Deep Purple - Whoosh! (2020)

Label: earMUSIC

1. Throw My Bones (3:38)
  2. Drop the Weapon (4:23)
  3. We're All the Same in the Dark (3:44)
  4. Nothing at All (4:42)
  5. No Need to Shout (3:30)
  6. Step by Step (3:34)
  7. What the What (3:32)
  8. The Long Way Around (5:39)
  9. The Power of the Moon (4:08)
  10. Remission Possible (1:38)
  11. Man Alive (5:35)
  12. And the Address (3:35)
  13. Dancing in My Sleep (3:51)
  14. Knocking at Your Back Door [Live] * (6:57)
  15. Uncommon Man [Live] * (5:49)
  16. Black Night [Live] * (8:16)
avatar van rudiger
Hans Brouwer schreef:
Rudiger, gefeliciteerd met je aankoop van "Whoosh!" Het is je van harte gegund maar..... je snapt niet dat mensen hun Deep Purple albums naar de kringloop brengen.

Het loont echt om daar eens binnen te lopen , ik loop 1x per week bij de kringloop even binnen en neem vaak goede cd`s mee . Laatst nog Rainbow - Rising daar gevonden . Op dit moment is het vinyl behoorlijk prijzig en de cd`s kosten een drol . Ik verwacht dat de cd na een aantal jaren weer in opmars gaat komen . Het is met de muziekdragers een cirkel .

avatar van RonaldjK
Kringlopen hier echter... Ik woon in de verkeerde regio.

avatar van Hans Brouwer
RonaldjK schreef:
En ja, de comeback van de cd is al bezig, denk ik.
Ja, dat heb ik afgelopen woensdag bij Concerto in Amsterdam kunnen constateren. "Whoosh!" stond ook daar tussen de tweedehands cd's.

avatar van ricardo
Van de comeback albums van DP vanaf 2013 hebben ze er nu inmiddels alweer 5 uitgebracht, inclusief dat coveralbum uit 2021 natuurlijk. Heb ze nu alle 5 beluisterd, maar niet allemaal op cd, heb alleen Infinite en deze op cd. Van die 5 vind ik deze het meest gevarieerd en origineel, en vanaf dit album begint de stem van Gillan ook wat meer doorleefd te klinken, wat niet erg is omdat deze plaat ook wat rustiger is dan de vorige 2, en zijn mindere stem er wel bijpast! Dat het met de inspiratie wat minder werd wijst erop dat de opvolger een coveralbum werd, en op de laatste plaat probeert Gillan nog zijn best te doen, maar houd hij het tempo van de instrumenten niet meer bij. Wat mij betreft zijn Now What? en deze nog echt de moeite. Infinite was in wezen ook een soort herhalingsoefening van Now What?, en de laatste 2 zijn nog wel aardig, maar voor mij zeker niet de moeite om fysiek aan te schaffen, tenzij ik ze nog ooit voor een habbekrats bij de kringloop tegenkom.

avatar van ricardo
RonaldjK schreef:
Kringlopen hier echter... Ik woon in de verkeerde regio.

En ja, de comeback van de cd is al bezig, denk ik.
Hier hetzelfde, ben nog nooit Deep Purple cd,s of van andere jaren 70 rock bands tegengekomen. Ja 1 keertje een mega mooie 3 cd verzamelaar van 10cc kunnen kopen, maar vooral veel smartlappen en Nederandstalige albums. Ik woon in de buurt van Groningen, en blijkbaar heb je in het westen meer kans.

Deze plaat ben ik nu aan het draaien, en vind hem prachtig gestyleerd en in balans klinken. Minder stevig dan de 2 voorgangers en hun nieuwste plaat. Dit is een plaat die hun levensfase van nu perfect past, wat rustiger, maar wel veel variatie. Waarschijnlijk mijn favo van de laatste 5 albums van hun. Turning To Crime ken ik dan niet, vooral omdat het een cover album is. Zal die ook nog een keertje gaan opzoeken op joeptjoep