Justice - † (2007)

Frankrijk
Dance
Label: Ed Banger

1. Genesis (3:54)
  2. Let There Be Light (4:56)
  3. D.A.N.C.E (3:31)
  4. Newjack (3:36)
  5. Phantom (4:59)
  6. Phantom Pt. II (3:21)
  7. Valentine (2:56)
  8. Tthhee Ppaarrttyy (3:46)

met Uffie

9. DVNO (4:13)

met Mehdi Pinson

10. Stress (4:58)
  11. Waters of Nazareth (4:31)
  12. One Minute to Midnight (3:41)
  13. D.A.N.C.E [Rehearsal Version] * (4:29)
avatar van KampF
3,0* de 3e luisterbeurt is al beter.
Op feesten is DANCE erg leuk ;]

Ik ga zaterdag de MSTRKRFT-remix draaien van DANCE. Het origineel lijkt me toch wel erg traag eigenlijk.

avatar van luc011190
herman schreef:

D.A.N.C.E is inderdaad veels te sloom om te draaien, daarom is er B.E.A.T

avatar van levenvergeten
Ik hoorde dat als je het CD-hoesje 'uitvouwd', je dan een kruis krijgt. Best wel tof eigenlijk

Zeer lekker album met lekkere electronic nummers Met als uitblinker Phantom Part 1, wat een heerlijk nummer

avatar van Migo
Lekkere electro/filterhouse dance.. Ben alleen bang dat het niet erg lang houdbaar is.

NAT
Ik vind de sound helemaal oke beetje groundy achtig met een mix van siggles.

avatar van gemaster
Heerlijk smerige electro. Dit is precies het geluid waar ik al een tijdje naar op zoek was. Helaas is het niveau niet helemaal constant(De beide Phantoms en Waters of Nazareth springen er wel heel erg uit), maar wát een fijne plaat zeg. Wat mij betreft mag D.A.N.C.E. ook wel een hit worden, maar dat zal wel niet gebeuren.

Electro_
Lijkt me dat het al een hit is, alhoewel niet echt in Nederland. In Amerika gaan ze misschien zelfs in TRL verschijnen, dat is zo'n beetje hét commerciële pop-programma van de Verenigde Staten. Dus wat dat betreft doen ze het heel aardig . Maar waarschijnlijk zal het daar wel een eendagsvlieg worden, omdat dance daar helemaal niet leeft verder, en D.A.N.C.E. is eigenlijk meer een leuk pop-liedje.

avatar van gemaster
Ik bedoelde natuurlijk dat het in Nederland een hit moet worden. Dit kan toch best gedraaid worden op Radio 538?

Laurora
gemaster schreef:

Op radio 3 komt hij aardig vaak langs

avatar van gemaster
Ah oke, dan is het goed. Helaas staat op mijn werk nu 538 aan, ipv 3FM. Ik zal een poging doen om morgen de radio stiekem op 3FM te zetten en dan maar hopen dat Justice voorbij komt.

avatar van yeahyeahyeah
Een aardig gevarieerd album, er wordt duidelijk nog een beetje naar een eigen stijl gezocht. De albumversie van D.A.N.C.E. klinkt naar mijn smaak nogal tam, maar de remixes van MSTRKRFT, Curtis Vodka en Justice zelf geven het nummer genoeg power voor de dansvloer.

Electro_
Die van Curtis Vodka vind ik ook wel erg leuk, maakt het bijna té vrolijke liedje ineens nogal duister. En die remix van Justice zelf is wat mij betreft gewoon de beste, dat had van mij wel het origineel mogen zijn

Vind hem eigenlijk beter en beter worden. Had ik niet gedacht; dit leek me typisch een plaat die ik vrij snel zat zou zijn. Misschien toch nog jaarlijstjesmateriaal.

avatar van -Brent-
herman schreef:

Daar sluit ik me helemaal mee aan, de eerste week bleef ik de plaat maar teleurstellend vinden. Beetje bij beetje begin ik het steeds beter te vinden, zo erg zelfs dat ik het album eigenlijk elke dag wel een keertje luister

avatar van Zwammer
Daar ben ik het helemaal mee eens. Op een gegeven moment vallen de puzzelstukjes goed in elkaar, een echte groeiplaat dus

avatar van Opschuiven
Ik vond eigenlijk alles vanaf het begin al geniaal...

