Typhoon - Tussen Licht en Lucht (2007)

Label: Top Notch

1. Tussen Licht & Lucht (1:15)
  2. Hotel Beschaving (3:08)
  3. Applaus (2:53)

15. Bommenwerper (2:09)
  16. Vlieger (4:00)
avatar van luc011190
Chrisseh schreef:
We hebben nog een half jaar te gaan he

Weet iemand trouwens of Fakkelteit nog in 2007 zou komen?

Dat zal wel hoor

avatar van Chrisseh
Oh, ik hoorde net: 21 september. Ze (Opgezwolle) zouden dat hebben gezegd tijdens een concert... Zo heb ik gehoord van een vriend .

Ik hoop 't.

avatar van thomzi50
De State recensie is uiteraard vol lof over dit album - want wanneer zeiken ze ooit een album van Kees de Koning's (mede-oprichter State) TopNotch af?
Dat is dan nog tot daar aan toe, maar jammer is wel dat die recensies ook met de dag slechter worden. Ik citeer even het begin v.d. recensie:

"In Zwolle staat een beroemd beeldhouwwerk op het plein voor het gemeentehuis. Het is een afgietsel van Rodin's meest befaamde werk, de Denker. Lang stond hij alleen, maar sinds kort dwaalt er een bondgenoot door de Zwolse straten."

Ongelofelijk overdreven geslijm, word er niet goed van, dit soort stukjes.

avatar van Reijersen
thomzi50 schreef:
Het is een afgietsel van Rodin's meest befaamde werk, de Denker.

Hey, die staat ook in 't Singer in Laren

avatar van BoordAppel
thomzi50 schreef:

Ongelofelijk overdreven geslijm, word er niet goed van, dit soort stukjes.

Niet echt geslijm. Meer om aan te geven dat Ty geen standaard rapper is maar meer een filosoof.

avatar van thomzi50
Dan is het wel een bijzonder matige filosoof. Ik vind het wel (tegen het) geslijm (aanzitten), want je kan dit toch geen serieuze vergelijking en begin van je recensie noemen.

avatar van Chrisseh
Ach joh.. zolang je maar door de objectiviteit heen ziet. Het is misschien overdreven, want zó filosofisch vind ik Typhoon nou ook weer niet komen, maar wat doe je eraan. Ieder z'n eigen mening he.

Oh en BoordAppel... vette avatar... Def Jux!

Chrisseh schreef:

Ik hoop 't.

Correct, laatste Beestenboel zei Sticks dit inderdaad, ik had dit overigens ook al eens eerder op de site gepost

avatar van waxs
...komt er nou ook nog een nieuwe Kubus, want gingen lang geruchten dat de volgende plaat "Kubisme" zou gaan heten en dat hij ook in 2006-2007 zou verschijnen.

bomen vertellen niets tenzij je je richt naar de wortels

Zendeghi (2 stemmen)

Raar, dat vind ik toch zeker wel een van de mooiste tracks op de cd, die beat...

waxs schreef:

Om eerlijk te zijn, heb ik al lang niets meer vernomen van dat gerucht. Hij is tegenwoordig vaak de hort op met BangBang, dus ik zou ook niet zien waar hij dan die tijd vandaan moet halen..

avatar van waxs
Nouja, eerst nog de nieuwe Duvel in het vooruitzicht

Maartenn schreef:

Met 2 à 3 optredens per week heb je nog tijd zat hoor En dat halen ze geeneens volgens mij.

Is een groeiertje in eerste instantie vond ik het maar mwah...maar nu vind ik het toch al een aardig dik album...beats zijn dope...teksten ook , alhoewel ik ze soms iets te filosofisch vind. voorlopig 3,5*

Als iemand me ff verteld waar je moet stemmen is namelijk mijn eerste post.

Relax
Los Zand is trouwens ook geweldig.

avatar van deagleking
Liphalder schreef:

Als iemand me ff verteld waar je moet stemmen is namelijk mijn eerste post.
onder de albumcover staat het aantal sterren en daar onder kan je je eigen score invullen, veel plezier op de site

rico-bballer
Hij komt op the rhytm, the rebel ben van plan daar heen te gaan. Is dit album aan te raden? Ken nauwelijks werk van hem.

avatar van waxs
64 Stemmen, Gemiddelde: 4,10... Do i need to say more?

rico-bballer
O, haha ja zie dat net pas. Kijk daar meestal als eerste naar.

avatar van MJ_DA_MAN
Goed en volwassen debuut van Typhoon. Zijn lyrics zijn bovengemiddeld, alleen vind ik zijn stem soms wat te sof klinken wat ik jammer vind. De producties zijn ook bovengemiddeld, met hier en daar een erg lekkere productie (Wind Waait ). Goede gastoptredens van o.a. de mannen van Opgezwolle. Geef hem een ruime 3,5*.

Social_Mask
Ik vond die gastoptredens van Rico en Sticks niet echt erg goed. Zelfs matig. Wind Waait is wel een heerlijke track jah.

avatar van MJ_DA_MAN
Heb er geen last van. Gewoon goed gerapt, en echte Opgezwolle-lyrics zoals gewend. Niks mis mee als je het mij vraagt.

avatar van waxs
Vreemd dat iedereen zo lovend over de producties is, ik vind het echt gewoon Kut met een hoofdletter K.

Relax
Social_Mask schreef:

Rico deed wel goed, heel wat anders dan wat hij op Opgezwolle allemaal zegt.
Sticks kwam maar wack.

avatar van jeroenman
Beste NL hiphop album van het jaar

avatar van Chrisseh
*ahem* Fakkelteit dropt ook nog dit jaar *kuche*Zo zeker is dat dus helemaal niet.

Maartenn (crew)
Toch apart dat de heer Sticks dit dan zelf aankondigt :s

avatar van Chrisseh
Hmm... heeft hij (Sticks) zelf gezegd dat dit het beste Nederhop album van dit jaar is? Vreemd. Of natuurlijk een leuk promotie praatje.

En jammer. Ik verwacht toch best veel van Fakkelteit.

JustaRascal
Fakkelteit. Hahahahahahaha*
Sorry, ik had het shirt vorig jaar rond deze tijd gekocht van Fakkelteit waar de tekst "Fakkelteit 2006" op staat. Ik voel me misbruikt.