Rihanna - Good Girl Gone Bad (2007)

Alternatieve titel: Good Girl Gone Bad: Reloaded

Barbados
Pop / R&B
Label: Def Jam

1. Umbrella (4:35)

met Jay-Z

2. Push Up on Me (3:15)
  3. Don't Stop the Music (4:27)
  4. Breakin' Dishes (3:20)
  5. Shut Up and Drive (3:33)
  6. Hate That I Love You (3:39)

met Ne-Yo

7. Say It (4:10)
  8. Sell Me Candy (2:45)
  9. Lemme Get That (3:41)
  10. Rehab (4:54)
  11. Question Existing (4:08)
  12. Good Girl Gone Bad (3:35)
  13. Cry * (3:53)
  14. Haunted * (4:08)
  15. Disturbia * (3:59)
  16. Take a Bow * (3:49)
  17. If I Never See Your Face Again * (3:18)

met Maroon 5

avatar van barrett
0,5
Tja ik denk dat het dervoor al sprake was van dit fenomeen, Spice girls en Girls aloud enzo...

1,0
Spice Girls was natuurlijk ook een prefab- en marketingproduct maar ze hebben tenminste een aantal leuke nummers uitgebracht en die meisjes konden nog enigszins zingen, wat van Rihanna niet kan gezegd worden. Prefab is van alle tijden maar het wordt alsmaar erger m.a.w. het percentage prefabpop in de hitlijsten neemt alsmaar toe en de platenmaatschappijen/producers gaan hierin steeds een stapje verder.

avatar van TideOfTears
Jeroen65 schreef:

Op dit album zullen nog meer Rock en Pop invloeden te horen zijn dan haar vorige cd. Rihanna heeft zelf al haar nummers geschreven en was heel erg kieskeurig over welke songs op het album terecht kwam.

tja, de lyrics waarschijnlijk ja, maar als je op wikipedia kijkt zie je toch duidelijk dat de credits voor de muziek geen een keer naar haar gaan

ik zag de shut up and drive op tv en dacht bij mezelf: zou ze het zelf in de gaten hebben dat dat liedje uit enkel 3 akkoorden bestaat of weet ze niet eens wat akkoorden zijn?

avatar van Joren999
Joly schreef:
Ik hoorde dat ze inelkaar geslagen was door Chris Brown vreselijk nieuws, maar wanneer komt haar nieuwe album uit!!

Ja ik denk dat ze ruzie hadden over wie nou de slechtste muziek maakt.

avatar van Leander1991
Het kind heeft werkelijk geen enkel idee waar ze mee bezig is. En die diva allures staan haar al helemaal niet.

avatar van Shelter
1,0
Ik snap die hype over haar helemaal niet... zij kan toch gewoon echt niet zingen. Het is een apart stemgeluid, daar ben ik het mee eens maar dat kan iedereen creeren met de computer en wat wel van haar zelf is, is vals als een kraai. De producties zijn wel ok te noemen, gewoon een typisch pop geluid wat niet super hoogstaand is.

Ik ben geen pop hater of zo, maar als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Lauryn Hill, Beyonce en in de oude tijd Mariah Carey dan verdient ze haar huidige status mijns inziens echt niet.

rick*
Ik ga het heel kort houden. Zeurderig, langdradig...zonder gevoel ook. Oftewel niet mijn ding. Het feit dat de radio sommige nummers zo overdreven vaak uitgezonden heeft heeft niet geholpen om dit album voor mij in een positiever daglicht te zetten. #174 in de top 250 is werkelijk een schande.

avatar van musicdiva
als ik hate that i ove you hoor begin ik direct mee te zingen en als ik disturbia hoor begin ik direct te dansen gewoon zalige songs i love riri

De "Good Girl Gone Bad" periode is de meest fascinerende periode van haar geworden. De verandering vond ik geweldig (alleen was het een beetje emo-achtig), maar voorlopig is Rihanna nog bezig met haar stijl meer en meer te ontwikkelen. Haar ruige stijl van nu bevalt me zeer goed.

Ik vind dat juist niet!
Het klopt wel dat het meer om de looks gaat.
Alleen de een houd van Dance de een van Pop de ander van oudbollige muziek en ik hou van Techno rock en R&B eigenlijk dus als Rihanna.
Ik vind dat je inderdaad je menig mag uitten maar geen dingen mag AFKRAKEN want de een vind dit en dan ander vind dat. En er zit een verschil tussen dingen afkraken en naar beneden halen en tussen je menig geven en dat je mening dan toevallig wat minder goed is. Maar iemand of iemands muziek afkraken vind ik niet cool!

