Paul McCartney - Memory Almost Full (2007)

Label: Hear

1. Dance Tonight (2:56)
  2. Ever Present Past (2:59)
  3. See Your Sunshine (3:22)
  4. Only Mama Knows (4:19)
  5. You Tell Me (3:17)
  6. Mr. Bellamy (3:41)
  7. Gratitude (3:21)
  8. Vintage Clothes (2:24)
  9. That Was Me (2:16)
  10. Feet in the Clouds (3:26)
  11. House of Wax (5:01)
  12. End of the End (2:59)
  13. Nod Your Head (1:58)
  14. In Private * (2:09)
  15. Why So Blue * (3:12)
  16. 222 * (3:39)
weasel schreef:
Ohja...

HIER vind je de nieuwe videoclip van Paul, Dance Tonight!!!

Wát een grappige video! Wel een beetje gejat van Geoge's Got My Mind Set On You, maar wat maakt het uit? Het einde van deze video (met een housende paul) is toch echt te hilarisch voor woorden. Hoop dat er veel singles en video's van deze plaat zullen komen, want hij verdient het!

avatar van weasel
Kaaasgaaf schreef:

Sowieso wordt "Ever Present Past" nog als single uitgebracht. Dat nummer leent zich daar ook meer voor dan "Dance Tonight".

weasel schreef:

Ja dat nummer is echt dé aangewezen single! Ik denk dat Paul er zelfs hoge ogen mee op zou kunnen gooien onder de zogenaamde indiedansvloer-jeugd. Dat nummer klinkt bijna Strokes-achtig in mijn oren! Ik overdrijf niet, Paul is gewoon hip as hell.
Of zeg ik nou hele rare dingen?

avatar van HiLL
Als jullie dan meteen de video even toevoegen...

Hmm dat liedje vind nog niet echt geweldig, leuk clipje wel.

HiLL schreef:
Als jullie dan meteen de video even toevoegen...

Hmm dat liedje vind nog niet echt geweldig, leuk clipje wel.

Dance Tonight is inderdaad een van de mindere nummers van het album, toch is het zo aanstekelijk als de pest en uiterst geschikt als smakelijk openingsdeuntje van een geweldig album! Zelfs de mindere nummers van dit album zijn geweldig!

avatar van wolf
Zou Mogwai even zijn 0,5 kunnen verdedigen? Ach laat maar hij is zo'n zwart-wit stemmer.

EVANSHEWSON
Zag net op You Tube de eerste clip DANCE TONIGHT van deze plaat.
Als dat de nieuwe single wordt is het een hele goeie, een hele leuke, Polle speelt Mandoline - en geen banjo zoals de postbode wel dacht, en er dansen allerlei spookachtige figuren het landhuis door, zoiets...
Leuk bedacht, maar vooral, alweer zéér hitgevoelig plaatje, die Macca leert het gelukkig nooit af !
Zijn leukste singles vind ik nog steeds de volgende ;
Live and Let Die, Another Day, Let 'em In, Goodnight Tonight, Coming Up en mijn superfavoriet is nog steeds ; WITH A LITTLE LUCK - vooral de langere elpeeversie (op het gewèldige London Town) met de lange synthesisersolo is ontzettend lekkere muziek !

Kijk alweer na het uitstekende Chaos and Creation... en het zéér geslaagde Driving Rain en het alweer 10 jaar oude superalbum Flaming Pie uit naar deze nieuwe worp (Run Devil Run kon me maar zeer matig boeien, afgezien van de prima single No Other Baby)
Eens Beatlefan ben je dat voor het leven. En zo lang de Polle blijft doorgaan (op een deftig niveau uiteraard) heb je het idee dat The Beatles nog niet helemaal dood zijn...
Een zware fan aan het woord !

avatar van weasel
wolf schreef:

inderdaad.. Als je z'n history bekijkt zie je overal 0,5 of 5 sterren.
Weinig nuance dus. Niet echt serieus te nemen.

record.ed
Goeie plaat , Paul raakt nu echt de gevoelige snaar.

avatar van Clemens
vooral dance tonight, Mr. Bellamy en Vintage Clothes zijn lekkere nummertjes! Verder valt t wel mee.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Voor degene die het leuk vinden (ik vond het wel erg interessant), een interview met Paul McCartney voor radio2, over zijn nieuwe album. Deze dus

avatar van HiLL
Haha de inspiratie voor de titel van het album!

