Rihanna - Good Girl Gone Bad (2007)

Alternatieve titel: Good Girl Gone Bad: Reloaded

Barbados
Pop / R&B
Label: Def Jam

1. Umbrella (4:35)

met Jay-Z

2. Push Up on Me (3:15)
  3. Don't Stop the Music (4:27)
  4. Breakin' Dishes (3:20)
  5. Shut Up and Drive (3:33)
  6. Hate That I Love You (3:39)

met Ne-Yo

7. Say It (4:10)
  8. Sell Me Candy (2:45)
  9. Lemme Get That (3:41)
  10. Rehab (4:54)
  11. Question Existing (4:08)
  12. Good Girl Gone Bad (3:35)
  13. Cry * (3:53)
  14. Haunted * (4:08)
  15. Disturbia * (3:59)
  16. Take a Bow * (3:49)
  17. If I Never See Your Face Again * (3:18)

met Maroon 5

avatar van freitzen
Nee, waar ze vroeger nog enigszins origineel probeerde te zijn, was de massa nog niet helemaal overtuigd. En inmiddels klinkt ze precies hetzelfde als alle andere TMF-gedrochten. Succes gegarandeerd dus.

(Zegt hier iemand die absoluut niet de kracht heeft om haar cd's in het geheel te luisteren, dus mijn mening is gebaseerd op de singles die ik wel eens voorbij hoor komen. Ik ga hier dus ook niet op stemmen)

avatar van Brain Stew
Onzin, Umbrella is een erg fijne single, en toch wel een niveautje hoger als de overige "TMF-gedrochten".

handsome_devil
Wim probeert zn wansmaak weer eens goed te praten.

avatar van Lukas
Brain Stew schreef:

Umbrella is inderdaad een stuk beter dan het TMF-gedrocht Unfaithful

Maar is Umbrella geen cover van Nelly Furtado? Ik kan het nummer trouwens nu al niet meer horen.

avatar van Kos
Kos
Hoog gemiddelde voor iemand die voor geen meter kan zingen.

avatar van freitzen
Lukas schreef:

tja, ik vond Unfaithful nog wel een goedgeslaagd nummer, voor TMF-begrippen dan

En ik had op datzelfde TMF gezien dat verschillende grote artiesten het nummer Umbrella TE slecht vonden om zelf mee aan de gang te gaan. Rihanna scheen het wél een leuk nummer te vinden; ze wil haar fans immers altijd verrassen met leuke, nieuwe dingen.

Nelly Furtado heb ik overigens VEEL hoger zitten dan de meeste top 40-artiesten. Als ook zij dit nummer heeft gezongen, zou ik dat erg jammer vinden...

Ik heb geen probleem met Rihanna, maar even sirieus, zou zij niet een keer in moeten storten? Ik bedoel, ze maakt 3 albums in een jaar, heeft ongeveer 9 video's gemaakt, en geeft optredens everywhere & promoot ook nog haar albums. Dan is de druk op haar toch erg erg groot? of zit ik nou fout?

Lukas schreef:

Umbrella is inderdaad een stuk beter dan het TMF-gedrocht Unfaithful

Nope! Umbrella is geen cover van Nelly Furtado. Mary J Blige Gwen Stefani en Diddy konden het nummer wel op een van hun albums krijgen. Maar het nummer is sowieso geen cover.

Lost Highway
freitzen schreef:

tja, ik vond Unfaithful nog wel een goedgeslaagd nummer, voor TMF-begrippen dan

Tja zijn er dan nog dingen die je lager kan inschatten dan dit? Laten we vooral een beetje serieus blijven; men moet een brede kijk hebben op de term muziek maar dit is tochwel het laagste van het laagste, zelfs voor TMF begrippen.
En wat dat hoog gemiddelde betreft; tja kijk ook eens naar het aantal stemmen en het aantal mensen die dit in hun top 10 hebben staan, dan kan je besluiten dat bijna iedereen die hier hoog op stemt dit meteen in zijn/haar top 10 zet.
Twee mogelijkheden : ofwel is dit een geniaal stuk dat zo een indruk nalaat dat het alle andere albums verpulvert, ofwel hebben die mensen nog nooit iets anders/beters gehoord of geapprecieerd. Vul zelf maar in .
Nu je het ook over Nelly Furtado hebt, die valt als artieste wel hoger in te schatten als Rihanna (wat niet echt een eer is), maar dat laatste album is ook niet bepaald om fier te zijn; weg de eigen stijl en welkom de 13 in een dozijn muziek.

Wat zijn jullie allemaal zielig zeg. Het is de grootste hit in engeland in 10 jaar. en heeft 7 weken op 1 gestaan in amerika.
en mensen die zeggen: hoe kun je een liedje over een paraplu zingen zijn helemaal dom.
Zoek de betekenis erachter.

en btw degene die zei dat Rihanna liedjes schrijft, is niet waar. Ze schrijft geen letter

Trouwens ik vind dit een super album

Lost Highway
sandriek schreef:
Zoek de betekenis erachter.

