Rihanna - Good Girl Gone Bad (2007)

Alternatieve titel: Good Girl Gone Bad: Reloaded

Barbados
Pop / R&B
Label: Def Jam

1. Umbrella (4:35)

met Jay-Z

2. Push Up on Me (3:15)
  3. Don't Stop the Music (4:27)
  4. Breakin' Dishes (3:20)
  5. Shut Up and Drive (3:33)
  6. Hate That I Love You (3:39)

met Ne-Yo

7. Say It (4:10)
  8. Sell Me Candy (2:45)
  9. Lemme Get That (3:41)
  10. Rehab (4:54)
  11. Question Existing (4:08)
  12. Good Girl Gone Bad (3:35)
  13. Cry * (3:53)
  14. Haunted * (4:08)
  15. Disturbia * (3:59)
  16. Take a Bow * (3:49)
  17. If I Never See Your Face Again * (3:18)

met Maroon 5

Baltasound
Je vraagt: Welke artiesten maken de afgelopen maken muziek als Rihanna.

Dan moet ik even, op z'n engels, je bubble bursten. Rihanna speelt geen instrument en schrijft geen letter zelf. Dat noem ik altijd fopartiesten. Justin Timberlake, niet dat ik fan ben, schrijft echter wel de meeste van zijn nummers en kan verschillende instrumenten spelen. Dat noem ik wel artiesten.

En nog iets, als de een zegt dat ze klinkt als een wolf om 12 uur, is dat natuurlijk geen kwestie van smaak. Het is goed of slecht.

Lost Highway
Welke statistiekfreak berekent eens het % stemmen/top 10 noteringen voor dit album?
Welke gestoorde statistiekfreak berekent dan nog eens het % stemmen hoger dan 3/top 10 noteringen voor dit album?
In ruil voor de moeite krijg je verbazende cijfers terug.

Baltasound schreef:
Je vraagt: Welke artiesten maken de afgelopen maken muziek als Rihanna.

Maar Justin is gegroeit naar de artiest die hij nu is. Bij zijn eerste albums schreef hij ook niet mee en speelde hij ook nog niet de instrumenten. Rihanna heeft ook nog de tijd om te groeien als artiest, alle artiesten die net beginnen hebben toch de tijd nodig om te groeien? (Op haar 2e album heeft ze trouwens wel meegeschreven aan sommige van de nummers)

Baltasound schreef:

Allereerst snap ik die laatste zinnen niet helemaal. Als je in dit geval bedoelt dat je niet kunt kiezen of je iemand mooi of lelijk vind zingen, dan ben ik het totaal niet met je eens. Dat zou ik behoorlijk dom vinden. Het is alleen maar logisch dat je zelf je mening vormt, ook over zangkwaliteiten.

(als dit niet is waar je op doelde neem ik ieder woord terug)

Baltasound
Ik bedoel, OF ze is goed live, OF ze is slecht. Op de plaat zingt ze aardig, niet naar mijn smaak, maar voor sommige toch goed. Maar neem iemand als Sean Kingston, die kan gewoon niet zingen. Dat is een feit

System of a Down ( een band die je vast niet kent ) is live erg slecht. Dat erkennen zelfs de diehard fans (waaronder ik)

avatar van brooklyn
stiemem vind ik Don't Stop the Music een heel aardig nummer...

Same goes for me, ik heb het wel vaker met muziek van Rihanna. Ik had het ook met Umbrella en SOS.
Ondanks dat het misschien heel erg door producers in elkaar gezet is kan ik haar muziek toch wel waarderen, gewoon voor de afwisseling in mijn archief

avatar van Floorr..
tessj_hvj schreef:
Hate That I Love You met Ne-yo is een supr mooi nr.

Ik Geef Je Groot Gelijk. Die Is Ook Prachtig

avatar van Esther_ke
Fantastisch album van Rihanna!

Toen ik de eerst keer ‘Don’t Stop the Music’ hoorde was ik direct verkocht en heb ik dit album beluisterd.
Andere goede nummers vind ik ook: Umbrella, Push Up on Me, Breakin’ Dishes …

avatar van T.A.
herman schreef:
Ik vind het wel een grappig nummer en Shut Up and Drive is een van mijn grootste guilty pleasures van 2007.

