devel-hunt schreef:
Toen deze plaat uitkwam kreeg het bakken stront over zich heen, de plaat werd afgemaakt en verkocht nauwelijks, het was gezien de flop nog maar de vraag of ze hierna nog een plaat konden maken, live daarentegen was het een “must seen” geworden, hoewel ook daar de kritieke niet echt positief over waren, maar het was wel iets nieuws, nooit vertoond, het trok publiek, voornamelijk in het New Yorkse underground circuit.
Het album werd destijds niet afgekraakt maar nauwelijks ontdekt en dat heeft vooral te maken met het feit dat het weinig werd gepromoot en Velvet Underground enkel optrad in New York en omgeving (ze hadden maar een heel beperkt budget). Maar ik kan mij goed voorstellen dat velen een eigen band vormden nadat ze Velvet Underground aan het werk hebben gezien.
Dit album kwam meer in de belangstelling toen Lou Reed succesvol werd met
Transformer en nog meer de late jaren '70 toen (met name New Yorkse) artiesten naar voren kwamen die duidelijk beïnvloed waren door Velvet Underground zoals Patti Smith, Television en Talking Heads. In de jaren '80 en vooral begin jaren '90 werd VU pas echt bekend door een nieuwe release met eerdere opnames en het uitbrengen van hun albums op CD. Toen werd dit album zo succesvol dat Reed en Cale een reunie van VU wilden starten (toen kocht ook ik dit album).
Er wordt hier ook gesproken over een krakkemikkige of onbeholpen productie maar van productie kun je hier nauwelijks spreken, ik denk dat het album live werd opgenomen om een zo spontaan mogelijke klank te hebben en dat komt de sfeer hier te goede.