Dit is IA (Import Amsterdam) muzak en vergt - om te verdragen - echter meer alcohol dan goed is voor mijn lever.
Lol Mju, je kan ook teveel uitschieten met het azijn hè. Prima dat haar principiële Nederpop/smartloppen voor jou als Utrechter in de NMD-categorie vallen, maar jouw kritiek dat Sophies muziek niet authentiek zou zijn is buitengewoon zwak. De vergelijking met Johnny Jordaan, Tante Leen, André Hazes of wie dan ook is ook niet nodig als afkraken het enige doel is. Ze pretendeert helemaal niet het levenslied te hebben uitgevonden. Verder zijn er zoveel (inter)nationale artiesten die een bepaalde zangstem opzetten, waarom zou zij dat niet mogen? Ook al kan in ze in het dagelijks leven accentloos Nederland en Engels spreken, dan is het alsnog haar artistieke vrijheid om in het plat Amsterdams te zingen. Persoonlijk vind ik het een goede keuze, want mede dankzij deze stap viel ze op tussen de duizenden aspirerende muzikanten en heeft ze de afgelopen maanden aardig wat media-aandacht gekregen.
Sophie Straat is trouwens door 3voor12 onlangs
uitgeroepen tot een van de 12 veelbelovende talenten van 2021. Ik neem de mening van een voltallige professionele redactie toch iets serieuzer dan een losse flodder op MuMe
3voor12: Zalige ontdekking, die Sophie Straat. Ze is een moderne vertolker van het levenslied die de Zangeres Zonder Naam als grootste held ziet, sociale ongelijkheid met een knipoog aankaart en haar songs maakt met Wieger Hoogendorp, haar lief en tevens de producer van Goldband.