The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
avatar van bawimeko
@wolf. Eh...ja.. ik vind the Inner Light (bijvoorbeeld) veel beter!

bawimeko schreef:

Bovendien skip ik vaker tracks van meesterwerken, het kan nou eenmaal en dat is het voordeel van de cd, dus ik luister nooit naar Revolution no. 9, Octopus's Garden, Within You Without You of Run for Your Life, allemaal afkomstig van meesterwerken. Het spijt me.

Vreemd, al die nummers die jij noemt vind ik stuk voor stuk geweldig of op z'n minst erg leuk. Vooral 'Within You Without You' is lange tijd zelfs mijn favoriete Beatlesnummer geweest...

avatar van George
Help ! verscheen in 1965 , Revolver in 1966 . Vergelijk de 2 hoesontwerpen en je moest toen al direct concluderen : dit is andere koek. Opnieuw getuigden The Beatles van hun vernieuwingsdrang op alle fronten. En wat klonk die plaat vreemd in die tijd , hoe anders dan de wereld van mijn grijsgedraaide Help ! elpee.
En toch bleef je Revolver draaien , gefascineerd door die weergaloze muziek.
Tot op de dag van vandaag.....

avatar van fluidvirgo
Zoals ik al eerder aangaf: Revolver, Rubber Soul en Pepper zijn de grote 3!

Pepper en Revolver dan weer net iets beter dan Rubber Soul vanwege de geweldige innovatie op het gebied van compositie, sounds en productie.
Maar vooral een stel ijzersterke songs van zowel Lennon (She said, She said, I'm only sleeping, Tomorrow never knows (vergeet idd Pauls bijdrage niet)),, McCartney (Eleanor Rigby, Here, there and everywhere, For no one, Got to get you into my life) als Harrisson (Taxman, Love you to). Hmm, als ik het zo eens teruglees heb ik vrijwel het hele album genoemd. Onderstreept maar weer hoezeer ik dit album waardeer. Terecht de volle mep:

*****

avatar van Richard Arthur
Vinden jullie het vreemd als ik zeg dat Rubber Soul en Revolver 1 cd had kunnen zijn? Ik zie 'veel overeenkomsten tussen deze twee meesterlijke albums. En ga niet zeggen dat het komt omdat het dezelfde band is

Dit is overigens ook ooit eens gezegd door, ik meen, George Harrison tijdens de Anthology delen. De 'four lads' zeiden ook stuk voor stuk dat deze twee albums fijn waren om op te nemen.

EVANSHEWSON
fluidvirgo schreef:
Zoals ik al eerder aangaf: Revolver, Rubber Soul en Pepper zijn de grote 3!

*****

Revolver en Rubber Soul, geheel akkoord. Sgt. Pepper is de meest overroepen plaat uit de rockgeschiedenis. Zelf Lennon vond die plaat niet zo best. Te begrijpen, want het was Paul's idee en het staat redelijk vol met Mc Cartneysongs.

Ik vind het belang van Pepper's in de muziekgeschiedenis heel groot, maar op zich is dat lang niet zo'n sterk album, ik heb het hier al eerder verklaard, ook al ben ik een groot Beatlesliefhebber, het is het meest gedateerde album dat ik van ze ken.

Als je die plaat bekijkt dan staat er veel redelijke filler op ;
Welke grote songs staan er op ? Het beste is ongetwijfeld A Day in the lIfe, waar de symbiose Lennon-Mc Cartney optimaal is. Daarnaast misschien nog Lucy in the Sky with Diamonds, en als je wil ook nog With a Little Help from my Friends en When I'm Sixty-Four.
Maar deze : Getting Better, Fixing a Hole, She's Leaving Home, Within You Without You, Lovely Rita en Good Morning Good Morning kun je toch geen grootse nummers noemen ? Het zijn leuke nummers, maar groots ??? De rijke orchestratie van George Martin redt hier vaak de meubels. Zelf Lennon had door dat dit niet echt hun sterkste werk was.
Neen, de beste platen zijn natuurlijk : Revolver, Abbey Road en de dubbele witte, het White Album, dat laatste klinkt na haast 40 jaar absoluut niet gedateerd, als je dan Sgt. Pepper beluistert.... pfft, dat is stukken minder.

