Rihanna - Good Girl Gone Bad (2007)

Alternatieve titel: Good Girl Gone Bad: Reloaded

Barbados
Pop / R&B
Label: Def Jam

1. Umbrella (4:35)

met Jay-Z

2. Push Up on Me (3:15)
  3. Don't Stop the Music (4:27)
  4. Breakin' Dishes (3:20)
  5. Shut Up and Drive (3:33)
  6. Hate That I Love You (3:39)

met Ne-Yo

7. Say It (4:10)
  8. Sell Me Candy (2:45)
  9. Lemme Get That (3:41)
  10. Rehab (4:54)
  11. Question Existing (4:08)
  12. Good Girl Gone Bad (3:35)
  13. Cry * (3:53)
  14. Haunted * (4:08)
  15. Disturbia * (3:59)
  16. Take a Bow * (3:49)
  17. If I Never See Your Face Again * (3:18)

met Maroon 5

sq schreef:
Hmm, ik sta wel redelijk alleen als ´oudere´ voor mijn positief oordeel over deze plaat. Ik vind de meeste nummers van deze best goed. Rihanna mag dan wat traditionele bezieling missen, en dan is het natuurlijk geen beste als je het beluistert als soul.
Wat ik hierin mooi vind is dan ook iets anders. Rihanna heeft iets zalig decadents over zich, een eigen impressie van een nieuw soort ´femme fatale´, met composities die weliswaar kitscherig zijn maar ook met een mooie drive erin, effectief strak. Ik vind dat mooi bij elkaar passen. Voor mij krijgt dat eenzelfde aantrekkingskracht als sommige oude witte disco (zoals Poussez of Musique). Meer dan alleen hitparade R&B voor mij.

Dat is zeker een aparte manier om haar als artiest te bekijken. Maar als ik er over na denk heb je wel een punt. Volgens mij is Rihanna ook bewust haar imago aan het bouwen richting Femme Fatale aangezien haar 'Pon de Replay' imago toch niet lang houdbaar zou blijven. Dit is echter een nieuw karakter wat ze speelt. Bovendien, niet alles hoeft gespeeld te zijn, ze is zelf ook ouder aan het worden dus kan ze net als ieder mens veranderen.

Ik luister over het algemeen ook wel graag naar haar singles.
Ik heb eens een album geprobeerd (dit album) en dat was dan wel weer teveel van het goede. Maar met SOS, Umbrella, Don't Stop The Music en Disturbia heeft ze me toch wel blij gemaakt. En ja, RIhanna de zangeres is niet memorabel. Gelukkig voor haar heeft ze een goed productieteam achter zich staan die van iedere single toch weer iets weten te maken wat lekker wegluistert. Als ik dan zeg dat ik Rihanna best goed vind, heb ik het veel meer over het hele eindproduct Rihanna dan de zangeres op zichzelf.

avatar van MyLittlePony
0,5
Een of andere rijke producer ziet in Rihanna wel een leuk meisje en laat haar een paar keer in de microfoon krijsen.. hij maakt een simele beat en mixed rihannus gekrijs en maakt er een "liedje" van..
heeft niks met muziek te maken.

avatar van kaztor
Dutchi schreef:
ik vind haar zowiezo wel een goede stem hebben

Een goede stem, als in 'Goede stem'?

'Zowieso' nog wel???

Als ik het hoor moet ik aan een hongerig lammetje denken.

En dan hoor je haar nummers de hele dag door, sommige meerdere keren, en elke keer hoor ik het weer: Dezelfde ballads met dezelfde opbouw en dezelfde springerige nummers met dezelfde opbouw. Vlakker als een meetlat en zo avontuurlijk als een dooie schildpad. Soms vraag ik me af of je doof moet zijn om DJ te worden voor een Nederlands commercieel station.

Van de 5 singles waren er maar 2 ballads. Overdrijven is ook een vak....

avatar van lauradance
3 punten voor de singles. de rest van het album vind ik bagger.

lauradance schreef:
3 punten voor de singles. de rest van het album vind ik bagger.

