Rihanna - Good Girl Gone Bad (2007)

Alternatieve titel: Good Girl Gone Bad: Reloaded

Barbados
Pop / R&B
Label: Def Jam

1. Umbrella (4:35)

met Jay-Z

2. Push Up on Me (3:15)
  3. Don't Stop the Music (4:27)
  4. Breakin' Dishes (3:20)
  5. Shut Up and Drive (3:33)
  6. Hate That I Love You (3:39)

met Ne-Yo

7. Say It (4:10)
  8. Sell Me Candy (2:45)
  9. Lemme Get That (3:41)
  10. Rehab (4:54)
  11. Question Existing (4:08)
  12. Good Girl Gone Bad (3:35)
  13. Cry * (3:53)
  14. Haunted * (4:08)
  15. Disturbia * (3:59)
  16. Take a Bow * (3:49)
  17. If I Never See Your Face Again * (3:18)

met Maroon 5

avatar van Reijersen
Wib0__ schreef:
En Reijersen, ik snap jou punt, je vindt het helemaal niks.
Maar vindt jou nou écht geén 1 nummer goed?

Uhmmm, nee niet echt eigenlijk. Het is allemaal zo modaal of ondermodaal. Nergens geen echt uitschieters.

Reijersen schreef:

Dan houdt het inderdaad echt op.
En is jou stem terecht.

avatar van Reijersen
Wib0__ schreef:

Dan houdt het inderdaad echt op.
En is jou stem terecht.

Ben blij dat je m'n stem accepteert

avatar van Beyoncéfan
Rihanna's beste album tot nu toe. Ze heeft mij eindelijk echt overtuigd van haar talent. Ik vond haar vorige albums ook wel goed, maar nu ik deze heb gehoord.....
De leukste nummers: Umbrella, Don't Stop the Music, Rehab, Good Girl Gone Bad.... eigenlijk vind ik ze allemaal GEWELDIG!!!
Deze cd ga ik helemaal grijs draaien.

Deze cd krijgt van mij een 4,5

avatar van jowietje
't Bonus nummer Cry is echt supermooi, jammer dat ik de sterren niet hoger kan gooien. Ik heb het album alleen nog niet in m'n top 10 gegooid aangezien ik verwacht dat dit album na een half jaar al niet meer zo boeit als haar vorige 2, maar we zullen zien. Haha wie weet denk ik er morgen al anders over.

Tja Rihanna is goed, heel goed geworden.
Ik moet wel toegeven dat ik pas overtuigd ben geraakt van haar kwaliteiten na het horen van Unfaithful. Dit is gewoon HET mooiste liedje ooit gemaakt. Sindsdien zit hier een Rihanna-fan.

Wat haar derde album 'Good girl gone bad' betreft:
Zeer goede liedjes: 4/4
umbrella, good girl gone bad, shut up and drive, please don't stop the music

Goede liedjes: 2,5/3
push up on me, sell me candy, rehab

Middelmatige: 2,5/4
Breakin' dishes, hate that I love you, question existing, lemme get that

Stinker van het album: 0/1
Say it

Op twaalf tracks haalt Rihanna 9/12.

Maar door mooie CD-hoesje en bijhorende foto's + 3

Van niveau is het even goed als A girl like me.

avatar van jowietje
Er is een clip gelekt van het andere bonus nummer Haunted, maar als remix. Als remix klinkt die niet zo leuk, even afwachten tot de gewone versie uitkomt.

raffael77
Wat een bagger cd. Slechte tracks en producties.
Ik had wel willen weten hoe zij zou klinken op beats van Pete Rock of J.Rawls of DJ Spinna of andere betere Producers. Daarnaast mag ze ook wel eens wat schrijflessen krijgen want op dit album zijn de teksten echt slecht lol. Ik geef haar maar een 0,5.
Verlaat Roccafella label gauw en ga werken met echte artiesten en niet van die geldwolven

bennyzuenny
ik heb die bonustracks niet
maar wel een lekker album!

