50 Cent - Curtis (2007)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:51)
  2. My Gun Go Off (3:12)
  3. Man Down (2:50)
  4. I'll Still Kill (3:41)

met Akon

met Justin Timberlake en Timbaland

8. Follow My Lead (3:18)

met Robin Thicke

9. Movin' on Up (3:24)
  10. Straight to the Bank (3:11)

met Tony Yayo

11. Amusement Park (3:09)
  12. Fully Loaded Clip (3:14)
  13. Peep Show (3:52)

met Mary J. Blige

16. Curtis 187 (3:58)
  17. Touch the Sky (3:10)

met Tony Yayo

18. Hustler's Ambition * (3:57)
  19. Smile (I'm Leavin') * (4:29)
  20. I Get Money [Forbes 1, 2, 3 Remix] * (4:33)

met Diddy en Jay-Z

avatar van landrover
Jay-Z & Nas op dit album?
Hmm.. apart!

Dr.Greenthump
Klopt, wat ik op state heb opgevangen is dat hij een andere weg heeft ingeslagen met dit album. Afgaand op de line up, die vrijwel klopt, durf ik dat ook best te geloven. Het zijn verder allemaal vrij bekende namen natuurlijk, maar wel weer eens iets anders dan op de Massacre. Curtis Jackson blijft immers Curtis, maar het zou leukk zijn als hij ons met deze plaat kan verrassen. Ik heb gehoort dat er al een track of twee zijn gelekt, iemand iets tegengekomen misschien?

edit: bij nader inzien is die line up toch niet geheel verassend, maar goed ik ben benieuwt ...

Akonner
De Nummers Straight to the Bank & Fully Loaded Clip zijn al een tijd te horen op de radio. Nu is ook Amusement park al te bekijken en beluisteren op Youtube.com

Dr.Greenthump
Volgens mij is dat toch geen officiele clip?

avatar van Reijersen
0,5
Eens zien maar weer. Sta niet positief tegenover 50 over het algemeen. En ook tegenover weinig van deze collabo's. Behalve Robin Thicke en MJB. Maar nog niks gehoord, dus nog geen oordeel.

cortez

avatar van J.M.
Straight to the Bank, is iig het eerste verschrikkelijke nummer van deze cd wat ik heb gehoord. Dit album wordt vast niet veel beter dan the Massacre.

avatar van J.M.
Amusement Park, is ook super slecht.

Akonner
cortez schreef:
Hadden Nas en 50 niet nog steeds beef dan?

Volgens mij wel. Zeker omdat Nas toch wel een aantal nummers met The Game heeft opgenomen. En in Fully loaded clip disst hij zowel Jay-Z en Nas heb ik me laten vertellen.

avatar van Conway Twitty
J.M. schreef:
Amusement Park, is ook super slecht.

Das gewoon een kopie van Candy Shop, enkel is het synoniem nu een attractiepark.

Inderdaad ja

avatar van Seedorf
cortez schreef:

Review Nas 15 Mei 2007 Melkweg

Hier kun je lezen (laatste alinea) dat hij nou nog niet echt bepaald vriendjes is met 50..

1,0
50 cent die weer een nieuw album uitbrengt; een moment om naar uit te kijken. Heeft die Curtis dan nog altijd niet door dat zijn """"muziek"""" op niets trekt.

Ach ja, hij wil gewoon goed geld verdienen en dat doet hij ook. Miljoenen heeft hij al binnengerijfd met zijn personencultus. Ik begrijp nog steeds niet dat er mensen zijn die één luttele eurocent willen geven aan de gedrochten van 50 Cent. Hij is het icoon van de commerciële hip hop. Zijn videoclips, die vol zitten met vrouwonvriendelijke beelden, worden elke dag grijs gedraaid op elke jongerenzender. Van mij mag de arme man gerust clips uitbrengen waar enkele 'bitches' hun troeven tonen, maar ik vind het jammer dat er goedgelovige jongeren zijn die 50 Cent zijn cultuur gaan overnemen en vrouwen als seksslaven zien. Maar ja, bloot verkoopt.