SMS geheugen bijna vol

nijme255@adsl
Clipje is leuk maar dat gefluit had om mij niet gehoeven.
Heb ik toch al een hekel aan als men gaat fluiten op een nummer.

avatar van Poeha
Nee joh, dat fluiten hoort bij Paul. Heb je het "gefluit" van de zanger van Live (de band) wel eens gehoord op de track "Waitress"?

Magnifiek gewoon.

avatar van loveis
Vandaag de special edition gekocht. De verpakking is werkelijk prachtig. Uitklap hoes met prachtige foto's en de muziek klinkt werkelijk 1000 maal beter dan wat je op internet gratis kan downlouden. Dit album wordt maar beter en beter. In mijn top 5 van Paul's post beatle werk.

Klepper
loveis schreef:

Is de CD al te koop dan? Ik lees hier dat de CD vanaf 5 Juni te koop is.??

loveis schreef:

Vandaag ook het album gekocht, bij Free Record Shop in Lokeren. Helaas had men enkel de "normale" uitgave.

Het album al één keer beluisterd, terwijl ik in bad zat, en denk dat ik een goed album gehoord heb.
Vooral het flink rockende Only Mama Knows, en de laatste nummers; Feet in the Clouds en vooral The End of The End dat bij eerste beluistering al magistraal klonk.

Maar het zal meerdere beluisteringen vergen om een juist oordeel te kunnen vellen.
Kom er zeker op terug...

avatar van platedraaier
EVANSHEWSON schreef:
[quote="Ben ook nieuwsgierig naar de special edition. Er zouden ook meer tracks op staan, klopt dat ?

Zit een 2e cd bij met 3 extra tracks en een interview van Paul over de nummers op het album.

platedraaier schreef:

Hoe zijn die extra tracks ? Beetje goed ?

EVANSHEWSON
Ziezo ik denk dat ik eruit ben. Toch na drie intense luisterbeurten.

Vind deze net zo sterk als voorganger Chaos... maar het doet me toch

meer denken aan Wings, wat geen negatieve connotatie is, integendeel.

Een man van haast 65 jaar (op 18 juni is Paul pensioengerechtigd, maar muzikanten gaan nooit met pensioen, trouwens niemand zal deze schatrijke man een pensioentje moeten uitbetalen, al zal er veel van zijn geld wegvloeien naar ene Heather Mills...)

De plaat nu.

De opener is meteen erg raak ; Dance Tonight (die mandoline) is meeslepend mooi, en mag in het rijtje met Young Boy, Hope of Deliverance en Fine Line... een zéér hitgevoelig lichtvoetig huppelding, maar goed van compositie !

Ever Present Pas is een mooi lied en zo ook See Your Sunshine.

Een volgend hoogtepunt is voor mij Only Mama Knows, dat lekker swingt en rockt, een hele sterke is dit!

You Tell Me is ingetogen maar o zo mooi! Prima song.
Mr. Bellamy is popmuziek op zijn best, schitterende melodie en misschien wel een volgende single.
Gratitude vind ik één van de mindere songs, samen met de rommelige afsluiter Nod Your Head,
De sterkste sectie zit voor mij van nrs 8 tot en met 12 :
Vintage Clothes, Feet in the Clouds, House of Wax (wàt een orchestratie!) en voor mij de crème de la crème van het album (en sorry voor sommigen, maar hier moet ik even in hoofdletters hervallen ; THE END OF THE END is een magistraal mooi nummer, voor mij te plaatsen naast bijvoorbeeld ; C'Mon People, de afsluiter van Off The Ground.