Electro_
Toch maar eens een album van Rihanna gaan luisteren, omdat ik de singles over het algemeen wel OK vond, met Umbrella als beste nummer. En dit album luistert wel lekker weg, zitten enkele draken van nummers bij (Shut Up And Drive, Hate That I Love You) maar ook wel een paar waarvan ik hoop dat het nieuwe singles worden, bijvoorbeeld Don't Stop the Music en Lemme Get That. Ik zal nooit een fan van Rihanna worden, maar ze is toch wel een van de leukere pop-artiesten van het moment.

avatar van Wib0__
Ik ben vanaaf bij de Media Markt geweest.
Kon ik eerst Rihanna niet vinden, en later bleek die alleen in de Deluxe Version te zijn, en die heb ik dus gekocht!
En ik heb die bonus cd nog niet gehoord, maar ik ben beniewd!
Maar ik heb eindelijk het album in huis!

Heb eindelijk de bonusnummers mogen beluisteren.
Het zijn allebei prachtige ballads!
Alleen Haunted zou ik denk ik mooier vinden als Beyoncé het had ingezongen.. Vind het beter bij haar stem passen ofzo.
Hoe dan ook echt super mooie nummers!

Ik heb het album op 2 juni gehaald, bij Music Store. Ze hadden jammer genoeg alleen de normale editie.

1. Umbrella: Natuurlijk het beste nummer van het album. Ik vind het juist leuk dat Jay-Z een stukje meerapt. 10/10

2. Push Up On Me: Ik vind het wel gaan. Het refrein is leuk, maar de coupletten zijn wat minder. 7/10

3. Don't Stop The Music: Geweldig dansnummer, waar Rihanna's stem mooi klinkt. 8,5/10

5. Breakin' Dishes: Leuk nummer, lekker appart, van dezelfde schrijver als 'Umbrella' 7,5/10

6. Hate That I Love You: Mooi nummertje, waar Ne-Yo ook meezingt. De stemmen passen prachtig bij elkaar, maar het nummer past inderdaad niet zo goed op het album. 8/10

7. Say It: Bah, wat een verschrikkelijk nummer. Dat getingel op de achtergrond is al niet om aan te horen, en dan ook nog zo'n saai nummer. Slechte nummer van het album. 5/10

8. Sell Me Candy: Gelukkig weer een leuk nummer na 'Say It'. Lekker druk en snel nummer. 8/10

9. Lemme Get That: Apart, maar niet geweldig. Er zit nauwelijks afwisseling in, en haar stem is lelijk vervormd, wat het nummer minder maakt. 6,5/.10

10. Rehab: Prachtig nummer, door JT geschreven, wat heel goed hoorbaar is. Er zit veel gevoel in het nummer, de tekst en de zang zijn heel mooi. 9/10

11. Question Existing: In tegenstelling tot bijna iedereen, vind ik het een mooi nummer, ook het stukje waar ze praat is mooi. 8/10

12. Good Girl Gone Bad. Zeker een mooie afsluiter van het album, met een goed refrein en haar stem klinkt erg mooi. 8,5/10

Ik heb de bonusnummers niet, maar ik heb het nummer 'Cry' wel gevonden, en die vind ik echt prachtig, die hadden ze beter in plaats van 'Say It' kunnen gebruiken voor het album. 9/10

Mijn conclusie is dus dat hete en heel goed album is, in tegenstelling tot haar vorige, waarvan alleen de singles goed waren. 4,5*

avatar van Rammetje*
Het probleem wat ik altijd bij Rihanna heb, is dat de liedjes vaak wel mooi zijn, maar ik me zo aan die zeurderige stem erger. Jammer

Hm.. Umbrella, Breakin' Dishes en Don't Stop The Music zijn toch wel aardige nummers!

avatar van AstroStart
Mijn favoriete nummer van dit album? In tegenstelling tot bijna iedereen kies ik dan toch voor 'Question Existing'. Ik moet bij het nummer erg denken aan Aaliyah. Qua stijl, sound, etc. Vind het een erg sterk nummer.

De rest is meer algemene R&B met popneigingen. Sommige nummers zijn erg goed gelukt (Rehab, Lemme Get That, Breakin' Dishes & Shut Up and Drive), maar de rest is redelijk standaard.

