Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz (1980)

Rock / Metal
Label: Jet

1. I Don't Know (5:14)
  2. Crazy Train (4:50)
  3. Goodbye to Romance (5:36)
  4. Dee (0:50)
  5. Suicide Solution (4:16)
  6. Mr. Crowley (4:56)
  7. No Bone Movies (3:58)
  8. Revelation (Mother Earth) (6:09)
  9. Steal Away (The Night) (3:30)
  10. You Lookin' at Me Lookin' at You * (4:16)
  11. Goodbye to Romance [2010 Guitar & Vocal Mix] * (5:48)
  12. RR [Outtake from "Blizzard of Ozz" Sessions] * (1:13)
  13. I Don't Know [Live] * (4:56)
  14. Crazy Train [Live] * (5:28)
  15. Mr. Crowley [Live] * (6:37)
  16. Revelation (Mother Earth) [Live] * (6:05)
  17. Steal Away (The Night) [Live] * (8:02)
  18. Suicide Solution [Live] * (7:36)
  19. You Said It All [Live] * (4:07)
stuart
Dankzij Sharon (zakelijk) en Rhandy (muzikaal) kwam Ozzy er weer boven op. Zonder Rhandy's inbreng was het nog maar te zien geweest of Ozzy het toen gered had, want Rhandy was (met Eddie van Halen) niet alleen een geweldig invloedrijke gitarist maar tevens een uitstekend componist.(net als Eddie, hoewel meer naar de rockkant, kon hij pakkende songs schrijven).

avatar van Sebashuis
mooi stukje in het boekje van album:

The first album was a lot of fun. We didn't have anything to lose, it was party time. We were fucked up a lot, but we wanted to make a great album and get back out there.

en dat is hem zeker gelukt!

heerlijke plaat! goede riffs, lekkere productie, geniale album titel en natuurlijk met mijn levens lied "I Don't Know"

4.5* (nooit gedacht dat Osbourne zijn solo carrière lekker zou klinken na Sabbath.)

avatar van AGE-411
Nouw, sabbath klonk minstens even goed na Ozzy dan ervoor.

avatar van Sebashuis
klopt

maar ik dacht dat meneer Osbourne op muzikaal gebied dood was toen hij niet meer zanger was bij Black Sabbath. en dus nooit meer goede muziek zou maken omdat hij voor het geld ging.

iets wat dus totaal niet klopt

avatar van Rinus
Goed eerste solo album van Ozzy. Met het geweldige Mr. Crowley. Op vinyl.

Sir Spamalot (crew)
Deze morgen heb ik nog maar eens flink genoten van dit super-album van Ozzy Osbourne. Dit niveau heeft hij nadien nog een paar keer benaderd (de opvolger kwam er nog het dichtst bij), maar niet meer overtroffen. Randy Rhoads is een prachtgitarist die ons veel te vroeg heeft verlaten. Only the good die young.

PriestMaiden
De beste albums van Osbourne blijf ik de eerste drie vinden. Diary of a Madman vind ik het beste Osbourne album. Op Bark at the Moon staan ook erg goede nummers op, spijtig dat Randy Rhoads maar op de eerste 2 cd's gespeeld heeft.
Op deze cd: Crazy Train (het bekendste Osbourne nummer denk ik) en Mr. Crowley (één van zijn beste nummers)
5/5 voor deze klassieker

avatar van Mart
Met Ozzy Osbourne heb ik zo'n beetje hetzelfde als met Ronnie James Dio: Ik vind zijn werk in zijn voormalige band (Black Sabbath) erg goed, maar zijn solo-werk is mij iets teveel standaard jaren '80 metal. Ook ben ik niet zo kapot van het gitaarwerk van Randy Rhoads, wat hier veelal geprezen wordt. Ik hoor dat hij redelijk goed kan spelen, maar hij weet mij niet te overtuigen (vaak komt het op mij over dat hij wil laten horen dat hij heel snel gitaar kan spelen). De ballads Goodbye To Romance en Revelation vind ik ook niet geweldig, Ozzy Osbourne's stem is naar mijn mening helemaal niet geschikt voor dat soort nummers (al is er één uitzondering voor mij, namelijk het nummer Solitude van het Master Of Reality album).
Niettemin vind ik de nummers I Don't Know, Crazy Train, Suicide Solution en No Bone Movies lekkere nummers, al heb ik nooit echt het gevoel "Wow, ge-ni-aal!!". Voor die vier nummers geef ik een voldoende.