Genoeg over de egomaan 50 Cent, terug naar zijn uitgebrachte klanken, de muziek. Zijn vorige albums waren de slechtste albums die ik mijn korte leven heb beluisterd. De doodeenvoudige beats, het gereutelde stemgeluid, de lachwekkende teksten ( )...
Fergie en haar Black Eyed Peas, Chris Brown, Paris Hilton; allen "overtreffen" onze goede pimpvriend, qua 'kwaliteit'. Ik zou het niet hebben durven uitgeven. Ik zou van schaamte al mijn bloedgeld weggeven en mezelf van een hemelshoge berg werpen. Wonderlijk genoeg zijn er mensen die zijn kitsch 'dope' of ' vet' vinden. De mens is een vreemd wezen.

Tot slot wil ik dit nog zeggen. Ik denk dat 50 Cent hip hop een slechte naam heeft gegeven. Vele leken (oa. ik) kijken achterdochtig aan tegenover hip hop omdat we elke dag die commerciële troep op de radio horen. Ja dat is de ambiguïteit van het leven. Waarschijnlijk zal Curtis het best verkochte album van 2007 worden, maar tevens ook het slechtste. We zullen zien.

Dr.Greenthump
Ach, nu krijgen we weer het verhaal van de alternatieveling die zich stoort aan meneertje Curtis. Moeten we nog eens oude koeien uit de sloot gaan halen? Weten we dan nog niet dat meneertje Curtis een marketing vehikel is? Kom op zeg, het is altijd wel makkelijk om een ''icoon'' omlaag te halen. Wat ik vooral niet begrijp is dat jij je nog stoort aan Curtis, aangezien hij (zeker hier in Nederland) geen hit meer heeft gescoord sinds The Massacre. Ook van zijn ''befaamde'' groep Gorilla Unit hebben we weinig meer van gehoord. Ik zou juist denken, is de beste man niet uitgebloeid? Was het dan toch maar een tijdelijk hype? Er zijn momenteel genoeg vehikels die meeliften op het succes van Dirty South wat nog een niveautje lager is dan Curtis Jackson. En dan kan de beste man nog altijd het voorbeeld van marketing trucjes zijn, hij kan me nog altijd beter entertainen dan pakweg een Mims. Jou beschrijving van zijn videoclips is onderhand dagelijks te zien op muziekzenders als MTV en dat gebeurt binnen elke genre wel. Verder zijn er talloze clips die pretenderen niet die succesformule (bling en bitches) te gebruiken, maar net zo commercieel zijn. Alleen omdat die 'bitches' er niet in zitten maakt het een videoclip nog niet non-commercieel. Denk dat het meer met de huidige maatschappij te maken. Ik denk dat geldverslinderende bedrijven alleen maar inspelen op de consument. Anyway, ik heb nie zo'n last van 50. Heb ondertussen al veel meer van dat 'soort' muziek ervaren dat nog een niveautje lager gaat ...

Relax
Het is Guerilla Unit

kArIzMa_TuRk
Ben benieuwd...

1,0
Kameraad Dr. Greenthump, is het niet een beetje logisch dat meneer Curtis zijn laatste echte grote hit gehaald met The Massacre? Het was zijn laatste album. Je zou denken dat 50 Cent niet veel meer gedraaid wordt, maar de zwarte realiteit bewijst het tegendeel; meneer Curtis komt nog vaak voorbij op de jongerenzenders. Meneer Curtis mag jou misschien entertainen, mij in ieder geval niet. Elke keer als ik nog maar één noot van zijn gefabriceerde klanken, probeer ik mijn oren te sluiten en zo snel mogelijk weg te lopen.