Besluit : 4.5 sterren! **** 1/2

Paul is zoals goede wijn; hij wordt er enkel beter op!

EVANSHEWSON
Wil jullie de bespreking op beatlesfanclub nederland niet onthouden, hier komt ie ;

Niemand hoeft zich nog langer te schamen als hij Wings imiteert. Waarom zou je, zelfs Macca doet het.

Hij geeft Memory Almost Full in ieder geval flink wat publiciteit, meer dan hij ooit voor zijn vorige 20 solo projecten gedaan heeft. Het ruilen van EMI voor het nieuwe label van Starbucks heeft daar zonder twijfel wat mee te maken, maar de indruk dat de geschiedenis wordt herschreven, stopt daar niet. Zoals tijdens zijn recente lunch met Observer Food Monthly zijn huwelijk met Linda het belangrijkste onderwerp was, keek hij tijdens een interview met Uncut magazine terug op zijn jaren met Wings.

Grote delen van Memory Almost Full klinken feitelijk als Wings in hun goede dagen; vlot, melodieus, doorweeft met prestigieuze harmonieën en versierd met een gitaargeluid dat rechtstreeks van Band On The Run komt. Er zijn een té schattige tussenstukken - het onhandige, huisgemaakte dansfeestje 'Dance Tonight' (de nieuwe single) is er zo eentje, maar het is een veel geconcentreerder album dan gebruikelijk.

Zoals de titel al aangeeft, is Memory ook wat McCartney noemt 'een opzettelijke terugblik', waarover hij uitweidt in 'Ever Present Past'. Het dromerige 'You Tell Me' brengt op een handige manier doezelige, half-herinnerde zomers naar boven. ('Was I there? Let's see...you tell me'). Terwijl de serie van 5 liedjes die bijna aaneengesloten het album afronden een dramatische beschouwing van sterfelijkheid bieden, van jeugdjaren tot de onvermijdelijke finale van de dood. Het is een eigenaardige, ontroerende opeenvolging van liedjes, zelfs als de uit meerdere lagen bestaande vocalen van 'Vintage Clothes' en 'Feet in the Clouds' gevaarlijk afwijken richting een potpourri van Wings maar ook van Beatles imitators als ELO. Maar toch, als McCartney niks mag lenen uit zijn eigen catalogus, wie dan wel?

Meer succesvol is de korte, beknopte autobiografie van 'That Was Me' ('at the scout camp...playing conkers...(kinderspel met kastanjes aan touwtjes, vert.)...sweating cobwebs under contract in the cellar') en het griezelige 'House of Wax', met z'n echoënde productie en droevige, duistere tekst die de indruk wekken van verslagenheid. 'The End of the End' is juist schokkend stil, een openhartige blik in het gezicht van de dood waar McCartney verklaart: 'On the day that I die I'd like jokes to be told' ('Op de dag dat ik doodga, wil ik graag dat er grappen verteld worden') en waar hij op niet moderne wijze een leven na de dood tegemoet ziet die 'a journey to a much better place' is. ('een reis naar een veel betere plaats.')

(bron: observer.guardian.co.uk)
(Vert.: Ruby Coenraads)

Ziezo, dat is de menig van de Beatlesfanclub Nederland

Bron : www.beatlesfanclub.nl

avatar van wolf
Sir Paul is 65 en toch blijft hij nog betere muziek maken dan veel muzikanten van tegenwoordig. Met dit album bewijst hij dat volledig.
Die 4,0* zouden weleens 4,5* kunnen worden, want het album wordt steeds beter.

Is Dance Tonight niet gewoon een persiflage op de hedendaagse popmuziek? Ik bedoel, je mag hopen dat hij die tekst er juist zo heeft neergezet om er zijn eigen draai goed aan te geven.

xillix schreef:

Géén idee, vind het wel een zéér aanstekelijk deuntje dat zeer makkelijk in je muzikale geheugen blijft plakken, wat voor een hitgevoelig huppelding natuurlijk ideaal is.

Plaats dit maar gerust naast;

Hope of Deliverance, Young Boy, With a Little Luck, Another Day...

