Justice - † (2007)

Frankrijk
Dance
Label: Ed Banger

1. Genesis (3:54)
  2. Let There Be Light (4:56)
  3. D.A.N.C.E (3:31)
  4. Newjack (3:36)
  5. Phantom (4:59)
  6. Phantom Pt. II (3:21)
  7. Valentine (2:56)
  8. Tthhee Ppaarrttyy (3:46)

met Uffie

9. DVNO (4:13)

met Mehdi Pinson

10. Stress (4:58)
  11. Waters of Nazareth (4:31)
  12. One Minute to Midnight (3:41)
  13. D.A.N.C.E [Rehearsal Version] * (4:29)
3ddfreak
Kan niet wachten om dit album te horen!

avatar van Zwammer
Hmm ik ben ook best benieuwd

Electro_
Eigenlijk heet het album "†" maar dat was niet in te voeren, lijkt me ook niet praktisch als zoekfunctie op de site. Moderators?

Ik ben ook wel benieuwd naar het album, jammer dat de helft oud materiaal is. Was in 2005 ook met OK Cowboy van Vitalic het geval alleen het verschil is dat ik Vitalic daarvoor nog niet kende, en Justice wel.

HEBBE HEBBE HEBBE :d

Jezus wat zitten we hier massaal op te wachten!

Electro_ schreef:

Hiervoor moet je bij de crew zijn

Het lukt mij dus wel zoals je ziet. Als je zoekt op Justice is dit album zo te vinden dus het lijkt me geen probleem en de titel staat er nu zoals ie blijkbaar hoort.

Prima

Ik denk dat deze beter wordt dan de plaat van Digitalism (om maar 's een vergelijkbare artiest te noemen), aangezien de remixes van Justice al vrij gevarieerd (en steeds erg goed) waren.

avatar van KampF
Weet iemand toevallig wat deze muziek met het kruis te maken heeft?

Electro_
Is hun logo, ze hebben dat kruis bijna helemaal eigen gemaakt .

Er is ook een nummer op internet verschenen waarin Uffie mee zingt. Waarschijnlijk is het The Party, en het klinkt heel erg vet

avatar van Zwammer
Het nummer klinkt op het eerste gehoor niet echt bijzonder. Beetje tegenvallend eigenlijk..

RvL
Stress gaat inmiddels ook al rond over het net. Dikke track wel!

Hij is inmiddels compleet gelekt.

avatar van KampF
Genesis bouwt zich goed op. Op de 2:00 krijg je een funky gitaarstukje te horen, wat zich weer afsluit met drums en piano. Een gevarieerd begin. Let There Be Light vind ik niet heel bijzonder helaas. D.A.N.C.E is een goedgekozen titel, een erg vrolijk nummer en erg dansbaar. Het zou me niets verbazen als we deze in een film a la Step Up zouden terug zien. New Jack moet je maar net zien te pakken, het is een redelijk 'puinhoperig' nummer. Phantom gaat daar verder op in, het na 2 minuten hevige 'distorted' keyboard spel vind ik een pluspuntje. Part II gaat weer verder met dit gedesorienteerde geluid, en voegt er een soort van symfonie aan toe. Valentine & The Party weten me ook nog niet te pakken ("Lets get this party started, bla bla"). DVNO is al wat beter en sluit erg goed af. Intro van Stress sla ik in het vervolg ook het liefst zo snel mogelijk over. Het hele nummer gaat zo als een paranoide sneltrein door.. Water of Nazareth hmmm die intro is dan wél weer lekker. Maar oei, deze intro is zowat het leidmotief voor heel het nummer. En zo bijzonder is dat niet. One Minute To Midnight is de afsluiter van dit tochwel redelijk grauwe eind. Ik kan hier niet meer vrolijk van worden helaas.

Het begon allemaal erg aardig, maar dat einde, tja

De volgende luisterbeurt mag het hopelijk beter doen.
snel The Field maar weer aan.

Hmm, je wordt niet echt positief van de nummers die ik juist heel vet vindt. Let There Be Light is echt een klassieker!