In eerste instantie dacht ik: Alleen door de singles 3*? Maar toen bedacht ik dat hier 8 singles op staan.

avatar van lauradance
Dn!S schreef:

De bonustracks meegerekend!

avatar van Joly
Ik hoorde dat ze inelkaar geslagen was door Chris Brown vreselijk nieuws, maar wanneer komt haar nieuwe album uit!!

avatar van NewYorkCityLight
Laten we hopen dat het nog even duurt, een jaartje of 5, ik geloof dat iedereen wel Rihanna moe is... In het begin was het nog wel een aardige CD, maar haar stem begint me aardig op de zenuwen te werken.

En natuurlijk is ze weer terug bij Chris, had ook niet anders verwacht. Maarja, tis haar leven.

(Aangeklikte favo's zijn Disturbia, Good Girl Gone Bad en Cry).

Misterfool
Joly schreef:
maar wanneer komt haar nieuwe album uit!!

laat hopelijk nog heel lang op zich wachten. anders moet ik weer op mijn dagelijkse busreis haar toch al zo overgewaardeerde single over de radio horen schetteren

avatar van J.M.
Wel een lekker album. Ligt allemaal wel goed in het gehoor.

Kevin Kattouw
vind eigenlijk alleen take a bow wel goed, rest gaat maar net

avatar van Mindshifter
Joly schreef:

O mijn god, jij bent gevoelloos! hahaha

avatar van Joly
Mindshifter schreef:

O mijn god, jij bent gevoelloos! hahaha

Dat slaat nergens op, (...)

avatar van NewYorkCityLight
Denk dat het eind 2009 zal zijn? Volgens mij wordt Breakin' Dishes nog de 9e single...

avatar van NewYorkCityLight
Ja dat las ik ergens maar ik weet het ook niet zeker.

Het wordt inderdaad wel uitgemolken dit album...maar dat heb ik je wel vaker... van Come on Over van Shania Twain werden maar liefst 12 nummers als single uitgebracht.

avatar van LucM
1,0
Er zijn zowel grote voor- als tegenstanders van Rihanna en dit album gezien de stemmenverdeling.
Als je dit album aandachtig beluistert kom je tot de conclusie dat Rihanna niet kan zingen. Ze kan geen gevoel of expressie brengen in haar zang, het lijkt een voorgeprogrammeerde robot die de nummers afhaspelt. Louter artistiek bekeken verdient dit album 0,5* maar er zijn een paar nummers die ik een beetje als 'guilty pleasure' kan bestempelen, enkel en alleen vanwege het ritme en de melodie (tracks 1 en 3).

joeri592
bij i hate that i love you zingt ze wel degelijk goed hoor lucM!

Bahbahbah
Dit soort muziek kan ik echt niet uitstaan
Gelukkig koopt mijn zusje geen cd's, want anders zou ik dit waarschijnlijk vaker moeten horen dan die ene keer op de radio bij het werk.
Ik heb het dus niet gehoord, maar ik stem niet, ik laat alleen weten dat ik dit walgelijke, door de producers op maat gemaakte radiotroep vindt, waarvoor het meisje alleen nog de teksten hoeft te zingen

Misterfool
right on joren(ook nog eens een mooie top 10 zie ik)

Father McKenzie
Ik heb mijn anti-stem van 0.5 maar weggehaald, maar ik treed Joren999 geheel bij : Dit is de vreselijkst mogelijke wegwerptroep, puur door marketing en producers in elkaar geknutseld en dat door een zogezegd fris kopje laten "zingen", nou ja, zingen....
Kunstmatig "gemaakt sterretje-van-niks" dat een drol mag uitbrengen.
Vreselijk die evolutie in de hitparadewereld. We zijn dat stadium gelukkig al een eeuw of zo voorbij, maar voor de jonkies is het huilen met de pet op.