Macca is een prima songsmid, wat men ook van hem denkt.

Ook John Lennon, zelf een groot talent, wist dit natuurlijk en voelde dat meteen aan toen hij hem op 6 juli 1957 ontmoette op het parochiefeest van de kerk in Woolton.
John trad daar op met zijn schoolvrienden en zodra het optreden afgelopen was liet een vriend John met Paul kennismaken...
Het klikte meteen en de rest is history...

EVANSHEWSON
Hoe gèk ben je als je om goed drie uur 's nachts, weliswaar met de volumeknop van je pc-speakers vrij minimaal, de nieuwste mooie worp van Paul Mc Cartney nog maar eens zit te herbeluisteren omdat je er niet genoeg kan van krijgen ?

Vrachtwagenchauffeurs hebben natuurlijk redelijk aparte werkuren; Ik vertrek straks op werktournee naar Luxemburg en heb aardig wat kilometers voor de kiezen. En daarom sta ik lekker vroeg op (was ook vroeg met de kippen op stok), doorneem mijn mails en bekijk nog eens dit forum over de nieuwste van Macca.

En ik was zelden, ja, sinds Flaming Pie ZO positief en blij met een nieuw Macca album.

Paul mc Cartney is een gigant, maar dat wist ik al langer.

Het leuke is dat deze Mc Cartneyfreak ook een zware Lennonfreak is, terwijl ik vaak nogal door de ene groep fans verwijten lees aan de andere, wel ik zeg het U ; Mc Cartney is niet meliger dan Lennon, beiden hebben ze en goed gevoel voor rocksongs. Beiden hebben ze erg flauwe plaatjes gemaakt (Press to Play, Some Time in New York City) en beiden maakten ze dijken van platen (Band on the Run, London Town, Memory Almost Full enne; John Lennon Plastic Ono Band, Imagine, Walls & Bridges).
Beiden rockten ze bij The Beatles (Helter Skelter/Revolution bvb) en beiden maakten ze broze breekbare tere beminnelijke liedjes die niets met meligheid te maken hebben (For No One, Here, There & Everywhere, Julia, Girl, Across the Universe).

Een zware Beatlesfan sprak.

Dit alles maar om te zeggen hoe goed ik die nieuwste Mc Cartney wel vind! Joepie!

Pim
Als verstokte McCartneyfan ben ik niet objectief. Ieder album vind ik weer geweldig. Zelfs Press to Play vond ik mooi (hoewel dat objectief gezien misschien niet zo is).
En nu is hij bijna 65 en hij flikt het hem weer.
Toen hij stopte met de Beatles was hij nog in zijn 'twenties'. Hij is dus vooral een solo-artiest, want Wings dat was natuurlijk ook gewoon McCartney.
Dat is dus 10 jaar Beatles en 37 jaar solo.
De enige Beatle die een enorm oevre heeft opgebouwd na de Beatles en dan nu nog zo'n plaat er over heen.
Indrukwekkend. Onvergelijkbaar met welke artiest dan ook.

Indrukwekkend. Onvergelijkbaar met welke artiest dan ook.

Als verstokte McCartneyfan ben ik niet objectief.

Klopt.

Valt me trouwens op dat op zijn hele album van die standaard cliché teksten in voor komen. En dat hij dat er vooral er om doet om er een eigen draai aan te geven met de muziek. Ene keer lukt dat de andere keer klinkt het nogal pijnlijk.

Klepper

Kijk, Hier kunnen we wat mee!! McCartney geeft een eigen draai aan zijn muziek. Jammer dat het de ander keer niet lukt maar gelukkig "de ene" wel.
Smakelijk!!

Je snapt wel wat ik er mee bedoel
Alhoewel het inderdaad wat ongelukkig uit de strot is gekomen.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ongelukkig vind ik de prijs die ik vandaag op de cd geplakt zag: 20,95 bij mijn lokale platen/cd handelaar en 25,95 voor de speciale editie :s. Ik heb hem toch nog maar even laten liggen..