Justice - † (2007)

Frankrijk
Dance
Label: Ed Banger

1. Genesis (3:54)
  2. Let There Be Light (4:56)
  3. D.A.N.C.E (3:31)
  4. Newjack (3:36)
  5. Phantom (4:59)
  6. Phantom Pt. II (3:21)
  7. Valentine (2:56)
  8. Tthhee Ppaarrttyy (3:46)

met Uffie

9. DVNO (4:13)

met Mehdi Pinson

10. Stress (4:58)
  11. Waters of Nazareth (4:31)
  12. One Minute to Midnight (3:41)
  13. D.A.N.C.E [Rehearsal Version] * (4:29)
TimMoors10
Album net gehoord en het klinkt niet verkeerd. Ik vind wel dat de losse nummers van Justice echt in het niet vallen bij zijn geweldige dj sets. Al met al toch 4*

avatar van luc011190
Ik zet het gewoon lekker in op 4,5*. Mij valt het verre van tegen, het 'oude' wat Justice zo bijzonder en geliefd maakte behouden en wat leuke nieuwe dingetjes toegevoegd. Precies goed, beter dan dit kán Justice ook gewoon niet, met een andere stijl hadden ze waarschijnlijk genadeloos door de mand gevallen. Dat het wel heel veel op een moderne uitvoering van Daft Punk lijkt valt inderdaad niet te ontkennen.

avatar van luc011190
Ik vind 4* eigenlijk ook wel mooi genoeg.

Al zovaak en zoveel van deze liedjes met het uitgaan gehoord dat ik het grootste gedeelte stiekem al een beetje zat ben.
D.A.N.C.E. vind ik ronduit vervelend, wat mij betreft is Justice al over zijn hoogtepunt heen.

avatar van tnf
tnf
D.A.N.C.E. verveelt heel erg snel. En dat is jammer. Waar het aan ligt, weet ik niet.

Daft Punk vind ik vooralsnog beter dan dit. Langer houdbaar.

Ik ook, maar Daft Punk is dan ook wel buitensporig geniaal. Zeker Homework blijft een meesterwerk.

De nieuwe single 'D.A.N.C.E' is zeer lekker

Ik ben het album nu aan het downloaden

Die clip van D.A.N.C.E is ook fijn

avatar van Den7482
Hmmm valt me toch een beetje tegen. Het begint snel te vervelen en er staat naar mijns inziens geen klapper op als 'We Are Your Friends'. Paar goede nummers, maar niet consistent genoeg. Ik twijfel tussen een 2,5 en 3... Vooralsnog voordeel van de twijfel en dus 3*

Den7482 schreef:

Waters of Nazareth

Electro_
En voor in hetzelfde rijtje als We Are Your Friends is D.A.N.C.E. ook wel een soortgelijk hoogtepunt, voor mezelf is dat Stress denk ik.

tof album ... echt veel meer van verwacht.
DVNO is denk ik toch wel van een "we are your friends" nivo.

Ik ben het album nu aan het beluisteren en ik vindt hem vet Het valt me wel op dat D.A.N.C.E redelijk rustig is vergeleken met de andere nummers, maar dat is helemaal niet erg Ik moet wel wennen dat in bijna geen enkel nummer tekst zit (op D.A.N.C.E na ) maar opzich maakt dat niet veel uit want de meeste nummers zijn echt vet

Heb het album nu goed genoeg geluisterd om een cijfer te geven Heerlijk dance/electronic album en je hoort duidelijk dat ze bij hetzelfde label zitten als Daft Punk, en dat bedoel ik dan niet in negatieve zin

*3,5

Zelfde label als Daft Punk? Even betere research doen jij

Ik zet hem nu maar een halfje hoger in en daarmee staat hij nu op 4,5*. Dit is toch wel een erg sterk debuut, ookal zijn er een hoop nummers al eerder uitgebracht.

avatar van andré
Electro_ schreef:
Dit is toch wel een erg sterk debuut, ook al zijn er een hoop nummers al eerder uitgebracht.

Ik ken het album pas een paar weken, had voordien nog nooit van de band gehoord. En het valt me zeker niet tegen . Er zit zeker een Daft Punk-sfeertje in de muziek, maar vooralsnog bevalt me dit toch stukken beter als het laatste DP-album.

Electro_
Let There Be Light, D.A.N.C.E., Phantom, Waters of Nazareth en One Minute to Midnight waren allen al maanden en sommigen zelfs jarenlang verkrijgbaar.

avatar van Opschuiven
Electro_ schreef:
Zelfde label als Daft Punk? Even betere research doen jij
Ze hebben wel dezelfde producer...

Electro_
Huh? Je bedoelt Busy P? Dat is de eigenaar van het label van Justice, en wás de manager van Daft Punk, als je dat bedoelt...?

avatar van Nickstbo
New Jack is een geweldig nummer !

avatar van Ollie
Ik vind One Minute To Midnight een erg lekker nummer, kortom deze cd is niet verkeerd!

3ddfreak
Leuk album maar de justice-hype vind ik een beetje overroepen... De nieuwe generatie artiesten in de muziekwereld biedt heel wat meer dan enkel justice. Denk maar aan Digitalism, MSTRKRFT, Simian Mobile Disco...

avatar van KampF
Vandaag maar weer eens een luisterbeurt, om mijn 2,5* te verhogen, of te verlagen.

3ddfreak schreef:

Nah, Justice heeft wel de beste remixes van al die namen.

Electro_
Justice is wel de band die het grootste publiek zal bereiken door de verscheidenheid van stijlen, zowel pop als rock-liefhebbers kunnen dit wel waarderen. En dance natuurlijk. Dat valt me sowieso op aan Ed Banger, elk genre wordt er wel vertegenwoordigt.

avatar van AriTupari
Is niet slecht, maar ik vrees ook dat de houdbaarheidsdatum beperkt is. Het is juist de kunst om in de electronica-stroming ook een tijdloos album te maken.
Daarom een *3.

avatar van Zwammer
Aan het begin vond ik de cd erg matig, maar hij begint nu toch steeds beter te worden. Opener Genesis vind ik trouwens ook wel geniaal worden, heerlijke track!

TimMoors10
Hoe vaker ik luister hoe beter wordt de cd! Phantom II blijft geweldig.

pas een keer geluisterd voorlopig zegt ik 3 sterren.

maar ik zie al aan de reacties hier dat deze meer luisterbeurten nodig heeft, dus het zal wel hoger gaan worden

avatar van Zwammer
Hij blijft maar beter worden en ik heb het album inmiddels ook gekocht

Trouwens voor degene die hem ook gekocht hebben.. is bij jullie die Waters Of Nazareth versie ook zo dof en zacht?
De versie die ik op m'n computer heb is veel krachtiger. De versie op het album valt nu in beetje in het niet bij de andere nummers..