Gang Starr - Moment of Truth (1998)

Label: Noo Trybe

1. You Know My Steez (4:07)
  2. Robbin Hood Theory (3:44)
  3. Work (2:59)
  4. Royalty (5:11)

met K-Ci & Jojo

5. Above the Clouds (3:41)

met Inspectah Deck

6. JFK 2 LAX (3:34)
  7. Itz a Set Up (3:49)

met Hannibal

8. Moment of Truth (4:07)
  9. B.I. Vs. Friendship (4:37)

met M.O.P.

10. The Militia (4:48)

met Big Shug en Freddie Foxxx

11. The Rep Grows Bigga (4:54)
  12. What I'm Here 4 (2:45)
  13. She Knowz What She Wantz (3:00)
  14. New York Strait Talk (4:14)
  15. My Advice 2 You (2:31)
  16. Make 'Em Pay (4:21)

met Krumb Snatcha

17. The Mall (3:40)

met G-Dep en Shiggy Sha

18. Betrayal (5:29)

met Scarface

19. Next Time (3:06)
  20. In Memory Of... (3:49)
avatar van J.M.
Erg goed album dit, die teksten vind ik erg goed en de beats passen er super goed bij. Heel rlx sfeertje deze cd, Hij luistert lekker makkelijk weg

eazyfan
J.M. schreef:
Hij luistert lekker makkelijk weg
Vind ik niet meer, ik vind dat deze Cd toch beetje verveelt, ze hadden dit 15 tracks moeten maken. Dan zou het van mij zeker 5* gekregen hebben. Maar echt 20 tracks vind ik toch beetje te veel. Alhoewel echt saai is het niet maar duurt echt beetje lang tot je heel de Cd geluistert hebt en dat vind ik soms best jammer. 15 tracks zou perfect geweest zijn. Moment Of The Truth (de track) draai ik de laatste tijd erg veel, die track heeft inhoudelijk echt een van de beste teksten ooit, mijn 3de favo op dit album.

KSPR
Pff wat een vet album dit. Alleen iets te veel van het goede, zoals hierboven gezegd word iets te herhalend. Toch een 4.5 en thx eazyfan voor het aanraden

avatar van J.M.
Als ik deze cd luister raak ik altijd als het ware in een trance ,
Dan vind ik elk liedje wat ik luister egt super goed klinken. Als ik soms wat liedjes apart luister, op de uitschieters na natuurlijk vind ik het minder klinken, maar de cd in zijn geheel vind ik egt super

Above the Clouds
Moment of Truth
The Militia
In Memory Of...

Deze ken ik allemaal. 1 voor 1 goede tracks. Denk dat ik dit maar eens gaan beluisteren. Maar waar staat het nr Mass Appeal? Zo'n geweldig nr. Alleen die Guru vind zich wel geweldig .

avatar van Kos
Kos
Mass Appeal staat op Hard to Earn

Kos schreef:
Mass Appeal staat op Hard to Earn

Raekwon the chef
she knowz what she wantz is echt een vet mooi nummer, is naast Above the Clouds en The Rep Grows Bigger mijn favoriet.

avatar van J.M.
Deze gaat naar 5*. Dit is gewoon een geniaal album. Er staat geen slecht nummer op en de teksten vind ik op deze plaat de beste van alle gangstarr albums.

avatar van waxs
Gruwelijke plaat, de producties zijn een stuk cleaner op deze plaat, het vinyl-geluid is er een beetje af maar dat heeft zo ook zijn voordelen. Staan echte Hip-Hop classic's op 4* dubbel en dwars verdiend!

next time wordt niet vaak genoemd hier
als favo track, maar vind hem echt heerlijk!

Social_Mask
Een paar keer half beluisterd, en het begin klinkt best wel sterk. Dit album heeft een paar prachtige nummers. Premier, uitstekende producer en Guru die echt goed daarbij past. Voor nu 3,5*, maar stijgt zeker wel.
Sterk begin.

avatar van MJ_DA_MAN
Mr. Smalls. schreef:
next time wordt niet vaak genoemd hier
als favo track, maar vind hem echt heerlijk!

Staat hier aangevinkt als favoriet. Heerlijk nummer idd.

Social_Mask
Verhoog het naar 4*. Ik word Guru op een gegeven moment wel een beetje zat, gek genoeg. Aantal Wereld niveau nummers.

cortez
Social_Mask schreef:

Vind die CD gewoon veel te lang duren om echt interessant
te blijven ... Maar zowat ieder nummer afzonderlijk is heel goed; ben wel niet zo mee met M.O.P. en F. Foxxx ... Vind hun stijl helemaal niet passen bij de lay-back sound van
Guru en Premier.

