Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz (1980)

Rock / Metal
Label: Jet

1. I Don't Know (5:14)
  2. Crazy Train (4:50)
  3. Goodbye to Romance (5:36)
  4. Dee (0:50)
  5. Suicide Solution (4:16)
  6. Mr. Crowley (4:56)
  7. No Bone Movies (3:58)
  8. Revelation (Mother Earth) (6:09)
  9. Steal Away (The Night) (3:30)
  10. You Lookin' at Me Lookin' at You * (4:16)
  11. Goodbye to Romance [2010 Guitar & Vocal Mix] * (5:48)
  12. RR [Outtake from "Blizzard of Ozz" Sessions] * (1:13)
  13. I Don't Know [Live] * (4:56)
  14. Crazy Train [Live] * (5:28)
  15. Mr. Crowley [Live] * (6:37)
  16. Revelation (Mother Earth) [Live] * (6:05)
  17. Steal Away (The Night) [Live] * (8:02)
  18. Suicide Solution [Live] * (7:36)
  19. You Said It All [Live] * (4:07)
avatar van T37king

avatar van orbit
Ik weet niet hoeveel platen jij kent van Ozzy, maar dit is één van zijn twee besten... Misschien nog eens wat beter luisteren?

T37king schreef:
Zwak album van Ozzy

Wat is dan wel een goed?

Dit album heeft 4,10* dus er is GEEN andere optie dan goed zijn!!!
En dat is het ook!

edit: z'n top10 zegt genoeg...

avatar van orbit
Toch weer niet zo'n stel achterlijke hippies he?

avatar van Jupilerman
Moeten er puntjes op suicide?Of op eender welk Engels woord?

avatar van HammerHead
Nee en ja, op Motörhead bijvoorbeeld.

LocoHermano
T37king schreef:

AGE-411 schreef:

Hangen zal ie ...

Als dit een zwak album is, dan weet ik het ook niet meer. Kijk eens naar de bezetting: dit is een album met de veel te vroeg gestorven Randy Rhoads. Mischien eens een ideetje voor het forum (of bestaat het al): vorm een supergroep met schielijk overleden muzikanten.

Welnu, ik begin eraan: Cliff Burton (bass), Randy Rhoads (gitaar),
Bon Scott (zang), Cozy Powell (drums). Iemand nog een gitarist?

Dimebag Darrell
(gisteren was het 3 jaar geleden dat ie neergeschoten was)

Ik vind dit ech wel een knaller,revelations en het daaropvolgende steal away zijn gewoon super,beslist een van mijn favoriete metal exscuse me METALalbums,wel een halve ster afgetrokken voor goodbye to romance,das echt zo een nummer dat je afvraagt wat hij op dat album staat te doen.

Sir Spamalot (crew)
Och, Goodbye to Romance moet je niet te ernstig nemen.
Er blijven nog genoeg klassenummers over: wat was Randy Rhoads een geweldige gitarist.

En dat gemiddelde moet boven 4,00 blijven

avatar van AGE-411
Ooit was het 4,10 (met 20 stemmers)
Kan ik me nog herrineren.
(En kijk maar bij "statisktiek")

Toen kwamen er plots veel stemmen bij... en daalde het gemiddelde.

avatar van orbit
Dit trashed alles wat Black Sabbath heet totaal! Waar het bij Sabbath soms één duister nummertje betrof is deze hele plaat gedrenkt in bloed. Zelfs een nummer als Goodbye To Romance heeft iets cynisch en naars. Briljante plaat! Ongeveer een half punt te laag hier

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
AGE-411 schreef:

Werd ik geroepen?

avatar van AGE-411
Als je je stem motiveert is het je vergeven

Empyrium
Zag gisteren een filmpje op Godtube.com een enge mijnheer proberen uit te leggen waarom Mr. Crowley satanische boodschappen zou bevatten, wel grappig dat de tekst helemaal verkeerd werd weergegeven in dat filmpje.

Blizzard of Ozz blijft trouwens een goddelijke plaat van een heerlijke schoonheid, vooral Crazy Train, Mr. Crowley, I Don't Know & Revelation (Mother Earth) zijn meesterwerkjes.

Er was ook iets met Suicide solution, daar zou je in kunnen horen: do it do it get the gun, get the gun

Sir Spamalot (crew)
Och ja, meerdere groepen hebben in de U.S. of A. processen aan hun been gehad wegens verborgen teksten en het heeft de verkoopcijfers natuurlijk geen kwaad gedaan. Nu ja, het gaat dan ook om de U.S.A.: The Land of Opportunities. Jawadde, mijn voeten.

avatar van notsub
Dit is een goed solodebuut van Ozzy. Mr. Crowly steelt de show met een onheilspellend intro en een bizarre tekst. Suicide Solution heeft met ziin suicidale context het nieuws meerdere malen gehaald. Maar Goodbye To Ramance doet mij bijvoorbeeld echt niets. De opvolger Diary Of A Madman vind ik iets beter. Het zijn de nummers van deze plaat die de meeste bekendheid hebben, ook omdat ze het live erg goed doen.

Sir Spamalot (crew)
@AGE-411: we zitten alweer onder 4,0!

Sir Spamalot schreef:
@AGE-411: we zitten alweer onder 4,0!

nog steeds...

stuart
De helft is lekker.

Welke helft?

avatar van James Douglas
Randy Rhoads gaat hier, net als bij de opvolger overigens, tekeer als een beest. Klassiek geschoolde gitarist maar, integenstelling tot andere gitaarpatsers als bijvoorbeeld Yngwie Malmsteen, speelt hij wel in dienst van de song. 'Lekkere songs' om maar in de flow van het gesprek te blijven. Ozzy blijft vocaal geen hoogvlieger maar storend is het allerminst. Met Rhoads aan boord vind ik de opvolger nog wat meer hoogtepunten bevatten.

avatar van orbit
Ik vind Diary als geheel sterker, maar hier staan wel meesterlijke songs op hoor.. Suicide Solution, I Don't Know en voornamelijk Revelation zijn betere nummers dan Black Sabbath ooit gemaakt heeft!

avatar van James Douglas
Haha, zover zal ik niet gaan maar dat we hier met kwaliteit te maken staat buiten kijf. Verdorie, wat kon die Randy Rhoads 'pingelen'.

stuart
Ik schreef ; de helft is lekker. Ik bedoel dat ik 4 nummers hiervan voor mezelg as lekker bestempel, te weten:
I don't know, Suicide solution, Mr. Crowley en No Bone movies. Dee zie ik als een knap instrumentaaltje en de rest doet me niet veel.

Empyrium
Ozzy was meer rijp voor een gesticht dan voor een solo carriere in 1980 maar toch wist hij met een meesterwerk te maken, samen met het grootste gitaartalent sinds Jimi Hendrix.

Ik hoor geen vullertjes (die zitten er niet tussen), ik hoor een geniale maniak, die boven zichzelf uitstijgt in nummers als Crazy Train, Mr. crowley, Suicide Solution, I Don't Know, Revelation (Mother Earth) en de rockers No Bone Movies en Steal Away The Night.

Joy
die heks van um weet dat image van geschifte rocker prima uit te buiten

neemt nie weg dat het een erg lekkere plaat is