Rolling Stones - Exile on Main St. (1972)

Rock / Blues
Label: Rolling Stones

1. Rocks Off (4:31)
  2. Rip This Joint (2:23)
  3. Shake Your Hips (2:59)
  4. Casino Boogie (3:33)
  5. Tumbling Dice (3:45)
  6. Sweet Virginia (4:25)
  7. Torn and Frayed (4:17)
  8. Sweet Black Angel (2:54)
  9. Loving Cup (4:23)
  10. Happy (3:04)
  11. Turd on the Run (2:36)
  12. Ventilator Blues (3:24)
  13. I Just Want to See His Face (2:52)
  14. Let It Loose (5:16)
  15. All Down the Line (3:49)
  16. Stop Breaking Down (4:34)
  17. Shine a Light (4:14)
  18. Soul Survivor (3:49)
  19. Pass the Wine (Sophia Loren) * (4:54)
  20. Plundered My Soul * (3:59)
  21. I'm Not Signifying * (4:54)
  22. Following the River * (4:52)
  23. Dancing in the Light * (4:21)
  24. So Divine (Aladdin Story) * (4:31)
  25. Loving Cup [Alternate Take] * (5:25)
  26. Soul Survivor [Alternate Take] * (3:58)
  27. Good Time Women * (3:21)
  28. Title 5 * (1:47)
avatar van Paalhaas
Music4ever schreef:

Klopt,het is een nogal overschat album.
Je kunt beter maar weer The Beales luisteren,
want dat is tenminste op waarde geschat,fantastisch!!!

Kuch

avatar van Yak
Yak
Voordat er straks overal Beatles vs. Stones topics ontstaan, vecht dat soort dingen aub hier uit.

Music4ever schreef:

Klopt,het is een nogal overschat album.
Je kunt beter maar weer The Beales luisteren,
want dat is tenminste op waarde geschat,fantastisch!!!

Ach, ach, het kleine kindje gaat weer voor de 456ste keer de Beatles promoten

Jij zij laatst dat de Beatles op nr. 1 staan op Acclaimed Music maar diezelfde site heeft in de Top Aller Tijden deze plaat boven The White Album staan

Op waarde geschat....lol Alsof de media alle andere albums/artiesen groter maakt dan ze zijn....:?

Je moet het ook niet allemaal te serieus opvatten hoor.
Even een serieuze mening over dit album:
Ik heb dit album tot nog toe nog maar één keer
in zijn geheel gehoord maar ik kan zeggen dat het toch
wel erg goed klinkt allemaal.
Vooral het openingsnummer vind ik helemaal geweldig!
Dumbling Dice en Torn and Frayed vind ik er op dit moment
boven uitsteken,binnenkort maar weer eens luisteren.

Ach, ach, het kleine kindje gaat weer voor de 456ste keer de Beatles promoten

Maar dit is ook wel een beetje een kinderachtige opmerking.
Idd het openingsnummer is erg lekker. Verder rockt het zeker lekker! (9 keer in zijn geheel nu)

Voor nu 3.5*

0.5 erbij. 4*

HiLL krijgt smaak

Ik denk trouwens niet dat dit de Stones plaat bij uitstek is. Als ik jouw was zou ik Sticky Fingers eens proberen. Die heeft een compleet andere sound maar erg herkenbaar Rolling Stones.

erwku
wat een ellende.

De wereld houd niet op bij de Stones, hoewel veel Nederlands sinds de jaren 60 fan zijn geworden en bij de Stones zijn blijven hangen met Golden Earing, CCR etc. als enige verlengstuk

Dit is zeker geen slechte plaat, ik vind hem zelfs goed! Maar de hemel in prijzen van hij is o zo afwisselend en geinspireerd, nee dar hoeft niet.

En sorry. let it bleed, baggers banket, sticky fingers, misschien voor de Stones fan afwisselde platen met verschillede stijlen, maar voor mij klinken ze allemaal het zelfde(positief en negatief!), en zeker niet vernieuwd.