Alles is perceptie, maar ik blijf dat Sgt. Pepper flink overroepen, ik vind het wel een leuk album, maar niet meer of niet minder, geen echt sterk album.

avatar van bawimeko
Misschien hoort deze discussie bij de Peppers-album, maar ik vind Revolver en Pepper elkaar perfect aanvullen. Revolver is 'koeler' en kaler in de uitvoeringen. Lennon is nog wat 'aanweziger', want hij is nog niet de hele dag onder invloed van LSD.
Er staat geen 'filler' op Peppers, ik vind het vergeleken met Revolver een minder perfect, maar wel een warmer album met, vind ik, allemaal grootse nummers.

Richard Arthur schreef:

Niet zo'n raar idee, al is er een essentieel verschil; vóór het opnemen van de eeste track voor Revolver (Tomorrow Never Knows) zat een paar maanden vakantie...achteraf was die 'break' essentieel om qua tape-loops, backmasking en andere vernieuwende studiotechnieken verder te gaan. Rubber Soul is een forse stap vooruit, Revolver is bijna van een andere planeet!

avatar van jedimaster
Vandaag voor het eerst helemaal gehoord mooi album ik ga the beatles steeds beter vinden dat staat vast.

avatar van schizodeclown
EVANSHEWSON schreef:

Ik zou bijna vragen of je aan de acid zit maar als dat zo was had je sgt pepper zowiezo beter gevonden .
Maar zonder gekheid,Getting Better en Fixing a Hole hebben wat meer van elkaar weg ben ik mee eens,maar Getting Better is wat meer laidback en Fixing a Hole is toch wel een beetje meer spacy maar niet op de normale manier.En als je ze wat vaker hoort zit het ook veel beter in elkaar dan je op het oog zou denken.
Good Morning Good Morning vond ik heel lang niks,tot ik oplette op de lyrics en het is eigenlijk wel heel grappig.
En de overige nummers zijn zeker wel pareltjes,elke song heeft zijn eigen 'kleur',wat ik ietsjes minder op Revolver terugzag.

Kevin-Raphaëll
revolver, wat een plaat

taxman, for no one, rigby, eigenlijk is alles zo goed

5 dus

avatar van HiLL
Ja maar Lennon zei wel vaker rare dingen.

"Mwau die B-kant van Abbey Road is wel aardig..."

avatar van Statiegeld
Leuke pop-nummers maar ik zie er nou niet echt het geniale in. De eerste 3 nummers vind ik echt heerlijk. Perfect begin. Daarna zijn er een aantal nummers die me niet echt warm of koud maken (Here, There, Everywhere, She Said She Said en Doctor Robert) en Yellow Submarine vind ik echt veruit het minste nummer van dit album. Is dit echt een groeiplaat?

3.5*

Ik geloof niet dat dit een groeiplaat is; er valt niet speciaal iets in de nummers te ontdekken, lijkt me.

Statiegeld schreef:
...Is dit echt een groeiplaat?
Ik geloof niet dat dit een groeiplaat is; er valt ook niet speciaal iets in de nummers te ontdekken, lijkt me.

ettettummu schreef:
Hij spreekt je aan, of niet.

Ik denk dus van wél...ik ken deze plaat al zo'n jaar of 30 en het feit dat ik 'm geregeld draai zegt wel iets (voor mij dan). Het is geen spectaculaire eendagsvlieg, ook geen "doorwrocht" moeilijk werk, maar iets precies ertussenin.

