Gang Starr - Moment of Truth (1998)

Label: Noo Trybe

1. You Know My Steez (4:07)
  2. Robbin Hood Theory (3:44)
  3. Work (2:59)
  4. Royalty (5:11)

met K-Ci & Jojo

5. Above the Clouds (3:41)

met Inspectah Deck

6. JFK 2 LAX (3:34)
  7. Itz a Set Up (3:49)

met Hannibal

8. Moment of Truth (4:07)
  9. B.I. Vs. Friendship (4:37)

met M.O.P.

10. The Militia (4:48)

met Big Shug en Freddie Foxxx

11. The Rep Grows Bigga (4:54)
  12. What I'm Here 4 (2:45)
  13. She Knowz What She Wantz (3:00)
  14. New York Strait Talk (4:14)
  15. My Advice 2 You (2:31)
  16. Make 'Em Pay (4:21)

met Krumb Snatcha

17. The Mall (3:40)

met G-Dep en Shiggy Sha

18. Betrayal (5:29)

met Scarface

19. Next Time (3:06)
  20. In Memory Of... (3:49)
Raekwon the chef
ik vind juist dat nummer met K-Ci & Jojo irritant, dat nummer heeft echt een slecht refrein

Social_Mask
Ohw dat nr bedoelde ik ook My bad.

|Joël|
Ik vind Royalty juist wel goed, die beat is mooi en K-Ci & JoJo doen naar mijn mening gewoon goed mee.

FuckFace
Prachtig! Ik luister gewoon graag naar dit album (En dan vooral als de zon schijnt, raar hé). Het klinkt gewoon goed, meer kan ik er niet over zeggen.... maar ik doe het toch

De Beats: Premier is hier echt wel On Top. Waarschijnlijk is dit de reden dat ik dit zo'n ongelooflijk fijn album vind, de beats hebben gewoon iets. Wat het is? God mag het weten...

De Lyrics: Guru is gewoon goed. Hij heeft iets te vertellen, is goed verstaanbaar en heeft een aangename stem. Nee op Guru heb ik weinig aan te merken.

Toch zijn er ook enkele negatieve puntjes. De lengte van een album kan zowel goed als slecht uitvallen. Hier vind ik het net iets minder geslaagd en dan vooral omdat ik na The Militia het album wat flauwer vind.. Ik kan er niets aan doen, maar na The Militia zet ik dit album meestal af. Stoppen op het Hoogtepunt heet zoiets. Waarom? Ik zal je zeggen waarom: The Rep Grows Bigga!!!!
Wat een ongelooflijk kaknummer. En dan heb ik het niet over Gang Starr, nee enkel en alleen die vrouw aan het begin van het nummer. Ik krijg het op m'n heupen van dat mens, zo'n beetje de stoere bitch uithangen, lekker veel vloeken, stoere praat uitslaan. Waarom o waarom moest zij mee op het album? Dat zit je net lekker te luisteren naar die heerlijke lines van Freddie en dan krijg je dit op je bord... Dit verpest echt de sfeer en geen wonder dat ik dan weinig zin heb om verder te luisteren.

Besluit: Echt een klasse plaat, met genoeg juweeltjes om een alarmsysteem te kopen, maar als ik nog één keer Aaaaight hoor, zullen er gewonden moeten vallen.

4.0

Raekwon the chef
dat intro van The Rep Grows Bigger is inderdaad afschuwelijk, maar het nummer zelf is toch echt wel heel vet

avatar van Niek
FuckFace schreef:
Freddie Foxx noodzaakt mij weer om er minimaal een halve ster vanaf te trekken. Ongelofelijke kutrapper. Maar volgens mij sta ik helemaal alleen in dat standpunt. Zo'n lines zijn nog niet eens zo slecht (hoewel daar ook weinig samenhang in zit), maar zijn stem, flow, timing zijn echt allemaal niks. Enfin, die intro van Rep Grows Bigga is idd ook kut.

Raekwon the chef
nou, echt slecht vind ik hem niet, maar overtuigend is hij ook allesbehalve, gewoon aardige verse van hem hoor

avatar van Niek
Raekwon the chef schreef:
Ik luister The Militia totdat Freddie begint. Dan skip ik door. De intro van RGB spoel ik niet door. Om maar even aan te geven. Misschien overdrijf ik, waarschijnlijk wel, maar mijn haren gaan echt recht overeind staan als Freddie begint te rappen. Zo verneukt hij ook OC - Jewelz voor een groot deel voor mij.

avatar van J.M.
FuckFace schreef:

Dat heb ik nou ook met die beats, ze hebben wat speciaals wat ik niet uit kan leggen maar wat ik echt geweldig goed vind. Daarom heb ik ook totaal geen problemen met de lengte van dit album.

