250 staat. Absurd natuurlijk; het beste album van de beste popgroep aller tijden! De enige tracks die ik bij het spelen oversla zijn I Want to Tell You en Love To You. De rest is vlijmscherpe pop met een flinke dosis experimenteerdrift.
Paul' s composities zijn perfect; mooie ballads, maar ook Good Day Sunshine is prachtig, John zat middenin z'n meest creatieve (LSD-)periode, Ringo drumde brilliant op nummers als She Said She Said en Tomorrow Never Knows en George mocht het album openen met het venijnige Taxman (met een gitaarsolo van Paul).

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
bawimeko schreef:

Hoe kan je dit nou het beste album aller tijden vinden, als je zelf twee nummers doorskipt????
Beste jongen, een beste album aller tijden kent geen skip tracks, een beste album aller tijden bevat alleen maar muziek met één constant hoog niveau. In mijn geval is dat ongeveer mijn hele top10. Ik snap echt niet hoe je een album waar je in skipt dan hun beste kan vinden..

Maartenn schreef:

Dat is inderdaad erg vaag zeg. Misschien meer albums luisteren?

Nicci
EVANSHEWSON schreef:

mmm. ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt, maar vind het vreemd dat je deze dan niet op 1 in je top 10 hebt staan.

hij komt in je top 10 niet eens voor.

Nicci schreef:

hij komt in je top 10 niet eens voor.

Ook vaag. Zit er soms standaard een wietlucht aan de hoes van deze elpee of zo

avatar van bawimeko
Maartenn schreef:

Lieve Maarten (als we nou toch zo gaan beginnen... )Met die twee geskipte tracks zijn er nog altijd 12 meesterwerken. Noem mij een album uit de top 20 die twaalf toptracks heeft van deze grote klasse en we praten verder!
Bovendien skip ik vaker tracks van meesterwerken, het kan nou eenmaal en dat is het voordeel van de cd, dus ik luister nooit naar Revolution no. 9, Octopus's Garden, Within You Without You of Run for Your Life, allemaal afkomstig van meesterwerken. Het spijt me.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Hmm, toch kan ik me er nog een beetje weinig bij voorstellen, maar het feit dat je alles op cd hebt van The Beatles maakt het uiteraard wel een stuk makkelijker om tracks te skippen. Misschien moet je maar weer alles op plaat hebben om alle tracks tot hun recht te laten komen. Jij noemt een Octopus' Garden en Within You, Without You, welke nummers ik toch écht bij het album vind horen. Persoonlijk kijk ik liever naar een album als geheel, dan naar de nummers apart. Iets wat jij volgens mij meer doet.
Ik denk niet dat we hier uit gaan komen, dus skip maar lekker een eind weg . Probeer alleen misschien sommige tracks weer eens een kans te geven

DonDijk
leuke cd, voor die tijd ongetwijfeld een ontzettend goede plaat.liedjes die je doen huppelen.4.0

avatar van wolf
@Bawimeko, jij skipt Within You Without You? Eén van Georges beste liedjes!