Juistt, dat woord past precies wat ik bij dit soort muziek voel. Je vind 1 of 2 nummers leuk, maar zelfs je kleinere zusje vind het niks.

sxesven
Gelukkig kaart je het nóg eens aan.

avatar van Reijersen
Deze dame scoort hit na hit met de meest simpele popliedjes. Gemaakt en gegeten door de massa. Na haar bijzonder teleurstellende 2e album toch deze ook maar eens geprobeerd. Hier gaat ze toch weer de weg omhoog inzetten, als vind ik haar 1e cd nog steeds het leukst. Laat haar aub geen ballas meer zingen, daar is haar stem te dun voor.

ik kende geen liedjes van Rihanna. mar door het liedje Umbrella en Don't Stop the Music vond ik ze wel goed. ben opzoek naar een album gegaan en die viel best goed mee.

3.5*

avatar van Arrie
skipy05 schreef:
mar door het liedje Umbrella en Don't Stop the Music vond ik ze wel goed

Het is maar een persoon hoor.

avatar van douwens
@ Iriss.., grappig, jij zegt precies hetzelfde over de nummers van Rihanna als ikzelf doe tegen mensen die dit goed vinden. Die meid doet niks anders als echotjes en herhalingen in haar nummers verwerken. Op zich klinkt het qua R&B beatjes allemaal nog niet zo heel erg beroerd, maar tekstueel zou dit album niet meer dan een 1* verdienen. De beats redden de plaat dan eigenlijk ook niet voor mij. Wat een ergerlijke teksten!!!

een 2*

avatar van jowietje
Om te vieren dat alle mensen van de laatste berichten dit een "niet zo'n mooi" album vinden, heb ik Umbrella nog maar eens een keer gedraaid. Blijft een heerlijk nummer, of niet jongens?

avatar van Paap_Floyd
Ik vier met je mee, Jowietje

avatar van Brain Stew
Umbrella

Boel berichten verplaatst naar Rihanna

Baltasound
Ik heb mijn stem verwijderd, ik heb deze rotzooi natuurlijk nooit geluisterd. Wel eerlijk van mij Tis al een tijdje stil rond deze dame, jammer....

avatar van jowietje
Rihanna viert het zelf ook mee, ze gaat namelijk haar album re-releasen. Daarvoor heeft ze een nieuwe single opgenomen. Het nummer heet Take a bow, geproduceerd door Stargate, geschreven door Ne-yo. Middelmatig nummer, maar niet goed genoeg voor een hit. De re-release komt in Mei uit, ik kan niet wachten

avatar van Arrie
Nu al een re-release? Waar is dat voor nodig? Uitmelken van een succes ofzo? En bij Take A Bow dacht ik meteen aan Muse

WernerGSF
Arrie schreef:
Nu al een re-release? Waar is dat voor nodig? Uitmelken van een succes ofzo?

daar is een woord voor: commercie

avatar van robindaniel
Tja het klinkt allemaal wel lekker en goed geproduceerd maar of ze kan zingen? No way

Kid A(cid)
Wat afschuwelijk om een nummer op te bouwen rond een vreselijke sample van een wanstaltige band die het in hun hoofd haalt om het fenomenale Blue Monday te verkrachten.

MICKJES
Ik ken het album niet maar ik vind de single Don't stop the music belachelijk slecht

jowietje schreef:

Wat leuk voor haar fans, zeg!

En de platenmaatschappijen klagen maar steen en been over downloaden....

avatar van HauteCouture
Dit is weer zo'n net niet album van rihanna, sommige liedjes klinken goed maar anderen klinken barre slecht. Ik vind shut up and drive en cry erg goed bijvoorbeeld, maar umbrella en please don't stop the music superslecht.

De helft van de punten waard dus.
2,5 *

avatar van LucM
1,0
Tja, "Umbrella" en "Don't Stop the Music" zijn juist de enige nummers van Rihanna die ik kan waarderen vanwege de melodie. Ik hou niet van haar overgeproduceerde stemgeluid en ballades zijn beslist niet haar sterkste kant evenmin als rockers als "Shut Up and Drive" (voor zover je dan nog rock kan noemen, het is zó overgeproduceerd).

avatar van douwens
LucM schreef:

Precies want tekstueel zijn dat echt drama's van nummers.