3ddfreak
herman schreef:

Nah, Justice heeft wel de beste remixes van al die namen.

Wat remixen betreft vind ik de lijst van Digitalism toch wel veel indrukwekkender. Ook MSTRKRFT (die mss wel iets te veel remixt) heeft een paar knallers, denk maar aan de remix van D.A.N.C.E!

Hoewel ik fan ben van Justice vind ik dat het op z'n album allemaal wat geforceerd overkomt. Ik vrees een beetje voor het ééndagsvliegsyndroom... Had Digitalism op het Ed Banger label gezeten waren ze ongetwijfeld nog bekender dan Justice denk ik.

Dat had, mijns inziens, terrecht geweest. Maar goed.

Een aardig album dat er op menig "hipster"-feestje als zoete koek in zal gaan. Goed dansbaar en behoorlijk smerig. Punt van kritiek is dat het album nogal vlak over komt. Hetzelfde trucje, over en over. Jammer.

3*.

avatar van Opschuiven
Ze waren op Pukkelpop echt zalig! Ht was naast MSTRKRFT en Goose zeker een hoogtepunt op het hele festival!!!

Wat waren ze goed op Low Lands!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van LittleBox
Dijst schreef:
Wat waren ze goed op Low Lands!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inderdaad, héél erg vet! Voor mij een enorme ontdekking. Eén van de vele hoogtepunten van het ijzersterke LL dit jaar.

Met enkel de remix Never Be Alone en D.A.N.C.E. als referentiepunten naar de dance-hall in Pukklepop getrokken voor Justice. Toch lichtjes onder de indruk van de muziek in combinatie met de sfeer die daar hing. Gisteren de plaat gekocht en die heeft me vanaf de eerste luisterbeurt direct vol tussen de ogen geraakt. Ik lees overal de Daft Punk - vergelijkingen en daar kan je idd niet onderuit. Als Homework, Discovery en Human After All verzamelingen waren, was † de doorsnede van deze 3. Mijn platenkast zit absoluut niet vol met Dance/electro/techno enz. in feite ken ik er buiten Daft Punk en Laurent Garnier (+ alle StuBru dansmuziek) helemaal niets van, maar ik ben toch onder de indruk. De muziek roept dezelfde soort rush op als Rollin' and Scratchin' bijvoorbeeld kan. Ook de opeenvolging van de tracks is geweldig. Er volgt telkens een rustpunt als het té vermoeiend dreigt te worden. Na de minste (maar daarom ,iet rotlslechte track) "The Party" volgt het hoogtepunt van het album: alle volgende tracks DVNO (Funky!), Stress (allerbeste nummer=>recht uit een futuristische horrorfilm), Waters of Nazareth (een ongeleid projectiel) Hallow kroket! Dit wordt een vaste klant tijdens de afwas!

Imagine.
Ik weet niet wat ik met dit album aanmoet. Aan de ene kant is het geweldig (Waters of Nazareth, Phantom Part I & II, Stress) en nog enkele anderen. Maar nummers als The Party en Valentine vind ik weer helemaal niets. Daarom zet ik de verzamelaars van Ed Banger maar op, daar komen de top nummers op voorbij!

Er staan geweldige tracks op(Waters of Nazareth_o_), jammer van wat dipjes, maar over het algemeen is het een heerlijke plaat!

LoveStoned
D.A.N.C.E. is een aanstekelijk liedje. Genezis & Waters of Nazereth zijn trouwens ook cool. Maar de rest valt een beetje tegen. 3 sterretjes

Imagine.
Ik kom trouwens ook nog even melden dat het einde van Stress géwéldig is!

avatar van Zidaan
Ik vind het album als erg lekker in het gehoor liggen, voor mij klinkt het album als 1 lekker lang nummer..

Baltasound
3,5!