Zouden die al van Aretha Franklin of Ella Fitzgerald gehoord hebben, eigenlijk????

avatar van LucM
1,0
Degenen die beweren dat Rihanna kan zingen moeten inderdaad eens luisteren naar Aretha Franklin of Ella Fitzgerald, dan krijg tenminste échte zangeressen te horen.
Verder treed ik Joren999 en Father McKenzie geheel bij.

avatar van Jeroen65
Over mensen die zeuren over het feit dat ze haar muziek niet zelf schrijft.....

Dit kwam ik tegen: De platenmaatschappij Def Jam, doet nog een beetje geheimzinnig over Rihanna's laatste muzikale ondernemingen, maar laat al wel weten dat het een legendarisch muziekwerkje wordt. Rihanna heeft met vele bekende artiesten een nummertje opgenomen, zoals Kanye West, Justin Timberlake, Soulja Boy, Jay-Z en Pharrell Williams, om maar een paar namen te noemen.

Op dit album zullen nog meer Rock en Pop invloeden te horen zijn dan haar vorige cd. Rihanna heeft zelf al haar nummers geschreven en was heel erg kieskeurig over welke songs op het album terecht kwam.

Ook zal het nieuwe album wat volwassener zijn en autobiografisch.

avatar van MJ_DA_MAN
Jeroen65 schreef:
Op Soulja Boy na is die lijst natuurlijk alles behalve indrukwekkend en geen garantie tot kwaliteit.

avatar van Joren999
Ik zie trouwens in dat bericht geen reden waarom ik niet mag zeuren dat ze haar nummers niet zelf schrijft. Wat dat doet ze gewoon niet.

haveman
De eerste vijf nummers vind ik best aardig en ik dacht even met een leuk popalbum te maken te krijgen. Umbrella is een beetje mijn guity pleasure, bij don't stop the music vind ik de sample van MJ leuk en Breaking Dishes vind ik zelfs hilarisch.

Maar vanaf dat moment is het weer de nietszeggende rnb die ik nu wel kan dromen.

ElsenaarMetal
Lol, ik zag op mtv de clip Rehab daar stond: Rhianna ft. Justin Timberlake, het enige dat ik die man zag doen was een beetje suf door die clip bewegen..xd

avatar van barrett
0,5
In een moment van zwakte probeerde ik deze plaat, ik dacht bij mezelf misschien is deze Rihanna toch nog niet zo slecht als ik dacht. Ze blijkt de rijzende ster te zijn aan het pop firmament en dat was Madonna ook ooit dus ik zou ze toch wel eens moeten proberen. Zo gezegt zo gedaan, maar ik ben toch duidelijk van een kale reis thuis gekomen.

De plaat bestaat duidelijk uit 2 delen, het eerste deel zit vol met hits en is dus ook makkelijk uit te luisteren (aloewel er toch echt slechte songs tussen zitten zoals Breaking Dishes), het tweede deel staan er geen hits op en dat maakt het echt moeilijk om aan te horen. Niet alleen heb je nergens het gevoel dat je wil bewegen gezijn ook gewoon argie slechte songs met Question Existing als slechte pop song ooit gehoord.

Nuja duidelijk is ook dat deze Rihanna eigenlijk gewoon een marketingobject is. Ze kan helemaal niet zingen, ze doet mij eigenlijk enkel maar denken aan een mekkerende schaap. Wel een mekkerend schaap die ondersteund word door niet de minste producers. Nuja als de inhoud niet goed is helpt de verpakking ook niet zo beister veel, dat moeten die marketeers toch ook ooit eens doorhebben.

Nuja deze Rihanna-uitstap heeft mij maar meer overtuigt in mijn mening. Je moet de dag van vandaag niet zo bijster veel talent hebben om een plaat te maken en daarmee succes te hebben, de looks zijn veel belangrijker. Nuja soit gelukkig heb ik Mule Variations van Tom Waits dicht bij mij in de buurt van mij liggen dat zal mijn wel weer verblijen.

barrett schreef:

Precies. En als de aanstichtster hiervan zie ik ene mevrouw Britney S.