The Killers - Imploding the Mirage (2020)

Rock / Pop
Label: Island

1. My Own Soul's Warning (4:34)
  2. Blowback (3:59)
  3. Dying Breed (4:06)
  4. Caution (4:29)
  5. Lightning Fields (4:18)

met k.d. lang

6. Fire in Bone (3:53)
  7. Running Towards a Place (4:13)
  8. My God (3:38)

met Weyes Blood

9. When the Dreams Run Dry (4:42)
  10. Imploding the Mirage (4:07)
  11. C'est la Vie * (3:05)
  12. Caution - Wasatch Style * (3:17)
  13. Blowback [Acoustic] * (3:29)
Barend G schreef:

Waarschijnlijk is ie er gewoon ineens, van de ene op de andere dag. Zoals dat tegenwoordig wel vaker gaat.

Even tussendoor, ben jij echt 99?

Deranged
In dat geval heeft zijn bericht betrekking op meer dan alleen dit album gok ik.

avatar van Barend G
Thekillers87327 schreef:
Even tussendoor, ben jij echt 99?

Heet jij echt Thekillers87327?

Barend G schreef:

Heet jij echt Thekillers87327?

Ja, staat op mn id

WAT een hoes!

21 Augustus komt ie uit! Fk veel zin in

KKOPPI schreef:
WAT een hoes!

Ja dat is tot nu toe nog een leukste aan het album zover....

BTW: Het album heeft een nieuwe releasedatum. Deze gecorrigeerd.

avatar van KKOPPI
My Own Soul's Warning is overduidelijk beïnvloed door The War On Drugs.

Vind ik wel goede zaak met Flowers' stem. Granduciel's stem heeft me nooit echt gelegen.

avatar van chevy93
Pinsnider schreef:
Wat een pretentieuze albumtitel en hoes...
Heerlijk inderdaad! Het had zo een klassieke 70s-progplaat kunnen zijn.

avatar van Barend G
KKOPPI schreef:
My Own Soul's Warning is overduidelijk beïnvloed door The War On Drugs.

Wat natuurlijk niet zo raar is; Adam Granduciel speelt zelf mee op het album.

Barend G schreef:

Wat natuurlijk niet zo raar is; Adam Granduciel speelt zelf mee op het album.

Dat wist ik niet.

Nog 2 weekies wachten...
I cant freakin wait jeezz.
Meteen ook de vinyl erbij besteld, toch een van de mooiste hoezen die ze tot zover gemaakt hebben.

Thekillers87327
Vrijdag komt dying breed uit guys!
4e single !

avatar van jswa
mooi interview in de nieuwe OOR trouwens!

Thekillers87327
Dying breed word een groeiertje! Pas op t eind pakt het me echt!
Redelijk nummer op het eerste gehoor en op het einde is het bombastisch zoals we ze kennen!

avatar van rebjuh
Ik lees even mee, want ben vooral benieuwd of het meer een pop of een rock-album is. De laatste paar albums vind ik namelijk niet zo. Maar ik verwacht eigenlijk niet echt dat ze ineens weer leuke liedjes gaan maken.

avatar van Rainmachine
De hoes komt van een schilderij van de Amerikaanse schilder Thomas Blackshear genaamd Dance of the Wind and Storm. Ik heb het volgens mij ook al een keer op een andere hoes van een andere band gezien maar geen idee meer welke..

rebjuh schreef:

Dit is al een tijdje niet meer een verrassing. Het is pure gladde pop zonder enige rock elementen. Althans, als het aan de producties ligt. Ik snap nog steeds niet waarom Brandon Flowers dit niet onder z'n eigen naam uitbrengt.

coldwarkids schreef:

Mja, maar hoop doet leven.

rebjuh schreef:

Mja, maar hoop doet leven.

Ja of; Hoop is uitgestelde teleurstelling

Ja of; Hoop is uitgestelde teleurstelling

Ja, ach, stiekem heb ik ook niet echt verwachtingen ofzo. Genoeg andere bands die wel goede muziek maken.

avatar van Marco van Lochem
Album is nog niet uit en de eerste Killers hater heeft zijn stem al weer laten gelden...0,5 voor een album dat nog niet gereleased is. Volgens mij is dat één van de regels bij MuMe, dat een album officieel verschenen moet zijn. Dat is volgens mij pas vrijdag aanstaande. Jammer!

Marco van Lochem schreef:

Helaas zitten hier veel van die haters. Ook killers pure pop noemen zegt genoeg over hoeveel ze de band geluisterd hebben, niet dus!
Gewoon niet op reageren die reacties!

avatar van Bruce Almighty
Inderdaad nogal zielig, maar dit soort gedrag wordt (helaas) op alle Metersites wel eens vertoond.

Hetzelfde geldt overigens voor die 4,5* die hier al ruim een maand staat. Leuk dat er ook nog wat Killers-liefhebbers rondlopen hier, maar ook dat cijfer kan natuurlijk nooit op deze volledige plaat gebaseerd zijn.

Marco van Lochem schreef:

Al jaren worden stemmen weken van te voren gegeven omdat het eerder gelekt is. Onzin dat je dan moet wachten met je stem tot de officiele release datum.

avatar van jswa

Het album is nog niet gelekt. Een stem op basis van 4 nummers slaat nergens op

jswa schreef:

Het album is nog niet gelekt. Een stem op basis van 4 nummers slaat nergens op

Daar gaat het niet over! Gaat over het algemeen.

avatar van repelstefan
Het kan natuurlijk best dat deze users hem wel gehoord hebben. En als dat zo is zou ik ook niet weten waarom je niet zou mogen stemmen. Alleen deze plaat lijkt niet gelekt en dan hoop je, zeker bij een 0,5, op enige vorm van recensie of toelichting. Want nu lijkt het vooral kinderachtig en roept het weerstand op, bij mij in elk geval.

Thekillers87327
En inmiddels al 2 0,5 stemmen. Soms is deze site echt niet serieus te nemen. En sommige zijn nog zo naïef om te denken dat deze mensen heel serieus het hele album beluisterd hebben. Een 0,5 is altijd een haatstem, helemaal als je m zo snel al geeft. 1 en 1 is 2

avatar van AOVV
Thekillers87327 schreef:
Een 0,5 is altijd een haatstem

Met het woordje "altijd" ben ik het zeker niet eens. Jazeker, het is de laagst mogelijke score (0/5 is, in tegenstelling tot 5/5, niet mogelijk, dus in dat opzicht vind ik MuMe best een positief ingestelde site), maar ze behoort tot de mogelijkheden.

Ik heb er zelf ook wel enkele uitgedeeld, waaronder aan het album Here and Now van Nickelback, een band die ik kende van de single How You Remind Me die ik, láng geleden, eens heb gekocht en best tof vond. Waarom ik die 0,5 uitdeel, leg ik op de albumpagina behoorlijk goed uit, vind ik zelf. Ik denk ook dat ik, met een constant overaanbod aan muziek, niet gauw nog een album van Nickelback zal beluisteren. Het is dus niet zo dat ik Nickelback haat; ik vind het album gewoon écht slecht.

Net zoals dat met alles is, kan je muziek fantastisch vinden (5), maar dus ook ontzettend slecht (0,5). En alles ertussenin.

On topic: gisteren een recensie in HUMO gelezen over dit album, en die was zeker niet negatief. Ik heb de albums na Sam's Town steevast aan me voorbij laten gaan, maar deze krijgt misschien nog wel een kans.