3 sterren voor dit album, maximaal

avatar van avdj
De albums die je noemt scoren anders zeer goed bij www.acclaimedmusic.com

Dat het jouw smaak niet is kan natuurlijk, maar zeggen dat het niet afwisselend is is natuurlijk flauwekul.

avatar van HiLL
Vind het ook wel afwisselend moet ik zeggen..alleen zal nooit mijn plaat worden. Tis niet mijn ding...bepaalde nummers vind ik echt heel lekker..anderen vervelen mij snel.

avatar van avdj
Het is natuurlijk ook een plaat die niet echt Stones-achtig klinkt. Voor iemand die niks of weinig van ze hebt (zoals jou dus HiLL ) zou ik Sticky Fingers of Let it Bleed aanraden.

het hele album smaakt, ruikt en proeft naar dat wat de Stones de Stones maakt:

KEITH

avatar van avdj
Inderdaad, ook mijn Stones-icoon.

gemaster schreef:

Voor mij blijft Sticky Fingers het enige album waarop The Stones in de buurt van The Beatles komen.

Ik ben hiermee akkoord.

Ik had al vanalles van dit album gehoord en iedereen prees het de hemel in. Ik vond 'Sticky Fingers' steengoed, dus deze, een jaar later opgenomen, zou me ook wel liggen. Helaas is dit album voor mij een teleurstelling... ik vind het wat eentonig, teveel blues...
'Rocks Off' is wel goed en er zijn er vast nog andere goede, maar ik vind het niet leuk om naar te luisteren.

3*.

avatar van HiLL
Het eerste nummer is inderdaad het beste en dat zegt genoeg eigenlijk, want dat is een lekker, goed, degelijk nummer...maar de rest is gewoonweg minder. Ik weet ook niet of ik het nog veel zal luisteren...toch halfje eraf..ik was wat enthousiast in het begin.

Zo,ik moest me er toch maar eens aan wagen. Ik heb dit album besteld samen met ´Sticky Fingers´. Ik heb dit album één keer gehoord en dat klonk vrij goed,nu word het tijd om het ´serieus´ te beoordelen. Hopelijk volgende week woensdag binnen.

Music4ever schreef:

Waar besteld? Je had mijn Exil wel mogen kopen..:)

HiLL schreef:

Waar besteld? Je had mijn Exil wel mogen kopen..:)

Bij ´BOL´, daar zijn nu heel veel Stones albums voor 7,99 euro te koop. Dus ik heb meteen ´Sticky Fingers´ erbij gedaan, lekker goedkoop.

Music4ever schreef:

Bij ´BOL´, daar zijn nu heel veel Stones albums voor 7,99 euro te koop. Dus ik heb meteen ´Sticky Fingers´ erbij gedaan,lekker goedkoop.

Meestal 2 dagen inderdaad..netjes.

Inderdaad
Baalt HiLL even dat hij Exile net wat te vreoeg gekocht heb

avdj schreef:

Inderdaad
Baalt HiLL even dat hij Exile net wat te vreoeg gekocht heb

Ja idd, had ik maar naar je geluisterd en Sticky gekocht....ben wat aan het downen nu......

avatar van avdj
Sticky Fingers is de Stones plaat bij uitstek. Dé plaat om kennis te maken met de band.

avdj schreef:

Dan heb ik dus de juiste 2 Stones platen gekocht.

avatar van avdj
Inderdaad, slim ingekocht van je.

tondeman
persoonlijk vind ik exile on main street echt niet onder doen voor sticky fingers. het zijn allebei top albums imo

avatar van avdj
Inderdaad. Maar de sfeer van dit album en het feit dat er meer nummers op staan maken het tot mijn favoriet. Maar Sticky Fingers draai ik net zo graag.

tondeman
ik kijk net in je top tien en die 4 stones albums zijn precies mijn favorieten. ik zou tussen geen van die 4 platen kunnen kiezen

avatar van HiLL
Ja vier stuks avdj, is wel veel he..:)

HiLL schreef:

Ja vier stuks avdj, is wel veel he..:)

ik probeer me aan mn eigen strikte regel: ''van elke artiest één plaat'' te houden maar ik kan er goed inkomen dat iemand deze 4 stones platen in zijn top tien heeft

tondeman schreef:

Ik ook niet, m'n Top 10 veranderd dan ook regelmatig. Eigenlijk doe ik ook maar wat. De volgorde is willekeurig. Na deze vier vind ik overigens "Aftermath UK" de beste.