Social_Mask
Zoals ik eerder zei, het probleem met dit album is gewoon dat het 2de gedeelte erg matig is. Alleen maar redelijke nrs vanaf nr 11. Alleen het laatste nr is dan wel erg goed, vind ik. Heb hem namelijk laatst weer eens beluisterd, omdat ik vond dat ik misschien iets te streng was, maar nee, ik zat gewoon goed. Zeer spijtig, de beats zijn goed, maar nergens echt boeiend, het 2de deel dus. Had veel meer in gezeten, zeker met nrs als Moment of Truth, Above the Cloud, In Memory of.. etc. 3,5* blijft staan.

avatar van P Jay
Niek schreef:

Ik vind hem een goede MC, en zeker op The Militia... wat'n adrenaline op dat vers, voor mij overklast hij daar écht wel Big Shug en Guru!

Mja, zo zie je maar...

avatar van psychonaatje
Niek schreef:

Ik vind het in ieder geval behoorlijk opvallend, want ik vind hem juist ontzettend sterk. Zijn albums zijn niet altijd even goed (niet constant genoeg), maar zijn gastbijdrage op The Militia vind ik één van de beste verses allertijden. Nou ja, alleen maar bewijs dat meningen echt ontzettend kunnen verschillen.

Social_Mask
Ik vind ook zijn verse Zeer Sterk. Vele vinden het maar een zwakke rapper, ook in andere nrs, terwijl ik hem juist best goed vind, zovaak ik hem heb gehoord.

jorisje123456
Het sterkste gang starr album denk ik

Zalig om naar te luisteren

J.M. schreef:

Ik was van plan deze te verlagen maar ik besloot eerst het hele album van begin tot eind nog eens te luisteren. Dat met die beats heb ik dus ook
Ik dacht ook even "ja dit album is wel erg lang", maar toch luister ik dit zonder moeite uit en ik heb mijn liefde voor dit album weer helemaal terug gevonden. Deze blijft voorlopig nog gewoon op 4,5* staan. De perfecte score haalt deze niet doordat er soms wat mindere nummers op staan maar over het algemeen is dit echt een heel mooi album.

avatar van Timo710
Ik ben dit album weer aan het luisteren, het nummer Moment of Truth vind ik erg mooi, wellicht beland deze in mijn top 10 als hij houdbaar blijkt!

rico-bballer
Vandaag gehaald cijfer komt over paar dagen.

rico-bballer
Heerlijk album heb hem nu 4 keer geluistert Above the clous steekt er echt boven uit en dat zegt wat. Je zet hem op en het geweldige You Know my steez opent heerlijke primo producties en een relaxte guru die perfect bij primo past. Het is gewoon een goed geheel op dit moment 4,5 met kans op stijging.

rico-bballer
Ga hem misschien nog verhogen zware verslafing aan dit album w8 een paar dagen voor ik het doe.

avatar van Korhymes
Ik zie dat ik hier een 4,5 voor had staan maar ik verlaag hem toch naar een 4. Het begin van het album is gewoon gruwelijk goed, mad dope beats van Premier en Guru ript die tracks aan flarden. De beats zijn ook een stuk anders dan van de vorige albums, maar het klinkt allemaal toch heel fijntjes. Positieve veranderingen dus. Alleen het tweede gedeelte, ik kan er wel naar luisteren maar het is allemaal wel oké, iets wat je niet verwacht van een Gang Starr album. Ik in ieder geval niet, en het stelt me teleur. Als het album ongeveer 8 nummers had weggelaten dan was dit zeker een 4,5 geworden, misschien zelfs een 5. In Memory Of is wel een goede track though, mooie afsluiter. Favo's: Work, The Militia, Moment Of Truth en Above the Clouds

Oh, en Freddie Foxxx vind ik wél een goede rapper

avatar van J.M.
Ik vind het eigenlijk alleen jammer dat The Mall eropstaat, voorderest vind ik elk nummer goed.

rico-bballer
Inderdaad die tekst irriteert me mateloos.

EPMD
Dit is echt waar een geweldig album... wel anders dan in het begin van Gang Starr, maar toch heel erg goed.. royalty is een geweldig nummer en ook above the clouds... heel vet vind ik wanneer Scarface inkomt op betrayal... 4,5*

EPMD schreef:
royalty is een geweldig nummer

Één van mijn favoriete DJ Premier beats.

P-DawG
Ja Royalty is 1 van de beste nummers van dit album vooral het refrein is genot aan je oren

Social_Mask
Toch maar wel een 4*. Het eerste helft kent erg sterke nummers.

avatar van MurryMusic
J.M. schreef:

Had ik eerst ook, maar na een tijdje ging dat wel wennen en die eerste verse vind ik wel gruwelijk althans de energie die erin gedropt word

avatar van NaimG
Nu ik de laatste tijd meer interresse begin te tonen voor de USA HIP-HOP besloot ik dit album te kopen aangezien hij veel positieve reacties kreeg. Ik heb er zeker geen spijt van! De relaxte sfeer van dit album zorgt ervoor dat je ondanks de vele nummers, er zo doorheen bent en je met een voldaan gevoel achterlaat. De heerlijke beats van Premier en Guru's vocals gaan hand in hand en zorgen voor een geweldig geheel! 4,5 *!

avatar van NaimG
Raekwon the chef schreef:
ja idd, eigenlijk 1 van mijn favoriete nummers als je de intro wegdenkt...

haha die intro is indd echt irritant, ik moet die altijd doorspoelen, maar het nummer is hard.