Dan nog even reageren op die videoclips. Ik had het over de clips van meneer Curtis, niet over de videoclip in algemeen. Ik weet ook wel dat er andere genres zijn die gebruik maken van het principe "bloot verkoopt". En er zijn ook commerciële clips zonder bloot. Ik ben geen asceet die in de dorre woestijn leeft. Zo wereldvreemd ben ik niet.

Kameraad, Dr. Greenthump, jij mag me misschien een alternatieveling noemen, maar waarom doe je dat? Heeft die opmerking enige nut bij onze zeer verhitte discussie?

Gegroet

eazyfan
Ik ben gewoon niewsgierig naar deze Cd, wil zien wat 50 er nu van bakt. Niet dat ik fan ben, maar eerder uit gewoonte, laten we hopen op wat beters dan The Massacre, de soundtrack van zijn film had paar erg aardige 50-tracks, laten we hopen dat we hetzelfde "fenomeen" hier krijgen.

avatar van thomzi50
Is dit de officiële tracklist?

wolf schreef:

Je kan ook overdrijven vind ik. Net of je helemaal gek wordt als je hier naar luistert.

J.M. schreef:

Zo kun je het ook verwoorden.

avatar van MJ_DA_MAN
Jammer dat 50 Cent te horen is op Amusement Park, want ik vind de beat wel goed eigenlijk . Zelfde geldt voor Fully Loaded Clip, een wel aardige Havoc-productie maar 50 rapt weer zo saai en leeg . Straight to the Bank is belachelijk slecht, daar is geen kwaliteit in te vinden.

wolf schreef:
Meneer Curtis mag jou misschien entertainen, mij in ieder geval niet.

misschien moet je het dan maar houden bij the beatles, en je niet bezig houden met deze 'troep'.. ik ga ook niet pink floyd af zeiken omdat ik er geen oren naar heb.. ga lkkr zielig doen in je eigen oudbollige wereldje..
Peace..

Relax
50 Cent is slechtste in de rapgame.. nah niet overdrijven.
Maar Pink Floyd vergelijk je hiermee en die is niet eens slechtste in hun soort muziek, of commercieel.... dus tja, ik ga deze gebruiken:

avatar van herbertwest
MJ_DA_MAN schreef:

Dat is inderdaad hetgeen waar ik me het meest aan stoor bij 50 Cent (om het te onderbouwen). Hij heeft totaal geen bezieling. Alles klinkt als een verplicht nummertje, saai, omdat het moet. Even snel geld verdienen en verder zal het hem een worst wezen.

avatar van ferdi2307
en toch geef je Nas lagere stem dan 50? anyway, het had nix met PF te maken, maar met het idee dat je muziek afzeikt waar je niet van houdt, luister er dan niet naar en ga dan ook niet naar deze topic kijken..

1,0
Kameraad Ferdi2307, is het soms verboden om een mening te geven. Ik zal deze site maar verlaten zodat jij verder kan luisteren naar die hippe, coole 50 Cent.

avatar van MJ_DA_MAN
wolf schreef:

Uh... honderden miljoenen dollars misschien?

Verder kan ik je wel begrijpen maar ja, dat verhaaltje kennen we nu onderhand wel.

Social_Mask
Zou hij niet een wat ander soort album gaan maken dan zn vorige? Ik had vernomen dat het iets meer soulachtig zou worden. Of is dat niet correct? Nou, Amusement Park is bagger. Echt gewoon candy shop nummer. Nummer 5 en 15, daar ben ik wel benieuwd naar. Maar ik betwijfel of ik dit album een kans zal geven.

wolf schreef:

zo hip en cool vind ik em niet, zwaar overdreven domme lyrics, mjah hij flowt wel, heeft soms goeie reffs en tjah hij is slim bezig maakt dikke doekoes met z'n ding..
dus nee, meningen geven is niet verboden.. maar als je sowieso niet van dit genre houdt, (zag een top10 en playlist) dan lijkt het me dat je je er ook niet mee bezig hoeft te houden.. ofwel..?
mjah meningen meningen meningen.. what cha gone do..?