Ze schrijft ze wel zelf! Want ze heeft het vaak over haar situatie en als de Hitkrant dan ook zegt dat ze ze zelf schrijft denk ik niet dat iemand anders ze voor haar schrijft.

avatar van Joren999
Dit album is niet zelfgeschreven. Punt.

avatar van Shelter
VivaElPresidente schreef:

nu nog leren zingen en je bent een eind op weg ja

RihannaLover schreef:

Lees de credits in het bijbehorende boekje van het album.
Ik zie nergens ene Robyn Fenty staan bij Good Girl Gone Bad.

avatar van pureshores
ik zou de Hitkrant niet echt als muzikaal referentiepunt gebruiken

Music & Me
Jeroen65 schreef:

Ik kan je in ieder geval al vertellen dat het nummer 'Don't stop the music' een heel stuk 'Wanna be Startin' Somethin' bevat van Michael Jackson. Zelfs als je goed luistert is de stem van MJ himself nog te horen. Is gewoon knip en plak werk geweest van Rihanna of haar producers. In het boekje staan ook niet bij alle nummers haar naam. Dus met dat zelf geschreven zal denk ik wel niet volledig kloppen.

Ik zal geen stem geven, mijn muziek is het niet, weinig vernieuwend. Eigenlijk dertien in een dozijn muziek. Degene die er wel plezier aan beleven gun ik het beste uiteraard. Hoop alleen dat de mensen die dit goed vinden in de toekomst kritischer op muziek zullen worden

avatar van Jeroen65
Music & Me schreef:

Ik had het ook over haar nieuwe album genaamd 'Rated R'. Wat mij betreft is dat ook haar beste album. Heel persoonlijk en daar heeft ze wel degelijk veel geschreven en haar sound bepaald. Ik zal dat album eens luisteren! Op Good Girl Gone Bad was haar invloed waarschijnlijk weinig. Ze zal vast wat invloed hebben gehad maar niet erg veel aangezien ze weinig heeft (mee)geschreven en het album rete-commercieel is.

Music & Me
Ik had het ook over haar nieuwe album genaamd 'Rated R'

Oh, ok. Ik dacht dat je het over dit album Good Girl Gone Bad had. Bij deze dan mijn welgemeende excuses

avatar van Jeroen65
Music & Me schreef:

Haha excuses aanvaard hoor. Tip: Check 'Rated R'! Erg goed album. Wat edgier, rockier. Ze experimenteert meer. Invloeden van rock, dubstep, hip-hop. Ook qua lyrics bij de meeste nummers erg goed. Meer diepgaand.

avatar van Emile93
Wat een tegenvaller!!!!! Alleen de singles en Cry vallen mee!!

avatar van De Peperkoekman
De grootste hits (zoals Umbrella, Shut up and drive en Disturbia) vind ik ook wel het beste, de rest vond ik wat onintressanter. Vind af en toe haar stem ook niet zo mooi, iets te Zanikend (maar dat zal wel door die computer bewerking komen ).

* 2,5

avatar van musicman13
Een pop album van hoog niveau.

avatar van NewYorkCityLight
Emile93 schreef:
Wat een tegenvaller!!!!! Alleen de singles en Cry vallen mee!!

Dat zijn al 9 nummers dan die je goed vindt .

inzekerezin
Ik vind het niet meer dan 0,5 waard, sorry. Ik vind het te voor de hand liggend, te geproduceerd voor de commercie. En daar hoeft niks mis mee te zijn, maar het hele album staat vol met nummers die bij mij de plank mis slaan.

Joren999 schreef:

Precies. En als de aanstichtster hiervan zie ik ene mevrouw Britney S.

Inderdaad, vroeger hadden de artiesten tenminste écht talent. Dat is mijn mening over de muziek van vroeger en vandaag

avatar van Arrie
Beetje kortzichtig natuurlijk. Neem eens de top 40 van een willekeurig jaar in de afgelopen 40 jaar en er staat altijd genoeg troep in. Alsof er tegenwoordig geen artiesten meer zijn met talent, zelfs in de top 40 zijn die artiesten er. Zulke opmerkingen zijn echter vooral de oorzaak van het feit dat de "beste" muziek het meeste blijft hangen, en bij de oudere mensen wordt dat versterkt door jeugdsentiment.

1,0
Troep heeft er altijd in de top-40 gestaan maar het gehalte neemt steeds meer toe. De beste muziek is hoe langer hoe meer buiten de hitlijsten te vinden. Al zijn er ook in de top-40 nog steeds talentvolle artiesten te vinden maar daar hoort Rihanna niet bij. Dit album verdient 1* voor mij niet zozeer omdat het prefab is maar omdat ik het vooral op vocaal gebied erg zwak vind.

avatar van musicman13
LucM schreef:

heb je het wel helemaal geluisterd? Ik denk niet dat je het goed zal vinden, maar je moet wel betere argumenten hebben.

1,0
Ik heb dit zeker volledig beluisterd (uit nieuwsgierigheid) en heb in alle eer en geweten 1* toegekend (reden : zie vorige berichten van mij).

0,5
Wat een verschrikkelijk irriterende snerpstem heeft dat mens zeg. Ze kan alleen beetje geil kijken in een clip, voor de rest heeft ze totaal geen talent. Nou dat is niet helemaal waar, dansen kan ze op zich wel wel goed, maar zingen..nee alsjeblieft niet.