Ik heb nog een beter idee; vertel jij ons eens de betekenis die erachter schuil gaat, zo leer ik misschien nog eens iets bij.

Dat het commercieel een slimme zet is wordt ook niet ontkend, ik doelde op het artistieke aspect.

Ahh oke dan. Ik weet wel wat heb betekent maar ik vind het moeilijk om uit te leggen.....als je echt wil weten moet je maar ergens interview van dr bekijken want ze vragen er bijna altijd na

Ik snap dat mensen depressief worden van dr stem..
die is dan ook niet echt bepaald mooi,
maar dr nummers wel.. (die ze volgens mij niet eens zelf schrijft)
Ik luister Rihanna's muziek wel..
ben niet zo'n grote fan van dr ofzo..
maar af&toe is t wel leuk om er 1 te horen..

en trouwens
wie zingt er nou een liedje over een paraplu.. ik bedoel.. ik vond het de 1e 2 keren dat ik m hoorde wel leuk.. maar dan ben je m al meer dan zat.. (althans ik dan)

avatar van wouter8
Daarom geef je de cd ook 5*......

avatar van MJ_DA_MAN
Logica hè.

Denii__* schreef:
Ik snap dat mensen depressief worden van dr stem..
die is dan ook niet echt bepaald mooi,
maar dr nummers wel.. (die ze volgens mij niet eens zelf schrijft)
Ik luister Rihanna's muziek wel..
ben niet zo'n grote fan van dr ofzo..
maar af&toe is t wel leuk om er 1 te horen..

en trouwens
You can stand under your umbrella is meer iets van ik zal je helpen in moeilijke tijden bla bla. (moeilijke tijden = when it's raining)
Denk je nu echt dat ze letterlijk over een paraplu zingt

avatar van radio 538
ik vind het nummer don`t stop the music erg gaaf.

avatar van jowietje
Leuk om weer is een keer alle berichten hier te lezen, wat het extra leuk maakt zijn die mensen die nog een leven zoeken en dan hier even hun mening droppen terwijl hun muziekintresses heel ergens anders liggen (blijft me verbazen).

Rihanna schrijft haar eigen muziek trouwens niet, het enige nummer waar ze ooit aan heeft mee geschreven is Break it off. Maar ze is nog jong en wil eerst doorbreken, dat eigen nummers schrijven komt nog wel. Als je haar nu nummers laat schrijven krijg je waarschijnlijk waardeloze teksten, laat haar eerst maar even een heleboel meemaken. Dan krijgen we van eigens teksten met inhoud.

Over heel dat TMF gebeuren, wtf doen die mensen dom? Als jullie muziek in een keer plat word gedraaid op de radio en heel de dag te zien is op tv, zou je het dan in een keer niet meer mooi vinden? Of beter gezegt als Rihanna nou ook eens op de achtergrond bleef was Umbrella dan wel goed? Wat ik dus wil zeggen: Muziek hoeft niet ergens te worden gedraaid wil je het persee mooi vinden, ieder heeft toch z'n eigen smaak en zoekt dat dus op. Dat Umbrella veel word gedraaid wil nog niet zeggen dat ze valt te vergelijken met andere artiesten!

Damn dat ik hier mijn tijd aan heb besteed

avatar van Wib0__
Ik ben het met Jowietje eens.

Ik heb dit album nu een aantal maanden origineel.
En de nummers die ik aan het begin niks aan vondt; begin ik nu leuk te vinden.
En dat zijn o.a; Question Existing, Haunted & Sell Me Candy.

De bonus-cd heb ik er ook bij, met remixen; die erg leuk om te horen zijn!

Ik blijf bij m'n 4,5*

Ik hou meestal niet zo erg van R&B maar dit is toch wel een erg lekker album, 4* .

avatar van Madonna
Mijn neefje heeft dit album op mijn iPOD gezet en ik vind het heerlijke muziek. Leuke afwisseling in up & slow. Rihanna zingt prima! Een leuk klinkend album voor zo tussendoor. Ik fiets heerlijk op haar muziek
Mijn favoriet?...."Don't stop the music" met die heeerlijke sample van Michael Jackson's "If you wanna be starting someting"......toppie!

-3.5-

rodneyVL
Het leuke "Umbrella" ten spijt,

Ik zal er nooit aan kunnen wennen die vreselijke hangende zeikstem van deze dame.

Wel een hele mooie dame hoor, dat gelukkig wel. Ik denk altijd meteen als ik Rihanna zie, dat ze zo uit de Mattel fabriek weggelopen is.

avatar van xSarah
Hoeveel keer ze umbrella ook draaien op de radio en op tv, ik geraak het maar niet beu. Echt een geweldige single! Vind shut up and drive echter een heel pak minder goed.

En daar is alweer een single in aantocht:

avatar van Ericos
Zoooo.. even de videoclips erbij gevoegd.

avatar van Joly
Leuke album maar snap niet waarom ze de haar zo kort en donker heeft gedaan