Yep helemaal gelijk.

avatar van MFPascal
Heerlijke plaat, een 4,5.

raffael77
Vet album.

Jamaican
Het eerste album die ik van Gang Starr check en wat voor één. Heb deze nu al 3 maal beluisterd. DJ Premier die bewijst dat hij tot de top van producers hoort, geen enkele beat verveelt op dit album. Met daarnaast de raps van Guru en een mooie gastbijdrage van Inspectah Deck. Moment Of Truth is voor mij één van de beste nummers ooit gemaakt. 4,5* voor nu, deze moet ik zeker nog origineel aanschaffen en zal nog veel gedraaid worden.

eazyfan
Jamaican schreef:
Moment Of Truth is voor mij één van de beste nummers ooit gemaakt.
Lyrisch een toptrack Echt geweldig, die tekst zit erg sterk in elkaar, echt een geweldige track voor als je het zwaar hebt en steun zoekt.

Raekwon the chef
Is sinds kort ook mijn favoriet van dit album

Maarten||
Echte HipHop dit. 4,5* kans op stijging.

DevendraBan
Voorlopig krijgt 'ie van mij een 4* aangezien 4.5* veel is om mee te beginnen.
Ik hoorde 'em eergisteren voor het eerst, aandachtig, en ik was weggeblazen door de strakke producties van Premier en lekkere flow van Guru. Ik heb dit albumpje nu al een stuk of 5 keer gespeeld en blijf het alsmaar genialer vinden.
Vooral het eerste deel, met name track 1-5, zijn echt geweldig.
Die productie achter Work is gewoonweg goddelijk.
4* dus, zoals ik al zei

MattDamon2
De Beste HipHop track ooit staat op dit album

Above the Clouds

|Joël|
Sinds een tijdje vind ik Royalty echt helemaal geweldig. Royalty is daarom ook één van mijn favoriete nummers van dit album geworden, die beat vind ik echt prachtig. Hier kan je maar 4 favoriete aanvinken dus heb ik helaas The Militia weg moeten doen, maar wat bevat dit album toch veel geweldige nummers want ook een nummer als Work om er nog maar een te noemen is prachtig.
(Favoriete: You Know My Steez, Royalty, Above the Clouds en Moment of Truth).

Maarten||
Maarten|| schreef:
Echte HipHop dit. 4,5* kans op stijging.

Ik hou het hierbij.

Gekkenhuis
Fantastisch album. Tracks 1 t/m 8 zijn van een ongelooflijk hoog niveau. Voornamlijk Moment of Truth vind ik fantastisch, die track telt ook veel quotables die ik heb terug gehoord in veel andere rap tracks. Productie van Premier is van een constant hoog niveau met vele uitschieters. Ook heel knap hoe hij de samples knipt zodat ze vrijwel onherkenbaar zijn.

Grootste pluspunt op deze plaat is de chemie tussen Guru en Premier. Ze vullen elkaar aan en dat zie je terug in de nummers.

4.5*!

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd.

avatar van J.M.
Ik zat eraan te denken om dit uit m'n top 10 te doen, maar na een luisterbeurt weet ik weer waarom ik dit in mijn top 10 heb staan. Geweldig album elk nummer vind ik gewoon top en er zit ook veel afwisseling in de nummer daarom verveelt dit album mij ook niet ondanks dat het een lang album is.
Hier kan ik altijd erg van genieten. Topplaatje

Social_Mask
You Know My Steez, Robbin Hood Theory, Above The Clouds, Moment of Truth, The Militia en In Memory Of...(hun beste nr);
Geniale nummers, stuk voor stuk.

Ik vond de 4* iets te laag, dus heb ik het album weer eens opgezet. En spijtig genoeg verlaag ik het naar 3,5*. Het begin is zeer sterk. Al vind ik het 3de nr niet veel, door het refrein. En zo zijn er wel meer nummers. Het 2de helft van het album vind ik redelijk. Een beetje matig zelfs. Na The Militia komt er geen enkel écht goed nummer. De afsluiter is daarna het beste nummer. 9 nrs daartussen die mij niet veel doen. Dats behoorlijk veel.

Vandaar de 3,5*. Hard To Earn vind ik nu definitief hun beste album.