LocoHermano
Mart schreef:

Dat zijn gitaarspel niet jouw kopje thee is, prima, maar over zijn vakmanschap is geen discussie mogelijk. Deze man was van hetzelfde niveau als Eddie van Halen in zijn beste jaren. 1 van de meest invloedrijke (metal)gitaristen ooit.

kan me er wel in vinden

solo is ozzy gewoon minder boeiend, al zijn albums als bark at the moon en ultimate sin zijn dik in orde

avatar van orbit
Deze wordt toch wel beduidend hoger gewaardeerd dan die twee, veel commercielere, platen. En terecht, Blizzard is een rauwe en ongepolijste plaat met een oprecht creepy sfeertje, die recentere platen worden steeds gladder en lachwekkender eigenlijk.

Mart schreef:
standaard jaren '80 metal.

Standaard

Ik ben er nog sprakeloos van beste kerel.

avatar van Mart
The Oath, ik zeg altijd maar zo: smaken verschillen

The Oath, ik zeg altijd maar zo: smaken verschillen

Nuja, het kan mss nogal bekend in de oren klinken. Als je alle 'standaard 80's-metal' platen neemt (duizenden) dan komt Ozzy der toch wel uit als beste.

avatar van master-rens
Mooi album, met goede nummers.
Ik vind het best nummer uiteraard Crazy Train, gevolgd door Mr. Crowley en Relevation (mother earth)
I don't know is ook zeker een lekker nummer.
De solo in Mr. Crowley is heerlijk en de riff van Crazy Train naar mijn mening één van de beste van de wereld.
Dat nummer blijft zo lekker hangen!
Uiteindelijk een 3,5* gegeven.
Het album is lekker, goede zang (altijd met ozzy) en mooie solo's, goed gitaarwerk en lekker vlot.
Het had van mij wat ruiger gemogen.
Toch goed album.

???

right

?

Joy
dat ozzy niet de beste zanger ter wereld is, understatement

avatar van Nicholas123
Technisch misschien niet. Maar verder is zoiets nogal subjectief. Ik vind hem wel een fijn stemgeluid hebben en mag hem graag horen.

ik ook , geen sabbath zonder oz, maar ene goede zanger is het zeker niet

Joy schreef:
ik ook , geen sabbath zonder oz, maar ene goede zanger is het zeker niet

Dio is ook goed in Sabbath, zeker niet slechter dan ozzy.

Joy
beter zelfs, dio is een wereldzanger (rainbow on stage bijv) maar ik vind dio helemaal niet bij sabbath passen

bij sabbath hoort ozzy, punt

daar heb je een punt.

Sir Spamalot (crew)
Same here, hoewel hoeveel groepen zou Tony Iommi dan gehad hebben, want de zangers waren Ozzy Osbourne, Ronny James Dio, Glenn Hughes, Ian Gillan, Tony Martin en wellicht vergeet ik nog iemand. Op topic, dit blijf ik een geweldig album vinden: de songs, het gitaarwerk, het is gewoon een oerdegelijk en oersterk album. Voor mij blijft dit tijdloze muziek. En dat gemiddelde kan gerust een duwtje in de rug gebruiken, dus oproep!

avatar van orbit
Zou minimaal een 4 moeten zijn ja..

Sir Spamalot (crew)
Dank u, Orbit, voor de morele steun en hopen op navolging .

avatar van Nicholas123
Dan ga ik 'm ook maar eens luisteren. No More Tears was immers tof hoewel iets te gelikt en voorspelbaar in sommige nummers.

stuart
All aboard....(hahaha).....typisch Ozzy; als song (coupletten/refrein) op zich vind ik Crazy Train overigens niet zo bijzonder, i.t.t. sommige andere users blijkbaar. Wat betreft de zang; ik ben nooit zo'n liefhebber van Ozzy geweest, maar het stoort me verder niet.

Nicholas123 schreef:

Vind ik ook.