Er zijn momenten van recht-voor-z'n-raap muziek (And Your Bird...,Good Day Sunshine) en wat subtielere werken (For No One, Eleanor Rigby). En daar werd dan weer een experimenteel sausje aan toegevoegd (Tomorrow Never Knows, I'm Only Sleeping).

En..over smaak valt niet te twisten, maar Revolver is het absolutte toppunt van scherpe, goedgemaakte en briljante pop!

Statiegeld schreef:

3.5*

she said en doctor Robert zijn mijn favorieten. Geweldige nummers!

maar vergeet "Tomorrow Never Knows" niet

avatar van wolf
Mij favorieten: Here, There and Everywhere, For No One en natuurlijk Tomorrow Never Knows. Voor mij was dit een groeiplaatje. Na één luisterbeurt vond ik dit redelijk. Na enkele luisterbeurten vond ik het al geweldig en nu vind ik het briljant.

maar vergeet "Tomorrow Never Knows" niet

natuurlijk! die had ik (I know, schandalig!) over het hoofd gezien. Die Indische nummers zitten in mijn lijst van favoriete nummers van the beatles. Gewoon fantastisch (Inner light, within you, without you, ...)

Harald
De sound van "Got to get you into my life" was duidelijk gejat van Paul McCartney. Het is gewoon de sound van Cliff Bennet and the Rebel Rousers die in 1965 support act van de Beatles geweest zijn. Terminste in Duitsland (Bravo Beatles Blitz Tournee). Later heeft Cliff Bennet met deze song ook een hit gehad (produceerd van Paul McCartney) Cliffs manager was Brian Epstein, dit heeft alles dan ook makelijker gemaakt.

Harald schreef:

Ik dacht zelf dat "Got to get you..." meer gebaseerd was op het Stax/Motown-geluid van die tijd; harde spaarzame drums, pittige bas en blazers...Macca luisterde in die tijd vaak naar soul-artiesten.

bawimeko schreef:

Mischien dat Cliff Bennet ook naar Stax/Motown-geluid van deze tijd heeft.geluisterd Ik heb Cliff zelf live kunnen zien (25 juni 1966 en niet 1965 als ik erder hier heb geschreven) als support act van de Beatles) en als ik dan Revolver uitkwam heb ik meteen bij Got to get gedacht....wat een diefje die Paul

Harald schreef:

Heb jij de Beatles gezien?

Harald schreef:

heb het net zelf ook op het net gelezen. maar ik snap niet goed de situatie. Heeft Paul nu het nummer geschreven en daarna met Cliff Bennet producer gespeeld? Of heeft McCartney het nummer zo goed gevonden dat hij het achteraf voor the beatles heeft gebruikt?

Lennonlover schreef:

Nee, Paul werd gewoon beinvloed door Cliff Bennet bij het maken van dat nummer.

Toon1 schreef:

Heb jij de Beatles gezien?

amai gast. Als da waar is!!!

Dan schiet ik meneigen een kogel door de kop. Waarom ben ik niet 40 jaar eerder geboren?? WHYYYYYY!!!

Lennonlover schreef:

De Beatles zijn in 1966 op Tour geweest, met Cliff Bennet and the Rebel Rousers als support act. Terminste in Duitsland. Of ook in anderen landen weet ik niet. Blijkbar heeft Paul de sound van Cliff Bennet zo goed gvonden dat Paul de style, de muziek enz van Cliff Bennet overnaam en "Got to get you into my live" heeft geschreven. (ik denk niet dat John voor deze song een input heeft gegeven.) Deze song is dan op Revolver terecht gekomen. Het is een McCartney song in de style van Cliff Bennet. Later heeft Cliff Bennet deze song dan ook op genomen en Paul McCartney was dan de producer.

hmmm, okay. Thanks

hmmm, okay. Thanks

sorry...mijn nederlands is soms niet goed genug om precies uit te leggen wat ik echt bedoel. Maar ik hoop dat je het begrepen hebt. Als niet, dan laat het me weten.