Mijn cijfer daalt van 4,5 naar 3,5.

avatar van jowietje
Bedoel je niet juist Pop met R&Bneigingen?

avatar van rOomijsjje
Ik heb Haunted gehoord (niet de Remix versie, maar de gewone)
Het is net zoals de andere bonus-track een rustig nummer,
maar ik vind Cry beter.
Hoewel Haunted ook zeker niet slecht is..

avatar van jowietje
Net Haunted een paar keer beluisterd, en ik ben blij dat die niet op de gewone versie van de CD staat.

in een keer begrijp ik wat alle mensen bedoelen met die zeurstem van Rihanna, in Haunted hoor je dat heel goed.

avatar van rOomijsjje
Jaa, dat is wel weer zo;)
Cry vind ik wel een super mooi nummer!!

avatar van jowietje
Eindelijk vannacht krijg ik de special edition Hoezee!

avatar van musicman13
Wib0__ schreef:
Oké, Rihanna - Good Girl Gone Bad.
Ik vindt het haar beste album tot nu toe, niet alle nummers zijn leuk, maar ik heb zeker een aantal tracks die ik toch wel dagelijks aan het luisteren ben.
Ik heb het album (nog) niet in huis, omdat ik hem niet nog niet in de winkels heb gezien, maar ik ga hem zeker wel kopen.
Wel heb ik hem van internet geplukt, dus weet al wél wat ik er van kan verwachten.

Rehab is voor mij toch wel het beste nummer van het album, en doet me denken aan What Goes Around van Justin, maar ook een beetje aan Deliverance van Bubba Sparxxx. Nu maar hopen dat ze dit nummer op single gaat brengen.

Push Up On Me is een heerlijk swingend nummer, evenals Don't Stop The Music!

Umbrella is ook een geweldige hit + lekkere videoclip.
Helaas verpest Jay-Z dit nummer, maar gelukkig heb ik ook een versie gevonden, dankzij Joey, waar Jay-Z is uitgeknipt.

Ook heb ik al eén bonusnummer, Cry, wederom via Joey zijn site, die klikt ook lekker, een mooie rustige ballad.

Ergste nummer van het album is Question Existing, ik vindt dit een vervelend nummer, en heb hem al een paar keer gehoord, maar hij blijft kut. Dit nummer past gewoon niet bij Rihanna.

De rest van het album klinkt goed!
En ik geef het album een 4,0 (waarschijnlijk gaat dit nog wel omhoog.)

En Reijersen, ik snap jou punt, je vindt het helemaal niks.
Maar vindt jou nou écht geén 1 nummer goed?

wat viin je van breakin dishes?? ik vin die egt super verslavend

SSS
Rihanna krijgt van mij een ruime voldoende maar deze 'Good Girl Gone Bad' gaat er nog niet echt in bij mij. Umbrella, Don't Stop the Music, Lemme Get That en Good Girl Gone Bad zijn gewoon goede tracks maar de rest nóg niet. Misschien als ik het wat vaker gehoord heb...

De Umbrella Remix met Lil' Mama is overigens wel een aanrader. Ik hoor wel wat bekende nummers in bijv. Don't Stop the Music en ook in Good Girl Gone Bad volgens mij. Voorlopig nog geen stem, eerste eens wat vaker beluisteren.

@Musicman13.
Aan het begin vondt ik dat nummer niet zo veel, maar nu draai ik die zowat de hele dag. Ik vindt het ook een goed nummr!

Stem verhoogd naar 4,5*
En de remix-bonus cd vindt ik ook erg gaaf.
Vooral de remix van Shut Up & Drive!

|Joël|
Wel allemaal hoge beoordelingen hier maar ik vind er weinig aan. Ik heb dit album ook iedereen hier was heel positief maar ik hoor het er eerlijk gezegd zelf niet vanaf.

Rehab en Cry heb ik zo onderhand al grijs gedraait.

Satisfy schreef:
Rehab en Cry heb ik zo onderhand al grijs gedraait.

Jij ook al

De remix van Umbrella met Chris Brown is ook wel oke..

( Rihanna Ft. Chris Brown - Umbrella/Cinderella )

You can be my cinderella, ella, ella, e, e.

Het album is zó anders dan a girl like me.

al die liedjes zijn zo leuk enzo. ik vin dat er maar 2 saaie liedjes bij zitten , Say it en Sell me Candy

de rest heb ik al miljoen keer gehoord ofzo

Question existing is my favourite

avatar van Ali Chemicali
Under my umbrella, eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh eh

13 in een dozijn dus

Musicer schreef:
De nieuwe single (Umbrella) vind "k maar héél matig vergeleken met S.O.S. en Unfaithful.

Ze kan beter... hopelijk toont ze dat ook op de rest van het album.
Daarom was het nummer ook eigelijk voor Britney Spears bestemd .