Dingen die mij opvallen gedurende de eerste luisterbeurt:

1. Ik mis een beetje het smerige en het heftige dat eerder bekende nummers als Phantom en Waters of Nazareth wel in zich hadden.
2. Het is eigenlijk gewoon Daft Punk´s Discovery anno 2007 waar ik nu naar luister.
3. Misschien word ik die rock ´n´ rave nu al wel moe.
4. Die bubbels in New Jack hadden wel een veel beter nummer als decor verdiend, wat een leuke vondst.
5. Stress is echt een heerlijke track. Lekker gejaagd, zo mag ik het graag horen.
6. Phantom blijft ook een vet nummer, maar is eigenlijk alweer ingehaald door de remix van Cajmere. Die heeft ook de vocalen die ik bij het origineel een beetje mis.
7. Bij DVNO is het alsof ze Kane door de discomangel hebben gehaald en Dinand Woesthoff heel hard in zijn kruis hebben geschopt.
8. De drie beste nummers staan op het eind, zodat er toch nog een aardig cijfer uitrolt.
9. Veel gebruik van analoge instrumenten op deze plaat.
10. Waters of Nazareth
11. Voor de betere disco distortion moeten we nog even wachten op de plaat van Boys Noize, denk ik.

herman schreef:

Half augustus, getiteld "Oi Oi Oi". We wachten af .

DVNO vind ik juist een heel erg geweldig nummer trouwens, één van de betere van dit album. Heeft een beetje die stijl die SebastiAn vaak hanteert in zijn remixes, ook het tweede deel van Phantom klinkt erg gaaf en het openingsnummer Genesis heerlijk theatraal. Dit album zal ik nog vaak luisteren heb ik zo het idee!

herman schreef:

Amen. En dat heb ik een beetje gehad eigenlijk. Komt vast omdat ik teveel naar dit soort electro heb geluisterd de laatste tijd. Ik zie het graag iets subtieler zoals Gui Boratto en The Field.

Gitaar-electro
Techno, minimal, house, ambient kant op

Electro_
Je noemt nu ook twee totaal verschillende takken binnen de electronische muziek, want Gui Boratto is echt geen electro zoals Justice en wat mij betreft is het ook helemaal geen electro.

Daarom, ik zeg techno.

Ik heb het gewoon snel gehad met deze electro. De daft-punk-alike electro, gitaar-electro, hoe je het noemen wilt.

avatar van luc011190
Recensies zijn veel minder positief dan ik had verwacht, hoewel dat nog kan veranderen. Zelf heb ik hem nog niet gehoord, maar de nummers die ik al ken (aardig wat, DANCE, Phanton, Waters of Nazareth, The Party, Let There Be Light) vind ik allemaal 4,5 ster of meer waard. Maar als je zoals, KampF, nummers als Waters of Nazareth niet bijzonder vindt, dan geloof ik dat dit inderdaad niets voor je is.

herman schreef:

Inderdaad ja, ik hoor het er nu ook telkens in! Dit album stelt me telkens meer teleur, heb het nu wel een beetje gehad met die radiovriendelijke electro-nummers van ze met die strijk-accenten in bijna elk nummer.

avatar van Zwammer
Geniale 'oude' nummers met een kwaliteit waar de 'nieuwe' nummers helaas niet aan kunnen tippen. 3.5*

Electro_
Van de nieuwe nummers vind ik Stress wel erg leuk, heeft een beetje het gejaagde gevoel en de opzet die Walkman van SebastiAn ook heeft, met de verknipte stemmen.

avatar van Irish
normaal houd ik niet zo van deze muziek maar ik vind het best wel lekker klinken! mijn favoriete nummers van mij zijn toch wel waar je zang hoort, dus niet alleen geluid. trouwens ik heb de Erol Alkan remix van Waters of Nazareth gehoord en die vind ik eigenlijk toch wel leuker dan deze op het album

avatar van Irish
normaal houd ik niet echt van deze muziek maar dit klinkt wel erg lekker! mijn favo nummers zijn toch wel waar je zang hoort, niet alleen geluid. ik heb de Erol Alkan remix gehoord van Waters Of Nazareth en die vind ik toch wel beter klinken dan hun eigen..
D.A.N.C.E klinkt echt fucking geweldig!

TimMoors10
Ik heb toch wel grote verwachtingen van dit album.. Had een hogere score verwacht..

RvL
Hoevaker ik hem hoor ik dikker... echt dit is gewoon een TOP album! Alleen DVNO had voor mij niet gehoeve

avatar van -Brent-
Ja ik vind het ook wel een erg vet album, oké de beste tracks kende ik eigenlijk al maar toch

heb hem nog steeds niet gehoord ... ik wacht wel netjes